Brcko ;-)

Tuzla, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Živinice, Srebrenik, Lukavac, sve do Gračanice, Kladnja i Zvornika...
Post Reply
Michun

#926 Re: Brcko ;-)

Post by Michun »

Jebaji ga...oduvijek sam bila neshvacena :shock: :-D
maccarona

#927 Re: Brcko ;-)

Post by maccarona »

hebaji ga :shock: svakakvih nas ima :shock:

cta ima kod kuce :roll:
Michun

#928 Re: Brcko ;-)

Post by Michun »

U mene ili u nas kuci :?
U mene nista, bezze, radno, sve po starom.
U nas kuci nikako da proljepota, vjetar nosi sve, ja cu ubrzo mota :)
district-beg

#929 Re: Brcko ;-)

Post by district-beg »

halo ljudi, zene...evo mene, nije me bilo godinama, umrla mi memorija bila, tahmet joj dusi, pa se nisam javljo dok nije prosla ceteresnica :D
hajte dijasporasi ba 'vam, nigjde zive duse u gradu...doduse, neki dan sam vidio dvoje ljudi na trgu, to je posljednji put zabiljezeno aprila 1992., et...pa vi vi'te :(
maccarona

#930 Re: Brcko ;-)

Post by maccarona »

ne prepadaj nas sejtane :oops: :x :x :x :D ozbiljno ti ka'em :oops:
new_jazzWa

#931 Re: Brcko ;-)

Post by new_jazzWa »

Lijepo vrijeme u Ceskoj,a ja kradem malo firmi internet. Inace se nista ne desava...Ono sto me boli je sto nisam mogla dobit odmor da dodjem za maj,uhhh...Jest da ne jedem janjetinu ali bih voljela na Ficibajer...Nadam se ste mi svi dobro i zdravo.Ljubac svima,posebno macci,infetu i beGetu
Furby

#932 Re: Brcko ;-)

Post by Furby »

Poz selo Brcko :run:
district-beg

#933 Re: Brcko ;-)

Post by district-beg »

ejs, jesi pametan :oops:
maccarona

#934 Re: Brcko ;-)

Post by maccarona »

beze, kako skola :D zivota? :oops: :D
district-beg

#935 Re: Brcko ;-)

Post by district-beg »

ma sve u dure, nea proGlema...malo se mucim ovo pred kraj, al dobro je, valjda prezivim..hajd ba, izjadacu ti se kad dodjes, skupimo se mi sa-xi i hodamo po ficibajeru, da vi's staze sto nam je djapo napravio pored save, ih :-)
maccarona

#936 Re: Brcko ;-)

Post by maccarona »

dobro, dobro :-) okupi nas sve troje :-) :-) :-)
district-beg

#937 Re: Brcko ;-)

Post by district-beg »

heheh...ima i onaj politicar nakav hihi...ma nije ba, doci ce i ona cehinja, neki dan nam je obecala jedan dan na brodici...idemo savom do beograda :-)
maccarona

#938 Re: Brcko ;-)

Post by maccarona »

obecala je i meni :D a pravac vam je .... :-) :-) :-)
district-beg

#939 Re: Brcko ;-)

Post by district-beg »

ma hajd ba, nea veze...ako ti ne stima, mozemo i do turske :D
umrla nam kona nudzejma :( et, nek znas :-)
maccarona

#940 Re: Brcko ;-)

Post by maccarona »

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
janje_

#941 Re: Brcko ;-)

Post by janje_ »

u nadolazeci petak i subotu, generacija bez kompasa (rock band iz srebrenika) svira u brcanskom pub-u.. kako ne prepustam koncerte GBK, sumnjam da ce i ovaj put biti drugacije.. pa eto, zainteresovani, bujrum na dobru svirku..
district-beg

#942 Re: Brcko ;-)

Post by district-beg »

heheh, hajd ba sta si se razalostila, ionako je ne znas...ne znam je ni ja...ustvari, nije ni umrla, tacnije- ne postoji :D eto, sad se razrahati :-) :D
maccarona

#943 Re: Brcko ;-)

Post by maccarona »

joj kako cu ja tebe izlemat :-)
fukara_tz

#944 Re: Brcko ;-)

Post by fukara_tz »

Brčko: 16-godišnjica stradanja civila na mostu

Oko hiljadu članova obitelji nestalih, nasilno odvedenih i ubijenih Brčaka odalo počast civilnim žrtvama...
30.04.2008. 16:40

Oko hiljadu članova porodica nestalih, nasilno odvedenih i ubijenih brčanskih Bošnjaka i Hrvata, predstavnici pojedinih nevladinih udruženja i političkih stranaka, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mostu Brčko-Gunja te simboličnim bacanjem cvijeća u rijeku Savu, odali su počast civilnim žrtvama ubijenim na današnji dan prije 16 godina.

