Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
- Pikaboo
#926 Re: Cigarete, odvikavanje
Neznam,ocistit ce se kad tad
-
joeaziz
#927 Re: Cigarete, odvikavanje
Pikaboo wrote:Neznam,ocistit ce se kad tad
bas si mi pomog'o. odoh zapalit od srece.
- Pikaboo
#928 Re: Cigarete, odvikavanje
pomogLA...a ako ti treba strucna pomoc idi kod doktora,nije ti ovo ordinacija...joeaziz wrote:Pikaboo wrote:Neznam,ocistit ce se kad tad
bas si mi pomog'o. odoh zapalit od srece.
-
joeaziz
#929 Re: Cigarete, odvikavanje
jes ti uvjek ovako nadrkana ili samo od kako ne pusis?
-
njonjica
#930 Re: Cigarete, odvikavanje
Topic up...
10 mjeseci bez cigarete
10 mjeseci bez cigarete
-
joeaziz
#931 Re: Cigarete, odvikavanje
svaka ti cast...
kod mene tek mjesec i nesto...
nego, kakvi su simptomi? pluca i to? jel bilo kasljanja i ima li ga jos?
kod mene tek mjesec i nesto...
nego, kakvi su simptomi? pluca i to? jel bilo kasljanja i ima li ga jos?
-
njonjica
#932 Re: Cigarete, odvikavanje
pa cuj, nakon vise od 20 godina trovanja naravno da je organizam bio sokiran....u pocetku je bilo problema sa plucima, nisam mogla brzo hodati, uzbrdo skroz slabo-skoro nikako...nisam kasljala mnogo ali fakat sam imala problem sa disanjem negdje do marta (dakle nekih 4 mjeseca od prestanka pusenja)....sad je vec sve drugacije.
osjecam se odlicno, cula su mi se izostrila, ne smrdi mi garderoba, stan....i kafa je sladja nego ikad
osjecam se odlicno, cula su mi se izostrila, ne smrdi mi garderoba, stan....i kafa je sladja nego ikad
-
joeaziz
#933 Re: Cigarete, odvikavanje
supernjonjica wrote:pa cuj, nakon vise od 20 godina trovanja naravno da je organizam bio sokiran....u pocetku je bilo problema sa plucima, nisam mogla brzo hodati, uzbrdo skroz slabo-skoro nikako...nisam kasljala mnogo ali fakat sam imala problem sa disanjem negdje do marta (dakle nekih 4 mjeseca od prestanka pusenja)....sad je vec sve drugacije.
- jedna tamo
#934 Re: Cigarete, odvikavanje
ja počela i sad ne mogu prestati....
-
JiMmy
#935 Re: Cigarete, odvikavanje
Sada mi je 30 godine, aktivno sam pusio od 15-te.
Pocetkom mjeseca sam citao ovu temu uz jutarnju kafu, potaknut postovima ugasio pola cigare, zguzvao kutiju i od tog dana sam pokleknuo pred duhanskim Bogom 'samo' nekoliko puta. Nisam neki karakter ali imam jaku zelju da prestanem. Naravno da je najgore uz jutarnju kafu, poslije obroka i da ne nabrajam kad vec ali vjerujem da necu tek tako odustati. Svaka cast svima koji su uspjeli da prestanu i koji to pokusavaju.
Prvenstveno pisem ovaj post zbog slijedece informacije. Ko bude u prilici a nije bitno je li nepusac ili pusac,neka procita "Allen Carr - Easy Way To Stop Smoking.pdf", koja je prevedena na jezike s nasih prostora i neko je ranije kacio na ovom topic-u. Jako motivise i otvara oci kada je u pitanju duhan, nikotin i otrovi koji ih prate. Knjiga jako pozitivno utice na psihu, pomaze kod prestanka i ja je ni u kojem slucaju nisam uzeo kao neko pametovanje, vec kao pomoc u ovom mogu slobodno reci teskom razdoblju za moj organizam
. Knjigu je pisao strastveni pusac koji je nakon prestanka i za zivota na sve nacine pokusavao da promovise odvikavanje od duhana i informisanje ljudi o posljedicama konzumiranja.
