Zwanziger wrote:sinoc smo dotakli dno dna. kakvu smo sliku poslali svijetu sinoc? covjek im se kulturno obraca na engleskom; a mi njemu ovo je bosna. e sad cemo mi vidjeti sta je evropa, kad nas klepe po usima. zao mi samo igraca koji su bili tako blizu plasmana na sp, ali zbog nekog papka koji je gadjao delegata, propade u vodu sav trud koji su ulozili posljednjih nekoliko godina. pa tahirovic rece na kraju: "ovo ne zelim komentarisati".
pa evo na evropskom u fudbalu, na skoro svakoj utakmici bude katastrofalnih sudijskih pogreski, i nisam vidio ama bas nijedan predmet da je bacen na teren.
ali kao sto navijaci rekose: OVO JE BOSNA
Ma sta to ti pricas? Kakvu smo sliku poslali?
Ko je bio blizu plasmana na SP? 6 golova u minusu, 11. minuta do kaja utakmice? To se ne stize! Znaci da su bili veoma daleko od SP. Nije jedan papak gadjao delegata, vec 80% ljudi koji su bili u Skenderiji, ali ti to ne znas, jer si jos jedan kvazi navijac, tj. internet i tv navijac. Znas li kakav je osjecaj kada si u punoj Skenderiji, samo sa jednim ciljem, da bodris svoj tim? I onda dodju kriminalci i pokusaju oduzeti sve ono za sta su se ovi momci borili poslijednjih pola godine. Doborca iznose sa terena, a sudija mu svira faul u napadu? To je nesta na sta treba ostati ravnodusan? Ne naravno. Treba se jednom stati u kraj ovim nepravdama koje nasredovno prate. Svaki put kada smo se priblizili na dva gola razlike, sudije su nas gazile, tako da nikad nismo mogli doci u egal.
Ne mozes uporedjivati "Evropski fudbal" sa ovim, valjda imas toliko inteligencije. Ovo je rukomet, sport pun naboja, emocija, veoma blizak sa publikom.
Na kraju krajeva, sta smo trebali? Dodju, pokradu nas i odu? Odi jednom na utakmicu, to ti je moj savjet, osjeti malo atmosfere, promijenit ces to papansko razmisljanje, vjeruj mi. Navijanje nikad nije bilo kao sinoc, citavo vrijeme smo ih bodrili, cak i kada su gubili za 6 golova razlike i na kraju nista...
P.S. Tahirovic nema pravo glasa, upravo zbog golmana (koji nisu nista odbranili) smo dosli u tako neugodnu situaciju. U dvije utakmice protiv Madjarske nisu imali ukupno 10 odbrana.