Izgubljeno - nadjeno

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
MAN-lion's coach

#926 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by MAN-lion's coach »

Sad je jedna žena javila na TVSA kako je pronađen Haski,kako je razumjeh mladunče 6 mjeseci,srebrena ogrlica,da će ga pričuvati,za info nazvati TVSA 545-545 za više informacija. :)
soraja27

#927 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by soraja27 »

minjonja wrote:soraja, koliko je to ona bila u "bijegu"? bas mi je drago sto se vratila!!!
Image

Skoro 3 mjeseca. Slučajno ju je moja poznanica našla na autobuskoj stanici sa nekim čoporom. Ne znam šta da mislim, čini mi se da se ona pita sad bi me ostavila. Voli da lunja i da se druži sa drugim cukama, Već mi je jučer pokušala šmugnuti tako da je više ne smijem puštati sa povodca kad šetamo, kao što sam nekad činila.
minjonja

#928 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by minjonja »

soraja27 wrote:
minjonja wrote:soraja, koliko je to ona bila u "bijegu"? bas mi je drago sto se vratila!!!
Image

Skoro 3 mjeseca. Slučajno ju je moja poznanica našla na autobuskoj stanici sa nekim čoporom. Ne znam šta da mislim, čini mi se da se ona pita sad bi me ostavila. Voli da lunja i da se druži sa drugim cukama, Već mi je jučer pokušala šmugnuti tako da je više ne smijem puštati sa povodca kad šetamo, kao što sam nekad činila.
stavi joj jednu kvalitetnu upadljivu ogrlicu (mozda najbolje crvene boje) a na privjesku napisi svoj broj mobitela. sigurno su je ljudi vidjali i hranili ali nisu znali da ima vlasnika. njoj je sigurno spica bila sa novom rajom, ali ona je samo cuko i ne zna koliko je opasno biti na ulici, sad u ovo vrijeme. mozda ce ti opet pobjeci. a mozda joj nedostaje drustvo? imas li jos jednog cuku ili samo nju?
Rijeka_snova

#929 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Rijeka_snova »

http://www.facebook.com/pages/Radio-M/176559479140

Evo za haskija, na stranici Radia-M. :)
soraja27

#930 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by soraja27 »

Promijenila je do sada pa barem 6 ogrlica. Znala je otići i vratit se bez ičega. Imala je onu metalnu kapsulicu sa brojem telefona na koji su me ljudi bezbroj puta zvali dok je švrljala ljeti po vilsu. Zadnji put kad je nestala u Novembru, neka su me djeca zvala ali dok ja sam došla , cca nekih 20-ak minuta, oni su već otišli, i sumnjam da nisu uopšte vratili broj natrag, pa me od tada niko nije ni zvao. Sad trenutno čuvam još jednog psa prijatelju, pa njih dvoje se ko druže ali njoj to nije dovoljno. Čitavo ljeto je bila u dvorištu kod mojih roditelja i non stop je smišljala načine kako da se izvuče odatle i ode na ulicu. Izluđuje me. Ne znam jel joj to faza ili šta već al joj se ulica pravo osladila.
soraja27

#931 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by soraja27 »

Rijeka_snova wrote:http://www.facebook.com/pages/Radio-M/176559479140

Evo za haskija, na stranici Radia-M. :)
i av-mau
dinoo1898

#932 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by dinoo1898 »

jucer sam vidio njemackog ovcara na grbavici 2 (ul. B. Mutevelića), ne znam jel m/ž, nije visokog rasta, veoma pitom (osim sto je lajao na onog lika na motornim sankama), igrao se sa nama, ima jedno pola metra otkinutog dosta taknog lanca za takvog psa (logicno - cim se otkinuo ali dobro :D )

eto ako vlasnik cita ovaj forum da zna gdje da trazi...
-bosanac-

#933 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by -bosanac- »

-bosanac- wrote:izgubljeni prije 3 dana u okolici Tuzle, tachnije mjesto Ljubache, trazhe ih vlasnici vech tri dana, ljudi u okolnim selima tvrde da su ih skupa vidjeli, ovo im je prvi vechi snijeg pa im je to crnjak nemogu nanjusit put kuci, sve u svemu ako ko ima ikakve informacije neka mi pise na pp, mogucha je i novchana nagrada samo da se nadju, hvala vam unaprijed.

Image

cuke su nadjene hvala svima na pomoci :))))))))))))
pakica_

#934 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by pakica_ »

danas sam na mejtasu vidjela tamno smedjeg pita/amstaffa (jednobojan je, pa zato kontam da je pit, al' je dosta krupniji pa zato kontam da je amstaff hehe jedno od to dvoje je ziher), prilazi ljudima normala, isprepadan sav, kupirane su mu usi i dobro je uhranjen tako da kontam da je neciji, pa ukoliko ga neko trazi, nek' mu ne bude mrsko po ovom kijametu otic do mejtasa.. sretno ljepotanu!
minjonja

#935 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by minjonja »

hej pakice napisi ovo i na av mau na fb.
luna09

#936 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by luna09 »

Image

Sinoc se pojavio nutkuda, ostali psi iz copora ga napadaju. uPlasen je i dezorijentisan. Ima smedju ogrlicu. Ako ga je neko izgubio neka se javi u inbox. Djeluje kao lovacki pas. Ako je neko zainteresovan da ga udomi... Izgleda zdrav i njegovan..