Pozdrav i sa srecom svima koji su "u procesu"!
Pocetkom mjeseca sam citao ovu temu uz jutarnju kafu, potaknut postovima ugasio pola cigare, zguzvao kutiju i od tog dana sam pokleknuo pred duhanskim Bogom 'samo' nekoliko puta. Nisam neki karakter ali imam jaku zelju da prestanem. Naravno da je najgore uz jutarnju kafu, poslije obroka i da ne nabrajam kad vec ali vjerujem da necu tek tako odustati. Svaka cast svima koji su uspjeli da prestanu i koji to pokusavaju.
Prvenstveno pisem ovaj post zbog slijedece informacije. Ko bude u prilici a nije bitno je li nepusac ili pusac,neka procita "Allen Carr - Easy Way To Stop Smoking.pdf", koja je prevedena na jezike s nasih prostora i neko je ranije kacio na ovom topic-u. Jako motivise i otvara oci kada je u pitanju duhan, nikotin i otrovi koji ih prate. Knjiga jako pozitivno utice na psihu, pomaze kod prestanka i ja je ni u kojem slucaju nisam uzeo kao neko pametovanje, vec kao pomoc u ovom mogu slobodno reci teskom razdoblju za moj organizam
Last edited by JiMmy on 15/09/2010 22:00, edited 1 time in total.
- Magarece_godine
#936 Re: Cigarete, odvikavanje
Ne pusim od marta. LJepota ... Ove godine na moru sam se iskasljao ko nikad, sve sami slajm... Dodje mi da zapalim, ali nedam se 
- baustelac
#937 Re: Cigarete, odvikavanje
skoro 4 mjeseca, i skoro svaki dan otkrivam "nove" mirise za kojih se naknadno sjetim da sam ih nekada vec prije osjetio ... prije 15tak i vise godina kad nisam bio pusac. Moj savjet "bivsim" pusacima, a mislim da se i u onoj knjizi spominje, ne ocekivati da ce doci trenutak, klik, prelomni momenat, kada se moze reci e sad sam konacno nepusac. Toga nema, i u iscekivanju tog momenta covjek poklekne i ponovo zapali.
Ko prebrodi fizicku ovisnost, a ona brzo prodje nakon par sedmica, ostaje ovisnost u glavi. Za ovu drugu ovisnost, bitno je u glavi odluciti i imati ubjedljive argumente zasto ne treba pusiti.
"zelja" za cigaretom traje minutu dvije i lako se moze potisnuti ako se covjek necim zabavi... tako te zelje vremenom postanu sve rjedje i rjede. U takvim situacijama samo pomislim na to sta bi "dobio" da u tom momentu zapalim cigaretu a sta dobijam ako ne zapalim i prodje zelja u sekundi
Ko prebrodi fizicku ovisnost, a ona brzo prodje nakon par sedmica, ostaje ovisnost u glavi. Za ovu drugu ovisnost, bitno je u glavi odluciti i imati ubjedljive argumente zasto ne treba pusiti.
"zelja" za cigaretom traje minutu dvije i lako se moze potisnuti ako se covjek necim zabavi... tako te zelje vremenom postanu sve rjedje i rjede. U takvim situacijama samo pomislim na to sta bi "dobio" da u tom momentu zapalim cigaretu a sta dobijam ako ne zapalim i prodje zelja u sekundi
-
djana h
#938 Re: Cigarete, odvikavanje
Ozbiljno,ako sam dobro shvatila pocela si pusiti,samo ti mogu reci sto prije prekidaj. dok nisi bas postala ovisna.jedna tamo wrote:![]()
ja počela i sad ne mogu prestati....
