Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
MELBOURNE_SARAJEVO

#926 Re: reprezentacija

Post by MELBOURNE_SARAJEVO »

Zux wrote:I onda neko kaze nije do trenera. A u svakoj utakmici (bez iznimke) smo satrani u trecoj cetvrtini. Kako objasniti da u svih 5 utakmica dosad smo ili vodili ili bili u egalu na poluvremenu, a onda potop u nastavku (s tim da smo se vratili tricama u Cazinu i Tuzli)? Vrlo jednostavno objasniti, imamo nesposobnjakovica od trenera koji nije u stanju prilagoditi se trenutnoj situaciji nego igra od prve do zadnje minute ono sto je kod kuce zamislio. Dok za razliku od njega strucnjak na drugoj strani vidi gdje je mana nase ekipe (reket) i naravno unistava nas skokom i sutem za 2. Pa covjece 20 skokova manje k'o da su u pancericama igrali. Nas bi i reprezentacija Hobita nadskakala. Izrael je u prvom poluvremenu bio zreo za -15 samo da smo korektno defanzivni skok zatvarali, ali to se nasim "borbenim" centrima nije dalo.
vu

Pazi ovo on kao trener bi trebao da zna da smo slabi pod kosem i isto tako on bi trebao da zna da to vide i protivinicki treneri,e sad on je toliko glup da nema odgovara na njihovu igru koja se bazira na ulazak..Ma niko ga ne jebe niti slusa a iskreno vidim zasto covjek nema zive veze..Odbrana nasa je na nivou zenske kosarke mada bi i tu imali problema sa Amerikankama ili Australkama..Pa jebem mu ja majku zar je tesko bilo na pripremama raditi na tome??I jos neko ako mi kaze da Kikanovic igrac mislim momak je puno bolji u odbrani u napadu nema zive veze...

Jazvin--momak je zalutao bog mu dao 2.10 i to je sve
Kikanovic --Nikad on nece biti igrac jer igra kao pickica ali nije los u odbrani u napadu je los
Ikonic--nas najbolji igrac
Bajramovic--sve sto dobro uradi usere to sa svojom odbranom koja i ne postoji a o odrazu njegovom i kordinaciji :D
Bremer --dobar igrac ali covjek nema skim da igra i vidio je da ove nase boli racku pa je skontao zasto bi on kao nesto se trudio.
Teletovic---Momak ako nista ima muda i igra muski kosarku a to sto se ispucava to je do trenera ali je nas najbolji igrac sigurno.
Opacak--meni je ok volim ga sto ima muda da udje pod kos i ima odraz za razliku od vecine nasih pickica,ali u odbrani ga nema.
Gordic--88 godiste samo cu reci respect tvoje vrijeme dolazi.
mileS

#927 Re: reprezentacija

Post by mileS »

sesalmir wrote:Vidite samo kakve statse ima u kvalifikacijama amerikanac play kojeg bugari naturalizuju a vidite ''naseg'' bremera:
http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH ... 66628.html
http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH ... _2602.html
Slazem se Bremer je u ovim kvalifikacijama najlosiji igrac
Kako nas je samo unistio u Ceskoj :x
MELBOURNE_SARAJEVO

#928 Re: reprezentacija

Post by MELBOURNE_SARAJEVO »

MELBOURNE_SARAJEVO wrote:
Zux wrote:I onda neko kaze nije do trenera. A u svakoj utakmici (bez iznimke) smo satrani u trecoj cetvrtini. Kako objasniti da u svih 5 utakmica dosad smo ili vodili ili bili u egalu na poluvremenu, a onda potop u nastavku (s tim da smo se vratili tricama u Cazinu i Tuzli)? Vrlo jednostavno objasniti, imamo nesposobnjakovica od trenera koji nije u stanju prilagoditi se trenutnoj situaciji nego igra od prve do zadnje minute ono sto je kod kuce zamislio. Dok za razliku od njega strucnjak na drugoj strani vidi gdje je mana nase ekipe (reket) i naravno unistava nas skokom i sutem za 2. Pa covjece 20 skokova manje k'o da su u pancericama igrali. Nas bi i reprezentacija Hobita nadskakala. Izrael je u prvom poluvremenu bio zreo za -15 samo da smo korektno defanzivni skok zatvarali, ali to se nasim "borbenim" centrima nije dalo.
vu

