Plata, troškovi života, koliko nam treba...?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
cadburry

#926 Re: Kolika vam je plata?

Post by cadburry »

kokikol wrote:
Puf wrote:
cadburry wrote:Vidim da se neki ibrete platama forumasa, kao da su visoke pravo. A statistika kaze sljedece: prosjecna plata u FBiH je haman 900 KM (881 KM u martu bila). I to je bez toplog obroka i prevoza, sto znaci da je realno u FBiH prosjecna plata cca. 1100 KM (sa TO i prevozom od 200 KM).

E sad, vecina raje je ovdje iz Sarajeva gdje je plata u prosjeku veca za 200 KM od federalnog prosjeka, sto znaci da sa TO i prevozom izadje cca. 1300 KM prosjecna plata u Sarajevu.

Cesto cujem neutemeljen argument da prosjecnu platu napuse javni sektor, sto uopste nije tacno. Ako se pogleda prosjecna plata i broj uposlenih po djelatnostima, sto je vidljivo iz mjesecnih biltena Zavoda za statistiku, te ukoliko se izuzmu zaposleni u javnoj upravi i njihove plate, prosjecna plata u FBiH padne za 50 KM. A i ne znam zasto bi se plata administracije izdvajala uopste iz statistike - masa ljudi tu radi, a plate su blago vece od prosjeka.

Sa druge strane, ono sto fiktivno umanjuje prosjecnu platu je masovna pojava isplate dijela plate "na ruke" kod malih privrednika. Skoro da ne znam nikoga ko radi u IT sektoru, racunovodstvenim agencijama, malim prodavnicama, knjizarama, koprinicama, restoranima, kaficima, frizerskim i kozmetickim salonima... da ne prima dio plate na ruke. A gdje su tek obrtnici. Sto znaci, da su primanja radnika zapravo jos veca nego sto to statistika pokazuje. Da to umanjuje statisticki prikazanu platu za samo 100 KM, ispadne da je prosjecna plata u FBiH 1200 KM, a u KS 1400 KM.
Jest al u klincu. To sto si ti napisao vazi samo za Sarajevo. Sinko otici u srednju Bosnu pa vidi gdje ljudi i za koliko rade.
laže ,samo budžetlije imaju tzv prosječnu platu svi ostali su daleko ispod
Ako laze koza, ne laze rog.

Evo ga posljednji mejsecni bilten Zavoda za statistiku: https://docs.google.com/gview?url=http: ... -BiH-5.pdf

Na stranicama od 11 do 26 imas broj zaposlenih i prosjene plate po djelatnostima. Izuzmi djelatnosti javne uprave, pa ces vidjeti da ce prosjecna plata se smanjiti za 50 KM.
Puf

#927 Re: Kolika vam je plata?

Post by Puf »

cadburry wrote: Gotovo sam siguran da ako neko u Bugojnu radi za 500 KM u knjizari, pekari, prodavnici, kafani... da je prijavljen na 400 KM, a da 100 KM dobije na ruke. Ne kazem da je u SBK prosjek 1200 KM, ali ako ga statistika prikazuje kao 700 KM, onda je prosjecna plata u realnosti ( sa TO, prevozom i platom "na ruke") veca od 900 KM.

Jest upravu si, prosjecna je 900 za ove uhljebe u drzavnim institucijama. Ostatak dobija 350-400, u nekim slucajevima, kao u onim robovlasnickim italijanskim firmama za proizvodnju obuce, radnici kada im legdne zakonski minimum od 360 ili 380 (koliko god je sad), moraju vratiti tih 60KM ili 80KM vlasniku firme, jer im je plata 300KM. Sinko moj ti nemas pojma kakvo je realno stanje u BIH.
Thorgerson

#928 Re: Kolika vam je plata?

Post by Thorgerson »

JaneEyre wrote: https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... ace/295087

Nemam ništa protiv davanja državi, i pravljenja države, i podržavanja države...ali protiv pljačke moje plate imam.

Tako da ko god može da se spasi od pljačke plate - nek se spasi :)

on topic:

Plata između 1300- 1350 KM. VSS, radim u NVO sektoru. Sva plata liježe na račun, ali sam prijavljena na minimalac za VSS odnosno na 800,00 KM (dakle, na tu visinu mi se računaju obavezni doprinosi). Ostali iznos plate, primanja, whatever...se nadoknađuje naknadom za topli obrok i prevoz.
Pa tvoju platu pljacka prvenstvo gazda/vlasnik firme/organizacije.

