Dešavanja u Srbiji
- chinese_water
Ja mislim na skolsko obrazovanje...konkretnije Historija...kada vec u Bosni samo nekoliko godina nakon rata djeca uce da je ovdje bio gradanski rat...mogu tek da zamislim kako se manipulise historijom...tamo s one strane drine... sta su sve morali da uce...da bi bili spremni raditi ono sto su radili...skydancer wrote:Nisam mislila na skolsko obrazovanje, vec na mukotrpan proces osvescavanja. A Seseljuga se nije skolovala u Srbiji, mada to nije vazno. Njegove tlapnje su posledica izvitoperenog uma. A mozda i boravka u Zenickom zatvoru, kamo srece da ga nikad nisu pustili.chinese_water wrote:I sto se tice srpskih obrazovanih snaga... sve tamo sto se skolovalo je danas Seselj...jer isto su ucili... jebes ti to sto su oni ucili i svoje zivote potrosili na lazi...
Sa tim lazima kojima su oni izmanipulirani...manipulisali su masama...
Neka... nemojte nam vise obrazovanih Srba (dok im se komplet skolstvo ne promjeni i svaka knjiga u kojoj se pominje velika srbija i takvi morbidni ideali ne zapali)
Jako je malo svjesnih srba...s toga uvijek generalizujem...ali ipak neka se mala manjina ne nade u tome... i svi mirni...
-
callmethebreeeze
kusturica se nafurao da je neki antiglobalista i da brani prave "vrijednosti" od iskrivljenih, citaj americko-holivudskih.

-
skydancer
Istorijom se uvek manipulisalo, na zalost i stetu. Bez obzira sta mojim kumcicima serviraju ovde u skoli, moja kuma i ja vodimo racuna da budu pravilno informisani. Tako rade i drugi prijatelji sa svojom decom.chinese_water wrote:Ja mislim na skolsko obrazovanje...konkretnije Historija...kada vec u Bosni samo nekoliko godina nakon rata djeca uce da je ovdje bio gradanski rat...mogu tek da zamislim kako se manipulise historijom...tamo s one strane drine... sta su sve morali da uce...da bi bili spremni raditi ono sto su radili...skydancer wrote:Nisam mislila na skolsko obrazovanje, vec na mukotrpan proces osvescavanja. A Seseljuga se nije skolovala u Srbiji, mada to nije vazno. Njegove tlapnje su posledica izvitoperenog uma. A mozda i boravka u Zenickom zatvoru, kamo srece da ga nikad nisu pustili.chinese_water wrote:I sto se tice srpskih obrazovanih snaga... sve tamo sto se skolovalo je danas Seselj...jer isto su ucili... jebes ti to sto su oni ucili i svoje zivote potrosili na lazi...
Sa tim lazima kojima su oni izmanipulirani...manipulisali su masama...
Neka... nemojte nam vise obrazovanih Srba (dok im se komplet skolstvo ne promjeni i svaka knjiga u kojoj se pominje velika srbija i takvi morbidni ideali ne zapali)
Jako je malo svjesnih srba...s toga uvijek generalizujem...ali ipak neka se mala manjina ne nade u tome... i svi mirni...
Ispravi me ako gresim, ali ja dozivljavam sve ratove '91 - 9?" kao gradjanske. Jugoslavija je bila moja zemlja i ti ratovi su me boleli kako samo gradjanski mogu da bole.
- chinese_water
Razlicito ih dozivljavamo...mislim, ratove...skydancer wrote:Istorijom se uvek manipulisalo, na zalost i stetu. Bez obzira sta mojim kumcicima serviraju ovde u skoli, moja kuma i ja vodimo racuna da budu pravilno informisani. Tako rade i drugi prijatelji sa svojom decom.chinese_water wrote:Ja mislim na skolsko obrazovanje...konkretnije Historija...kada vec u Bosni samo nekoliko godina nakon rata djeca uce da je ovdje bio gradanski rat...mogu tek da zamislim kako se manipulise historijom...tamo s one strane drine... sta su sve morali da uce...da bi bili spremni raditi ono sto su radili...skydancer wrote: Nisam mislila na skolsko obrazovanje, vec na mukotrpan proces osvescavanja. A Seseljuga se nije skolovala u Srbiji, mada to nije vazno. Njegove tlapnje su posledica izvitoperenog uma. A mozda i boravka u Zenickom zatvoru, kamo srece da ga nikad nisu pustili.