Pazi ovo on kao trener bi trebao da zna da smo slabi pod kosem i isto tako on bi trebao da zna da to vide i protivinicki treneri,e sad on je toliko glup da nema odgovara na njihovu igru koja se bazira na ulazak..Ma niko ga ne jebe niti slusa a iskreno vidim zasto covjek nema zive veze..Odbrana nasa je na nivou zenske kosarke mada bi i tu imali problema sa Amerikankama ili Australkama..Pa jebem mu ja majku zar je tesko bilo na pripremama raditi na tome??I jos neko ako mi kaze da Kikanovic igrac mislim momak je puno bolji u odbrani u napadu nema zive veze...

Jazvin--momak je zalutao bog mu dao 2.10 i to je sve
Kikanovic --Nikad on nece biti igrac jer igra kao pickica ali nije los u odbrani u napadu je los
Ikonic--nas najbolji suter
Bajramovic--sve sto dobro uradi usere to sa svojom odbranom koja i ne postoji a o odrazu njegovom i kordinaciji :D
Bremer --dobar igrac ali covjek nema skim da igra i vidio je da ove nase boli racku pa je skontao zasto bi on kao nesto se trudio.
Teletovic---Momak ako nista ima muda i igra muski kosarku a to sto se ispucava to je do trenera ali je nas najbolji igrac sigurno.
Opacak--meni je ok volim ga sto ima muda da udje pod kos i ima odraz za razliku od vecine nasih pickica,ali u odbrani ga nema.
Gordic--88 godiste samo cu reci respect tvoje vrijeme dolazi.
mileS

#929 Re: reprezentacija

Post by mileS »

nikad_izvini wrote:Kriv je što se ne igra odbrana :skoljka:

Kriv je što je izabrao te igrače.

Jok, ja sam kriv
Pretpostavljam da ti znas nekoga boljeg centra iz BiH?
Blanco

#930 Re: reprezentacija

Post by Blanco »

Ma on(Menso) vrsi izmjene samo reda radi,kad treba i kad ne treba.Stavio Bremera da igra skoro cijelu 3/4 a Gordic na klupi koji je bolji 10 puta.Isto Bajramovic cim pocne da pogadja nesto on ga odmah mijenja za Teletovica,pa ako covjek pogadja pusti ga nek igra cijelu tekmu! :x
nikad_izvini

#931 Re: reprezentacija

Post by nikad_izvini »

mileS wrote:
nikad_izvini wrote:Kriv je što se ne igra odbrana :skoljka:

Kriv je što je izabrao te igrače.

Jok, ja sam kriv
Pretpostavljam da ti znas nekoga boljeg centra iz BiH?
Znam da su igrali odbranu na nivou slabijeg basketa u naselju :skoljka: Znam da je plaćen za svoj posao.Znam da kad bih ja tako radio ne bih imao obraza platu da primim.To znam.Jel dovoljno Mensure :?:
sesalmir

#932 Re: reprezentacija

Post by sesalmir »

3. cetvrtina zavrsena, englezi vode 6 razlike
Edin H.

#933 Re: reprezentacija

Post by Edin H. »

Smanjili cesi na dva razlike.

Nisam nikada ocekivao da cu navijati za Cehe :D
sesalmir

#934 Re: reprezentacija

Post by sesalmir »

Edin H. wrote:Smanjili cesi na dva razlike.

Nisam nikada ocekivao da cu navijati za Cehe :D
:lol: :lol: ni ja, cuj navijat za cehe, kako to samo glupo zvuci.
Edin H.

