Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

SKANDAL!! :D

McCain imao n'aku ljubavnicu!!! :-) :lol:

Frisko iz NY Times: (liberal propagand-y :-D )

http://www.nytimes.com/2008/02/21/us/po ... ref=slogin
pitt

Post by pitt »

i ti svakakva komunisticka glasila citas :D:D:D:D
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Texas ce sve to odluciti. Trenututna s'tuacija, Clinton 50%, Obama 48% po raspolozenju biraca. Mislim da je ona svoje otpjevala...
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

jel se meni cini il onaj obama ponekad zvuci ko nakav pop
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Sad prodjoh kraj bruke televizijskih kombija, pa sigurno jedno njih 30, :shock: kontam sha je sad ovo majku mu.... dok ne vidjeh banner 'CNN Real Politics'. Doso cirkus i kod nas u selo. :angry:
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

pitt wrote:i ti svakakva komunisticka glasila citas :D:D:D:D
A pazi im price, McCain je varao svoju zenu
Image

sa ovom
Image :-)
pitt

Post by pitt »

i ja kazem......pa nije mu zena hillary :D:D:D:D
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Dio izjave Obame u vezi proglasenja nezavisnosti Kosova:

"Today’s announcement of independence by the leadership of Kosovo ends a chain of events that began with the bloody break-up of the former Yugoslavia. Kosovo’s independence is a unique situation resulting from the irreparable rupture Slobodan Milosevic’s actions caused; it is in no way a precedent for anyone else in the region or around the world."
artzy

Post by artzy »

karabaja-x wrote:jel se meni cini il onaj obama ponekad zvuci ko nakav pop
ha-leluja!
artzy

Post by artzy »

jeza u ledja wrote:Dio izjave Obame u vezi proglasenja nezavisnosti Kosova:

"Today’s announcement of independence by the leadership of Kosovo ends a chain of events that began with the bloody break-up of the former Yugoslavia. Kosovo’s independence is a unique situation resulting from the irreparable rupture Slobodan Milosevic’s actions caused; it is in no way a precedent for anyone else in the region or around the world."
ej-men!
guardian

Post by guardian »

jeza u ledja wrote:Sad prodjoh kraj bruke televizijskih kombija, pa sigurno jedno njih 30, :shock: kontam sha je sad ovo majku mu.... dok ne vidjeh banner 'CNN Real Politics'. Doso cirkus i kod nas u selo. :angry:
Pripreme za vecerasnju makljazu... :roll:

Democrats to face off in must-win state for Clinton

By Paul Steinhauser
CNN deputy political director

AUSTIN, Texas (CNN) -- It's showdown time in Texas.

Sens. Hillary Clinton of New York and Barack Obama of Illinois will face off in a Democratic presidential debate in Austin Thursday. The debate, to be held on the campus of the University of Texas, will air live on CNN, CNN International and CNN.com from 8 to 9:30 p.m. ET. The debate will also air in Spanish on Univision at 11:30 p.m. ET.

For both candidates, a great deal is at stake. This is the first time in three weeks that the two remaining major Democratic White House hopefuls have debated. A lot has changed since the two debated in Hollywood, California, on January 31. Just five days later, Clinton and Obama both scored big victories on Super Tuesday, splitting two dozen contests from coast to coast.
But then Obama went on a winning streak, capturing 10 straight contests, including Tuesday's primary in Wisconsin and caucuses in Hawaii.

The momentum in this fight has shifted to Obama, and even former President Clinton admitted while campaigning in Texas on Wednesday that his wife must win in Texas and Ohio when those states, along with Vermont and Rhode Island, hold primaries March 4.

Texas is the biggest prize that day, with 193 Democratic delegates up for grabs.

With so much at stake, Clinton needs a very strong performance in Thursday's debate, the only time the two candidates will share the same stage in Texas before the state's primary.

"Texas is the end game. Hillary Clinton has to stop Obama in Texas. This means she has to do something to shake the race up. She has to raise doubts about Obama and get Democrats to rethink whether they really want to rally behind him," CNN senior political analyst Bill Schneider said.

"So far, the Clinton campaign has tried to do that by portraying Clinton as a fighter and Obama as weak, alluding that Republicans will wipe the floor with him. That message has backfired. Voters are sick to death of all the fighting. They don't want to go back to the Clinton wars of the 1990s," he added.

Obama has a different predicament. He's riding a winning streak and leads Clinton by more than 140 pledged delegates, but he faces some challenges in Texas, a state with a large Latino population. Clinton's done quite well with such voters so far this primary season.

"Obama needs to break through to Latino voters in this debate. Latinos know and trust the Clintons. They don't know Obama. Clinton is relying on Latinos as her firewall in Texas. The debate -- broadcast in Spanish on Univision -- is his chance to break through that firewall," Schneider said.

