Mashallah mashallah!!!pop_corn wrote:odesveuhonduras wrote:Objavili smo mu rat, a mudžahid je moja hanuma, rasturit će ona njega akoBogda.
Ovo mi se takooooo sviđa![]()
Samo pozitivno, borba, podrška i nego šta, biće dobro aBd!![]()
Moj otac - strah me glasnije reči ....... super!! Hvala Bogu, zadnjih dana odličan![]()
Stigao nalaz tumor markera - svi u granicama normaleosim jednog koji je blago povišen a ja, ovaj put u šoku..... ali od sreće
![]()
![]()
![]()
KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Moderator: anex
-
theTruePath
#926 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#927 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Da, u ponedjeljak mu je operacija. Nadam se da će to biti OK akoBogda, on je već neke dvije-tri godin na redovnim pretragama - markeri, biopsija i to.. bio je stalno na granici, a evo ovi zadnji nalazi su rezultovali potrebom za operacijom. Ipak, trebalo bi to biti dobro jer je stalno kontrolirano i trebalo bi biti u nekoj fazi u kojoj se da riješiti akoBogda, prostata je "podnošljiva" donekle kad se o karcinomima priča, čitao sam negdje da preko 50% ljudi starijih od 60 godina ima karcinom prostate, mnogi ćive s tim i mnogo godina bez i da znaju da su ga imali.sustinca wrote:Jel ti i babo ima rak ili neki drugi problem?
Zelim da se oporave oboje sto prije aBd,ne dajte se
-
theTruePath
#928 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
vodenjak234 wrote:Dijeta na osnovi hrane koja zakiseljuje i fizička neaktivnost su uzroci nastanka raka.
zbog toga je prije na selima rak bio "cuvena "...dobije je neko jednom u 30,40 godina u citavom selu
danas svako poznaje nekoga ko je imao rak,ili ima
-
Chuckie
#929 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Sigurno je u tim selima bilo dijagnostickih metoda tipa PET skenera, CT-a, MRI-a, ultrazvuka i sl, pa se znalo ko od cega umire.theTruePath wrote:vodenjak234 wrote:Dijeta na osnovi hrane koja zakiseljuje i fizička neaktivnost su uzroci nastanka raka.
zbog toga je prije na selima rak bio "cuvena "...dobije je neko jednom u 30,40 godina u citavom selu
-
theTruePath
#930 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ako su na selu bili ne znaci da nisu isli ljekarima u najblizi grad 
- dzejkej
#931 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
mi smo bas o ovome nedavno razgovarali.theTruePath wrote:vodenjak234 wrote:Dijeta na osnovi hrane koja zakiseljuje i fizička neaktivnost su uzroci nastanka raka.
prije rata se moglo na prste nabrojati koliko ljudi je umrlo od raka u citavom nasem naselju ukljucujuci i nekoliko sela oko njega. bila je ambulanta kod nas, bolnica blizu dakle dijagnoze nisu upitne ali fakat sad maltene nema porodice koja nema jednog teskog bolesnika. grozno.
-
kerima1
#932 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Tako je znalo se to i prije,moj je djed rahmetli umro od raka jetre 1980.I prije se zenama sjekla dojka,znaci znalo se za rak dojke.Moderan nacin zivota i lijecenja (tablete)su ucinili svoje.sad ce me napast Chuckie ne da na farmacijutheTruePath wrote:Ako su na selu bili ne znaci da nisu isli ljekarima u najblizi grad
-
pop_corn
#933 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Pregledah ove markere i surfajući nađoh da su mu radili:
cjelokupni marker - on je blago povišen,
ostala dva su markeri jetre, gušterače, dojke, debelog crijeva, želudca, pluća.......
Nije mu rađen marker SCC koji pokazuje tumore na jednjaku..... koji je i trebalo da mu rade, ne znam zašto.....
Mislim hvala Bogu pa su ok, znači nije se proširio hvala Bogu ali me interesovao i ovaj SCC.