#935 Re: reprezentacija

Post by Edin H. »

Ja navijam za Cehinje :D

Vode Cesi 63 - 62 :thumbup:
Dupli_skalp

#936 Re: reprezentacija

Post by Dupli_skalp »

ono je jako loše... da imamo trenera kalibra neven spahija, jasmin repeša ili duško vujošević, nema šanse da bi izgubili ono protiv izraela...
Baltazar_khan

#937 Re: reprezentacija

Post by Baltazar_khan »

Joj, na šta smo spali, da navijamo za druge :x
arze

#938 Re: reprezentacija

Post by arze »

REKET PROPUH
ODBRANA SRANJE
CENTRI/KRILA MR'S
sesalmir

#939 Re: reprezentacija

Post by sesalmir »

Welsch zasad bolji od denga, hoce li im to biti dovoljno za pobijedu vidjet cemo:
welsch 28 poena 6 skokova 6 asistencija (kad cemo mi imat nekog s ovakvim statistikama)
deng 19 poena 7 skokova 1 asist
LSD

#940 Re: reprezentacija

Post by LSD »

arze wrote:REKET PROPUH
ODBRANA SRANJE
CENTRI/KRILA MR'S
Kratko i jasno :thumbup:
arze

#941 Re: reprezentacija

Post by arze »

Jos da spomenem ukratko Opacak svaka cast za ovu utakmicu.Ikonic too!

Kikan Zuba Tele

Zar ne zvuci presmjesno? ;-)

Kad bi vi bijedno igrali za klubove ko za drzavni tim ne bi vas ni na globusu bilo :|
shalla

#942 Re: reprezentacija

Post by shalla »

63-62, 44 sekunde do kraja. Welsch pucao tricu i promašio.
Deng zabio oba bacanja, Jiri opet promašio, skok u napadu i kloc Kotas promašio prvo bacanje... 63-64, imali opet napad i opet welsch fulio. 23 sekunde do kraja.

edit: 10 sekundi do kraja 63-65
Bosanski_kralj

#943 Re: reprezentacija

Post by Bosanski_kralj »

Ma šta serete po Teletoviću, kad znate kakve on trojke pokušava. Svi ostali imaju čiste situacije, a ja se ne sjećam kad je on imao čistu izrađenu akciju za trojku.
sesalmir

#944 Re: reprezentacija

Post by sesalmir »

Gotovo ne idemo na euro direkt, baraz opet dogodine. Uzeli englezi 63-67.
olduser

#945 Re: reprezentacija

Post by olduser »

euro zdravo..

:x :x :x
shalla

#946 Re: reprezentacija

Post by shalla »

Kraj, 63-67 za englesku.
Tako nam i treba kad smo debili i ne možemo nikad lošije izraelce dobiti :x
arze

#947 Re: reprezentacija

Post by arze »

Britanija na pragu trijumfa.Svaka cast i cestitke!!!!!!!!

Iz divizije B na EP.Impresivno

63 67
00.00

Tip in promasaj za produzetak ceha
ernest

#948 Re: reprezentacija

Post by ernest »

koliko su nam teške grupe bile u prošlom i ovom kvalifikacijskom ciklusu najbolje pokazuje podatak ko se direktno plasirao iz tih grupa: portugal i velika britanija!!
aferim menso, nadmašio si "selektora" markovića, još nikom nije pošlo za rukom da izgubi svaku šansu kolo prije kraja kvalifikacija.
otjerajte kretena ako Boga znate, da makar u baražu odigramo kao ljudi. :x :x :x :x :x
LSD

#949 Re: reprezentacija

Post by LSD »

A koga dovesti umjesto Mense kloca?? opet Markovica,jel :? ...možda se covjek malo uhodao u ovaj trenerski posao tamo u Grckoj...niko normalan nece doci u ovaj cirkus zvani KSBiH kojeg vodi grobar BH košarke Imamovic...niko normalan nece doci-to je sigurno.
svako_dobro_bih

#950 Re: reprezentacija

Post by svako_dobro_bih »

stvarno nemamo nikakve sanse da budemo medju tih 3 drugoplasirana, makedonija kolo prije kraja ima minimalno 8 bodova, francuska isto, mi 7. znaci u baraz
Post Reply