Evo recimo pita tebe gazda sa kojom si platom zadovoljna. Ti kazes, pa eto ja ne bih ispod 1.300 KM radila.

Poslodavac mora, da bi ti dobila neto 1300, pronaci gotovo 2000 bruto. Tj. onda cete ti i poslodavac dati zajedno doprinose i ti na racun dobijes 1300. Ali poslodavac je morao odrezati bruto 2000 KM.

U drugom slucaju, poslodavac obezbjedi minimalac, recimo 65 KM. Drugu polovicu 650 KM dobijes na ruke. Poslodavac morao obezbjediti bruto cca 1000 KM. Duplo manje.

Dakle, "dobar" je gotovo 400 KM samo na jednom radniku - jedan mjesec. ON - poslodavac. Ne ti. Ti nisi nista dobila. Jedino si izgubila. Izgubila si vecu osnovicu za sutra kad krenes u penziju.

Tih 400 koje je uzeo poslodavac, on ce prosiriti svoje bogatsvo. Kupiti jos koje auto, djeci stanove, apartmane itd. Od tih 400 KM da je otislo drzavi, pa evo nek politicari drzava i administracija uzmu pola pa opet bi 200 KM negdje zavrsilo jbmu, vratilo bi ti se nekako.
Nisrin

#929 Re: Kolika vam je plata?

Post by Nisrin »

Hahahaha kad se dezurni forumasi pocnu gadjati ciframa, a realnost plata nekih stotina KM...nazalost! Valjda je i to jedan od razloga sto raja dolazi iz drzave...ovdje nista nije stabilno, odrzivo, sve je od danas do suttra...dok nase generacije vani imaju fondove stednje i pored "visokih" penzija u odnosu na nase (ako ih i budemo imali), mi ovdje raspravljamo o glupostima, dok nam prvi komsija, bat, sestra, rodjak radi za minimalac...i sve prolazi legalno i bitno je "nek se ne puca, budi zadovoljan sa bilo cim"... :skoljka:
kox

#930 Re: Kolika vam je plata?

Post by kox »

Puf wrote:
cadburry wrote: Gotovo sam siguran da ako neko u Bugojnu radi za 500 KM u knjizari, pekari, prodavnici, kafani... da je prijavljen na 400 KM, a da 100 KM dobije na ruke. Ne kazem da je u SBK prosjek 1200 KM, ali ako ga statistika prikazuje kao 700 KM, onda je prosjecna plata u realnosti ( sa TO, prevozom i platom "na ruke") veca od 900 KM.

Jest upravu si, prosjecna je 900 za ove uhljebe u drzavnim institucijama. Ostatak dobija 350-400, u nekim slucajevima, kao u onim robovlasnickim italijanskim firmama za proizvodnju obuce, radnici kada im legdne zakonski minimum od 360 ili 380 (koliko god je sad), moraju vratiti tih 60KM ili 80KM vlasniku firme, jer im je plata 300KM. Sinko moj ti nemas pojma kakvo je realno stanje u BIH.
Prosjecna plata na nivou FBiH je oko 880 km bez toplog obroka i prevoza. U to ulaze i ljudi na minimalcu i direktori banaka sa 10000 mjesecno, kao i svuda na svijetu. Da li i koliko administracija dize prosjek ne znam, ali definitivno zavod za statistiku vodi evidenciju po vrstama djelatnosti pa ne bi trebalo biti teško izračunati. Evo kolegica pise da se prosjek umanji za 50 km kad se izdvoji administracija. Naravno, ove cifre treba uzimati sa rezervom zbog velikog broja neprijavljenih radnika i isplacivanja dijela plate 'na ruke' u mnogim firmama.
mirsek

#931 Re: Kolika vam je plata?

Post by mirsek »

kox wrote:
Puf wrote:

Prosjecna plata na nivou FBiH je oko 880 km bez toplog obroka i prevoza. U to ulaze i ljudi na minimalcu i direktori banaka sa 10000 mjesecno, kao i svuda na svijetu. Da li i koliko administracija dize prosjek ne znam, ali definitivno zavod za statistiku vodi evidenciju po vrstama djelatnosti pa ne bi trebalo biti teško izračunati. Evo kolegica pise da se prosjek umanji za 50 km kad se izdvoji administracija.
Pored administracije postoje i javna preduzeca .
cadburry

#932 Re: Kolika vam je plata?