Kazu da je posavski gonic..Ma koja da je rasa prelijep je
zvrk

#937 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by zvrk »

je li nekome pobjegla zenka Yorki-a
Nadjena u Sarajevu, promrzla i gladna

Ako znate - hitno se javite pliz
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#938 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by arman1 »

zvrk wrote:je li nekome pobjegla zenka Yorki-a
Nadjena u Sarajevu, promrzla i gladna

Ako znate - hitno se javite pliz
Da sliučajonije u okolici Grbavice. Mala slatka kuja 10 gdina stara. Ako se razumiješ im tragove/ožljke od operacije.
zvrk

#939 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by zvrk »

ova je mladja puno
i nema oziljaka :(
nadjena je u ul Patriotske lige
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#940 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by arman1 »

zvrk wrote:ova je mladja puno
i nema oziljaka :(
nadjena je u ul Patriotske lige
Ako se ne javi vlasnik/ca.spreman sam je udomit ako mi se slože ukučani.
Karen

#941 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Karen »

Jel tko na području Dobrinje izgubio malog žutog psa, sa kožnom ogrlicom. Onako je patuljast, ima oko 10 kila, i jako puno dlake. Uglavnom danas smo ga sreli i nahranili, presladak je.
holowey

#942 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by holowey »

danas u prolazu autom sam vidio u blazuju na autocesti jaaaako mrsavog psa, ne smijem se zakleti, ali izgledao je kao shar pei... nazalost nisam se mogao zaustaviti da ga pokupim u auto, ali eto, ako je nekome nestao ovakav pas, informacija u kojem kraju da ga trazi
chobi

#943 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by chobi »

Pronađena ženka njemačkog ovčara na lokaciji stupa.Ako je neko izgubio,nek se javi na pp.
pakica_

#944 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by pakica_ »

chobi wrote:Pronađena ženka njemačkog ovčara na lokaciji stupa.Ako je neko izgubio,nek se javi na pp.
rece mi veceras jedan poznanik da je vidio muzjaka njem. ovcara kod hifine pumpe, zna sve zive komande i da ga je htio kuci odvest, al' ima bernskog planinskog muzijaka, pa se boji da se ne skrpe.. tako da ako ga neko trazi ili zeli, trke na hifu na stupu :D
pakica_

#945 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by pakica_ »

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 4394_n.jpg
Traže se Mali (crno bijeli) i Bella... Pobjegli oko 19 h! Moguće lokacije gdje bi mogli biti: Dobrinja, Stup, Vojničko polje, Aerodromsko naselje... Za bilo koje informacije zvati na 062 203 810.
Krompirpitac

#946 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Krompirpitac »

Primjećen rasan pas,velik,duge bijele dlake sa tačkicama oko nosa.Bijele boje,sa smeđkastim mrljama na jednom dijelu glave,prednjih nogu i repa.Manji,kitnjast rep.Dezorjentisan,povjerljiv prema ljudima.Luta na lokaciji malta-grbavica.Ako neko želi krasnog psa eto prilike da ga nađe za đ.
Dr.Cuddy

#947 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Dr.Cuddy »

Juče je jedan njemački ovčar, tamniji, malo duže dlake viđen kod Tehničke škole. Vidi se da je rasan ali i bojažljiv. Kako su raja prolazila one se izmicao i sakrivao u snijeg.
_azra__

#948 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by _azra__ »

MOLBA ! ! !

Izgubljen je pekinezer star oko 1 godinu, muzijak na podrucju Sokolovic Kolonije - Ilidza. Ako neko ima neke informacije, molim vas da mi javite. Pas ima jaknicu smedje boje, jako je miroljubiv.Odaziva se na ime Abi.
Svaka vrsta informacije je dobrodosla :(
Kontakt telefon 061 252 879
:( :( :(
Last edited by _azra__ on 12/02/2012 10:30, edited 2 times in total.
TarTef

#949 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by TarTef »

Nestao mi je macak na podrucju oko sarajevske pivare. Star 4 mjeseca, tigrasti, na pola nosica i na prednjoj desnoj sapi ima crnu pigmentaciju, ispod vrata je bijel i ima bijele sape. Ako ga neko nadje molim da me kontaktira na 061613289

Image

Image

Image

:( :( :(
TarTef

#950 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by TarTef »

Vratio seeee !!! :) :)
Post Reply