Ramazan, opet ;)
- Bosanac sa dna kace
#926 Re: Ramazan, opet ;)
Ramazan mubarek svima 
- zvjezdica_7
#927 Re: Ramazan, opet ;)
Ramazanske priče - Alija Nametak

-
istocnjak
#928 Re: Ramazan, opet ;)
hahahahahahahadzinica wrote:..dosao mlad momak sejhu(r.a.) i onako proptikuje
...pita u neka doba: a smijem li ja sejh eff. s curom izaci..odg:ama eto smijes
a smijem li u kafanu sjesti ko da se eto upoznamo ...odg: smijes
a smijem li je ponekad za ruku malo drzati..odg: ama budali je sve dozvoljeno...
- Altuna
#929 Re: Ramazan, opet ;)
hadzinicehadzinica wrote:ima li sta sladje od somuna, sira i domaceg (posoljenog) paradajza?
-
Kwaheri
#930 Re: Ramazan, opet ;)
nocas mahser ovdje
.... ejl se ovo bosanacsdnakace ukazo? jesil ziv? selam i poselami
@ selam vam i kabul post i dove 
- arzuhal
#931 Re: Ramazan, opet ;)
hadzinica wrote:..dosao mlad momak sejhu(r.a.) i onako proptikuje
a smijem li je ponekad za ruku malo drzati..odg: ama budali je sve dozvoljeno...
Na ovom fonu - veli jedan šejh: Đahkad se u čovjeku stisne g...., a on odmah misli - srce!
Tobe jarabi
- arzuhal
#932 Re: Ramazan, opet ;)
Lafo svi onlajn, a skočili podgrijavat musake i te momente...halo, ja sam kahvenišem ovdje 
- Altuna
#933 Re: Ramazan, opet ;)
selam vam svima, bas vas je uzitak citati
@Arzuhal i hadzinica: okahvenisite jednu i u moje ime, obaveze zovu
Allahu moj, pomozi me u ovom danu u postu i ibadetu, i udalji me od ponizenja i grijeha, i opskrbi me u njemu neprestanim spominjanjem Tvojim, tako Ti Tvoje pomoci o Uputitelju zalutalih.
@Arzuhal i hadzinica: okahvenisite jednu i u moje ime, obaveze zovu
Allahu moj, pomozi me u ovom danu u postu i ibadetu, i udalji me od ponizenja i grijeha, i opskrbi me u njemu neprestanim spominjanjem Tvojim, tako Ti Tvoje pomoci o Uputitelju zalutalih.
-
istocnjak
#934 Re: Ramazan, opet ;)
Nista brate ... veceras je @hadzinica bila najbolja sa hikajama a ti sutra navecer gledaj da se popravis ... inshAllah.arzuhal wrote:hadzinica wrote:..dosao mlad momak sejhu(r.a.) i onako proptikuje
a smijem li je ponekad za ruku malo drzati..odg: ama budali je sve dozvoljeno...![]()
![]()
Na ovom fonu - veli jedan šejh: Đahkad se u čovjeku stisne g...., a on odmah misli - srce!
Tobe jarabi
- BHF_Manijak
#935 Re: Ramazan, opet ;)
Evo jos dvije domace:jedan je opet malo na racun hodza(nadam se da nema ljutnje,i asm sam malio dio toga
)
Ide hodza ulicom,vraca se iz dzamije kad u jarku lezi poznati pjesnik Musa Cazim Catic...onako mahmuran,skljoko se u jarak,prolazi pored nejga hodza,gleda ga i govori...e moj Musa sta to bolan radis od sebe....kad odgovara Catic,ee moj efendija,takvi ko ti su oni koje Allah upucuje,a ovakvi ko ja,su oni koje ti upucujes!!
Druga kaze,Nasrudin nanijetio da zeni sina...smijesno narodu,gleda,ne moze ad vjeruje,hoce nasrudin da zeni sina a dijete jos,nije ni punoljetno...kad jedan ohrabrio se,pridje hodzui pa ga upita,pa bolan efendija,sto zenis sina,nije jos ni punoljetna,nije ni opametio...odgovara Nasrudin,pa ja ga i zenim dok nije opametio,kad opameti onda se nece nikad ni ozenit!
Ide hodza ulicom,vraca se iz dzamije kad u jarku lezi poznati pjesnik Musa Cazim Catic...onako mahmuran,skljoko se u jarak,prolazi pored nejga hodza,gleda ga i govori...e moj Musa sta to bolan radis od sebe....kad odgovara Catic,ee moj efendija,takvi ko ti su oni koje Allah upucuje,a ovakvi ko ja,su oni koje ti upucujes!!
