Bosanska piramida Sunca vol.5

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
sljunko

Post by sljunko »

veseoko_kukulamovic wrote:
sljunko wrote:
veseoko_kukulamovic wrote:Šljunko, vidim ja da si ti pravi patriota. Čim te čovjek upita nešto nezgodno, ti odma' prstić u drugom smjeru, "a vidi šta su oni radili". :faraon: :bih: :faraon1:
svi su za to odgovorni, a nitko ne radi na tome da promjeni taj 'prokleti' mentalitet. :idea:
Šljunko, dobro tebe ide taj bosanski ;)
Šta kažeš, NITKO ne radi na promijeni prokleti mentalitet, ha?
A svi su odgovorni?
Hm... Ne bi se baš reklo. Vidiš, zna se i ko je Stari most srušio, i ko je Ferhadiju minir'o. A zna se i ko je bagerom po Plješevici uredov'o. ;)

Nego, de ti nama još malo maši patriotskim zastavama kad NITKO drugi neće ;)

:faraon: :bih: :faraon1:
Dozvoli mi da te podsjetim da Bosna i Hercegovina jeste multinacijonalna drzava.

Sto se ti ce bagera:

evo malo vecih bagera koje arheolozi koriste za iskopavanje (ako to nisi znao):

jedan od mnogih primjera: http://www.teesarchaeology.com/conservation/index.html

Dali je netko od antipiramidasa, pardon antipiramididiota, strucnjak iz te oblasti iskopavanja? Imate li neku titulu koja vam daje pravo kritike???

Dali imate ikakvih validnih argumenata??? :lol:
sljunko

#927 zadnje pitanje

Post by sljunko »

Zadnje pitanje za antipiramidase.

Sto vas boli kita da se u Visokom kopa!

Iz kog ste vi grada, koje je vase ime i prezime, vasa struka?

Zasto se ne bavite problemima vaseg komsiluka?

Piramide su u Visokom, ne u vasoj basti... :lol: :lol: 8-)
ferdo

Post by ferdo »

Joj cuj ga, vratimo se temi. Bumo, bumo ne. Prvo se prospes ko riza sa NITKO i odas se i sad vratimo se temi. Kojoj temi?. Rasim u tunelima, metalnim plocama koje niko nikad nije vidio i za koje tvoj gazda kaze da nisu radioaktivne (KO JE IKAD REKO DA JESU???), nestalim nalazima, djeci koja rade dzabe, kristalnim lubanjama. I samo da te podsjetim, imas jos samo 5 godina fore da se bar malo obrazujes jer 2012 je kapak. Kako ti bolan nije zao da ces zivjet jos samo 5 godina? Ajd odgovori nam jer stvarno vjerujes Semiru da za pet godina dolazi zraka da nas spuca?
Neregistrirani

Post by Neregistrirani »

sljunko wrote:
Ne, ne, pitanje je: imate li VI ikakvih validnih argumenata?

To sto Egipcani koji su dosli da "verifikuju" piramidu uzviknu "ima je", a da nisu ni obradili materijale za koje su govorili da ce ih nositi na analizu, pa ce javiti rezultate (kladim se da se sad ne bi ni sjetili te izjave da ih neko pita, kao sto se nece sjetiti ni da posalju rezultate - nije ih ni Bambucha poslao nakon boravka od 42 dana), koji kazu da prvo treba pronaci uobicajene artefakte (kosti, novcice, grncariju...), pa ih analizirati, staviti u neki vremenski/istorijski okvir, pa tek onda govoriti o piramidi, a onda naprasno bubnu tu neku pausalnu cifru od 15 miliona maraka da otkriju jednu stranu, nakon cega se otisnu u politiku, tj. posjete kojekakvim ministrima za izbjeglice (zasto, zasto, zasto?), energiju, pa gradonacelnici, pa premijeru...a samo se nisu uputili onom jednim ministru koji je bio protiv svega toga...da ne spominjem kako su otisli u Vispak da vide najvecu dzezvu na svijetu i slatkise u obliku piramide!

Kad god se nesto dokazuje, teret podnosenja dokaza/argumenata je na onome ko zasniva/brami tezu, a ne onome ko ju osporava. Imate li vi argumente?
Neregistrirani

#930 Re: zadnje pitanje

Post by Neregistrirani »

sljunko wrote:Zadnje pitanje za antipiramidase.