A CNN/Opinion Research Corporation poll out Monday suggests that the Democratic race in Texas is a statistical dead heat.

In the survey, taken before Obama's Tuesday victories in Wisconsin and Hawaii, 50 percent of likely Democratic primary voters support Clinton as their choice for the party's nominee, with 48 percent backing Obama. The poll's margin of error is 4.5 percentage points.

Two other recent polls also show the race statistically even.

"One reason the race appears to be tight is that Texas Democrats are having a hard time choosing between two attractive options," CNN polling director Keating Holland said.

"Likely Democratic primary voters would be equally happy if either candidate won the nomination, and they don't see a lot of difference between them on several top issues."

The economy is among the top issues that could come up in tonight's debate. According to a CNN/Opinion Research Corporation poll out Thursday morning, 62 percent of Texans think the economy's in a recession. And since Texas is a state that borders Mexico, the odds are good that the divisive issue of illegal immigration will come up as well.
repeater

Post by repeater »

guardian wrote:
jeza u ledja wrote:Sad prodjoh kraj bruke televizijskih kombija, pa sigurno jedno njih 30, :shock: kontam sha je sad ovo majku mu.... dok ne vidjeh banner 'CNN Real Politics'. Doso cirkus i kod nas u selo. :angry:
hoces ici ?? :-) UT je domaci teren za Obamu. i am guessin' :D
dobro si rekao, bas je makljaza. kad pogledas koju smo samo snagu do sada potrosili na primaries, na kraju cemo prespavati izbore.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

repeater wrote:
guardian wrote:
dobro si rekao, bas je makljaza. kad pogledas koju smo samo snagu do sada potrosili na primaries, na kraju cemo prespavati izbore.
Ma kakvi, pogani CNN je dozvolio samo 100 'gostiju' na debati, kao zbog akustike, i to oni koji na nekakvoj lutriji dobiju. Ostalo su valjda zvanicni navijaci dva kandidata.
A jeste, UT je itekako domaci teren za Obamu, tako da kad bi ovako dolazio ko hoce ne bi bilo puno navijaca za Hillary.
Inace cijeli grad je 'plava oaza u crvenom moru'. :)

Bio sam jos proljetos na mitingu kad je dolazio Obama. Znas kako je skupi se 20,000 dusa, od toga pola studentarija sa parolama i sta god ovaj kaze oni jeeee jupiiiiiiiii bla bla. Gurao se u publici, stajao 3 sata da bi cuo 45 minuta njegovo govora, a i pola od toga nisam mogao cuti od silne graje. Ma smor zivi. Rekoh saznacu vise ako ga gledam na TV nego ovako.
guardian

Post by guardian »

repeater wrote:
guardian wrote:
Za "lutriju" se prijavilo 44,000 zainteresovanih, a medju njima juce izvukose 100. Moze se otici na after-dernek (na kojem ce se oboje pojaviti) ali to je vec za groupies... :P

Obama jeste ovdje u prednosti; Hilary ocajnicki pokusava da pridobije hispano populaciju u okolini. Inace, najvise postera polijepljenih naokolo (vec izblijedjelih i besmislenih) su za Ron Paul-a. Dzaba sto je pro-life: zbog stava o legalizaciji droga, medju sljedbenicima ima vise hipija nego sto ih je bilo na Vudstoku :-)
Perun

Post by Perun »

Image

sutra navece je public rally ispred Capitol-a
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

pazi macka sto se slika :D
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

[quote="guardian]Inace, najvise postera polijepljenih naokolo (vec izblijedjelih i besmislenih) su za Ron Paul-a. Dzaba sto je pro-life: zbog stava o legalizaciji droga, medju sljedbenicima ima vise hipija nego sto ih je bilo na Vudstoku :-)[/quote]

Joj vise i taj Ron Paul.

Da probam malo docarati texaski elektorat. :)

Raja koja Paula podrzavaju su tipicni primjer wild west country libertarijanaca, koji su po meni tipicni Texasani. Ima nesto primamljivo u tome, kad bolje upoznas te ljude. Texasani nisu tipicni 'southern-baptist-social-conservative sheep' kako ih ja mislim zamislja ostatak Amer'ke. Ovi ljudi bi ako moze da vlada apsolutno nista ne cini osim da organizuje vojsku i policiju. To je mentalitet 'svako za sebe', daj mi da nosim pusku, daj mi da hodam gol, daj mi da pusim travu, daj mi da vozim 100 na sat ogroman pick up, nemoj mi zgrada, ljudi, daj prirodu, krave, jelene, barbecue, i jednostavno slobodu da radis sta hoces. Takvi su oni bilo da glasaju za Dems ili Reps. Izrazito rekao bih anti-socijalisticki, ali u nekim stvarima izuzetno liberalni i opusteni. Sav taj mentalitet vjerovatno potice jos od doba kaubojaca i indijanaca (sto nije bilo tako davno).
Inace, demografska slika Tx se rapidno mijenja (pogotovo Austin u kojeg doseljava 1000 ljudi mjesecno, mahom iz pogane Kalifornije :D ) i ima sve vise drzavljana koji su rodjeni u inostranstvu, pa i to utice na elektorat.

