Stomatolog - gdje, šta, kako...

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
HisBejb

#926 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by HisBejb »

Provjereno Suzana Avdic Hadzialagic :thumbup:
Ordinacija u HAdzicima..

Cak i oni koji imaju fobiju ... grr... kod nje :-D
aja9

#927 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by aja9 »

zdravo zanima me ko u sarajevu radi Kiretažu zuba i koja je cijena
aja9

#928 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by aja9 »

Alive wrote:Takodje za sve koji zele da poprave neki zub, promijene stare plombe, skinu kamenac takodje sve se radi na Stomatologiji na studentskim vjezbama. Ako neko zeli javite se meni na pm. pa sredimo sve :thumbup:
zdravo zanima zanima me da li se na stomatologiji radi operacija recesije gingive,
hvala puno
aja9

#929 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by aja9 »

mp3problem wrote:Ja sve zube uradila na studentskim vježbama, drugarici trebao pokusni kunic, ja joj vjerovala, nemam za sada nikakvih problema s tim zubima koje sam kod nje radila.
Ali imam s drugim, koje sam radila kod svog stomatologa i po 50 mi je uzimao za popravku :-)
Moram pod hitno zubaru! Nit znam kome ću, nit šta ću. Imam i knjižicu, a mrzi me davati pare privatno kad svaki mjesec svakako platim za zdr. osiguranje.
mozes li mi molite reci da li trepa uputnica ukoliko zelimo na stomatologiju ja bih trebala na pregled kod parodontolog ali me sad zbunjuje da predhodno treba uputnica od stomatologa s obzirom da ja idem kod privatnog a imam ovjerenu knjizicu

hvala
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#930 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by de facto. »

Ćao,zna li ko šta o dr. Amri Garibović ?Ima stomatološku ordinaciju negdje na Grbavici,dobila sam preporuku.Zahvalna sam i na najmanjoj informaciji :)
AdiSecibovic

#931 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by AdiSecibovic »

Evo i ja da se ubacim, prije 2 godine sam uradio zube kod privatnika i sve je ok bilo medjutim danas mi ispadne plomba ova jedna (fol permanenta....) i sada trebam to opet rijesiti, znaci samo plomba nista rad na zubima. Kod kojeg stomatologa otici?
miki27A

#932 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by miki27A »

Sto ne odes kod istog tog koji je to radio?
Kod mene moja doktorica (privatna) sve fino zapise u kompjuter, ima godinu garancije, i ako se nesto desi ona to popravi besplatno (do sad samo jednom isla da "reklamiram" uradjeno, bio kao visak plombe, pa je grebalo) .. Ali ne cekaj dugo, to odmah treba zatvoriti..
AdiSecibovic wrote:Evo i ja da se ubacim, prije 2 godine sam uradio zube kod privatnika i sve je ok bilo medjutim danas mi ispadne plomba ova jedna (fol permanenta....) i sada trebam to opet rijesiti, znaci samo plomba nista rad na zubima. Kod kojeg stomatologa otici?
samsung456

#933 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by samsung456 »

Treba mi dobra preporuka za vađenje zuba... Hvala :)
mp3problem

#934 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by mp3problem »

.
Last edited by mp3problem on 17/04/2014 23:00, edited 1 time in total.
Joker88

#935 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Joker88 »

je li iko mijenjao "crne" plombe za bijele (one na 6-ticama)?
boli li, koliko kosta?
Perdita_Durango

#936 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Perdita_Durango »

Joker88 wrote:je li iko mijenjao "crne" plombe za bijele (one na 6-ticama)?
boli li, koliko kosta?
Ne boli, ja sam nedavno jednu, bila je 40 km.
Joker88

#937 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Joker88 »

Perdita_Durango wrote:
Joker88 wrote:je li iko mijenjao "crne" plombe za bijele (one na 6-ticama)?
boli li, koliko kosta?
Ne boli, ja sam nedavno jednu, bila je 40 km.
Hvala , onda cu i ja uskoro :)
levian

#938 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by levian »

Pozz,

Ima li neko iskustva sa ordinacijom Denta S, tacnije sa doktorom Herceglić Kemalom?

Hvala
vanilla_cimet

#939 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by vanilla_cimet »

mene zanima da li neko od vas zna koje su cijene bezmetalne keramike, tj. navlaka, konkretno u Sarajevu, po jednoj navlaci :roll:
lara b.

#940 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by lara b. »

mislim da je cijena obicne metalne navlake oko 200km po zubu...
a cirkonijum /bez metala/ oko 250...
to najnize...pa nadalje....zavisi gdje radis...

a jel imao neko iskustva sa ugradnjom implantata... :?
jeste zadovoljni, ko vam je radio...
imam izvadjene 5,6,7...pa bi tu trebalo sarafcice :shock:
uglavnom zanima me i cijena po 1 sarafu, koliko dugo zarasta rana...

i jel se treba uzeti godisnji odmor /jer kada sam vadila 6icu bila sam nateknuta 7 dana, nisam mogla usta otvoriti/ :x
Ce-de-vi-ta

#941 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Ce-de-vi-ta »

Neko pita za vađenje zuba, najbolji definitivno u gradu a ne kosta nista. Dakle, DZ Vrazova, Dr.Zunic Faruk. Covjek prvo pregleda, vidi dali treba ici operativno ili ne i fino zakaze termin. Dodjete, sve vas ceka spremno bas kao i kod privatnika, udjete i zavrsite bez trunke bola :)
mp3problem

#942 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by mp3problem »

.
Last edited by mp3problem on 17/04/2014 22:56, edited 1 time in total.
blonda

#943 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by blonda »

Ako neko zna koja je cijena vadjenja i popravljanja zuba kod dr. Pirovića neka javi...Evo kanim se vec dvije sedmice da odem :)
lara b.

