Ramazan, opet ;)

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Bosanac sa dna kace

#926 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Bosanac sa dna kace »

Ramazan mubarek svima :)
zvjezdica_7

#927 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

Ramazanske priče - Alija Nametak :thumbup: :thumbup: :thumbup:
istocnjak

#928 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

hadzinica wrote:..dosao mlad momak sejhu(r.a.) i onako proptikuje
...pita u neka doba: a smijem li ja sejh eff. s curom izaci..odg:ama eto smijes
a smijem li u kafanu sjesti ko da se eto upoznamo ...odg: smijes
a smijem li je ponekad za ruku malo drzati..odg: ama budali je sve dozvoljeno...
hahahahahaha :lol: :lol: :lol:
Altuna

#929 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Altuna »

hadzinica wrote:ima li sta sladje od somuna, sira i domaceg (posoljenog) paradajza? :D
hadzinice :) uh, je li vruc somun? :D kod mene na repertoaru uljevak od krompira i kiselo mlijeko :) paradajza nemam :( udijelite koji :D
Kwaheri

#930 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Kwaheri »

nocas mahser ovdje ;).... ejl se ovo bosanacsdnakace ukazo? jesil ziv? selam i poselami ;) @ selam vam i kabul post i dove ;)
arzuhal

#931 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

a smijem li je ponekad za ruku malo drzati..odg: ama budali je sve dozvoljeno...
:lol: :thumbup:

Na ovom fonu - veli jedan šejh: Đahkad se u čovjeku stisne g...., a on odmah misli - srce!

Tobe jarabi :-)
arzuhal

#932 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

Lafo svi onlajn, a skočili podgrijavat musake i te momente...halo, ja sam kahvenišem ovdje :D
Altuna

#933 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Altuna »

selam vam svima, bas vas je uzitak citati :)
@Arzuhal i hadzinica: okahvenisite jednu i u moje ime, obaveze zovu :(

Allahu moj, pomozi me u ovom danu u postu i ibadetu, i udalji me od ponizenja i grijeha, i opskrbi me u njemu neprestanim spominjanjem Tvojim, tako Ti Tvoje pomoci o Uputitelju zalutalih.
istocnjak

#934 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

arzuhal wrote:
:lol: :thumbup:

Na ovom fonu - veli jedan šejh: Đahkad se u čovjeku stisne g...., a on odmah misli - srce!

Tobe jarabi :-)
Nista brate ... veceras je @hadzinica bila najbolja sa hikajama a ti sutra navecer gledaj da se popravis ... inshAllah.

:D
BHF_Manijak

#935 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Evo jos dvije domace:jedan je opet malo na racun hodza(nadam se da nema ljutnje,i asm sam malio dio toga :D )

Ide hodza ulicom,vraca se iz dzamije kad u jarku lezi poznati pjesnik Musa Cazim Catic...onako mahmuran,skljoko se u jarak,prolazi pored nejga hodza,gleda ga i govori...e moj Musa sta to bolan radis od sebe....kad odgovara Catic,ee moj efendija,takvi ko ti su oni koje Allah upucuje,a ovakvi ko ja,su oni koje ti upucujes!! :D

Druga kaze,Nasrudin nanijetio da zeni sina...smijesno narodu,gleda,ne moze ad vjeruje,hoce nasrudin da zeni sina a dijete jos,nije ni punoljetno...kad jedan ohrabrio se,pridje hodzui pa ga upita,pa bolan efendija,sto zenis sina,nije jos ni punoljetna,nije ni opametio...odgovara Nasrudin,pa ja ga i zenim dok nije opametio,kad opameti onda se nece nikad ni ozenit!
pure_love

#936 Re: Ramazan, opet ;)

Post by pure_love »

Druga kaze,Nasrudin nanijetio da zeni sina...smijesno narodu,gleda,ne moze ad vjeruje,hoce nasrudin da zeni sina a dijete jos,nije ni punoljetno...kad jedan ohrabrio se,pridje hodzui pa ga upita,pa bolan efendija,sto zenis sina,nije jos ni punoljetna,nije ni opametio...odgovara Nasrudin,pa ja ga i zenim dok nije opametio,kad opameti onda se nece nikad ni ozenit!