Post by cadburry »

Puf wrote:

Prvo, to bahato nadobudno obracanje sa "sinko moj" ti je skroz bezveze i nepotrebno. Ne ispadas nista ni pametniji ni smjesniji, samo nekulturniji i bezobrazniji.

Ima statistika, a onda na tu statistiku ti dodas neke primjere iz tvog zivota (neko vraca dio sovje plate gazdi, svasta), a ja dodam neke primjere iz svog zivota (neko prima dio plate na ruke). I eto tako diskutujemo i pricamo. Ja samo znam da, (gledajuci iz moje sarajevo-centricne perspektive, priznajem), da svi ljudi koje ja poznajem, a koji primaju dio plate na ruke, pocnu primati puni iznos na racun, da bi se to sigurno odrazilo na prosjecnu platu u FBiH. Dakle, samo mala grupa ljudi koje ja licno poznajem (tu ima od IT sektora do ugostitetljstva, hotelijerstva i zanata). Pa pogledaj samo prethodne stranice i stranice. Haman niko, osim drzavnih sluzbenika, nije prijavljen na puni iznos.
Dope_Man

#933 Re: Kolika vam je plata?

Post by Dope_Man »

Thorgerson wrote: Pa tvoju platu pljacka prvenstvo gazda/vlasnik firme/organizacije.

Evo recimo pita tebe gazda sa kojom si platom zadovoljna. Ti kazes, pa eto ja ne bih ispod 1.300 KM radila.

Poslodavac mora, da bi ti dobila neto 1300, pronaci gotovo 2000 bruto. Tj. onda cete ti i poslodavac dati zajedno doprinose i ti na racun dobijes 1300. Ali poslodavac je morao odrezati bruto 2000 KM.

U drugom slucaju, poslodavac obezbjedi minimalac, recimo 65 KM. Drugu polovicu 650 KM dobijes na ruke. Poslodavac morao obezbjediti bruto cca 1000 KM. Duplo manje.

Dakle, "dobar" je gotovo 400 KM samo na jednom radniku - jedan mjesec. ON - poslodavac. Ne ti. Ti nisi nista dobila. Jedino si izgubila. Izgubila si vecu osnovicu za sutra kad krenes u penziju.

Tih 400 koje je uzeo poslodavac, on ce prosiriti svoje bogatsvo. Kupiti jos koje auto, djeci stanove, apartmane itd. Od tih 400 KM da je otislo drzavi, pa evo nek politicari drzava i administracija uzmu pola pa opet bi 200 KM negdje zavrsilo jbmu, vratilo bi ti se nekako.
Bravno.. nazalost mnogi ovo ne kontaju. Misle da su nekoga zajebali s tim sto su prijavljeni na minimalac a uzimaju vise, a ustvari su samo zajebali sebe i svoju buducnost, a korist je izvukao poslodavac koji manje placa drzavi i sve trpa sebi u dzep.
Thorgerson

#934 Re: Kolika vam je plata?

Post by Thorgerson »

Nisrin wrote:Hahahaha kad se dezurni forumasi pocnu gadjati ciframa, a realnost plata nekih stotina KM...nazalost! Valjda je i to jedan od razloga sto raja dolazi iz drzave...ovdje nista nije stabilno, odrzivo, sve je od danas do suttra...dok nase generacije vani imaju fondove stednje i pored "visokih" penzija u odnosu na nase (ako ih i budemo imali), mi ovdje raspravljamo o glupostima, dok nam prvi komsija, bat, sestra, rodjak radi za minimalac...i sve prolazi legalno i bitno je "nek se ne puca, budi zadovoljan sa bilo cim"... :skoljka:
Ne znam da li se gadjaju ciframa, ali cinjenica je da ima raje ovdje u Sarajevu koja imaju plate po 3000 KM, 4000 KM i sl. I radi se o privatnim firmama.

Ne znam zasto se automatski misli da neko laze. Il odmah da je kriminalac u pitanju ili diler. Npr. imas IT industriju koja ubi pare, da ti se zavrti u glavi kakve su tu plate i koju lovu ljudi vrte... :-)
Thorgerson

#935 Re: Kolika vam je plata?

