Reprezentacija BiH u rukometu

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
mostarac

#926 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by mostarac »

Zwanziger wrote:sinoc smo dotakli dno dna. kakvu smo sliku poslali svijetu sinoc? covjek im se kulturno obraca na engleskom; a mi njemu ovo je bosna. e sad cemo mi vidjeti sta je evropa, kad nas klepe po usima. zao mi samo igraca koji su bili tako blizu plasmana na sp, ali zbog nekog papka koji je gadjao delegata, propade u vodu sav trud koji su ulozili posljednjih nekoliko godina. pa tahirovic rece na kraju: "ovo ne zelim komentarisati".
pa evo na evropskom u fudbalu, na skoro svakoj utakmici bude katastrofalnih sudijskih pogreski, i nisam vidio ama bas nijedan predmet da je bacen na teren.
ali kao sto navijaci rekose: OVO JE BOSNA

zato sto ih do gola skinu kad ulaze u stadion kratko i jasno.
isto tako sjetimo se kako su prolazili Figo, Eto, Dida i slicni. Nemoj mi te jednostranosti. EP je situacija u kojoj organizatori na to polazu nevjerovatnu pozornost. Dakle EP nije mjerilo.
Virtu4l

#927 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Virtu4l »

Zwanziger wrote:sinoc smo dotakli dno dna. kakvu smo sliku poslali svijetu sinoc? covjek im se kulturno obraca na engleskom; a mi njemu ovo je bosna. e sad cemo mi vidjeti sta je evropa, kad nas klepe po usima. zao mi samo igraca koji su bili tako blizu plasmana na sp, ali zbog nekog papka koji je gadjao delegata, propade u vodu sav trud koji su ulozili posljednjih nekoliko godina. pa tahirovic rece na kraju: "ovo ne zelim komentarisati".
pa evo na evropskom u fudbalu, na skoro svakoj utakmici bude katastrofalnih sudijskih pogreski, i nisam vidio ama bas nijedan predmet da je bacen na teren.
Ma sta to ti pricas? Kakvu smo sliku poslali?

Ko je bio blizu plasmana na SP? 6 golova u minusu, 11. minuta do kaja utakmice? To se ne stize! Znaci da su bili veoma daleko od SP. Nije jedan papak gadjao delegata, vec 80% ljudi koji su bili u Skenderiji, ali ti to ne znas, jer si jos jedan kvazi navijac, tj. internet i tv navijac. Znas li kakav je osjecaj kada si u punoj Skenderiji, samo sa jednim ciljem, da bodris svoj tim? I onda dodju kriminalci i pokusaju oduzeti sve ono za sta su se ovi momci borili poslijednjih pola godine. Doborca iznose sa terena, a sudija mu svira faul u napadu? To je nesta na sta treba ostati ravnodusan? Ne naravno. Treba se jednom stati u kraj ovim nepravdama koje nasredovno prate. Svaki put kada smo se priblizili na dva gola razlike, sudije su nas gazile, tako da nikad nismo mogli doci u egal.

Ne mozes uporedjivati "Evropski fudbal" sa ovim, valjda imas toliko inteligencije. Ovo je rukomet, sport pun naboja, emocija, veoma blizak sa publikom.

Na kraju krajeva, sta smo trebali? Dodju, pokradu nas i odu? Odi jednom na utakmicu, to ti je moj savjet, osjeti malo atmosfere, promijenit ces to papansko razmisljanje, vjeruj mi. Navijanje nikad nije bilo kao sinoc, citavo vrijeme smo ih bodrili, cak i kada su gubili za 6 golova razlike i na kraju nista...

P.S. Tahirovic nema pravo glasa, upravo zbog golmana (koji nisu nista odbranili) smo dosli u tako neugodnu situaciju. U dvije utakmice protiv Madjarske nisu imali ukupno 10 odbrana.
madner

#928 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by madner »

Zwanziger wrote:
madner wrote:Joj sto volim ove kulturne, sto se brinu za nas ugled u svjetu.