Klasika. Uvijek ista reakcija kad vam se postave konkretna pitanja! Bolje ne mozete, je li?
luciferino

#931 Re: zadnje pitanje

Post by luciferino »

Neregistrirani wrote:

Klasika. Uvijek ista reakcija kad vam se postave konkretna pitanja! Bolje ne mozete, je li?
Pusti bolan čovjeka...neka prekopava "svoje" Visoko u potrazi za fantomskim piramidama. Svako ima svoje "američke misice", a naše trenutno kopaju. :lol:
A i taj Swelim...jak mi neki dr.pr.br.šr....hautoritet da se ukakiš od sreće. :oops: :razz:
sljunko

#932 Re: zadnje pitanje

Post by sljunko »

luciferino wrote:
Neregistrirani wrote:
sljunko wrote:A i taj Swelim...jak mi neki dr.pr.br.šr....hautoritet da se ukakiš od sreće. :oops: :razz:
Progovorio veliki ekspert arheologije luceferino.

Zelio bih znati, kako bi ste vi osjecali, kad bi drugi pljuvali po vasim roditeljima, ocu ili majki, kao sto vi pljuvate po Semiru i ostalima koji vjeruju u piramide.

Ili uglednim svjestskim strucnjacima kao Swelim. Swelimove knjige se mogu naci u naucnim knjizarama najpoznatijh svjestskih sveucilista: Columbia, Harvard, Yale itd.

Prijedlog za eksperiment!

Hajde antipiramid pajdasi...mozete li mi poslati jednu dobru fotku jednog clana vase obitelji, sestre, brata, oca ili majke... tako da im zalijepim jednu dobru bananu na lice i postavim te slike tu u forumu.

Tek toliko da vidim vase reakcije.... :?

"Ne čini drugome ono što ne želiš sebi", ali to je preteska filozofija za vas mozak.
Last edited by sljunko on 13/09/2007 12:29, edited 1 time in total.
Neregistrirani

#933 Re: zadnje pitanje

Post by Neregistrirani »

luciferino wrote: Svako ima svoje "američke misice", a naše trenutno kopaju. :lol:
I preporucuju spisak lektire za ovu skolsku godinu. Jer, "istorija ce se morati pisati ponovo!". :D

http://piramidasunca.ba/ba/index.php?op ... 9&Itemid=1
veseoko_kukulamovic

#934 Re: zadnje pitanje

Post by veseoko_kukulamovic »

Jel ko što se gospođa Krnić-Nikolić bavi problemima svog ;) komšiluka kad Bosancima prodaje mit o Atlantidi:

http://piramidasunca.ba/ba/index.php?op ... &Itemid=26

Ili ko Višnja Dobrić kad po svom komšiluku ;) bagerom prekopava arheološke lokalitete?

Ili ko možda Jadranka Benčić kad u priču o 'bosanskim piramidama' počinje uvlačiti Očenaš, "kako na nebu tako i na zemlji":

http://piramidasunca.ba/ba/index.php?op ... Itemid=113?

Haj budi iskren Šljunko pa reci koji je tvoj komšiluk? ;)
luciferino

#935 Re: zadnje pitanje

Post by luciferino »

sljunko wrote:
luciferino wrote:
Neregistrirani wrote: Progovorio veliki ekspert arheologije luceferino.

Zelio bih znati, kako bi ste vi osjecali, kad bi drugi pljuvali po vasim roditeljima, ocu ili majki, kao sto vi pljuvate po Semiru i ostalima koji vjeruju u piramide.

Ili uglednim svjestskim strucnjacima kao Swelim. Swelimove knjige se mogu naci u naucnim knjizarama najpoznatijh svjestskih sveucilista: Columbia, Harvard, Yale itd.

Prijedlog za eksperiment!

Hajde antipiramid pajdasi...mozete li mi poslati jednu dobru fotku jednog clana vase obitelji, sestre, brata, oca ili majke... tako da im zalijepim jednu dobru bananu na lice i postavim te slike tu u forumu.