Ispravi me ako gresim, ali ja dozivljavam sve ratove '91 - 9?" kao gradjanske. Jugoslavija je bila moja zemlja i ti ratovi su me boleli kako samo gradjanski mogu da bole.
Jebes ti taj gradanski rat u kojem ratuju civili protiv armije...nije to gradanski rat...
-
worker
#931 dogadjanja u Srbiji
Anka
Ove fotografije
Da li je to odraz vase kulture
Ove fotografije
Da li je to odraz vase kulture
-
skydancer
Mislila sam na emotivni dozivljaj, komsija protiv komsije, prijatelj(?) protiv prijatelja...i tako tochinese_water wrote: Razlicito ih dozivljavamo...mislim, ratove...
Jebes ti taj gradanski rat u kojem ratuju civili protiv armije...nije to gradanski rat...
-
Šandor
Ja se slikao ispred azbuke u prvom razredu kad je Slobo bio u bitkama i pred bitkama.callmethebreeeze wrote:ne znam sta da ti kazem, nadam se da si u pravu, vise je stvarno dosta sranja. jebo te danas su odrasli ljudi oni koji su bili bebe kad je svo sranje pocelo i ne sjecaju se normalnog stanja.
![]()
Chinese water, griješiš. Srbija je izgubila sve što može izgubiti u međunarodno priznatim okvirima. Nemaju više šta izgubiti. Vojvodina je možda čak više srpska nego što je Sarajevo muslimansko. Takvo je stanje danas. Iako Vojvodina nikad nije bila u sastavu Srbije prije 1918. godine. Čak ni u vrijeme cara Dušana.
Kosovo je završena priča jer Ameri neće propasti u skorije vrijeme. Dugo će oni još žariti i paliti. Vedriti i oblačiti.
Srbi još mogu izgubiti pola BiH i Crnu Goru.
Moram reći da sam iznenađen događajima u Crnoj Gori. Crna Gora će priznati Kosovo. To bi jednog dana moglo dovesti do građanskog rata u Crnoj Gori.
- chinese_water
jeste, komsija protiv komsije... pa u po' frke komsiji se razbolila mati, te spontano nosi frizider,TV,komplet namjestaj...jes' jes' ... mati bolesna...skydancer wrote:Mislila sam na emotivni dozivljaj, komsija protiv komsije, prijatelj(?) protiv prijatelja...i tako tochinese_water wrote: Razlicito ih dozivljavamo...mislim, ratove...
Savrseno razumijem da su neki ljudi jos uvijek emotivno vezani za Jugoslaviju, ja sam je nesto malo dozivio, i ono cega se sjecam ... je komsija... koji nosi bolesnoj mami frizider...
Jesam mlad... al' me ko mog oca i majku...nece niko zeznuti 100%
- chinese_water
Ne vjerujem da grijesim...nagrizla je taj narod jedna bolest...mrznja...to mora nekoga da mrzi...a ostat ce na kraju ... samo da se mrze medusobno...Šandor wrote:Ja se slikao ispred azbuke u prvom razredu kad je Slobo bio u bitkama i pred bitkama.callmethebreeeze wrote:ne znam sta da ti kazem, nadam se da si u pravu, vise je stvarno dosta sranja. jebo te danas su odrasli ljudi oni koji su bili bebe kad je svo sranje pocelo i ne sjecaju se normalnog stanja.
![]()
![]()
Chinese water, griješiš. Srbija je izgubila sve što može izgubiti u međunarodno priznatim okvirima. Nemaju više šta izgubiti. Vojvodina je možda čak više srpska nego što je Sarajevo muslimansko. Takvo je stanje danas. Iako Vojvodina nikad nije bila u sastavu Srbije prije 1918. godine. Čak ni u vrijeme cara Dušana.
Kosovo je završena priča jer Ameri neće propasti u skorije vrijeme. Dugo će oni još žariti i paliti. Vedriti i oblačiti.
Srbi još mogu izgubiti pola BiH i Crnu Goru.
