pčelar wrote:FALSIFIKATORI MEDA NA USK-u
Prema podacima iz Poljoprivrednog zavoda USK ovo su stari i novootkriveni falsifikatori meda na Unsko-sanskom kantonu pa dragi forumaši i forumašice ako vas put nanese negdje u tržnim centrima kako na USK -u tako i širom BiH, da se ipak malo pripazite jer na etiketama mora postojati njihovo ime i prezime ili naziv firme:
U Sarajevu se dosta ovog meda može na žalost naći ispred džamije kralja Fahda kao i na pijacama pa oprez!
Patvoritelji meda:
1.Doo."Medonal" Cazin
2. Bašić Ahmet Cazin
3. Kazaz Fatima Bihać
4. Bašić Mirsad Cazin
5. Murtić Adem V. Kladuša
6. Doo."Kindl" Bihać
Mi obični pčelari moramo biti kooperativni i surađivati sa vama jer je to u našem zajedničkom interesu i da napokon u našoj državi akobogda jednom krene po zakonu.
Također se nadam da će i u ostalim kantonima pčelari imati hrabrosti kao što to imamo mi i Poljoprivredni zavod USK-a na čijem čelu se nalazi Mr. Smail Toromanović
Neka nam je medeno svima
FALSIFIKATORI MEDA NA USK-u
Ja sam Adem Murtić, objavljen u vašoj listi falsifikatora meda. Zamolio bih Vas da od gospodina Toromanovića zatražite službeni demant, koji sam dobio od Poljoprivrednog zavoda 20.10.2009, kojeg je on potpisao, pod istim brojem kao i obavijest koju ste objavili u ovom forumu. Poljoprivredni Zavod je poslao Udruženju pčelara Velike Kladuše, službenim putem, obavijest u kojoj stoji da je:
"informacija koja je proslijeđena Savezu pčelara Unsko-sanskog Kantona na osnovu usmenog zahtjeva, NEODGOVARAJUĆA U SMISLU PATVORITELJA MEDA...
.. Shodno gore navedenom, obavještavamo Vas da je na osnovu pismene izjave, stvarni patvoritelj meda Mesić Mujaga a ne Murtić Adem iz Velike Kladuše, te molimo za razumijevanje i izvinjenje Vašem članu i Udruženju čiji je on član.
Imenovani prodavač meda Mesić Mujaga protuzakonito je etiketirao med stavljajući ime i prezime pčelara Murtić Adema kao proizvođača na istu čime je učinio krivično djelo i doveo u zabludu našu organizaciju. ...."
Ako ste dobili prvu obavijest u kojoj sam optužen, vjerovatno ste dobili i drugu obavijest - demant i izvinjenje. Bilo bi pošteno da ste i to objavili u ovom furumu.
Ja posjedujem dokumenat i od Kantonalne veterinarske inspekcije Unsko-sanskog kantona i od Poljoprivrednog zavoda Unsko-sanskog kantona u kojim oni to potvrđuju i demantuju gore navedene optužbe. Dokumenti su ovjereni od gore navedenih organizacija, koje sam dobio od njih uz izvinjenje i dodatno je Kantonalni veterinarski inspektor Aladin Sabljaković vlastoručno napisao izvinjenje, potpisao se i udario pečat.
Selam, Adem