#944 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by lara b. »

vadjenje je mislim svugdje od 30-40 km... a popravka oko 30... a ako je lijecenje 60 :-D
Ce-de-vi-ta

#945 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Ce-de-vi-ta »

blonda wrote:Ako neko zna koja je cijena vadjenja i popravljanja zuba kod dr. Pirovića neka javi...Evo kanim se vec dvije sedmice da odem :)
Bijah neki dan kod Pirovica i vidjoh da ti je vadjenje 20KM. Sad cijena za lijecenje zavisi sta je u pitanju, najbolje odi izvadi i neka ti pregleda, pregled i slikanje je svakako besplatno.
ema_novic

#946 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by ema_novic »

Moram da vas informiram o svom negativnom iskustvu koji sam imala kod dr. Amre Garibović, cisto informacije radi, a i kako bi vam, eventualno, uskratila suvisne i u današnje vrijeme bespotrebne troskove i komplikacije s kojima sam se, na žalost, i sama susrela nakon posjete navedenoj doktorici.

Naime cula sam od jedne kolegice koja je kod nje vadila zub kako je dr. Amra Garibović prijatna, ljubazna, divna, pristupačna, i nadasve jako povoljna - cijena plombe 25 - 30 km i moram priznati da sve to zaista i stoji, međutim stručnosti, preciznosti, pedantnosti i urednosti - niti na vidiku.

Kod iste sam otisla zato što mi je plomba na jednom zubu - 5tici malo potamnila i umjesto da je ista ispolira - što je trebalo da učini kako mi je to rekao drugi stomatolog kod kojega sam poslije nje - na popravku otisla, (jer sam imala 2-3 zuba sa istim problemom - oko plombe potamni - kaze ovaj drugi stomatolog čista discolorizacija - koja se običnim poliranjem skine) dr. amra garibovic je brusila plombu i na nju ljepila svoju - ali bukvalno ljepila jer ju je prstom pritiskala - dakle ne stomatološkim priborom, kako to drugi stomatolozi rade - nego bukvalno prstom, doduše u rukavici, ali sa kojom je se prethodno, i sve to dok ja drzim otvorena usta , ljubazno javljala na pozive sa svog mobitela, zapisivala u teku termine novih pacijenata - jer ista radi potpuno i apsolutno sve sama - što se moze i vidjeti iz neuredne ordinacije iz koje se javlja i, vjerujte mi, opravdana sumnja u sterilnost njenih instrumenata.
Uglavnom, da ne duljim mnogo, zub koji me prije toga uopce nije bolio, dakle razlog odlaska je bio čisto estetske prirode, nakon intervencije kod iste dr. poceo me jako boliti. Bol nije bila konstantna nego na hladno, na slatko - luđacka bol. uglavnom odem ja kod dr. Garibović na reklamaciju, ponovi ona cijeli postupak brusenja i ljepljenja, na očigled preko neke stvari - nestala ljubaznost i prvobitna srdačnost, i jos mi kaze ako me opet bude bolio morat cu ga slikati - pa kazem ja sto da slikam kad me prije no sto ste ga vi dirali uopce nije bolio - pa nije mogao preko noci - nakon njenog zahvata zdrav zub - mez trrunka karijesa, u korijenu oboliti....na sto ona ne dade nikakav komentar.

Na moju žalost isti me nastavio boliti i da si ne bi više komplicirala zivot i trosila i ovo malo slobodnog vremena sto imam otisla sam kod drugog stomatologa - ne zelim ovdje da navodim njegovo ime cisto da ne bude da ga reklamiram, jer nisam jos sasvim sigurna u njegovu stručnost i posvećenost, ali kad budem javim vam. I nista covjek se cudom nije mogao nacuditi sta je navedena doktorica radila, kaze cijeli zub obljepila plombom, kaze i to na nacin na koji ne zna da iko od stomatologa to radi - a cojek je profesor ujedno na stomatologiji, uglavnom ona je kaze plombu naljepila ali prilikom susenja iste - sa onom UV lampom plomba se skupila - sto se redovno desava ako se ona stavlja u jednom sloju - a ne u slojevima, dakle vise njih - kako , on kaze, rade svi stomatolozi za koje on zna. Na srecu spsasio mi je zub a i mene od daljnjih bolova...... :-D

Oprostite mi na opsirnosti, ali osjecala sam ogromnu potrebu da vas upozorim sa nacinom rada navedene doktorice, cisto iz razloga sto ne zelim da iko vise prolazi kroz ovo kroz sto sam ja prosla :-)
ema_novic

#947 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by ema_novic »

Pozdrav svima,
Moram da vas informiram o svom negativnom iskustvu koji sam imala kod dr. Amre Garibović, cisto informacije radi, a i kako bi vam, eventualno, uskratila suvisne i u današnje vrijeme bespotrebne troskove i komplikacije s kojima sam se, na žalost, i sama susrela nakon posjete navedenoj doktorici.