Kakvu sliku saljes kad te u sred pune dvorane pokradu i naprave budalom i ti kulturno gledas?
pa sta smo sad dobili?
Povecava se iznos koji moraju platiti da te kradu, jer mozes biti svasta kod nas divljih.
Mozda nekad naletimo na nekog ko nema dovoljno love i onda izgubimo ili pobijedimo na terenu.
BSn

#929 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by BSn »

Reci da se salis!
Pa sta imamo mi slati sliku u svijet, kada dobro znamo sta "on" misli o nama.
Pokazuju to uvjek kada igraju nasi timovi i reprezentacije bez obzira iz kojeg sporta. Eto, cak su nas poceli krasti i u sjedecoj odbojci, gdje bi nasa repka trebala da ima najvise ugleda.
Dakle, mi ugleda u svijetu sporta na medjunraodnom nivou nemamo. Jedini stvar koju oni znaju o nama je ta da smo mi mala balkanska zemljica koja nije dovoljno sponzorski, tj. financijski jaka da bi se od nje moglo imati koristi i zato ju se mora na svaki nacin sprjeciti da se pojavi na nekoj medjunarodnoj svjestkoj smotri (izuzev Olimpijade, ali tamo idu svi, a nasih je tamo, gotovo uvjek, najmanje).
To da li ce nasi navijaci napraviti belaj ili ne, ne utjece na njihovu percepciju Bosne i Hercegovine. To im moze biti dobar razlog da na neko vrijeme diskvalifikuju repku i na taj nacin se obezbjede da u tom periodu ne moraju brinuti kojeg sudca i delegata poslati i sta sve uciniti kako bi se sprijecio odlazak BiH na SP ili EP.
Realno gledajuci, oni nas smatraju divljacima koji ne zasluzuju da budu u njihovom drustvu, ne zbog naseg mentaliteta i ponasanja na tribini, nego zbog toga sto oni od nas nemaju ekonomske dobiti.
Last edited by BSn on 15/06/2008 13:18, edited 1 time in total.
LSD

#930 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by LSD »

BSn wrote:

Reci da se salis!
Pokazali su to u ratu (ali ovo nije podforum Politika, pa da ne bjezimo s teme).
Pokazuju to uvjek kada igraju nasi timovi i reprezentacije bez obzira iz kojeg sporta. Eto, cak su nas poceli krasti i u sjedecoj odbojci, gdje bi nasa repka trebala da ima najvise ugleda.
Dakle, mi ugleda u svijetu sporta na medjunraodnom nivou nemamo. Jedini stvar koju oni znaju o nama je ta da smo mi mala Balkanska zemljica koja nije dovoljno sponzorski, tj. financijski jaka da bi se od nje moglo imati koristi i zato ju se mora na svaki nacin sprjeciti da se pojavi na nekoj medjunarodnoj svjestkoj smotri (izuzev Olimpijade, ali tamo idu svi, a nasih je tamo, gotovo uvjek, najmanje).
To da li ce nasi navijaci napraviti belaj ili ne, ne utjece na njihovu percepciju Bosne i Hercegovine. To im moze biti dobar razlog da na neko vrijeme diskvalifikuju repku i na taj nacin se obezbjede da u tom periodu ne moraju brinuti kojeg sudca i delegata poslati i sta sve uciniti kako bi se sprijecio odlazak BiH na SP ili EP.
Realno gledajuci, oni nas smatraju divljacima koji ne zasluzuju da budu u njihovom drustvu, ne zbog naseg mentaliteta i ponasanja na tribini, nego zbog toga sto oni od nas nemaju ekonomske dobiti.
:thumbup: :thumbup:
mostarac

#931 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by mostarac »

BSn wrote:

Reci da se salis!
Dakle, mi ugleda u svijetu sporta na medjunraodnom nivou nemamo. Jedini stvar koju oni znaju o nama je ta da smo mi mala balkanska zemljica koja nije dovoljno sponzorski, tj. financijski jaka da bi se od nje moglo imati koristi i zato ju se mora na svaki nacin sprjeciti da se pojavi na nekoj medjunarodnoj svjestkoj smotri (izuzev Olimpijade, ali tamo idu svi, a nasih je tamo, gotovo uvjek, najmanje).
sustina cijele price ;)
Virtu4l