Post by Thorgerson »

Dope_Man wrote: Bravno.. nazalost mnogi ovo ne kontaju. Misle da su nekoga zajebali s tim sto su prijavljeni na minimalac a uzimaju vise, a ustvari su samo zajebali sebe i svoju buducnost, a korist je izvukao poslodavac koji manje placa drzavi i sve trpa sebi u dzep.
Pa da.

A drzava uopste ne mora toliko "da pljacka" i "uzima" od ljudi na taj nacin. Uzet ce kredit...doce ti MMF i reci ce ajd dajte prodajte telekom. Kad im opet zafali opet kredit, dodje cika MMF i kaze hmmm dignite PDV. Zafali opet...dodje dignite akcize na kafu, gorivo, cigare...

Ako krene bas masovno neizdavanje racuna, idu inspekcije to se sredi za 3-4 mjeseca...

Itd itd...

I eto ovi kao misle zajebat ce drzavu...haha. To jos niko nije uradio na ovaj nacin, eh eto bosnjo ce uspjet. :lol:
kox

#936 Re: Kolika vam je plata?

Post by kox »

mirsek wrote: Pored administracije postoje i javna preduzeca .
Kome se da da racuna moze i to izracunati. Ali opet kazem ove cifre treba uzimati sa rezervom, niko pouzdano ne zna koliko ljudi nije uopste prijavljeno (a to su vrlo cesto zanimanja gdje bi radnici da su prijavljeni radili za minimalac) a koliko ljudi prima dio plate u koverti a prijavljen je na mnogo manji iznos.
Nisrin

#937 Re: Kolika vam je plata?

Post by Nisrin »

Thorgerson wrote:
Nisrin wrote:Hahahaha kad se dezurni forumasi pocnu gadjati ciframa, a realnost plata nekih stotina KM...nazalost! Valjda je i to jedan od razloga sto raja dolazi iz drzave...ovdje nista nije stabilno, odrzivo, sve je od danas do suttra...dok nase generacije vani imaju fondove stednje i pored "visokih" penzija u odnosu na nase (ako ih i budemo imali), mi ovdje raspravljamo o glupostima, dok nam prvi komsija, bat, sestra, rodjak radi za minimalac...i sve prolazi legalno i bitno je "nek se ne puca, budi zadovoljan sa bilo cim"... :skoljka:
Ne znam da li se gadjaju ciframa, ali cinjenica je da ima raje ovdje u Sarajevu koja imaju plate po 3000 KM, 4000 KM i sl. I radi se o privatnim firmama.

Ne znam zasto se automatski misli da neko laze. Il odmah da je kriminalac u pitanju ili diler. Npr. imas IT industriju koja ubi pare, da ti se zavrti u glavi kakve su tu plate i koju lovu ljudi vrte... :-)

Pa i u mojoj isto, cak i vece od 4000, ali nije to bit, nego kako su na forumu sve neki uberbogatasi, a onda realnost te drukcija doceka vani, a naravno da ima i bogatasa i raje sa super platama :D
Dope_Man

#938 Re: Kolika vam je plata?

Post by Dope_Man »

E to je sad pristrasnost uzorka... javi se par likova, nabaca pricu da imaju po par milja platu (neki vjerovatno i imaju, a vjerovatno i neki trolaju) i onda ostalima ofirno napisati da rade za 450 kod sandzaklije pa i neku normalu od 800-900 jer izgledas jadno i neuspjesno pored tih Zuckembergovaca. Ja sam recimo i sam prosao sve u samo zadnjih 5-6 godina od poslica gdje sam uzimao 250, do sandzaklije za 450, pa do konacnog normalnog posla u struci gdje sad, nakon par dizanja, imam 1100. Jos malo sa strane se uzme na nekim privatnim poslicima, i meni zivot dobar.

Ali znam i ljude koji rade za puno vece pare.. jaran u IT sektoru ima oko 4 milje, nekoliko poznanika u NVOima oko 1500 itd, jarana koji je nesto privatno pokrenuo pa izadje po nekoliko milja mjesecno... Ima svega, i vrti se dosta vise para nego sto raja voli priznati. Naravno, ovo je sve u Sarajevu, svjestan sam isto tako kako je zivot daleko losiji u malim gradicima i zabacenim regionima.
Last edited by Dope_Man on 05/06/2018 14:13, edited 1 time in total.
Puf

#939 Re: Kolika vam je plata?

