Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Elaaa

#926 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Elaaa »

Jon Spencer wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Jon Spencer wrote: Sjajan je Kale!
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /110708088
Voli ovu drzavu i postuje njene zakone kao i predstavnike reda i mira. A mislim da porez plaća duplo, to sve iz ljubavi prema državi i pravnom poretku!
Objavljeno 08.07.2011. u 13:50 | Komentari: 54 Nisu imali licencu i tablice
Sarajevo: Taksista priveden zbog "pasivnog otpora"
Sarajevska policija lišila je slobode taksistu S. E, jer ih je sprečavao u obavljanju dužnosti, rekao je za Sarajevo-x.com Fatmir Hajdarević, glasnogovornik policije MUP-a KS.
Valjda je do sada riješio te probleme sa ''radnom dozvolom''.

Svejedno, sviđa mi se ovo davanje fiskalnog računa mušterijama. Kada se budem vozio Kale-taxijem na kraju vožnje ću zatražiti DOKAZ DA ''KALE TAXI'' VOLI BIH. Čak bih mu savjetovao da to i napiše na isprintanim fiskalnim računima da je to dokaz da ''KALE TAXI'' voli BiH.
Ma džaba je tebi objašnjavati. Taj lik ima 4 licence i radi sa 40 vozila što predstavlja sve osim poštenog rada i ljubavi prema domovini! Obrati pažnju na cesti ćeš u zadnje vrijeme vidjeti njegova vozila išarana brojevima telefona ispisano kale taxi ali nema firme na krovu!? Zašto? Vjerovatno jer radi pošteno pa se ne boji da ga inspekcija ne kazni zbog tolike ljubavi prema domovini. Čak je na jednom vozilu na zadnjoj šajbi ispisao rent a car! Kao ne bavi se taxiranjem nego je to rent a car. A to što si dobio je račun koji nema veze sa fiskalnim. Kupiš printer i nakačiš na taximetar. Razmisli odkud fiskalna kasa u nelegalnom vozilu? Ako te put nanese na Novu Breku gore se skupljaju kod gornje okretaljke busa pogledaj koliko vozila ima TA-tablice i na koliko vozila je postavljena firma na krovu! Ili ga jednostavno pozovi pa vidi hoće li vozilo koje ti dođe na adresu imati firmu na krovu i taxi tablice.

Vozim se Kale taxijem godinama i zasigurno znam da informacije koje si ovdje napisao nisu tacne...Kale taxi uopce nema 40 vozila...5 vozila imaju TA oznaku, sve po zakonu i propisima, a ostala vozila su na rent-a-car ( iznajmljivanje vozila), sto nije uvedeno iz razloga da se izbjegne zakon ili bilo sta tome slicno vec zbog toga sto potrebe posla to zahtijevaju, i to je za tvoju informaciju sve legalno i po zakonskim propisima...a sto se tice racuna, svako vozilo moze izdati kasa racun, a fiskalni racun se moze dobiti samo u bazi, odnosno Centru Kale taxija...Nije uredu da pises o nekome ili necemu ako nisi dovoljno upoznat sa temom....Lijep pozdrav
quarterback

#927 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by quarterback »

neki dan po pljuscini dovucem se nekako do drzavne bolnice, vidim taksista stoji pored, hocemo li majstore ?
kaze - hocemo ako ces prema dole (prema N Sarajevu), ako ces prema gradu - ne vozim

isao sam prema Novom Sarajevu, ali .... ti materina

Sarajevo taxi, broj dozvole 16-02, Mercedes
dzeno123

#928 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dzeno123 »

quarterback wrote:neki dan po pljuscini dovucem se nekako do drzavne bolnice, vidim taksista stoji pored, hocemo li majstore ?
kaze - hocemo ako ces prema dole (prema N Sarajevu), ako ces prema gradu - ne vozim

A da je upo u guzvu i da ste se vozili jedno 2h? Al dobro to mu je poso.
quarterback

#929 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by quarterback »

dzeno123 wrote:
quarterback wrote:neki dan po pljuscini dovucem se nekako do drzavne bolnice, vidim taksista stoji pored, hocemo li majstore ?