Nema veze, ovaj ćemo privatno uraditi pa za mjesec opet da vidimo smanjuje li se.
cjelokupni marker - on je blago povišen,
ostala dva su markeri jetre, gušterače, dojke, debelog crijeva, želudca, pluća.......
Nije mu rađen marker SCC koji pokazuje tumore na jednjaku..... koji je i trebalo da mu rade, ne znam zašto.....
Mislim hvala Bogu pa su ok, znači nije se proširio hvala Bogu ali me interesovao i ovaj SCC.
Nema veze, ovaj ćemo privatno uraditi pa za mjesec opet da vidimo smanjuje li se.
-
theTruePath
#934 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Pa naravno da je bilo ali je bilo jako rijetko,a danas haman svaka osoba zna nekoga ko je pogodjen ovom bolescu.Tako ne kazem ja vec stari koji su zivjeli prije i porede danas i sadkerima1 wrote:Tako je znalo se to i prije,moj je djed rahmetli umro od raka jetre 1980.I prije se zenama sjekla dojka,znaci znalo se za rak dojke.Moderan nacin zivota i lijecenja (tablete)su ucinili svoje.sad ce me napast Chuckie ne da na farmacijutheTruePath wrote:Ako su na selu bili ne znaci da nisu isli ljekarima u najblizi grad
-
theTruePath
#935 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Vise nego ocito da je ishrana najveci krivacdzejkej wrote:mi smo bas o ovome nedavno razgovarali.theTruePath wrote:vodenjak234 wrote:Dijeta na osnovi hrane koja zakiseljuje i fizička neaktivnost su uzroci nastanka raka.
prije rata se moglo na prste nabrojati koliko ljudi je umrlo od raka u citavom nasem naselju ukljucujuci i nekoliko sela oko njega. bila je ambulanta kod nas, bolnica blizu dakle dijagnoze nisu upitne ali fakat sad maltene nema porodice koja nema jednog teskog bolesnika. grozno.
-
vivace
#936 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
mojoj drugarici je konstatovan rak pluca na ob a plucna krila, pre tri meseca. isla je na hemoterapiju.kosa joj je opala i pocela je da jede sve presno i samo presno. sad je skoro isla na kontrolu,rak joj se povukao,ima samo malo oko nadbubrene zlezde. lekari su bili sokirani...kazu jos to malo zracenja i hemoterapije i bice potpuno zdrava.
znaci ,ljudi, sve presno, mislim da se zove taj nacin ishrane vegana ili tako nesto,kad se jede sve presno. ne znam da li u to spada i meso.
ali, ona je nastavila da pusi.
znaci ,ljudi, sve presno, mislim da se zove taj nacin ishrane vegana ili tako nesto,kad se jede sve presno. ne znam da li u to spada i meso.
ali, ona je nastavila da pusi.
-
vivace
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#938 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Evo samo da javim da se babo operisao u ponedjeljak i sve je, elhamdulillah, prošlo u redu. Babo i majka au u Hrvatskoj, a zbog hanume nažalost nisam mogao biti s njim dole ali mama kaže da izgleda super, a i preko telefona zvuči kao da se nije ni operisao.
Hanumi bi sutra akoBogda trebao biti kompletiran nalaz biopsije, a za slijedeću sedmicu smo već ugovorili početak terapija kod dr. Cerića na onkologiji.
Nego, ako nekome treba jeftinog beta-glukana, naručih sinoć preko EBaya neki njemački, 500mg, 90 tableta, cijena sa poštarinom nekih 45 maraka. To je duplo jeftinije nego kod nas. E sad, pojma nemam za kvalitet i malo mi šuhveli što nema 1.3-1.6 znaka na ovoj slici, ali u opisu piše da je 1.3-1.6 i prodavač ima oko 10 000 pozitivnih feedbacka, valjda nije kakav bućkuriš.
http://www.ebay.com/itm/Beta-glucan-500 ... 53f784855f
Evo i stranice proizvođača:
http://www.vitaworld24.de/q/betaglucan
Hanumi bi sutra akoBogda trebao biti kompletiran nalaz biopsije, a za slijedeću sedmicu smo već ugovorili početak terapija kod dr. Cerića na onkologiji.