Post by Puf »

cadburry wrote:
Puf wrote:

Prvo, to bahato nadobudno obracanje sa "sinko moj" ti je skroz bezveze i nepotrebno. Ne ispadas nista ni pametniji ni smjesniji, samo nekulturniji i bezobrazniji.

Ima statistika, a onda na tu statistiku ti dodas neke primjere iz tvog zivota (neko vraca dio sovje plate gazdi, svasta), a ja dodam neke primjere iz svog zivota (neko prima dio plate na ruke). I eto tako diskutujemo i pricamo. Ja samo znam da, (gledajuci iz moje sarajevo-centricne perspektive, priznajem), da svi ljudi koje ja poznajem, a koji primaju dio plate na ruke, pocnu primati puni iznos na racun, da bi se to sigurno odrazilo na prosjecnu platu u FBiH. Dakle, samo mala grupa ljudi koje ja licno poznajem (tu ima od IT sektora do ugostitetljstva, hotelijerstva i zanata). Pa pogledaj samo prethodne stranice i stranice. Haman niko, osim drzavnih sluzbenika, nije prijavljen na puni iznos.
Sinko moj, nije BIH opstina Centar i drzavna preduzeca. I sinko moj, forum je ovo, obracacu se kako zelim, ako mislis da sam te uvrijedio ili ponizio ili sta ja znam, onda ohladi malo, prosetaj napolje, fino vrijeme, sunce, prelaz proljece - ljeto. Kani se foruma ako si toliko osjetljiv na svakavke gluposti.

A i dalje tvrdim, da ti prica nema veze sa realnoscu da su prosjecne plate preko 1000KM. Jednostavno ti prica ne pije vode.
cadburry

#940 Re: Kolika vam je plata?

Post by cadburry »

Puf wrote:
cadburry wrote:
Puf wrote:

Sinko moj, nije BIH opstina Centar i drzavna preduzeca. I sinko moj, forum je ovo, obracacu se kako zelim, ako mislis da sam te uvrijedio ili ponizio ili sta ja znam, onda ohladi malo, prosetaj napolje, fino vrijeme, sunce, prelaz proljece - ljeto. Kani se foruma ako si toliko osjetljiv na svakavke gluposti.

A i dalje tvrdim, da ti prica nema veze sa realnoscu da su prosjecne plate preko 1000KM. Jednostavno ti prica ne pije vode.
Ma nisi ti mene uvrijedio, nego si od sebe napravio nadobudnog idiota koji ne zna izraziti neslaganje bez omalovažavanja sagovornika. To o tebi i tvom odgoju govori i ni o kom drugom. Pa ti kako hoces.

Pa nije BiH ni neka radionica u nekoj provinciji, pa da cijelu BiH ocijenis po toj radionici. Sama prosjecna plata + prosjecni TO su preko 1000, a da ne govorim o ovom dijelu plate koji se na ruke isplacuje.
Nisrin

#941 Re: Kolika vam je plata?

Post by Nisrin »

Dope_Man wrote:E to je sad pristrasnost uzorka... javi se par likova, nabaca pricu da imaju po par milja platu (neki vjerovatno i imaju, a vjerovatno i neki trolaju) i onda ostalima ofirno napisati da rade za 450 kod sandzaklije pa i neku normalu od 800-900 jer izgledas jadno i neuspjesno pored tih Zuckembergovaca. Ja sam recimo i sam prosao sve u samo zadnjih 5-6 godina od poslica gdje sam uzimao 250, do sandzaklije za 450, pa do konacnog normalnog posla u struci gdje sad, nakon par dizanja, imam 1100. Jos malo sa strane se uzme na nekim privatnim poslicima, i meni zivot dobar.

Ali znam i ljude koji rade za puno vece pare.. jaran u IT sektoru ima oko 4 milje, nekoliko poznanika u NVOima oko 1500 itd, jarana koji je nesto privatno pokrenuo pa izadje po nekoliko milja mjesecno... Ima svega, i vrti se dosta vise para nego sto raja voli priznati. Naravno, ovo je sve u Sarajevu, svjestan sam isto tako kako je zivot daleko losiji u malim gradicima i zabacenim regionima.

Upravo to :D
beni-bu-man

#942 Re: Kolika vam je plata?

