NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- alphonse kauders
Eno Mike Bibby-a trejdovali iz Sacramenta u Atlantu za nekoliko igrača tako da će Beno Udrih opet postati prvi playmaker, a Sacramento će dobiti i malo dužu klupu..dek wrote:'NBA na obn-u', 'ekskluzivno', 'jedini u regionu'... bla bla bla
I tako po pedeset puta, dobro je Viliću shvatili smo.
- Neelix
auuuu
ben wallace, delonte west, joe smith i wally szczerbiak u clevelandu
drew gooden, larry hughes, cedric simmons i shannon brown u chicagu
ira newble, donyell marshall i adrian griffin u seattleu
ben wallace, delonte west, joe smith i wally szczerbiak u clevelandu
drew gooden, larry hughes, cedric simmons i shannon brown u chicagu
ira newble, donyell marshall i adrian griffin u seattleu
- alphonse kauders
Pogledao sam raspored i po satnici je jedina moguca utakmica Phoenix - Detroit. Haj taman da vidimo kako se Shaq snalazi sa run&gun kosarkom.Epitop wrote:Koja je u nedjelju na OBN-u? Kada ce Denver, pozelio sam malo AI-a da vidim.
-
shadow
kad od lakersa izgube onda se javi, do tadaNeelix wrote:i treci
dobili ste 2 puta po guzi, do slijedeceg susreta pssst
sto se tice tekme, vodstvo Phoenixa nijednom nije bilo ugrozeno, po meni ovo je prvi poraz koji je bas bio neminovan, vecinu ostalih pripisujem Doc Riversu.
-
LSD
Boston je poceo pametno da igra (sad cete mi se smijati
),ali uprkos porazima koji su sve cesci pokazuju da se pocinju cuvati za play-off...ozljeda KG je dosla upravo zbog cinjenice da svaku utakmicu izgaraju za pobjedu (a i ne cudi me jer ni ray,paul ni KG nemaju prsten i o njemu sanjaju garant
,a godine idu)...konacno su celticsi dosli pameti,pa skontali da ne moraju svaku tekmu zapinjati 101%,bar ne protiv jacih ekipa.
Regularni dio sezone je pravi maraton od 82 utakmice,a ozljeda bilo kojeg od ovog velikog tria u Bostonu bi ih udaljila od utrke za naslov automatski.
Po meni,Detriot vec godinama najbolje tempira formu pred sami play-off,odigraju prosjecno regularni dio sezone-taman toliko da startaju kao 2 ili 3,a onda momacki zaigraju u play-offu...doduse prosle godine ih je iznenadio Cleveland u finalu istoka.
Regularni dio sezone je pravi maraton od 82 utakmice,a ozljeda bilo kojeg od ovog velikog tria u Bostonu bi ih udaljila od utrke za naslov automatski.
Po meni,Detriot vec godinama najbolje tempira formu pred sami play-off,odigraju prosjecno regularni dio sezone-taman toliko da startaju kao 2 ili 3,a onda momacki zaigraju u play-offu...doduse prosle godine ih je iznenadio Cleveland u finalu istoka.
-
LSD
Pada me na pamet i Dallas koji je prosle godine imao ubjedljivo najbolji omjer u NBA (cak 9 pobjeda vise od San Antonia,koju su kasnije postali sampioni),ali su ispali u prvom krugu od 8.plasiranog Golden State-a koji je izborio doigravanje u zadnje dvije utakmice (i to zahvaljujuci porazima Clippersa i Hornetsa koji su dotad bili u prednosti).[/quote]
- alphonse kauders
Ja ne kontam samo jedno - ako je već odloženi prenos na OBN-u, koji kur.ac puštaju onoliko reklama za vrijeme time-outa isto k'o utakmicu prenose uživo.
Haj, dobro komercijalne reklame, ali one NBA - spotove po 10 puta jedne te iste i još 15 minuta pauze na poluvremenu, oduži se tekma do pola 1..