#932 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Virtu4l »

Ma naravno, ali ne mogu to svi razumjeti, zbog toga se ove diskusije protezu u nedogled.
pOZz

#933 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by pOZz »

Timscho wrote: Vise je imalo smisla prebiti sudiju ili obadvojicu sudija. Kao reprezentacija bi prosli isto kao i sinoc ali zato sljedeci sudija koji nekad bude sudio BiH bi dobro pazio sta radi. Svako se boji batina, od svedske do zimbabvea.
:thumbup:
pOZz

#934 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by pOZz »

Zwanziger wrote:pa evo na evropskom u fudbalu, na skoro svakoj utakmici bude katastrofalnih sudijskih pogreski, i nisam vidio ama bas nijedan predmet da je bacen na teren.
Haloooooo.... Ovo je KRAĐA !!! Jesil' gledao utakmicu ???
pOZz

#935 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by pOZz »

Zwanziger wrote:pa evo na evropskom u fudbalu, na skoro svakoj utakmici bude katastrofalnih sudijskih pogreski, i nisam vidio ama bas nijedan predmet da je bacen na teren.
Haloooooo.... Ovo je KRAĐA !!! Jesil' gledao utakmicu ???
marabeg

#936 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by marabeg »

mostarac wrote:
BSn wrote:

Reci da se salis!
sustina cijele price ;)
eto nek od hrvata imaju ekonomsku dobit , pa im daju svjetsko prvenstvo da organizuju....daj malo razmisli prije nego sto izvalis
klixober

#937 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by klixober »

Sinoc su navijaci gadali i Dominkovica,Usanovica,Pasalica,Ceku i Dodika,Silajdzica,Lajcaka,Karadzica,Mladica i Benneta i UEFU i FIFU i EHF...nekad je moralo puknuti. :bih:
uroborus

#938 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by uroborus »

Iz ovog posta mogu samo zakljuciti da ti bolujes od kompleksa nize vrijednosti pa stoga smatras da je uvijek najbolje "sutiti i trpiti" :-)
Mozda je najbolje da je nasa reprezentacija dopustila da Madjari nosalantno odnesu pobjedu uz svesrdnu sudijsku podrsku bez ikakvog otpora,i svi mogu biti zadovoljni.
Mi sa tim kompleksom"vjeciti zrtve" a Madjari ka neprevazidjena rukometna sila.

Ono sinoc je bila klasicna sudijska kradja,i pored lose igre u prvom poluvremenu,ali svirati kontrafaul igracu kojeg iznosi sa terena je kap koja je prelila casu.... :evil:
pOZz

#939 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by pOZz »

marabeg wrote:eto nek od hrvata imaju ekonomsku dobit , pa im daju svjetsko prvenstvo da organizuju....daj malo razmisli prije nego sto izvalis
Nemaju ? Image :shock: :shock: :shock:
Virtu4l

#940 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Virtu4l »

marabeg wrote:eto nek od hrvata imaju ekonomsku dobit , pa im daju svjetsko prvenstvo da organizuju....daj malo razmisli prije nego sto izvalis

Auu kakva je ovo glupost, ovo treba detaljno ispratiti.

Kako nemaju? Hrvatska je osvojila sve medalje u ovom sportu sto se mogu osvojiti, jedna od najvecih turisticki destinacija u Evropi i naravno, velesila u sportu uopste. Pratis li sport uopste? Znas li da je u Klagenfurt (na EP u fudbalu) doslo vise hrvata, nego sto grad ima stanovnika (cca. 90.000).

Ja stvarno ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji ovako razmisljaju.
marabeg

#941 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by marabeg »

Virtu4l wrote:

Auu kakva je ovo glupost, ovo treba detaljno ispratiti.

Kako nemaju? Hrvatska je osvojila sve medalje u ovom sportu sto se mogu osvojiti, jedna od najvecih turisticki destinacija u Evropi i naravno, velesila u sportu uopste. Pratis li sport uopste? Znas li da je u Klagenfurt (na EP u fudbalu) doslo vise hrvata, nego sto grad ima stanovnika (cca. 90.000).