Nego, ako nekome treba jeftinog beta-glukana, naručih sinoć preko EBaya neki njemački, 500mg, 90 tableta, cijena sa poštarinom nekih 45 maraka. To je duplo jeftinije nego kod nas. E sad, pojma nemam za kvalitet i malo mi šuhveli što nema 1.3-1.6 znaka na ovoj slici, ali u opisu piše da je 1.3-1.6 i prodavač ima oko 10 000 pozitivnih feedbacka, valjda nije kakav bućkuriš.
http://www.ebay.com/itm/Beta-glucan-500 ... 53f784855f
Evo i stranice proizvođača:
http://www.vitaworld24.de/q/betaglucan
- odesveuhonduras
#939 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Nek je Allah na pomoći onima koji doktorima u ruke dođu, samo to mogu reći... koji javašluk i nemar, to je nevjerovatno.
U ponedjeljak će biti dva mjeseca otkad smo sa privatno urađenim nalazom ultrazvuka prvi put došli na Koševo i dobili uputnicu za biopsiju i još uvijek nemamo nalaze iste. Isto kao da je upala grla, a ne karcinom od 34 milimetra.
Ne znam više šta da radim, da me neko za nos uhvati 3 sekunde eksplodirao bih.
U ponedjeljak će biti dva mjeseca otkad smo sa privatno urađenim nalazom ultrazvuka prvi put došli na Koševo i dobili uputnicu za biopsiju i još uvijek nemamo nalaze iste. Isto kao da je upala grla, a ne karcinom od 34 milimetra.
- Papirna
#940 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Samo da vas sviju lijepo pozdravim i pozelim svima puno srece i uspjeha u borbi.
Zagrljaj veliki!
Zagrljaj veliki!
-
kerima1
#941 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Amin da nas Allah sve sacuva zla,a i zlih.Sve je nesto traljavo i sporo u nasoj drzavi, sve je opet lako dok si mlad,zdrav,zato vjerujem vam se svima kako vam je,ali i preporucujem sabur i dova Stvoritelju utocistu svega.odesveuhonduras wrote:Nek je Allah na pomoći onima koji doktorima u ruke dođu, samo to mogu reći... koji javašluk i nemar, to je nevjerovatno.
-
Velika Kladuša
#942 Re:
Molim te možeš li ti poslati meni broj..... Hvala unaprijedBaba_Droga wrote:Hvala na broju!
-
kerima1
#943 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Kako ste rajo,kako ocevi,mame koji su bolesni javite se? 
-
Narya
#944 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
kod mene mama uglavnom dobro. muči je pritisak, ali ništa toliko da ne može izaći iz kuće. ovih dana je kod prijateljice na vikendici.
nadam se da i kod ostalih nema promjena na gore.
nadam se da i kod ostalih nema promjena na gore.
-
Chuckie
#945 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Kako je drug Van Helsing. Kako terapije?
- van helsing
#946 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Hvala na pitanju,nekako se gura.
Hvala bogu,kad se sjetim kako je bilo,sada je mnogo bolje,fizicki.
Psihicki sam kako kada,nekad loshe,nekad vjerujem u bolje dane.
Primjetno sam nervozan,posebno kako su krenule terapije.
Moj onkolog me "provalio" da pisem po forumu.
Nije bas odusevljen glede toga.
Terapije podnosim nekako..
Mislio sam da ce mi prva biti teska,a naredne da cu lakse podnositi,primio sam 3,zadnja mi je tesko pala.
Imam jos 9 ciklusa,negde oko nove godine bih trebao zavrsiti akobogda sa kemoterapijama.
Sada u cetvrtak idem na 4 ciklus,kad se sjetim,povraca mi se.