sam si sebi odgovorio
suzzy_q

#930 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by suzzy_q »

quarterback wrote:
dzeno123 wrote:

sam si sebi odgovorio
Nema mi nista mrze nego izac tako iz taksija.
Jon Spencer

#931 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Elaaa wrote:
Vozim se Kale taxijem godinama i zasigurno znam da informacije koje si ovdje napisao nisu tacne...Kale taxi uopce nema 40 vozila...5 vozila imaju TA oznaku, sve po zakonu i propisima, a ostala vozila su na rent-a-car ( iznajmljivanje vozila), sto nije uvedeno iz razloga da se izbjegne zakon ili bilo sta tome slicno vec zbog toga sto potrebe posla to zahtijevaju, i to je za tvoju informaciju sve legalno i po zakonskim propisima...a sto se tice racuna, svako vozilo moze izdati kasa racun, a fiskalni racun se moze dobiti samo u bazi, odnosno Centru Kale taxija...Nije uredu da pises o nekome ili necemu ako nisi dovoljno upoznat sa temom....Lijep pozdrav
Odlično! Imamo i predstavnika Koole Tooksija! Kao prvo 21. vijek a firma se zove Koole tooksi! Ime odaje skorojevštinu, primitivluk, papanluk i sve ostalo što ide uz to. Čuj Kale pa još taxi. Trebao si ubaciti i još neki "trejd" ili " komerc" ili "kompani". Kao drugo Ne voziš se ti godinama nego si uži član Koole taxi klana koji godinama vara i traži rupe u zakonu. Odkud ti 5 taxi oznaka? Ko je poguro? Koga si zakitio? Na osnovu čega je tebi izdato 5 taxi oznaka? Na osnovu kog zakona i propisa? Hajd eto nek je 5 regularnih (na guzove - brat Mito sestra Korupcija) i malo ti pa si uveo i rent a car (šatro). Znamo svi šta je rent a car, nismo baš svi kao tvoje mušterije nepismeni. Rent a car je iznajmljivanje motornog vozila, znači to vozilo ne kruži po gradu i traži naivce da ih preveze za lovu, to vozilo se ne može ni u kom slučaju pojaviti ispred naših vrata nakon što smo pozvali taxi! POTREBE POSLA??!!! Potrebe posla i gladne oči nalažu da izbaciš šatro rent a car ( u slučaju inspekcijske kontrole se vadiš da si rent a car).

"a sto se tice racuna, svako vozilo moze izdati kasa racun, a fiskalni racun se moze dobiti samo u bazi, odnosno Centru Kale taxija..."

Mislim da je ovim potvrđeno ono što sam pisao, zanači zakačiš printer i printaš naivcima šatro račune, kao fiskalni računi, ljudi rade legalno, plaćaju poreze itd.

I na kraju ne da sam upoznat sa temom nego je ovo moj život, odrastao sam od taxija i radim i hranim porodicu od taxija. Sarajevo taxi - since 1946.
Last edited by Jon Spencer on 28/05/2012 03:12, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#932 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Velkoski »

I kako dobiti licencu da radis na Sa-taxiju ? :mrgreen:
Jon Spencer

#933 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

leet wrote:I kako dobiti licencu da radis na Sa-taxiju ? :mrgreen:
Nikako dok je ovih pametnjakovića iz šatro taxi firmi što provode dane po Kantonu i studiraju zakone, tražeći rupe u zakonu. Po meni je najidealnije rješenje da se taxijem možeš baviti isključivo samostalno jer se pokazalo da su ovi privatnici zlo. Rade sa masu nelegalnih vozila, generatori su divljeg taxiranja (jer je svaki divljak bivši radnik neke od firmi), ne plaćaju poreze, ne prijavljuju radnike, vozači nemaju državni ispit, ne plaćaju noćni rad, ne uplaćuju doprinose jednostavno su pravi paraziti-uzimaju a nikakvog hajra od njih. A kako bi se razbio monopol napraviti više udruženja samostalnih taxi prevoznika, znači da se procjeni koliko treba imati taxista u kantonu i toliko licenci podjeliti isključivo samostalnim prevoznicima, nakon toga pustiti licence u prodaju, naravno postaviti kriterije, napraviti zakone, pooštriti sankcije i kontrole.
ultima_palabra

#934 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by ultima_palabra »

Što se tiče potrošača, privatnici su zakon... boje se gazde i ne zabušavaju, nema biranja relacija, nepaljenja taksimetra, svađanja s putnicima što se redovno može doživjeti u SA-taxiju.

