Bosanska piramida Sunca vol.4

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
taxi_driver

Post by taxi_driver »

ProS wrote:a đe je ta piramida :? :lol:

jos malo pa ce se ukazati.samo strpljenja molim.

kad vidjeh slike ,prvo misao je bila, ja budala sta sa brda uradise.a kad se na kraju ne ukaze piramida,ja bih osmanagica i co natjerao da brdo vrate u prvobitno stanje.ja uzasa majko mila
Piramidos

Post by Piramidos »

ProS wrote:a đe je ta piramida :? :lol:

Pa ceka medjunarodnu verifikaciju od UNICEFA
bc_chupo

Post by bc_chupo »

Ovo je molba od ostatka svjeta da se par morbida anti piramidasa smire...nek popiju aspirin i onda cekaju najvece otkrice do sada....

Hvala na razumjevanju 8-)
pitt

Post by pitt »

nego fakat imal kakav update? Kazu radi se i tokom zime :?
bc_chupo

Post by bc_chupo »

da radovi se nastavljaju i preko zime... :faraon1:
pitt

Post by pitt »

Pa jel se naslo sta novo ? :?
Helem

Post by Helem »

jeste, odaje babe Roge....
Buppp baba u bunar da te prodam za dolar.
bc_chupo

Post by bc_chupo »

pitt wrote:Pa jel se naslo sta novo ? :?
evo par vjesti koje su aktuelne

Najveća svjetska, javna tv mreža ABC poslala je svoju houstonsku ekipu u radnu posjetu Bosanskoj dolini piramida. Tokom narednih pet dana, snimat će se različiti aspekti istraživanja: lokacije arheoloških sondažnih bunara i aktivnosti Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca. Odmah po dolasku, ekipa se uputila na sjevernu stranu piramide Sunca. U uvodnom razgovoru s predsjednikom Upravnog odbora Fondacije Semirom Osmanagićem, snimljeni su prvi kadrovi impresivnih betonskih blokova čija se orjentacija podudara s lokacijom zvijezde Sjevernjače.

ABC je, u toku prvog dana boravka na piramidi Sunca, intervjuisao i italijansku tv ekipu koja snima dokumentarac o piramidama, turiste iz Izraela i pripadnike njemačkog kontigenta EUFOR-a. Uslijedila je posjeta impresivnom i intrigantnom prilaznom platou piramide Mjeseca. Urednici američke novinarske ekipe su bili iznenađeni tvrdnjama manjeg dijela stručne javnosti koji nikada nije posjetio piramide, a smatra da nije riječ o arheološkoj lokaciji. Novinari ABC-a su bili posebno zainteresirani za aktivnosti na geološkom sondažnom bušenju koje se odvija na vrhu piramide Mjeseca.

Ekipa hrvatske državne televizije je danas snimala dva priloga sa Semirom Osmanagićem. U prvom je Osmanagić govorio o arheološkim lokacijama u Istri i zainteresiranošću Fondacije za proljetna, preliminarna istraživanja na lokaciji Malog Svetog Anđela. U drugom prilogu, bilo je riječi o statusu skorašnjih iskopavanja te planovima na raščiščavanju podzemnih tunela u zimskom periodu.

Autor hipoteze o postojanju prvih piramida u Europi Semir Osmanagić, posjetio je Centar za vaspitanje, obrazovanje, radno osposobljavanje i zapošljavanje mentalno retardirane djece, djece oboljele od autizma i cerebralne paralize „Vladimir Nazor“. Štićenici, nastavnici i roditelji su, uz kulturni program, kreirali istinsku toplu atmosferu. Ovo je bila prilika da pokažu s koliko se ljubavi pristupa odgoju i razvoju djece s posebnim potrebama. Osmanagić je, uz pomoć video slajdova, prisutne upoznao s istraživanjima u Bosanskoj dolini piramida.

Drugi dan snimanja vodeće svjetske tv kuće ABC započeo je pred ulazom u kompleks podzemnih tunela, ispred KTK Visoko. Ulaz su, pripremajući ga za početak radova u novembru, proširili i uredili radnici ove firme. Uz američku tv ekipu, u tunele su ušli i predstavnici lokalnih medija: TV Visoko, Radio Visoko te Radio Q.