@d2 - pa ti k'o da nisi čitao šta se ovdje o M.Viliću (drugom komentatoru) sve pisalo;))
Sljedeće sedmice najvjerovatnije L.A. Lakers - Dallas, a ako smo peh pustiće Cleveland - Chicago.
Btw. Houston ubilježio 12-u pobjedu zaredom.
Haj, dobro komercijalne reklame, ali one NBA - spotove po 10 puta jedne te iste i još 15 minuta pauze na poluvremenu, oduži se tekma do pola 1..
@d2 - pa ti k'o da nisi čitao šta se ovdje o M.Viliću (drugom komentatoru) sve pisalo;))
Sljedeće sedmice najvjerovatnije L.A. Lakers - Dallas, a ako smo peh pustiće Cleveland - Chicago.
- alphonse kauders
Haha, pa nisi valjda;) Pa vidiš da sam deficitaran na blokovima a Kaman ih reda 3.0 po utakmici + Brandon Roy koji je onako solidan u svemu, meni se trejd cini fer (pogotovo jer Allen ne daje bas toliko poena po utakmici, a jedino sto ce mi ofaliti je mozda FT)Neelix wrote:javishe da je dalas i lejkersi
alfonse, ja sam ti glasao protiv trejdaa, pa nisi luuuuuuuuuuuuud da ono uradis
- boston_c
Auu, što Detroit sinoć razmontira Pheonix, neznam da sam ih ikada gledao onako bespomoćne...
Poslije sam i gledao Boston protiv Portlanda i srećom Kelti su se uspjeli oporaviti od uzastopna tri poraza i relativno lako savladali ekipu Blazersa koja nimalo nije loša samo im fali iskustvo, još kada im se vrati Greg Oden dogodine bit će strašni. Ja im predviđam, naravno u koliko ostane ova ekipa na okupu, osvajanje NBA naslova u roku od 4-5 godina...
I Btw. Pierce sinoć sjajan, šut 12/14 trice 4/5, 30 p. i još po 5-6 asistencija i skokova, Allen na nivou, a Garnett se još oporavlja od ozljede i treba mu malo vremena da se vrati u top formu.
Poslije sam i gledao Boston protiv Portlanda i srećom Kelti su se uspjeli oporaviti od uzastopna tri poraza i relativno lako savladali ekipu Blazersa koja nimalo nije loša samo im fali iskustvo, još kada im se vrati Greg Oden dogodine bit će strašni. Ja im predviđam, naravno u koliko ostane ova ekipa na okupu, osvajanje NBA naslova u roku od 4-5 godina...
I Btw. Pierce sinoć sjajan, šut 12/14 trice 4/5, 30 p. i još po 5-6 asistencija i skokova, Allen na nivou, a Garnett se još oporavlja od ozljede i treba mu malo vremena da se vrati u top formu.
-
shadow
boston_c wrote:
Kad povede Portland 17 razlike u prvom poluvremenu konto sam da se jos jedan poraz mora upisati. Ali onda na scenu stupaju Pierce i Allen, sve im je ishlo od ruke, ubishe ih u pojam. Trebala je ova pobjeda da se malo povrati samopouzdanje, nisu navikli 2 zaredom izgubiti.
-
d2
ma hadzo ja sam ti Aperisan od sporta, sinoc slucajno naletim na NBA pa se ne mogah nacuditi kako to sve zvuci... Nekako mi onaj drugi voditelj ko sa marsa da je pao, sto glasom sto komentarima. Doduse ja sam laik, pa ko zna... Krhko je znanjealphonse kauders wrote:Ja ne kontam samo jedno - ako je već odloženi prenos na OBN-u, koji kur.ac puštaju onoliko reklama za vrijeme time-outa isto k'o utakmicu prenose uživo.
-
LSD
Veceras je na programu L.A.Lakers-Dallas...kako im je dosao gasol lakersi su se preporodili i napravili omjer 9-1 i trenutno su lideri pacific divizije...s druge strane u dallas se vratio kidd koji je tamo proveo svoje prve 3 sezone...dallas u zadnjih 10 utakmica ima omjer 5-5.