Probleme koje imaju sa državom, neka sa istom i riješe.

Da ne griješim dušu, većina vozača iz SA-taxija je isto OK, ali ništa ne rade da bi stali u kraj ovoj manjini koja im kalja ugled.
Qler

#935 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Qler »

Moj rodjak je za mjesec dana rada u zutom taxiju dobio 1KM plate, kad mu je odbio neku kauciju, i jos neke zajebancije, dao mu bukvalno 1KM...

Istina je da ove firme zavrcu drzavu, ali je istina i da sarajevo taxisti cesto zavrcu narod... naravno, ne svi, ali dovoljno da ih raja proziva i izbjegava..
drndalo

#936 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drndalo »

A clanovi udruzenja privatnih prevoznika Sa-taxi sve mirno i uredno izmiruju drzavi, pa se neki dan zale po novinama da hoce da se zapale k'o Jan Palah, ako im ne izadju u susret, da dugove od vise hiljada KM mogu da placaju u ratama...

A na to ih je natjeralo to sto ne mogu da registruju jel' aute, jal' firmu, dok ne izmire obaveze... :?

Tugo moja pregolema...
VeDooo1gim

#937 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by VeDooo1gim »

Jon Spencer wrote:
leet wrote:I kako dobiti licencu da radis na Sa-taxiju ? :mrgreen:
Nikako dok je ovih pametnjakovića iz šatro taxi firmi što provode dane po Kantonu i studiraju zakone, tražeći rupe u zakonu. Po meni je najidealnije rješenje da se taxijem možeš baviti isključivo samostalno jer se pokazalo da su ovi privatnici zlo. Rade sa masu nelegalnih vozila, generatori su divljeg taxiranja (jer je svaki divljak bivši radnik neke od firmi), ne plaćaju poreze, ne prijavljuju radnike, vozači nemaju državni ispit, ne plaćaju noćni rad, ne uplaćuju doprinose jednostavno su pravi paraziti-uzimaju a nikakvog hajra od njih. A kako bi se razbio monopol napraviti više udruženja samostalnih taxi prevoznika, znači da se procjeni koliko treba imati taxista u kantonu i toliko licenci podjeliti isključivo samostalnim prevoznicima, nakon toga pustiti licence u prodaju, naravno postaviti kriterije, napraviti zakone, pooštriti sankcije i kontrole.
licencu koliko znam sada moze samo otac sinu dati... ono ako prestaje taksirat pa da ga sin na tom broju vozila naslijedi... Sarajevo taxi sto se tice postovanja prema kompaniji koja najduze taksira na nasim prostorima ima je medjutim sto se tice seljobera i papaka koji su na tom taxiju i koji misle da su svi njima duzni a oni duzni jebava* narod ima napretek , od vas su i krenuli marifetluci sa nebazdarenim taksimetrima i sa onom "dokle ces?" ( i prije nego sto udjes u auto) pa kad udjes u auto i kazes da ces PREBLIZU (cca 3,5-4 km) slozi facu ko da si mu pobio pola porodice umjesto da te kao klijenta ili musteriju sa osmjehom primi ? a ovo gore , iznad sto brani Kale taxi ? pa kod kaleta ima i kurda i kineza koji rade a da ne pricam o dozvoli za vozila koja se koriste i njihovom stanju (raspadanja) sporet na 4 tocka...
alemica

#938 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by alemica »

jb majku svi se kude i zale na njih ... evo od mene jedna lijepa rijec ... :P

ima ih svakakvih sto jest jest ... al brate ako ti nije do price i sutis i on ce vecinom sutjet ... ako se uvalish u pricu iz dosade brate i on ce neke svoje bacit pricice .. ;) meni nikad nije dosadno s njima a i sto jest jest kod nas je taxi pojeftin ... to znaju svi koji su malo napustili granice lijepe nase .. ;)
drndalo

#939 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drndalo »

Evo jedna jucerasnja, kao dokaz da SVI taxisti udruzenja privatnih prevoznika SA taxi imaju nove TA reg. tablice i s njima legalno rade... Stand Hotel Central...