Tek toliko da vidim vase reakcije.... :?
Tebi imam samo jedno reći...piše se multinacionalni. Dakle bez j. ;-)
veseoko_kukulamovic

#936 Re: zadnje pitanje

Post by veseoko_kukulamovic »

luciferino wrote:Tebi imam samo jedno reći...piše se multinacionalni. Dakle bez j. ;-)
Ma provalila se gospođa ;) Šljunkec s onim NITKO, pa sad opet pokušava odglumit Bosanskog Patriotu na forumu, po stereotipu da su Bosnaci nepismeni i neznalice.... Eh, i "da li" se piše odvojeno ;)
luciferino

Post by luciferino »

Image

Image

Image
Fair Life

Post by Fair Life »

sljunko wrote:Dali imate ikakvih validnih argumenata??? :lol:
"Oni se nikad ne mogu nasititi priča kao što su izmišljotine o sablastima,
utvarama, zlim duhovima, paklu; rado spominju o tisućama te vrste
čudesa. Što su te priče dalje od istine ljudi im rađe vjeruju, dok im se uši
nadražuju ugodnim draškanjem. Ali takve pričice ne koriste samo za
liječenje od dosade, nego također imaju i svrhu zarade novca, osobito za
svećenike i propovjednike."
(Erazmo Roterdamski, Pohvala ludosti, poglavlje o vjernicima)
sljunko

Post by sljunko »

luciferino wrote:Image

Image

Image
Luceferino...nisam znao da si tako lijep... :lol:
luciferino

Post by luciferino »

sljunko wrote:
luciferino wrote:Image

Image

Image
Luceferino...nisam znao da si tako lijep... :lol:
multinacIOnalni...ne multinaCIJOnalni...stručnjače za arheološka ispitivanja :zzzz:
Princess Fiona

Post by Princess Fiona »

Neregistrirani wrote:
sljunko wrote:
pa, Neregistrirani, njima to ne treba... imaju oni vladinih argumenata :oops: :D :D
sljunko

#942 cekam vase slike

Post by sljunko »

greška kod tipkanja

tj. validan argumenat :roll:

veseoko_kukulamovic, fair life i ostali pajdasi, jos uvijek cekam vase slike... eto posto sam se u ovom trenutku vratio iz ducana, gdje sam kupio kilo svjezih banana... mislio sam da vam predlozim da organizujemo izbor mistera Bananantipiramidasa na forumu... :-)

Image
"Do you think I'm sexy?"

Hajde sad svi u navalite istovremeno na mene... "i", "j" i "nj"... dok ima banana... :lol:
sljunko

Post by sljunko »

Princess Fiona wrote:
Neregistrirani wrote:
sljunko wrote:
pa, Neregistrirani, njima to ne treba... imaju oni vladinih argumenata :oops: :D :D
"vladinih"???

vidim da je forum pun (ne) pismenjaka... :lol:

a joj nemojte vise... molim vas... ili cu se popisat od smijeha....hahahaha
luciferino

#944 Re: cekam vase slike

Post by luciferino »

sljunko wrote:
greška kod tipkanja

tj. validan argumenat :roll:

veseoko_kukulamovic, fair life i ostali pajdasi, jos uvijek cekam vase slike... eto posto sam se u ovom trenutku vratio iz ducana, gdje sam kupio kilo svjezih banana... mislio sam da vam predlozim da organizujemo izbor mistera Bananantipiramidasa na forumu... :-)

Image
"Do you think I'm sexy?"

Hajde sad svi u navalite istovremeno na mene... "i", "j" i "nj"... dok ima banana... :lol:
Hajde sad fino pojedi koju bananu, jako su hranjive, a kalij je, čujem, dobar za pritisak.

Vrijeme je da se više neko prodere "CAR JE GOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

I mislim da se kaže upišat' od smijeha, a ne popišat' od smijeha, ali valjda ti najbolje znaš kako to ide. :-)
terapija

Post by terapija »

Kopa se od budzetskog novca.
pardon, kopa se dzaba, (volonteri kopaju uz nesto malo naknade, a sve sto je vlada investirala ide u dzep Semiru)

Za to me boli kita.
sljunko

#946 Re: cekam vase slike

Post by sljunko »

luciferino wrote:

I mislim da se kaže upišat' od smijeha, a ne popišat' od smijeha, ali valjda ti najbolje znaš kako to ide. :-)

U Bosni postoje tri naroda, jedan kaze popisat, drugi upisat a za treci pitaj neku drugu osobu posto nemam cirilice na kompi. Takodjer je moguce da jedan od tih naroda nikad ni ne pisa... dok se valja od smijeha... :-)
sljunko

Post by sljunko »

terapija wrote:Kopa se od budzetskog novca.
pardon, kopa se dzaba, (volonteri kopaju uz nesto malo naknade, a sve sto je vlada investirala ide u dzep Semiru)

Za to me boli kita.
Ali ne boli kita FENI!