Ja stvarno ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji ovako razmisljaju.
kao prvo govorimo o rukometu, nisu ni oni uvjek bili velesila isto kao i crnogorci koji su sa sudjenjem protiv njih uspjeli ostvariti dobar rezultat i plasirati se na evropsko prvenstvo.....ali mozda su ih pustili jer su jedna od najvecih turistickih destinacija u Evropi :lol: :lol: :lol:
laku noć

#942 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by laku noć »

komeba wrote:Sinoc su navijaci gadali i Dominkovica,Usanovica,Pasalica,Ceku i Dodika,Silajdzica,Lajcaka,Karadzica,Mladica i Benneta i UEFU i FIFU i EHF...nekad je moralo puknuti. :bih:
Ja jest "puklo" :lol: :lol: :lol: ,samo po ušima RS BiH :lol: :lol: :lol:
Virtu4l

#943 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Virtu4l »

marabeg wrote: kao prvo govorimo o rukometu, nisu ni oni uvjek bili velesila isto kao i crnogorci koji su sa sudjenjem protiv njih uspjeli ostvariti dobar rezultat i plasirati se na evropsko prvenstvo.....ali mozda su ih pustili jer su jedna od najvecih turistickih destinacija u Evropi :lol: :lol: :lol:
Kako nisu bili velesila, vladaju rukometom od samog pocetka, tj. od raspada Juge. Igraci im igraju u najboljim svjetskim klubovima, Ivano je godinama najbolji igrac na Svijetu. A turizam? Pa naravno, oko turizma se uvijek vrti puno novca, a to je nesto u cemu su takodjer medju najboljim. Uostalom, ma koliko se to nama svidjalo ili ne, Hrvatska je sportska velesila. Uostalom vec sam ti napisao situaciju u Klagenfurtu, ali cini mi se da to nisi procitao, pa skontaj ima li neko ekonomsku dobit od hrvata ili ne...
Zwanziger

#944 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Zwanziger »

da ne bi sad svakom pojedinacno odgovarao,

bio sam i ja na mnogim utakmicama ali mi na kraj pameti nije padalo da ubacujem sta na teren, dakle nismo svi isti, neki se mogu kontrolisati neki ne,

neko rece kako tahirovic nema pravo da ista kaze, HALO, pa taj covjek je zaduzio ovu drzavu svojim odbranama posljednjih godina, i sad treba da ga pljujemo zbog jedne prosjecne partije,

da li je iko od vas pomislio na igrace, dok ste bacali predmete na teren, da li je iko pomislio da je nekima igracima ovo posljednja sansa da se plasiraju na veliko takmicenje; naravno nije niko boli vas kurac za igrace i savez, nek ste vi pokazali da je ovo bosna.

do kraja je ostalo 11 min. i tri gola zaostatka. mozda bi proradio bosanski inat u tih 11 min. i MOZDA prosli dalje, ali nazalost nikada necemo saznati,

ne patim ja od nikakvog kompleksa, i ja sam da se pokaze da nismo za jebanje, ali zna se gdje, na koji nacin,

jos jednom ponavljam. ja sam za svaku akciju koja ce donijeti rezultata. sta smo sad dobili? to sto cemo 2-3 godine biti uskraceni medjunarodnih utakmica.

pokazati evropi da ne trpimo nepravdu ali onako defintivno ne ide.

jos jednom ne moze me niko ubijediti da je ono bilo ispravno sinoc.
Virtu4l

#945 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Virtu4l »

Zwanziger wrote:do kraja je ostalo 11 min. i tri gola zaostatka. mozda bi proradio bosanski inat u tih 11 min. i MOZDA prosli dalje, ali nazalost nikada necemo saznati,
Ne! Bilo je 11. minuta i 6 golova zaostatka, sto znaci da su sanse da ih stignemo bile svedene na minimum. Izracunaj, sinoc smo gubili 3 razlike, plus 2 iz prve utakmice, obzirom da nam pobjeda od 2 gola razlike vise nebi odgovarala (dali smo manje golova madjarima u gostima), morali smo pobijediti sa tri gola razlike za plasman u Hrvatsku.
Zwanziger