Druga kaze,Nasrudin nanijetio da zeni sina...smijesno narodu,gleda,ne moze ad vjeruje,hoce nasrudin da zeni sina a dijete jos,nije ni punoljetno...kad jedan ohrabrio se,pridje hodzui pa ga upita,pa bolan efendija,sto zenis sina,nije jos ni punoljetna,nije ni opametio...odgovara Nasrudin,pa ja ga i zenim dok nije opametio,kad opameti onda se nece nikad ni ozenit!
-
pure_love
#936 Re: Ramazan, opet ;)
- arzuhal
#937 Re: Ramazan, opet ;)
Ehet
Selamim vas sve i odoh trbuhom za poparom, pa rani sabah u mahalskoj
. Vidimo se, inša-Allah!
-
istocnjak
#938 Re: Ramazan, opet ;)
hadzinice nemoj vise ni jednu veceras da ne pokvaris umjetnicki dojam ... ispunila si normu do maksimuma sa ovom prvom za cistu je desetku ... 

hadzinica wrote:..dosao mlad momak sejhu(r.a.) i onako proptikuje
- zvjezdica_7
#939 Re: Ramazan, opet ;)
BHF_Manijak wrote:Evo jos dvije domace:jedan je opet malo na racun hodza(nadam se da nema ljutnje,i asm sam malio dio toga)
Ide hodza ulicom,vraca se iz dzamije kad u jarku lezi poznati pjesnik Musa Cazim Catic...onako mahmuran,skljoko se u jarak,prolazi pored nejga hodza,gleda ga i govori...e moj Musa sta to bolan radis od sebe....kad odgovara Catic,ee moj efendija,takvi ko ti su oni koje Allah upucuje,a ovakvi ko ja,su oni koje ti upucujes!!![]()
-
istocnjak
#940 Re: Ramazan, opet ;)
Alejkumu selam brate ... do veceras nam prikupi jednu kolekciju hikaja ovih nasih pa se cujemo ... inshAllah.arzuhal wrote:EhetSelamim vas sve i odoh trbuhom za poparom, pa rani sabah u mahalskoj
. Vidimo se, inša-Allah!
- BHF_Manijak
#941 Re: Ramazan, opet ;)
Selamim vas sviju redom,veceras nas je bas bilo mashallah,lahak post zelim,odoh se pripremati za sabah pa se inshallah sutra cujemo...ista meta isto rastojanje 
-
istocnjak
#942 Re: Ramazan, opet ;)
Alejkumu selam brate ...BHF_Manijak wrote:Selamim vas sviju redom,veceras nas je bas bilo mashallah,lahak post zelim,odoh se pripremati za sabah pa se inshallah sutra cujemo...ista meta isto rastojanje
- zvjezdica_7
#943 Re: Ramazan, opet ;)
Selam sa Vratnika. Da s hajrom i lahko ispostite ovaj dan. Amin!istocnjak wrote:Alejkumu selam brate ...BHF_Manijak wrote:Selamim vas sviju redom,veceras nas je bas bilo mashallah,lahak post zelim,odoh se pripremati za sabah pa se inshallah sutra cujemo...ista meta isto rastojanje
- medaaa
-
lol_sa
-
istocnjak
#948 Re: Ramazan, opet ;)
Slike su zaista impresivne i lijepe ... kada pogledas masovno spremanje iftara i onu silnu hranu onda pomislis na milost Allaha dž.š. koji svakodnevno daje opskrbu milijardama ljudi ...
Na ovom prolaznom dunjaluku zaista ima dovoljno hrane za sve ... ali oni ljudi koji ne razmisljaju svojom pohlepom blokiraju ravnomjernu raspodjelu ... a nista sa sobom nece ponijeti na onaj svijet ... radi se naime samo o megalomaniji.
Svjedoci smo nazalost takvog ponasanja i kod nas u BiH ...
- zvjezdica_7
#949 Re: Ramazan, opet ;)
hadzinica wrote: godinu dana svog zivota provedoh na Vratniku...najljepsi Ramazan sto ga ispostih...ima li ista ljepse u ovom Sarajevu, kad gledas sa Vratnika kad pocnu kandilji da se pale, a mahalom mirisi se prostru, neka uzubrbanost i hitrost koraka koji se cuju uz i niz ulicu,( sa somunima u ruci)..taj zvuk vratnicke mahale nikad zaboraviti necu...
-
istocnjak
#950 Re: Ramazan, opet ;)
Elhamdulillah ... e sad ide bosanska kahva sa rahatlokumom ... bujrum ...