Upravo,lijepo si to napisao.Uvijek treba biti na oprezu.Ja ne pusim vec 4 godine,ali vjerujte i sad nekad uhvatim sebe kako pomislim na cigaretu,a bio je period prije ovoga kada ni mjesecima nisam mislila na to.. Moj savjet "bivsim" pusacima, a mislim da se i u onoj knjizi spominje, ne ocekivati da ce doci trenutak, klik, prelomni momenat, kada se moze reci e sad sam konacno nepusac. Toga nema, i u iscekivanju tog momenta covjek poklekne i ponovo zapali.
- jedna tamo
#939 Re: Cigarete, odvikavanje
džaba navukla se... a mogu ti reći da ne mogu sad ostavit, valjda neki period u životu
al karakter sam ja, kad nešto kažem crknut ću al ću održat riječ, pa vjerovatno kad odlučim prestat nadam se da će to bit to
al karakter sam ja, kad nešto kažem crknut ću al ću održat riječ, pa vjerovatno kad odlučim prestat nadam se da će to bit to
-
djana h
#940 Re: Cigarete, odvikavanje
Zelim ti puno srecejedna tamo wrote:džaba navukla se... a mogu ti reći da ne mogu sad ostavit, valjda neki period u životu![]()
- jedna tamo
- Justina
#942 Re: Cigarete, odvikavanje
Prestala sam da pusim prosle godine,nisam pusila pola godine, onda sam ,posto sam cesto
u Beogradu, a tamo svi puse, pusila samo dok sam tamo( to je nekoliko dana),a kuci nisam.
I to tako funkcionise.
Meni je kod tog prestajanja pusenja uzasna pomisao da vise nikada ne smem da pusim.
Ne volim te totalne zabrane.
Inace,jednom pusac,uvek pusac.
u Beogradu, a tamo svi puse, pusila samo dok sam tamo( to je nekoliko dana),a kuci nisam.
I to tako funkcionise.
Meni je kod tog prestajanja pusenja uzasna pomisao da vise nikada ne smem da pusim.
-
djana h
#943 Re: Cigarete, odvikavanje
Nazalost,ili ne ,ali ja ne mogu drugacije da ostvarim te neke ciljeve osim totalnim zabranama.Tako postupam sa svime,kad odbijam djecu od dojenja,od flasice,od pelena,kad odlucim prestati sa konzumiranjem cigareta.Cini mi se da je tako lakse doci na cilj.Sad kad bih ponovo zapalila cigaretu bilo bi kao i prije,ne bih vise mogla ni smanjiti ni periodicno pusiti,vec bih bila standardni pusac.Justina wrote:Prestala sam da pusim prosle godine,nisam pusila pola godine, onda sam ,posto sam cesto
I to tako funkcionise.
- Op3r4t0r
#944 Re: Cigarete, odvikavanje
Ovaj svoj citirani post sam napisao prije tacno 10 mjeseci, s obzirom da se u medjuvremenu desavalo nesto sa stranicom i da su mi nestali mnogi postovi, vjerovatno nisam jediniOp3r4t0r wrote:Odlucio sam da svoj 1000-ti post poklonim svim nepusacima na temi kao i onima koji ce to postati uz zelju da to postanu sto prije!
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#945 Re: Cigarete, odvikavanje
Op3r4t0r wrote:Ovaj svoj citirani post sam napisao prije tacno 10 mjeseci, s obzirom da se u medjuvremenu desavalo nesto sa stranicom i da su mi nestali mnogi postovi, vjerovatno nisam jediniOp3r4t0r wrote:Odlucio sam da svoj 1000-ti post poklonim svim nepusacima na temi kao i onima koji ce to postati uz zelju da to postanu sto prije!, ja ponovo danas dolazim do svog po drugi puta 1000-tog posta i opet svoj ponovni 1000-ti post poklanjam vama sa istim zeljama
ha,ha,ha...dobar si...