#946 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Zwanziger »

Virtu4l wrote:
Zwanziger wrote:do kraja je ostalo 11 min. i tri gola zaostatka. mozda bi proradio bosanski inat u tih 11 min. i MOZDA prosli dalje, ali nazalost nikada necemo saznati,
Ne! Bilo je 11. minuta i 6 golova zaostatka, sto znaci da su sanse da ih stignemo bile svedene na minimum. Izracunaj, sinoc smo gubili 3 razlike, plus 2 iz prve utakmice, obzirom da nam pobjeda od 2 gola razlike vise nebi odgovarala (dali smo manje golova madjarima u gostima), morali smo pobijediti sa tri gola razlike za plasman u Hrvatsku.
dobro, ali ipak je bilo 11 minuta do kraja. mislim da nam je odgovaralo i 2 gola razlike, jer bi u tom slicaju dali vise golova od madjara kuci(nisam siguran ali ako grijesim ispravite me)
in33sa

#947 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by in33sa »

Hajde da sumiramo, kad te sudije kradu, tvoje je da bacis kisobran/cipelu/upaljac u teren (po mogucnosti u glavu sudiji) :D

Kad vidis koliko ljudi razmislja ozbiljno u ovom stilu, i kad vidis koliko ljudi ubice i kriminalce pravda sa "pa znam momka, dobar je on, ne znam sta mu je bilo pa je to ucinio", vidis koliko je bh drustvo moralno grohnulo.

Na nasu zalost, van granica se ipak neka pravila postuju. Tako da, cestitam pojedinim patriotama sa tribina sto su i jedinu uspjesnu BiH reprezentaciju prakticno unistili. Ne sinoc i ne sanse za predstojece SP, vec na duze staze.

A patriote mogu nastaviti o sudijama, o kradji, o zavjerama, i tome slicno.
chuchumbamayumbe

#948 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by chuchumbamayumbe »

Svako normalan ce reci da nije trebalo da se predmeti ubacuju na teren.
Trebali smo casno izgubiti, pa makar shiljenje sudija bilo ocito.
Ovako, ne idemo nigdje, a o visini kazne se za sada samo moze razmisljti.
Niko normalan sinoc nije bacao predmete, na stranu skandiranje, ovi sto su gadjali sa tribina (njih recimo pedesetak) su pravi pokazatelj stanja u nasoj drzavi.
Primitivizam i papanluk 50 idiota je nadvladao 6950 normalnih ljudi, koje je isto tako boljela nepravda, ali nisu gadjali po terenu.
Drugo i nismo zasluzili nego da nas kazne.
jbga
klixober

#949 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by klixober »

laku noć wrote:
komeba wrote:Sinoc su navijaci gadali i Dominkovica,Usanovica,Pasalica,Ceku i Dodika,Silajdzica,Lajcaka,Karadzica,Mladica i Benneta i UEFU i FIFU i EHF...nekad je moralo puknuti. :bih:
Ja jest "puklo" :lol: :lol: :lol: ,samo po ušima RS BiH :lol: :lol: :lol:
Ne znam sta je smijesno i sta se ti javljas na temu o reprezentaciji za koju ne navijas drzave koju ne volis.
Last edited by klixober on 15/06/2008 14:25, edited 1 time in total.
Virtu4l

#950 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Virtu4l »

Zwanziger wrote:
Virtu4l wrote:dobro, ali ipak je bilo 11 minuta do kraja. mislim da nam je odgovaralo i 2 gola razlike, jer bi u tom slicaju dali vise golova od madjara kuci(nisam siguran ali ako grijesim ispravite me)
Pobjeda od dva gola razlike nam nebi odgovarala. Jer smo mi u Madjarskoj zabili 25 golova, a madjari su sinoc zabili 27, u prednosti je onaj ko je dao vise pogodaka u gostima.
Post Reply