Moram reći da sam iznenađen događajima u Crnoj Gori. Crna Gora će priznati Kosovo. To bi jednog dana moglo dovesti do građanskog rata u Crnoj Gori.
- Hantraga
Draga Anka, i turci su nad srbima vrsili genocid prije 300 godina, pa su krscani vrsili genocid nad svima u toku krscanski ratova...Bezveze se sad vracati u period koji su neke druge genracije pisale.....Anka wrote:Genocid su nad nama izvršili Hrvati u II svetskom ratu, pa te je za to baš briga. Pobili su mi pola familije. Istorija nije počela 1990-te.salihh wrote:nismo svi isti i nismo svi bescutni kao srbi kojima je jos uvijek nejasno da su pocinili genocid nad svojim komsijama, ima nas koje tudja nesreca ne raduje...Anka wrote:...
Ma šta da mislite o nama, i jasno mi je da se radujete našoj nesreći, jedno jeste činjenica i to niko ne može osporiti: priznavanjem Kosova prekršeni su svi zakoni, prekršeno je međunarodno pravo, principi UN-a i ostalih svetskih institucija. Otvorena je Pandorina kutija....
duso anka, ako je iko sampion u krsenju svakoga i svekolikog prava, onda su to, upravo, srbi... ali tesko je vidjeti balvan u svome oku...
glede pandore i kutije... prijetis li ti to, ili se samo unaprijed radujes tudjoj nesreci i, eventualnoj, mogucnosti nastavka genocida
Moja i tvoja istorija je pocela 1991, osim ako si rodjena 1925, pa ti je pocela tada...
JA i ti smo zivjeli u nistoj drzavi...Svako dan zavrsavali cas u skoli sa rjecima "Za Domovinu S Titom - Naprijed"
Onda je doslo vrijeme "demokratije", kad se valjda trebao cuti glas naroda.
A taj narod u Jugoslaviji je izglasao da zeli da Jugoslaviju malo vise decentralizuje nego sto je bila...
Pa je onda nastala kriza, i naslo se njih par koji su ponudili rjesenje da se Jugoslavija transformise u konfederaciju, ali da ostane kao Savezna drzava....U toj slici su bili i Albanci na Kosovu, koji bi trebali da dobiju republiku, u okviru te savezne drzave...
Sad ti bi rekla da je to vodilo rascjepljenju, ali do rascjepljenja je doslo...
Poenta je da je srbijanski rezim, na celu sa Milosevicem isao linijom tezeg otpora, mislivsi da ce sa JNA pokoriti sve...
Umjesto da izabere liniju lakseg otpora, gdje mozda nebi doslo do rata, a mik bi mozda jos svi zivjeli u istoj drzavi( ma ko zna kako bi izgledala i nila uredjena)...
Dakle, vrijeme je doslo da Srbija plati za svoje grijehe, i sto vise odgadjala da plati taj racun, kamata je veca i veca......
Slazem se sa tobom da je prekrseno medjunarodno pravo i svjetske konvencije, ali to je isto sto je i Milosevis radio za vrijeme svog rezima, pa neznam sto se cudis da se to isto vraca i Srbiji....
Pandorina kutija se otvorila 1991, i sad se polako zatvara...
-
GoschaUkuchi
-
incognito071
Ecko_boy wrote:Glupi nebeski narod..tacnije umisljenji nebeski narod...
Slobo p*zdo, Kosovo si izd'o!!!
Ko to kaze ko to laze Srbija je mala, Zvezdu jeste ali Prishtinu nam nije dala
- Fair Life
Nije epidemija... ??Borg_King wrote:Srbin se ubio zbog Kosova !
JAGODINA - Pedesetogodišnji Dragan A. iz Jagodine u Srbiji jučer je izvršio samoubojstvo, a u oproštajnom pismu je naveo da je to učinio jer nije mogao podnijeti proglašenje neovisnosti Kosova.
No koment!