NETRANSPARENTNO TROŠENJE NOVCA MINISTARSTVA KULTURE

13.09.2007

Kako javlja FENA Građansko organizovanje za demokratiju (GROZD) pokrenulo je danas u svim većim gradovima u BiH akciju informiranja javnosti o nezakonitoj i neregularnoj raspodjeli novca koja je, prema revizorskim izvještajima, zastupljena na gotovo svim nivoima vlasti u FBiH.

Revizorski izvještaji su pokazali da se novac troši i raspoređuje bez prateće dokumentacije, a iznosi koji se izdvajaju za praznične poklone te na reprezentaciju su, prema riječima predstavnika GROZD-a Ševke Bajića, zabrinjavajući i sramni.

Ministarstvo kulture i sporta FBiH je bez prateće dokumentacije potrošilo 7.760.432 KM. U nekoliko slučajeva registrirana su prekoračenja i nepostojanje izvještaja za trošenje novca.

GROZD poziva parlamentarce FBiH te Tužilaštvo FBiH da reagira na ove izvještaje i poduzme zakonom predviđene mjere.

U VASU FACU

:lol:
luciferino

#948 Re: cekam vase slike

Post by luciferino »

sljunko wrote:
luciferino wrote:

U Bosni postoje tri naroda, jedan kaze popisat, drugi upisat a za treci pitaj neku drugu osobu posto nemam cirilice na kompi. Takodjer je moguce da jedan od tih naroda nikad ni ne pisa... dok se valja od smijeha... :-)
Nemoj meni molim te te lingvističke fazone prodavati. :lol: :lol: :lol:
Znači Hrvati (dozvoli mi slobodu da zaključim kojim jezikom govoriš na osnovu "obitelj" i "netko") se "popišavaju" od smijeha, dok se Bošnjaci "upišavaju"?
Ovo je slučaj za Riđija. :roll:
Da li je popišati se povratni glagol? Mislim, može biti ako ti je ćuna (jel' se i kod vas tako kaže???) duga ko crijevo pa je okreneš prema sebi. :razz:

A šta misle ostale kolege?
sljunko

#949 Re: cekam vase slike

Post by sljunko »

luciferino wrote: A šta misle ostale kolege?
Citaju:

Ministarstvo kulture i sporta FBiH je bez prateće dokumentacije potrošilo 7.760.432 KM. U nekoliko slučajeva registrirana su prekoračenja i nepostojanje izvještaja za trošenje novca.

GROZD poziva parlamentarce FBiH te Tužilaštvo FBiH da reagira na ove izvještaje i poduzme zakonom predviđene mjere.

Misle:

Mozda ce se netko uskoro popisat od frke, izvini upisat od frke :roll:
HoustonPiramidiot

Post by HoustonPiramidiot »

sljunko wrote:
Ali ne boli kita FENI!

NETRANSPARENTNO TROŠENJE NOVCA MINISTARSTVA KULTURE

13.09.2007

Kako javlja FENA Građansko organizovanje za demokratiju (GROZD) pokrenulo je danas u svim većim gradovima u BiH akciju informiranja javnosti o nezakonitoj i neregularnoj raspodjeli novca koja je, prema revizorskim izvještajima, zastupljena na gotovo svim nivoima vlasti u FBiH.

Revizorski izvještaji su pokazali da se novac troši i raspoređuje bez prateće dokumentacije, a iznosi koji se izdvajaju za praznične poklone te na reprezentaciju su, prema riječima predstavnika GROZD-a Ševke Bajića, zabrinjavajući i sramni.

U VASU FACU

:lol:
Pitam se nesto, da li je ovaj Sljunko stvarni lik, ili samo privid-varka? Nesto sumnjam i da je Bosanac, jer i pored viceva i stereotipa o glupim Bosancima, ovaj lik prevazilazi i karaktere iz viceva o Muji i Sulji koje Sljunko tako rado objavljuje.

Uzgred, ovaj clanka gore objavila je i fondacija na svojim stranicama, odakle ga je Sljunko spremno copy-paste, jer taj covjek ocigledno nema mozga da sam smisli i razmisli o bilo cemu.

Na stranu sto raspodjela novca iz budzeta apsolutno nema blage veze sa djelatnoscu fondacije (osim ako bas Fondacija ne zeli da trpa u svoje dzepove novac poreskih obveznika ;) ), nije mi jasno kako ovi mafijasi iz Fondacije mogu i od koga zahtijevati transparentnost, nakon sto su prosle godine utajili porez, a ove godine dijele besplatne brosure "u zamjenu za donaciju od 10 KM" -- ocigledno iz razloga ponovne utaje poreza.

Semira za predsjednika! Zna covjek kako treba s parama. :(
Locked