Nakon jednosatnog upoznavanja s tri kraka tunela, televizijska ekipa se, zajedno s predsjednikom Upravnog odbora Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca Semirom Osmanagićem uputila u detaljni obilazak piramide Mjeseca. Snimljeni materijal će, kako je najavljeno, rezultirati s nekoliko novembarskih priloga na ovoj najgledanijoj američkoj tv stanici. U razgovoru s vođom ekipe Artom Rasconom doznajemo da će se pripremiti i duži dokumentarni film.

U Ledenoj dvorani Skenderije a na poziv direktora Škole košarke i Udruženja „Rin Action“ Rusmira Halilovića, organizirano je druženje s većim brojem polaznika ove škole uzrasta od 7-17 godina, uz prezentaciju Projekta Fondacije.

Piramide i dalje plijene pažnju posjetitelja iz BiH i okolnih zemalja. Izdvajamo posjetu menadžera iz hrvatske tvornice „Kraš“ u pratnji njihovih domaćina, predstavnika „Vispaka“ iz Visokog.

Image
pitt

Post by pitt »

Cekaj ba....nije mi jasno.....koliko sam ja upratio niko nikad nije negirao da je to arheolosko nalaziste (svi znaju o ostacima srednjevjekovnog naselja i rimskog uporista ili sta vec) vec samo dosta ljudi sumnja da je rijec o piramidi? :?
danas

Post by danas »

pitt wrote:Cekaj ba....nije mi jasno.....koliko sam ja upratio niko nikad nije negirao da je to arheolosko nalaziste (svi znaju o ostacima srednjevjekovnog naselja i rimskog uporista ili sta vec) vec samo dosta ljudi sumnja da je rijec o piramidi? :?
nemoj bogati pocinjat sve iz pocetka... :-) :-) :-) :-)
pitt

Post by pitt »

neka ba.....propustio sam puno :D
danas

Post by danas »

pitt wrote:neka ba.....propustio sam puno :D
ne smije se javit niko ko nije detaljno protabirio :D sve :D
polaHko :D Vol 1, Vol 2, Vol 3, i Vol 4 :D
pa tek onda mozes da pitas ista :D :lol:
pitt

Post by pitt »

danas wrote:
Posto ti ne masis nista na forumu (a i sire :D) de mi to kratko prepricaj :D
danas

Post by danas »

pitt wrote:
danas wrote:
Posto ti ne masis nista na forumu (a i sire :D) de mi to kratko prepricaj :D
bih vala, ali ne mogu od suza :D :D :D
Sheki_Lyon

Post by Sheki_Lyon »

:roll:
King Kikapu

Post by King Kikapu »

najnovija vijest sa arheoloskog nalazista bosanska piramida sunca. semir osmanagic u utrobi piramide pronasao stargate atlantis i peti element. u slucaj se upleo pentagon. vise u narednom broju.
Skaras

Post by Skaras »

Staaa??? Jel' to neko nas'o piramide u Bosni??? :? :? :?
Pa ljudi to je golemo!
:bih:
bc_chupo

Post by bc_chupo »

ovo je molba od cjelog svjeta....

Molimo anti-piramidase da ne pisu nista na ovom djelu foruma ukoliko nemaju argumente ili dokaze za ono sto su napisali....

HVALA na razumjevanju....
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

nego, jel stvarno iskopase piramidu :D
taxi_driver

Post by taxi_driver »

kazu na proljece ce se jedna strana piramide viditi sa autoputa. :D :D :D :D :D :D :D :D :D

samo jos nisu rekli koje godine. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

bc_chupo wrote:ovo je molba od cjelog svjeta....

Molimo anti-piramidase da ne pisu nista na ovom djelu foruma ukoliko nemaju argumente ili dokaze za ono sto su napisali....

Evo ja molim 'piramidaše' da 'ne pišu ništa' dok ne budu imali dokaze 'za ono što su napisali. :oops:

:D
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

taxi_driver wrote:kazu na proljece ce se jedna strana piramide viditi sa autoputa. :D :D :D :D :D :D :D :D :D

samo jos nisu rekli koje godine. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa čim bude VC gotov. :D :D :D
Piramidos

Post by Piramidos »

bc_chupo wrote:ovo je molba od cjelog svjeta....

e jel istina da su nasli nake piramide kod visakog?
kekec

Post by kekec »

Jos ako nisi kupio knjigu ( samo 34 KM ) onda si stvarno
mnogo propustio, a posto su piramiduse visocke jako
kompleksna tema, tesko ces upratiti sve detalje. :)

Lijepe nase piramide, rodi ih majka. :D
Post Reply