Image
Last edited by drndalo on 29/05/2012 11:57, edited 1 time in total.
Zox

#940 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Zox »

Ne vidim dobro, jel ovo stand Kale taxija? :D
mahalas505

#941 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mahalas505 »

Ovaj @Jon Spencer je obicni trol, sad ce reci da je ova gore slika montaza.
demetra22

#942 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by demetra22 »

Na ovih 50-tak stranica ispisane su prituzbe forumasa uglavnom na Sarajevo-taxi. Al, avaj, ne znate vi, svi oni lazu. Lazu svi redom. Od prvog do zadnjeg. Svi lazu. :lol:
Elaaa

#943 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Elaaa »

Jon Spencer wrote:
Elaaa wrote:
Odlično! Imamo i predstavnika Koole Tooksija! Kao prvo 21. vijek a firma se zove Koole tooksi! Ime odaje skorojevštinu, primitivluk, papanluk i sve ostalo što ide uz to. Čuj Kale pa još taxi. Trebao si ubaciti i još neki "trejd" ili " komerc" ili "kompani". Kao drugo Ne voziš se ti godinama nego si uži član Koole taxi klana koji godinama vara i traži rupe u zakonu. Odkud ti 5 taxi oznaka? Ko je poguro? Koga si zakitio? Na osnovu čega je tebi izdato 5 taxi oznaka? Na osnovu kog zakona i propisa? Hajd eto nek je 5 regularnih (na guzove - brat Mito sestra Korupcija) i malo ti pa si uveo i rent a car (šatro). Znamo svi šta je rent a car, nismo baš svi kao tvoje mušterije nepismeni. Rent a car je iznajmljivanje motornog vozila, znači to vozilo ne kruži po gradu i traži naivce da ih preveze za lovu, to vozilo se ne može ni u kom slučaju pojaviti ispred naših vrata nakon što smo pozvali taxi! POTREBE POSLA??!!! Potrebe posla i gladne oči nalažu da izbaciš šatro rent a car ( u slučaju inspekcijske kontrole se vadiš da si rent a car).

"a sto se tice racuna, svako vozilo moze izdati kasa racun, a fiskalni racun se moze dobiti samo u bazi, odnosno Centru Kale taxija..."

Mislim da je ovim potvrđeno ono što sam pisao, zanači zakačiš printer i printaš naivcima šatro račune, kao fiskalni računi, ljudi rade legalno, plaćaju poreze itd.

I na kraju ne da sam upoznat sa temom nego je ovo moj život, odrastao sam od taxija i radim i hranim porodicu od taxija. Sarajevo taxi - since 1946.
Aha...ok, pa tako reci brate....ti si taksista i zato si toliko ogorcen na Kale taxi...mislim, iz nacina pisanja vidim da si se, ili mnogo zamjerio vlasniku Kale taxija, ili si radio za njega pa dobio otkaz, ili jednostavno radis u drugoj firmi kao na primjer Sarajevo taksi-ju pa ti ne prijaju nikako pohvale na racun Kale taksija...trebao si to tako odmah napisati da se ne raspravljam s tobom previse. Jesi li ikada cuo da je KONKURENCIJA zdrava dok je su LJUBOMORA i ZAVIST BOLESNI?? Sta ti imas od toga sto ces nekoga nazivati nepismenim, davati neka imena nekome...tako detaljno prozivati neku firmu i ljude koje se bore za svoj hljeb kako bi izdrzavali svoju porodicu?? Ti ocito imas neki licni problem sa ovom firmom dok je tako grcevito "blatis"...e to je PRIMITIVIZAM i PAPANLUK..ali shvatam, ipak si ti vozac Sarajevo taxija....umjesto sto svoju energiju, koje ocito imas previse, trosis na "blacenje" necije firme, radije je iskoristi u nesto pametno kao sto je RAD....zasuci rukave, radi, izdrzavaj svoju porodicu kao sto to rade i mnogi drugi ljudi pa i vozaci Kale taxija...a ne ovdje mahalati i blatiti neciji posao za koji i ne znas kako i na koji nacin funkcionise...kako i na koji nacin se ljudi bore da prezive, da nahrane porodicu, skoluju djecu...!!!!! I na kraju, ne....nisam ja nikakav clan Kale taxija....niti porodice a niti vozaca....vec jednostavno nisam toliko jadna ni napacena da nekoga tako srcano blatim na takav nacin kao sto ti to radis!!! I da...moj savjet ti je GARNIER - BRINI O SEBI...a ne o drugima, zivot ce ti biti ljepsi i neces biti toliko isfrustriran....Lijep pozdrav ;)
nargila.ba