Dakle nemam dobrog stomatologa za preporučiti, ali preporucam vam kod koga niposto da ne idete....

Naime cula sam od jedne kolegice koja je kod nje vadila zub kako je dr. Amra Garibović prijatna, ljubazna, divna, pristupačna, i nadasve jako povoljna - cijena plombe 25 - 30 km i moram priznati da sve to zaista i stoji, međutim stručnosti, preciznosti, pedantnosti i urednosti - niti na vidiku.

Kod iste sam otisla zato što mi je plomba na jednom zubu - 5tici malo potamnila i umjesto da je ista ispolira - što je trebalo da učini kako mi je to rekao drugi stomatolog kod kojega sam poslije nje - na popravku otisla, (jer sam imala 2-3 zuba sa istim problemom - oko plombe potamni - kaze ovaj drugi stomatolog čista discolorizacija - koja se običnim poliranjem skine) dr. amra garibovic je brusila plombu i na nju ljepila svoju - ali bukvalno ljepila jer ju je prstom pritiskala - dakle ne stomatološkim priborom, kako to drugi stomatolozi rade - nego bukvalno prstom, doduše u rukavici, ali sa kojom je se prethodno, i sve to dok ja drzim otvorena usta , ljubazno javljala na pozive sa svog mobitela, zapisivala u teku termine novih pacijenata - jer ista radi potpuno i apsolutno sve sama - što se moze i vidjeti iz neuredne ordinacije iz koje se javlja i, vjerujte mi, opravdana sumnja u sterilnost njenih instrumenata.
Uglavnom, da ne duljim mnogo, zub koji me prije toga uopce nije bolio, dakle razlog odlaska je bio čisto estetske prirode, nakon intervencije kod iste dr. poceo me jako boliti. Bol nije bila konstantna nego na hladno, na slatko - luđacka bol. uglavnom odem ja kod dr. Garibović na reklamaciju, ponovi ona cijeli postupak brusenja i ljepljenja, na očigled preko neke stvari - nestala ljubaznost i prvobitna srdačnost, i jos mi kaze ako me opet bude bolio morat cu ga slikati - pa kazem ja sto da slikam kad me prije no sto ste ga vi dirali uopce nije bolio - pa nije mogao preko noci - nakon njenog zahvata zdrav zub - mez trrunka karijesa, u korijenu oboliti....na sto ona ne dade nikakav komentar.

Na moju žalost isti me nastavio boliti i da si ne bi više komplicirala zivot i trosila i ovo malo slobodnog vremena sto imam otisla sam kod drugog stomatologa - ne zelim ovdje da navodim njegovo ime cisto da ne bude da ga reklamiram, jer nisam jos sasvim sigurna u njegovu stručnost i posvećenost, ali kad budem javim vam. I nista covjek se cudom nije mogao nacuditi sta je navedena doktorica radila, kaze cijeli zub obljepila plombom, kaze i to na nacin na koji ne zna da iko od stomatologa to radi - a cojek je profesor ujedno na stomatologiji, uglavnom ona je kaze plombu naljepila ali prilikom susenja iste - sa onom UV lampom plomba se skupila - sto se redovno desava ako se ona stavlja u jednom sloju - a ne u slojevima, dakle vise njih - kako , on kaze, rade svi stomatolozi za koje on zna. Na srecu spsasio mi je zub a i mene od daljnjih bolova......

Oprostite mi na opsirnosti, ali osjecala sam ogromnu potrebu da vas upozorim sa nacinom rada navedene doktorice, cisto iz razloga sto ne zelim da iko vise prolazi kroz ovo kroz sto sam ja prosla
BHfanatik

#948 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by BHfanatik »

Evo i ja trebam pomoc. Kod mene ce se raditi o malo vecem zahvatu. Vadenje korijena za jedno 5 nacetih zuba. E sad posto necu da tu imam rupe, htio bih raditi implantate, ili mostove ako bude moguce. Samo kome otici da mi ovo kvalitetno uradi?
nenchy

#949 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by nenchy »

Nakon procitanih 40 stranica, dilema je Pirovic ili Prohic?
Moja zubarka je nazalost prestala raditi, a vrijeme je za malo veci zahvat (promjena 4 navlake + jedna nova)... Na forumu Prohica svi hvale, Pirovic ima i koji negativni komentar... Da li je neko slucajno imao iskustvo sa oba zubara pa ih moze uporediti?
hvala!
blonda

#950 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by blonda »

Evo ja danas bila kod dr. Pirovica i sve pohvale za njega....ljubaznost, profesionalnost, cijene....ma sve extra....idem opet u subotu :wink:
Post Reply