Post by beni-bu-man »

@cadburry kolika je tvoja prosjecna plata sa TO ?
Neregistrirani

#943 Re: Kolika vam je plata?

Post by Neregistrirani »

Sad bih vam ja kao neko ko radi u RS rekao "sta je TO?". Toga ovdje nema, kao ni regresa, a i granica za pravo na gorivo se popela s 3 na 4 kilometra. Cak i kad rade za najveceg poslodavca, vladu i sve budzetske institucije, nekom sa sss je plata 700 + minuli, koji je, takodje, srezan novim zakonom o radu. Ima nekih jacih privatnika po BL kod kojih su plate zaista za pozeljeti, ali puno je vise onih kod kojih za 500 maraka krv propisas. O nepostojanju slobodnih dana, pauza i ugovora da ne pisem posebno. Ovdje je republicki prosjek oko 840 KM i mnogi bi ubili da dobace dotle.
Puf

#944 Re: Kolika vam je plata?

Post by Puf »

cadburry wrote:
Ma nisi ti mene uvrijedio, nego si od sebe napravio nadobudnog idiota koji ne zna izraziti neslaganje bez omalovažavanja sagovornika. To o tebi i tvom odgoju govori i ni o kom drugom. Pa ti kako hoces.

Pa nije BiH ni neka radionica u nekoj provinciji, pa da cijelu BiH ocijenis po toj radionici. Sama prosjecna plata + prosjecni TO su preko 1000, a da ne govorim o ovom dijelu plate koji se na ruke isplacuje.
Imas ga pravo.
Puf

#945 Re: Kolika vam je plata?

Post by Puf »

Neregistrirani wrote:Sad bih vam ja kao neko ko radi u RS rekao "sta je TO?". Toga ovdje nema, kao ni regresa, a i granica za pravo na gorivo se popela s 3 na 4 kilometra. Cak i kad rade za najveceg poslodavca, vladu i sve budzetske institucije, nekom sa sss je plata 700 + minuli, koji je, takodje, srezan novim zakonom o radu. Ima nekih jacih privatnika po BL kod kojih su plate zaista za pozeljeti, ali puno je vise onih kod kojih za 500 maraka krv propisas. O nepostojanju slobodnih dana, pauza i ugovora da ne pisem posebno. Ovdje je republicki prosjek oko 840 KM i mnogi bi ubili da dobace dotle.
Isto ti je i ovamo, kad kazes da imas platu od 800KM-1000KM (mimo Sarajeva), to se smatra pravo dobrom platom.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#946 Re: Kolika vam je plata?

Post by un1ted »

Na ovoj temi pametuju likovi koji imaju platu iznad milje, a velika vecina suti, gleda i ne vjeruje sta se pise. Njihova plata je do 500KM (nema kod njih prevoz, topli, vec samo 500KM).

Da li ste vi odmakli malo od Sarajeva? Ne morate daleko, evo Kakanj, Vareš.
cadburry

#947 Re: Kolika vam je plata?

Post by cadburry »

beni-bu-man wrote:@cadburry kolika je tvoja prosjecna plata sa TO ?
Moja plata se sastoji iz sljedecih dijelova: plata po Ugovoru o radu (800 KM), TO (160 KM), uplata direktno od klijenta na Payoneer (cca. 2440 KM). Sveukupno 3400 KM. Inace, radim u Sarajevu, u jednoj privatnoj IT firmi i imam preko 10 godina iskustva.
Puf

#948 Re: Kolika vam je plata?

Post by Puf »

cadburry wrote:
Moja plata se sastoji iz sljedecih dijelova: plata po Ugovoru o radu (800 KM), TO (160 KM), uplata direktno od klijenta na Payoneer (cca. 2440 KM). Sveukupno 3400 KM. Inace, radim u Sarajevu, u jednoj privatnoj IT firmi i imam preko 10 godina iskustva.
Reci radis u Mistralu.
cadburry

#949 Re: Kolika vam je plata?

Post by cadburry »

Puf wrote:
cadburry wrote:
Reci radis u Mistralu.
Necu nista reci. :D
beni-bu-man

#950 Re: Kolika vam je plata?

Post by beni-bu-man »

cadburry wrote:
Dobar :thumbup:

Ja na minimalcu plus topli, izadje neki 660 plus koja markica ako se ne varam, te provizija svaki mjesec min. 1500KM u koverti
Post Reply