Texas je nekad bio bastion Demokratske stranke (doduse mnogo drukcije stranke nego sto je ona danas), a najbolji primjeri su bivsa guvernerka Ann Richards te LBJ, koji su Texaske politicke ikone. Richards je prava kaubojka.
Image
So much for Texans not voting for a gal. :-D Ali ova Clintonka je po meni totalna suprotnost Richardsovoj. Ustogljena streberka koja pusta suzu na mitinzima. :roll:

Tipicni primjer jednog cowboy-hippie Texasanina je americka country legenda Willie Nelson.
Image
Da se njega pita marihuana bi se pusila na ulicama, taxe ne bi postojale, a auta bi isla na suncokretovo ulje :D . Na proslim izborima je podrzavao Dennisa Kucinicha, a na zadnjim izborima za guvernera jednog covu koji se zove Kinky Friedman.
Image :D legenda!!!
(dobio 11% glasova)

Znam aktiviste koji su ucestvovali u njegovoj kampanji i koji su sad isto tako bili plaho zagrijani za Ron Paula i dijele njegove bedzeve, postavljaju plakate po ulicama i sl.

Uglavnom, sve u svemu, shvatanja koja imaju Dem glasaci u vecini Amerike (socijaldemokratski orjentisana) nisu bas toliko prisutna u Tx. Npr New England i gore Great Lakes area koji uglavnom glasaju za Dems ne rade to zato sto su plaho socijalno liberalni vec su blue collar radnicka klasa. Ovdje su mnogi liberalni, samo sto su neki socijalno, a neki konzervativno liberalni, a neki oboje, ali SVI su pravo ponosni sto su Texasani, osobina koja se obicno ne veze sa lijevo orjentisane stranke (i mnogi, bilo Reps ili Dems ce vam istaci kako Bush u stvari nije rodjeni Tex) . Ovi drugi ce uglavnom glasati za Reps (plus naravno evangelists), ovi treci za Ron Paula, a samo ovi prvi ce se podjeliti izmedju Obame i Clintonove.

E to sad, ja sam svjestan da pricam samo o bijelcima. O Latinosima nista ne znam :roll: (o onim vecinskim, minimum wage).

Kad sve saberem, ubjedjen sam da Obama lopatom uzima bjelacke (i naravno crnacke) glasove. Ali Latinosi.... oni su glavni njen adut. Pa u ovisnosti od toga koliko Obama uzme od njih glasova toliko ce pobjediti.

Pazite sta vam kazem, Obama uzima Texas 4. marta i Clinton zavrsava kampanju.
pitt

Post by pitt »

Kinky je bio neki dan O'Reilly Factor :D:D:D mahnit do bola. Podrzavao je Obamu :D:D
hik--meta

Post by hik--meta »

sinoc mi se ucinilo da je hillary dobro diskutovala sve do onog kad je obamu napala da je prekopirao govor. raja je pocela malo i da negoduje kad se on pobunio protiv toga.
na kraju je super zavrsila kad je prva ponudila "ruku pomirenja" sa onim tuznim pogledom kao da ce zaplakati. ah taj zenski senzibilitet. :)
pitt

Post by pitt »

hik--meta wrote:sinoc mi se ucinilo da je hillary dobro diskutovala sve do onog kad je obamu napala da je prekopirao govor. raja je pocela malo i da negoduje kad se on pobunio protiv toga.
na kraju je super zavrsila kad je prva ponudila "ruku pomirenja" sa onim tuznim pogledom kao da ce zaplakati. ah taj zenski senzibilitet. :)
raja je pocela dobro da negoduje na njen komentar. A puppy look nek prodaje nekom drugom. svi znaju da se iza tog pogleda i osmjeha krije veoma hinjava i osvetoljubiva kucka.
EI Presidente