:lol: :lol: :D
arzuhal

#937 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

Ehet :D Selamim vas sve i odoh trbuhom za poparom, pa rani sabah u mahalskoj ;-) . Vidimo se, inša-Allah!
istocnjak

#938 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

hadzinice nemoj vise ni jednu veceras da ne pokvaris umjetnicki dojam ... ispunila si normu do maksimuma sa ovom prvom za cistu je desetku ... :thumbup:
:D
zvjezdica_7

#939 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

BHF_Manijak wrote:Evo jos dvije domace:jedan je opet malo na racun hodza(nadam se da nema ljutnje,i asm sam malio dio toga :D )

Ide hodza ulicom,vraca se iz dzamije kad u jarku lezi poznati pjesnik Musa Cazim Catic...onako mahmuran,skljoko se u jarak,prolazi pored nejga hodza,gleda ga i govori...e moj Musa sta to bolan radis od sebe....kad odgovara Catic,ee moj efendija,takvi ko ti su oni koje Allah upucuje,a ovakvi ko ja,su oni koje ti upucujes!! :D

:thumbup: :lol:
istocnjak

#940 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

arzuhal wrote:Ehet :D Selamim vas sve i odoh trbuhom za poparom, pa rani sabah u mahalskoj ;-) . Vidimo se, inša-Allah!
Alejkumu selam brate ... do veceras nam prikupi jednu kolekciju hikaja ovih nasih pa se cujemo ... inshAllah.

:-D
BHF_Manijak

#941 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Selamim vas sviju redom,veceras nas je bas bilo mashallah,lahak post zelim,odoh se pripremati za sabah pa se inshallah sutra cujemo...ista meta isto rastojanje :D
istocnjak

#942 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

BHF_Manijak wrote:Selamim vas sviju redom,veceras nas je bas bilo mashallah,lahak post zelim,odoh se pripremati za sabah pa se inshallah sutra cujemo...ista meta isto rastojanje :D
Alejkumu selam brate ... :-D
zvjezdica_7

#943 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

istocnjak wrote:
BHF_Manijak wrote:Selamim vas sviju redom,veceras nas je bas bilo mashallah,lahak post zelim,odoh se pripremati za sabah pa se inshallah sutra cujemo...ista meta isto rastojanje :D
Alejkumu selam brate ... :-D
Selam sa Vratnika. Da s hajrom i lahko ispostite ovaj dan. Amin! :D
b.boja

#944 Re: Ramazan, opet ;)

Post by b.boja »

nema ga na dunjaluku :thumbup: :thumbup: :thumbup:
medaaa

#945 Re: Ramazan, opet ;)

Post by medaaa »

lol_sa

#946 Re: Ramazan, opet ;)

Post by lol_sa »

Zoya

#947 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Zoya »

istocnjak

#948 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

Slike su zaista impresivne i lijepe ... kada pogledas masovno spremanje iftara i onu silnu hranu onda pomislis na milost Allaha dž.š. koji svakodnevno daje opskrbu milijardama ljudi ...

Na ovom prolaznom dunjaluku zaista ima dovoljno hrane za sve ... ali oni ljudi koji ne razmisljaju svojom pohlepom blokiraju ravnomjernu raspodjelu ... a nista sa sobom nece ponijeti na onaj svijet ... radi se naime samo o megalomaniji.

Svjedoci smo nazalost takvog ponasanja i kod nas u BiH ...
zvjezdica_7

#949 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

hadzinica wrote: godinu dana svog zivota provedoh na Vratniku...najljepsi Ramazan sto ga ispostih...ima li ista ljepse u ovom Sarajevu, kad gledas sa Vratnika kad pocnu kandilji da se pale, a mahalom mirisi se prostru, neka uzubrbanost i hitrost koraka koji se cuju uz i niz ulicu,( sa somunima u ruci)..taj zvuk vratnicke mahale nikad zaboraviti necu...
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
istocnjak

#950 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

Elhamdulillah ... e sad ide bosanska kahva sa rahatlokumom ... bujrum ... :-D

Image
Locked