Sreo sam neki dan doktoricu sa onkologije u gradu,odmah mi dosla mucnina.
Zasto je to tako,ne znam.
LP
Tapatalk 2
Mislio sam da ce mi prva biti teska,a naredne da cu lakse podnositi,primio sam 3,zadnja mi je tesko pala.
Imam jos 9 ciklusa,negde oko nove godine bih trebao zavrsiti akobogda sa kemoterapijama.
LP
Tapatalk 2
- Zovem se Zelena
#947 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Samo ti piši! To je jedna vrsta psihoterapije! I bolje je ovdje da se isprazniš kada si nervozan nego na porodicu!
glavu gore.
- Jara
#948 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Jazz.ba, van helsing!van helsing wrote:Hvala na pitanju,nekako se gura.
LP
Tapatalk 2
Valjda Pavlovljev uslovni refleks...
Glede doktora i foruma - pa ne odvraćaš nikoga od "prave medicine", dapače.
Sretno!
- Aethaercyn
#949 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Hmm evo ja ti mogu odgovoriti:kerima1 wrote:Suosjecam sa vama.Molim te da napises kakvi su bili simptomi kod supruge ti pa da je otkrila karcinom dojke,jek je sta bolilo,jel imala iscjedak iz dojke,bolove u istima itd.
Moja punica, je prilkom sjedenja i gledanja TV-a slučajno rukom napipala krvžicu na prsima (prije 12 godina).Nije je bolilo, niti koji vrag. Sutradan je odma otišla kod doktora, koji je uputio na UZ. Na UZ nisu ništa našli (kao da se bio sakrio taj dan). Nalaz krvi sve je ok bio.Od toga doktora je otišla dalje, sad ne znam ni ja koji je doktor (internista ili hirug ili šta već). Taj doktor joj je "opipao" kvržicu, i rekao da bi moglo da bude a i ne mora. Kada je uradila sve potrebne analize krv,snimke i sl. utvrdilo se da je karcinom. Hvala Allahu/Bogu, nakon dvije operacije, i dan danas je živa i zdrava. Redovne kontrole i to je to. Bitno je ga "uočiti" na vrijeme.
- Aethaercyn
#950 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Evo gore u navedenom postu, ja sam malo ispričao za svoju punicu.van helsing wrote:Poznajem jednu zenu iz vidjenja,nije iz mog sela,nemam neki kontakt sa njom,neki dan u prolazu sa muzem svratila kod mojih roditelja na kafu.
Nisam sjedio sa njima,loshe se osjecao,ali cuo sam ponesto sta pricaju.
Nikad nisam znao,prije devet godina operisala karcinom dojke.
Kada sam cuo nisam mogao vjerovat.
Zena je sasvim zdrava,radi,lijepo izgleda,nikada ne bih rekao da je imala tu bolest.
Moj otac je pitao kako sa hranom,ona kaze jedem sve,kao nema potrebe da se cuva hrane.
Ne trosi nikakve lijekove,a ako sam dobro razumjeo,ide 1x godisnje na neku kontrolu,a i tu kontrolu ce uraditi jos jednom ili 2x,nisam siguran.
Do sada su svi ti kontrolni pregledi bili ok,vjerovatno je to MRI,pretpostavljam.
Tako mi nesto bilo drago kada sam cuo da se ipak moze uspjesno covjek izljeciti,iako se radi o opakoj bolesti.
Zato glavu gore kolega #odesveuhonduras,za tvoju suprugu ima nade,jer je mlada. Ova zena koju ja spominjem ima oko 60ak godina.
Tapatalk 2
Takodjer je žena u poodmaklim godinama. Bitan je pristup porodice, ali prvo i osnovno, pristup sam sebi kako češ da se nosiš sa tom činjenicom. Što se tiče hrane,može da jede sve, ali izbjegava paradajz,paprike i sl. hranu pošto imaju onu "kožicu". A razlog tog izbjegavanja je čir na 12-to palačnom crijevu.
Glavu gore!