Post by EI Presidente »

pitt wrote:
hik--meta wrote:sinoc mi se ucinilo da je hillary dobro diskutovala sve do onog kad je obamu napala da je prekopirao govor. raja je pocela malo i da negoduje kad se on pobunio protiv toga.
raja je pocela dobro da negoduje na njen komentar. A puppy look nek prodaje nekom drugom. svi znaju da se iza tog pogleda i osmjeha krije veoma hinjava i osvetoljubiva kucka.
kolega, odakle taj animozitet, molit cu lijepo? Nisam glasao za nju, i ne branim je, ali fakat ne kontam zasto je ljudi mrze s takvim merakom, kao da je ona vladala zadnjih osam godina, s moralom Superhika, uvalila nas u nevidjene dugove, poslala u nepotreban i krvav rat, sjebala ekonomiju, stvorila vise neprijatelja nego li ikad ranije u US historiji, povisila kamatne stope, poskupila skole, dovela neokonzervativne fasiste na bitne pozicije, zamutila razliku izmedju religije i drzave, i generalno ugrozila sve temeljne vrijednosti na kojima USA pociva. Svi znamo ko je ovo napravio, i to definitovno nije bila Hilka.
pitt

Post by pitt »

Naravno da nije i ne bih joj to nikad ni prikacio, ali to ne znaci da je trebam simpatisati. Razlog sto je ne volim (pored licne odbojnosti i hinjaluka koji zraci iz nje) je sto je prelivoda i oportunist. Glasala je za rat u Iraku kad je bilo popularno a sad glumi sveticu. Tvrdi da je iskusna al ne bih bas rekao da se 8 godina titule prve dame moze kvalifikovati kao neko veliko iskustvo. Trubi kako je sampion reforme zdravstva a svi znamo da je hillarycare bio katastrofalan plan i zato nije ni prosao. Najvise me nervira sto je osvetoljubljiva i sto bi samo jos vise produbila jaz medju ljudima sa obje strane politickog spektruma.
walkabout

Post by walkabout »

Bill upravo ovih dana zavrsava knjigu, prirucnik za ozenjene...
Naslov za bosansko trziste..."Dovodjenje u suru" :D
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Fakat pitte ni meni nije jasno cemu toliki animozitet prema Hillary? :-)

Sto mislis da je hinja? Pa gro Demokrata je isto tako glasalo za slanje trupa u Irak. Je li tako i John Kerry hinja? Salu na stranu, jest ona ustogljena, jest veliki polarizator, ima 'luggage' za sobom, ali vala nije toliki uzas.
walkabout

Post by walkabout »

WITH Texas shaping as her Alamo - a victory or death struggle - Hillary Clinton grabbed the last word in the latest CNN debate held in the Lone Star state.

For the first time in weeks the audience on Thursday night glimpsed the real Hillary Clinton: a determined, feisty, woman, who has the toughness to be president.

The question that prompted it: "What's the biggest crisis you've faced?"

"Oh," said Senator Clinton, looking heavenward, as the audience suddenly straightened in their seats. "Well, I think everybody here knows I've lived through some crises and some challenging moments in my life."

She was interrupted by applause. "People often ask me, 'How do you do it? You know, how do you keep going?' And I just have to shake my head in wonderment, because with all of the challenges that I've had, they are nothing compared to what I see happening in the lives of Americans every single day."

After that she might have laid it on a bit thick. She talked of injured veterans she had visited in a rehabilitation centre in Texas. And how her faith had called her to serve the American people.

But she had trumped her opponent, Barack Obama, who had just answered the same question, but did not light up the audience. Senator Obama has learnt the hard way that people do not expect an honest answer to questions like these in debates - they want emotion.

He said there had been a number of hard moments in his life, and then retold the story of his childhood: of a mixed race boy brought up by a single mum and his grandparents. Most people in America know this story already.

That's not to say Senator Obama did badly. He achieved his objective which was to explain to the voters of Texas, and Ohio, who vote on March 4 that he really does have detailed policies, the experience and more importantly, judgment, to be president.

But 20 minutes on the intricacies of their health policies did not make riveting television. The sharpest moment came when the moderator asked about allegations of plagiarism that had been levelled against Senator Obama.

He said that as the Governor of Massachusetts, Deval Patrick, was his co-campaign chairman, it was fine for them to share lines. Clinton retorted: "Lifting whole passages from someone else's speeches is not change you can believe in; it's change you can Xerox."

The latest Washington Post/ABC poll shows the candidates deadlocked in Texas and Senator Clinton with a small lead in Ohio. The difference in Ohio (50 per cent to 43 per cent) is a significant but tenuous advantage given the shifts that have taken place before previous primaries as candidates intensified their campaigns.

Senator Obama's strategist, David Axelrod, admitted Senator Clinton had given a good last answer. But her line about the hits she had taken not being as bad as those taken by Americans was from a Bill Clinton campaign ad. "I'm not going to hold that against her though," he said.

-----------------

Ako iko zna oko emocija onda su to one - nashe pishulje, sta bi mi brez njihke... :D
Post Reply