Predsjednica Udruženja obitelji nestalih, nasilno odvedenih i ubijenih Bošnjaka Brčko distrikta BiH Zumreta Džaferović prisutne građane je upoznala šta se to događalo na današnji dan 1992.godine.
Image

Ona je zatražila od nadležnih institucija Brčko distrikta i države BiH da se više angažiraju oko zločina počinjenog na brčanskom mostu te da otkriju i procesuiraju počinitelje.

Srpske snage su 30. travnja 1992. u ranim jutarnjim satima eksplozivom srušile most zajedno s većom skupinom civila koja je iz Hrvatske ulazila u BiH.

Tačan broj stradalih i imena žrtava još uvijek su nepoznati.

Pretpostavlja se da je tog jutra na mostu bilo preko stotinu civila među kojima znatan broj žena i djece čije su dijelove tijela toga jutra i narednih dana Brčaci nalazili po brčanskim ulicama, balkonima i krovovima stambenih zgrada.

Nekoliko dana nakon rušenja mosta uslijedila su hapšenja, zatvaranja i pogubljenja na stotine brčanskih Bošnjaka i Hrvata za čijim se tijelima i danas traga.

Autor: FENA
maccarona

#945 Re: Brcko ;-)

Post by maccarona »

koliko se sjecam to je jeknulo negdje oko 7h....mi smo imali srece koliko smo teski :( sto za mnoge ne mogu reci :( :( :( :(

Image

Image

brcko brcacima :bih: :bih: :bih: :bih:
dacina_curica

#946 Re: Brcko ;-)

Post by dacina_curica »

macci :kiss:

danas vele na jutarnjim vjestima da je Brcko novi "sister city" St. Louis-a :D (nema macci, kako god okrenes familija si mi :D)......Brcaci sad trazite vizne olaksice (pa za Boga idete "kod sestre" u posjetu) i svi djuture kod mene na kaficu (moze i na rostilj) :D
maccarona

#947 Re: Brcko ;-)

Post by maccarona »

wow sestro :kiss: :D sudbina prestaje da me kara :lol: :D :-) ma znala sam ja da je tu nesto u dzbunu :D

ja kad ti se jednom natovarim, ne idem vise curik :oops: :D kazu da djeca bez dajnice imaju jako tesko djetinstvo :D pa ti vidi :D
dacina_curica

#948 Re: Brcko ;-)

Post by dacina_curica »

maccarona wrote:wow sestro :kiss: :D sudbina prestaje da me kara :lol: :D :-) ma znala sam ja da je tu nesto u dzbunu :D

ja kad ti se jednom natovarim, ne idem vise curik :oops: :D kazu da djeca bez dajnice imaju jako tesko djetinstvo :D pa ti vidi :D
Pa dajnice ja sam zbog tebe maksuz kucu preuredila :D .....imas svoju sobu kupatilo i ormar maksuz za cipele :shock: :D trebal' jos sta? :D ....btw, ostali Brcaci su naravno takodje dobrodosli :D .....nece se macca ljutiti :shock: ....dzometna je ona hanuma :oops: :D
maccarona

#949 Re: Brcko ;-)

Post by maccarona »

odmah da se zna :oops: ormar ne dijelim ni sa sestrom a kamoli sa nekim brcakom :oops: :lol: :D :-)
district-beg

#950 Re: Brcko ;-)

Post by district-beg »

hej ev ja se prvi prijavljujem, vo'te me odavdje! ici ce i ovaj @ifno samnom, on svakako radi na tom radiju st. luisa, i eto nas...pristavi fuka, letimo...macco dje nas cekas, da o jednom trosku? :-) ona cehinja nek se sama snalazi kad je bRezobrazna, vidi kako nas je zapostavila, pif..
joj kod nas danas bio 1. maj :D
haj dovidjenja
Post Reply