- jedna tamo
#946 Re: Cigarete, odvikavanje
Op3r4t0r wrote:Ovaj svoj citirani post sam napisao prije tacno 10 mjeseci, s obzirom da se u medjuvremenu desavalo nesto sa stranicom i da su mi nestali mnogi postovi, vjerovatno nisam jediniOp3r4t0r wrote:Odlucio sam da svoj 1000-ti post poklonim svim nepusacima na temi kao i onima koji ce to postati uz zelju da to postanu sto prije!, ja ponovo danas dolazim do svog po drugi puta 1000-tog posta i opet svoj ponovni 1000-ti post poklanjam vama sa istim zeljama
hvala a tebi sretan rođendan
-
apreusi
#947 Re: Cigarete, odvikavanje
ja sam duhan zamjenio marihuanom i sad mi je puno bolje 
-
njonjica
#948 Re: Cigarete, odvikavanje
Co'ece....6 godina na forumu i 1000 postova.....pa hajd i nek je 1500 (ako racunamo te nestale postove)....ti si neki povucen tipOp3r4t0r wrote:Ovaj svoj citirani post sam napisao prije tacno 10 mjeseci, s obzirom da se u medjuvremenu desavalo nesto sa stranicom i da su mi nestali mnogi postovi, vjerovatno nisam jediniOp3r4t0r wrote:Odlucio sam da svoj 1000-ti post poklonim svim nepusacima na temi kao i onima koji ce to postati uz zelju da to postanu sto prije!, ja ponovo danas dolazim do svog po drugi puta 1000-tog posta i opet svoj ponovni 1000-ti post poklanjam vama sa istim zeljama
Hvala, i tebi isto
- Pasiflora
#949 Re: Cigarete, odvikavanje
Malo sam pretrkeljala web stranicu i nasla da ima u Srbiji "predstavnistvo". oni spominju neke seanse...JiMmy wrote: Prvenstveno pisem ovaj post zbog slijedece informacije. Ko bude u prilici a nije bitno je li nepusac ili pusac,neka procita "Allen Carr - Easy Way To Stop Smoking.pdf", koja je prevedena na jezike s nasih prostora i neko je ranije kacio na ovom topic-u. Jako motivise i otvara oci kada je u pitanju duhan, nikotin i otrovi koji ih prate. Knjiga jako pozitivno utice na psihu, pomaze kod prestanka i ja je ni u kojem slucaju nisam uzeo kao neko pametovanje, vec kao pomoc u ovom mogu slobodno reci teskom razdoblju za moj organizam. Knjigu je pisao strastveni pusac koji je nakon prestanka i za zivota na sve nacine pokusavao da promovise odvikavanje od duhana i informisanje ljudi o posljedicama konzumiranja.
Imas li iskustva sa tim - jesi li isao na seanse ili samo procitao knjigu?
- HaHaHa2
#950 Re: Cigarete, odvikavanje
JiMmy wrote:Sada mi je 30 godine, aktivno sam pusio od 15-te.
Prvenstveno pisem ovaj post zbog slijedece informacije. Ko bude u prilici a nije bitno je li nepusac ili pusac,neka procita "Allen Carr - Easy Way To Stop Smoking.pdf", koja je prevedena na jezike s nasih prostora i neko je ranije kacio na ovom topic-u. Jako motivise i otvara oci kada je u pitanju duhan, nikotin i otrovi koji ih prate. Knjiga jako pozitivno utice na psihu, pomaze kod prestanka i ja je ni u kojem slucaju nisam uzeo kao neko pametovanje, vec kao pomoc u ovom mogu slobodno reci teskom razdoblju za moj organizam. Knjigu je pisao strastveni pusac koji je nakon prestanka i za zivota na sve nacine pokusavao da promovise odvikavanje od duhana i informisanje ljudi o posljedicama konzumiranja.

Code: Select all
http://hotfile.com/dl/79903009/2f6a9f2/Carr_Allen_-_Lako_Je_Prestati_Pusiti.pdf.html