-
mladoliki
Da su Srbijanci pametni, pustili bi Šiptare da se davno otcijepe. To je takva bijeda i samo predstavlja kamen oko vrata za Srbiju koja svakako već decenijama nema nikakav uticaj na Pokrajinu. Srbija je dovoljno bogata da bude ekonomski moćan faktor u regionu i da njeni građani žive dobro i kvalitetno. Nažalost, mitovi i legende, na kojima su vaspitavane generacije, su ih pokopale, i umjesto da se okrenu sebi i svom progresu, oni tonu još dublje i dublje, gube vrijeme, živce, energiju, stvaraju neprijatelje oko sebe i po cijelom svijetu zbog nečega na šta više nikako ne mogu uticati. Malo me podsjeti na situaciju u Krajini u Hrvatskoj, nuđena im je autonomija, srpski jezik, sva moguća prava, samo da ne prave belaj, ali jok, oni hoće Veliku Srbiju-Karlovac, Karlobag, Virovitica i slične gluposti. Sada ostaje malo veći pašaluk, a žali bože dobrih i poštenih ljudi u Srbiji koji se herojski bore da se glas razuma čuje, ali nažalost, ubiše ih opanci!!!
-
mamica papucarka
cajka se bre obula
-
luciferino
Nisam znala da je sopran, a i propinje se na prste kad se dere. Sada znam što se kaže "iz petnih žila".djulba wrote:Samo da dodam da mi je najbolji bio kostunica, Isti je Nele Karajlić. A ne može da kaže ni riječi a da ne pogleda u papir.
Tragikomično je koliko je ta razularena masa (e ovo ti je Tajo razularena masa) glupa i samodestruktivna. Zapalili su zgradu američke ambasade, a zgrada nije američka, nego beogradska. Piše čak da su se vatrogasci slikali sa huliganima. Također se spominje jedno ugljenisano tijelo, a ja sam sigurna da ni to tijelo nije američko.
Dobro mi je poznato kako sve to ide. Rulja se prvo nalokala, a onda krenula u paljevinu i pljačku. I to pljačku zapadnjačke markirane robe...
- Babayaro
Ma nije da se radujem tudjoj nesreci al mislim da se Srbiji i srbima sve vraca,sve ono sto su radili tolike godine komsijama, sto su htjeli veliku srbiju a dobice pasaluk na kraju, cak mislim da ce se poceti medjusobno biti...
To je nekako bolestan narod (ima ih i normalnih koji gledaju u buducnost) koji je opterecen prosloscu i mitovima i koji je kao "hepo kockica" zacas ga zapaliti i naloziti da ratuje, a ustvari sve ravnopravne ratove i bitke su izgubili jer su kukavice u dusi...
Ako im je stalo do kosova toliko koliko kazu zasto ih je 1% ostalo dole??? Zasto su iselili jos 90-tih iako su imali i vojsku i policiju dole????
Znam samo da smo mi koji smo osudjeni da zivimo pored njih uvijek na gubitku jer mozda bi i oprostili sve sta su nam radili da BiH ide naprijed ka prosperitetu i boljem zivotu i standardu, ali nije tako jer uvijek i uvijek zbog njih i njihovih ideologija i mrznje nemozemo naprijed, koce nas u svakom pogledu...
Pogotovu pricom o ugrozenosti srba u BiH ako se ukine RS...previse me podsjeca to na 91-92...
Ovo se nece zavrsiti brzo i bojim se ce se prenijeti i na BIH a onda mozda ce se i napokon rijesiti ovaj status QUO u BIH.
To je nekako bolestan narod (ima ih i normalnih koji gledaju u buducnost) koji je opterecen prosloscu i mitovima i koji je kao "hepo kockica" zacas ga zapaliti i naloziti da ratuje, a ustvari sve ravnopravne ratove i bitke su izgubili jer su kukavice u dusi...
Ako im je stalo do kosova toliko koliko kazu zasto ih je 1% ostalo dole??? Zasto su iselili jos 90-tih iako su imali i vojsku i policiju dole????
Znam samo da smo mi koji smo osudjeni da zivimo pored njih uvijek na gubitku jer mozda bi i oprostili sve sta su nam radili da BiH ide naprijed ka prosperitetu i boljem zivotu i standardu, ali nije tako jer uvijek i uvijek zbog njih i njihovih ideologija i mrznje nemozemo naprijed, koce nas u svakom pogledu...
Pogotovu pricom o ugrozenosti srba u BiH ako se ukine RS...previse me podsjeca to na 91-92...
Ovo se nece zavrsiti brzo i bojim se ce se prenijeti i na BIH a onda mozda ce se i napokon rijesiti ovaj status QUO u BIH.