Šta trenutno čitate?
Moderator: Chloe
-
mamica papucarka
ja procitala onu knjigu
nisam plakala, ali su mi oci nekoliko puta zasuzile
(kad prica o svom sinu)

- Orhanowski
Ne smijem odgovorit', dobicu ban
Zezam Danas jer je napisala da je alergija namah spopadne kad neko kaze 'zenska literatura'
Zezam Danas jer je napisala da je alergija namah spopadne kad neko kaze 'zenska literatura'
-
mamica papucarka
mozda je bolje reci knjiga sa zenskom tematikomOrhanowski wrote:Joj sto ne volim zemsku literaturu
E zbog jedne takve knjige sam dusu isplakala. Knjiga se zove "Pismo nerodjenom djetetu" autorice Oriane Falachi.
- van Basten
čitao, jako fina knjiga zaistamamica 31 wrote:
mozda je bolje reci knjiga sa zenskom tematikom![]()
E zbog jedne takve knjige sam dusu isplakala. Knjiga se zove "Pismo nerodjenom djetetu" autorice Oriane Falachi.
- Jimmy_The_Saint
Ima, čuo sam, i nastavak koji se zove Tent Pole a posvećen je popularnoj štangi
Samo to je napisala Anita Platinum 
-
Dezze
Nedavno sam zavrsio knjigu Zahir by P. Coelho. Meni je toooooliko dosadna bila, da sam je nekih mjesec dana citao...sve ono po 4 stranice dnevno....inace su mi njegove knjige cool, ali ova je bila ubitacna. Stvarno sam razocaran. Moze biti i da je do mene naravno, ali mi je bas truba.....helem ja je ne bih dalje preporucio.
-
rikardoreis
Historijsku citanku od Jergovica
nekad sam to citao u "Danima".
dobar je,covjek ima dar za pripovjedanje...takodje i onaj vazniji-za pravljenje para od svake rijeci koju je napisao cak i kao novinar.
nekad sam to citao u "Danima".
dobar je,covjek ima dar za pripovjedanje...takodje i onaj vazniji-za pravljenje para od svake rijeci koju je napisao cak i kao novinar.
-
amrino
-
King Kikapu
nerzuk curak-obnova bosanskih utopija
-
DonDavudes
Eric Maragolis " rat na krovu svijeta"
lik, visesdecenijski ratni reporter Nju jork tajmsa, analitički piše o ratu mudžahedina u afganistanu, indijsko-pakistanskog sukobu oko kašmira i stalnoj napetosti između indije i kine.
napisano je lijepim jezikom a ima toliko informacija da čovjek jednostavno progleda (lkicemjernost velikih sila i dr)
toplo preporucujem
lik, visesdecenijski ratni reporter Nju jork tajmsa, analitički piše o ratu mudžahedina u afganistanu, indijsko-pakistanskog sukobu oko kašmira i stalnoj napetosti između indije i kine.
napisano je lijepim jezikom a ima toliko informacija da čovjek jednostavno progleda (lkicemjernost velikih sila i dr)
toplo preporucujem
- black
Procitah po drugi put "Prisutnost" Jersy Kosinski
Izvanredan satiricni roman po kojem je 1979. godine Hal Esbi snimio film kod nas prikazivan pod naslovom Dobro dosli, mister Chens sa Piterom Selersom u ulozi Chensa, mentalno zaostalog covjeka koji je citav svoj zivot proveo u usamljenosti i izolaciji, radeci marljivo u svojoj basti i s ljubavlju njegujuci biljke u njoj. Sve svoje znanje o svjetu stekao je gledajuci neprestano i neumorno televiziju. Iznenada, kada njegov dobrotvor umre, Chens je primoran da napusti svoju voljenu bastu i kucu u kojoj je dotad zivio i da po prvi put zakoraci u svjet izvan nje. Potpuno se prepustajuci, poput lista na vjetru, okolnostima i desavanjima oko sebe, Chens iznenada upada u svjet krupnog kapitala, visoke politike, seksa, novca i mas-medija.
Izvanredan satiricni roman po kojem je 1979. godine Hal Esbi snimio film kod nas prikazivan pod naslovom Dobro dosli, mister Chens sa Piterom Selersom u ulozi Chensa, mentalno zaostalog covjeka koji je citav svoj zivot proveo u usamljenosti i izolaciji, radeci marljivo u svojoj basti i s ljubavlju njegujuci biljke u njoj. Sve svoje znanje o svjetu stekao je gledajuci neprestano i neumorno televiziju. Iznenada, kada njegov dobrotvor umre, Chens je primoran da napusti svoju voljenu bastu i kucu u kojoj je dotad zivio i da po prvi put zakoraci u svjet izvan nje. Potpuno se prepustajuci, poput lista na vjetru, okolnostima i desavanjima oko sebe, Chens iznenada upada u svjet krupnog kapitala, visoke politike, seksa, novca i mas-medija.
-
King Kikapu
philip k dick-filmske price.
zbirka SF prica po kojima su, izmedju ostalih, snimljeni i filmovi minority report i totalni opoziv.
zbirka SF prica po kojima su, izmedju ostalih, snimljeni i filmovi minority report i totalni opoziv.
-
la ciliegia
Knjiga mi je bila ok dok sam citala ne razmisljajuci o tome ko je napisao...cim bih pomislila ko je napisao/la, postajala mi je uzasno mucna...mamica 31 wrote:mozda je bolje reci knjiga sa zenskom tematikomOrhanowski wrote:Joj sto ne volim zemsku literaturu![]()
-
Pearl
malo je offtopic, ali za ljubitelje knjige 
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=31005
poklonite nekom knjigu (ili je kupite sebi), a usput ucinite i dobro djelo
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=31005
poklonite nekom knjigu (ili je kupite sebi), a usput ucinite i dobro djelo
-
novel
dobar je...Faust wrote:Jeste, odličan, vrijedi čitati. Mislim, ovo što sam do sada pročitao...harač wrote:kakav je... jel to ove marte andrić prijevod?Faust wrote:Čitam "Snijeg" Orhana Pamuka.![]()
preporucujem "My name is red" i "White Castle"..Orhan Pamuk
-
trinity-
za sve one koji bi da procitaju vise o nastanaku zivota vidjenog iz ugla nauke na nama laicki razumljivom jeziku predlazem knjigu bill bryson-a, a zove se a short history of nearly everything. napisana je na engleskom doduse, ali razmuljivom engelskom koji se ne koristi naucnim rjecnikom.
- anais_nin

Catherine Hanrahan - Lost klix and love hotels
Prvo su me privukle korice, ali moram priznati da ni sadrzaj nije los....glavna junakinja Margaret je pobjegla od svog zivota u kanadi i "sakrila" se u ludilu nocnog zivota u Tokiju....po danu poducava buduce japanske stjuardese "savrsen engleski", a po noci se gubi u alkoholu, drogama i sexu....ipak kroz sve to naviru uspomene na ono sto je ostavila iza sebe, na djetinjstvo i na postepeni put njenog starijeg brata u svijet sizofrenije.....kao da sve to nije dovoljno iz kolosjeka je jos dodatno izbacuju opsjednutost djevojkom (bijelkinjom) koja je nestala u Tokiju, kao i poznanstvo sa sumnjivim tipom, Japancem....citko i zanimljivo...