#944 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by nargila.ba »

-
Last edited by nargila.ba on 19/05/2016 16:15, edited 1 time in total.
The Realist

#945 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by The Realist »

drndalo wrote:Evo jedna jucerasnja, kao dokaz da SVI taxisti udruzenja privatnih prevoznika SA taxi imaju nove TA reg. tablice i s njima legalno rade... Stand Hotel Central...

Image
Ja sam neki dan na klinici jednog vidio, ali mi se nije dalo fotografisati.
kokuz_sa

#946 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by kokuz_sa »

svaki dan dodje lik na trolebusku stanicu na grbavici ona stanica prekoputa zeljinog stadiona za dobrinju dole..
reno karavan sivi
cikica 55-60god izadje kravata na njemu, tole na peglu..i po stanici pita hocel ko do merkatora na dobrinji za 1.5KM
onda fino otvori gepek..izvuce oznaku taxi i stavi na krov i ode..
tablice nemaju TA

vidio ga do sada preko 20 puta uvijek ista taktika isto sve
Jon Spencer

#947 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Elaaa wrote:
Jon Spencer wrote:
Elaaa wrote:

Aha...ok, pa tako reci brate....ti si taksista i zato si toliko ogorcen na Kale taxi...mislim, iz nacina pisanja vidim da si se, ili mnogo zamjerio vlasniku Kale taxija, ili si radio za njega pa dobio otkaz, ili jednostavno radis u drugoj firmi kao na primjer Sarajevo taksi-ju pa ti ne prijaju nikako pohvale na racun Kale taksija...trebao si to tako odmah napisati da se ne raspravljam s tobom previse. Jesi li ikada cuo da je KONKURENCIJA zdrava dok je su LJUBOMORA i ZAVIST BOLESNI?? Sta ti imas od toga sto ces nekoga nazivati nepismenim, davati neka imena nekome...tako detaljno prozivati neku firmu i ljude koje se bore za svoj hljeb kako bi izdrzavali svoju porodicu?? Ti ocito imas neki licni problem sa ovom firmom dok je tako grcevito "blatis"...e to je PRIMITIVIZAM i PAPANLUK..ali shvatam, ipak si ti vozac Sarajevo taxija....umjesto sto svoju energiju, koje ocito imas previse, trosis na "blacenje" necije firme, radije je iskoristi u nesto pametno kao sto je RAD....zasuci rukave, radi, izdrzavaj svoju porodicu kao sto to rade i mnogi drugi ljudi pa i vozaci Kale taxija...a ne ovdje mahalati i blatiti neciji posao za koji i ne znas kako i na koji nacin funkcionise...kako i na koji nacin se ljudi bore da prezive, da nahrane porodicu, skoluju djecu...!!!!! I na kraju, ne....nisam ja nikakav clan Kale taxija....niti porodice a niti vozaca....vec jednostavno nisam toliko jadna ni napacena da nekoga tako srcano blatim na takav nacin kao sto ti to radis!!! I da...moj savjet ti je GARNIER - BRINI O SEBI...a ne o drugima, zivot ce ti biti ljepsi i neces biti toliko isfrustriran....Lijep pozdrav ;)
Duhovit ali plitak odgovor. Ako već foliraš da si redovna mušterja ove skorojevićko-izrabljivačke kvazi firme odkud ti onda toliko povjerljivih informacija da se fiskalni račun može dobiti u cenrali, odkud tačno u broj znaš sva vozila ove skupine, odkud ti znaš šta su potrebe posla (čuj potrebe posla?), odkud znaš da je sve legalno i po propisu? Možeš folirat sebe i svoje potčinjene ali ovdje to ne prolazi. Zamjerio sam se ja svima vama prevarantima i lovcima u mutnom, skorojevićima, dosta mi vas je ne mogu vas smislit ni na taxiju ni u zdravstvu, školstvu, vladi, administraciji itd. Došlo vaših 5 minuta samo se malo oteglo u PM.
