Ebo forum i sta neko ovdje pise, ovo treba da sluzi za informacije, a sukob misljenja je besmisleniji da vise ne moze biti.
Zato treba izbjegavati postove gdje se ubacuje i licno misljenje kada neko pita za opcije. Imas opciju da uradis atest i ne uradis, to neka ostane na tom covjeku, svako za sebe. Meni je bilo malo dosadno, inace nemam vremena da se raspravljam po forumu, ali ono promjena dobro dodje na trenutak.
Evo nesto konkretnije, svi koji u sarajevu rade sa plinom a da iole ista znaju imaju i previse posla pa ne zele da se posvete stimanju plinske mape, ne isplati im se.. Zalosno je da se mora ici u druge gradove za tu rabotu, i eto jos jedan efekat nedostatka konkurencije.
Osudjeni smo vjerovati na rijec majstoru koji je odvojio jedva 5min da se pogleda nase auto, iako jednim uho prisluskuje drugu a baca pogleda na eventualnu trecu musteriju.
Ja sto sam uspio bilo je da me naruce u 5do8, bukvalno prije otvaranja da se odemo provozati i sve se zavrsilo na na stimanju prema lambda sondama... a pracenje benzinske mape i reagovanja motora na plinske oktane pri razlicitim obrtajima i uslovima, to nema veze.. vecina proizvodajaca nudi i tzv 3d stimanje mape gdje se gleda kombinacija faktora, ali oduzima dosta vremena.
Tu spadaju 3-4 njih u lukavici, oni gore u buca potoku i ne mogu da se sjetim je li bio jos neko.
Ako je neko imao drugacije iskustva sa odredjenom firmom neka navede.