Rad u tvojoj šatro firmi nebih poželio ni Radovanu Karadžiću!
To vozač Sarajevo taxija ne postoji. Firma Sarajevo taxi ne postoji, postoji Udruženje samostalnih taxi prevoznika Sarajevo taxi (znači udruženje od preko hiljadu samostalnih firmi). Ja sam firma sa svojim ID poreznim brojem a član sam Udruženja samostalnih taxi prevoznika Sarajevo taxi. Znači ja sam firma za sebe a dobrovoljno sam član Udruženja a tvoji uposlenici - hamali su vozači, koje unajmljuješ i izrabljuješ .
Konkurencija jest ok ali ako je zdrava. Ako ti izbacuješ vozila da ti rade na divljaka, ne plaćaš radnike prema ugovoru o radu ili ih uopšte ne prijavljuješ, ne plaćaš poreze, i radiš sve drugo da izradiš i državu i građane - e to već nije zdrava konkurencija nego zalazi debelo u polje privrednog kriminala i utaje poreza . Ali može ti se super ti je vakat za takve kao što si i sam/a.
Ljubomoran čovjek može biti samo na nešto bolje od sebe samog a u ovom slučaju to spada u oblast SF. (nije SFF jedno S i jedno F)
Nakon analize moga lika i djela, toliko neistina i ubleha, daješ mi savjet da se brinem o sebi!? Ko biva svoj ti poso a ja ću nastaviti varati - tipična filozofija palanke i veličansvena dubina gluposti!
I na kraju ne odgovori ti ni na jedno pitanje nakon ove opširne analize, grčevitih nekih borbi i ostalog smeća što od silnih trotački jedva pročitah.
Jon Spencer

#948 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

mahalas505 wrote:Ovaj @Jon Spencer je obicni trol, sad ce reci da je ova gore slika montaza.
Da ne iznevjerim očekivanja: Ova slika je montaža!
Op3r4t0r

#949 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Op3r4t0r »

Jon Spencer wrote:I na kraju ne odgovori ti ni na jedno pitanje nakon ove opširne analize, grčevitih nekih borbi i ostalog smeća što od silnih trotački jedva pročitah.
Ima i cetverotacki, mozda cak i vise nego trotacki, ali moguce je da ti one ne smetaju :lol:
Elaaa

#950 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Elaaa »

Op3r4t0r wrote:
Jon Spencer wrote:I na kraju ne odgovori ti ni na jedno pitanje nakon ove opširne analize, grčevitih nekih borbi i ostalog smeća što od silnih trotački jedva pročitah.
Ma samo opusteno, relax.................. ne pada mi na pamet s tobom se upustati u bilo kakvu raspravu jer se vidi da si krajnje isfrustriran lik. Nemam namjeru da ti objasnjavam bilo sta niti odgovaram detaljno na bilo kakva pitanja sto se tice ove firme iako sam to uradila u prvom postu, ali tada nisam znala da se radi o liku ciji su problemi licne prirode a na takve bas i ne treba trositi energiju a ni vrijeme. Ja tebi opet zelim ugodan dan i lagodan zivot. I poslusaj me, Garnier....vjeruj mi da "pali".... ;) Lijep pozdrav
Post Reply