.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#926 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Chisum wrote:AJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ jesam se napio, jeb'o me otac, da me jeb'o!
Evo mi zena stravu saljeva :D

Sutra cemo, sutra cemo... :D
masalaaaaa :lol:
bolje mrtav pjan nego mrtav trijezan :D
HAVANA

#927 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Šta ima rsuzi?Ja malo odsutan bio...
Muha bolan,mislis se ti vracat kuci?
helpdesk

#928 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by helpdesk »

http://kurbla.blogger.ba/arhiva/2010/08/02
Možda prepoznate nekoga od 'raje' .
amrica

#929 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by amrica »

helpdesk wrote:http://kurbla.blogger.ba/arhiva/2010/08/02
Možda prepoznate nekoga od 'raje' .

Ne znam nikoga, srecom :roll:

Ipak je ovo drugi milje, klasicni lopovi, kriminalci, cigani, neki cudni zivotni nazori i nacini zivota... :run:
helpdesk

#930 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by helpdesk »

Hm, zato sam i stavio pod navodnike raja :). Svejedno, ipak ce neko prepoznati barem jednog od ovih likova, saznati cime se bave i gdje su sve ove godine.
Nazalost, sarajevski asfalt je iznjedrio i ovakve kokosare, ubice....
sarajlija_ba

#931 Re:

Post by sarajlija_ba »

whow wrote:
rulja_20 wrote:Bea je živio u B fazi na Trgu Zavnobih-a kod škole Fatima Gunić (bivša 1. maj). pošteno da ti kažem ne znam kako se tačno zvao. upitat ću nekoga kasnije, da sad ne lupam...kako rekoh bio sam jako mlad i skoro se i ne sjećam tog idiota.
Bea se zvao Nenad . Slazem se sa kolegom koji je predlozio da ukinemo ovu temu. Bea je mogao glumiti mangupa samo ucenicima sestog razreda onovne skole sa kojima se obicno " druzio". Covjek je bio pedofil i ludak za kojim je Jagomir plakao .
Da malo ispravim ovo oko Bee.
Ja sam iz B-faze. Čini mi se da se on zvao Dragan a ne Nenad al' ni ja nisam siguran.
Nije glumio mangupe samo osnovcima nego je jedno vrijeme bio najluđi lik na alipašinom...do dolaska Joze Anđića.
Kad je Jozo doš'o rekao mu je Bea da je mangup jer je u uniformi. Jozo mu je rekao da dođe u subotu iza Borsalina u 12 sati a da će Jozo doći u trenerci. Te subote je Jozo doš'o a Bea nije i tu se završila Beina karijera.
Nije bio četnik a umro je od raka...da se i to zna.
Sa njim se družio Čedo koji je nešto bio u ful kontaktu. E tog smo Čedu zarobili kasnije na početku rata.
Neki će se od vas sjetiti Čepe, Seje-lajke, Šoka, Debe-dilera, Popaja, Ćurta, Masle, Zije-glavatog, Seje Štrbe zvanog Terminator, braće Škora, Rahmetli Toneta, Štake, i Rigeta, Hameta, Kija, Losa, pa Niske a Juku ne moram pominjati valjda :D
Tada je u Borsalinu radio Jasmin Erović kao izbacivač a nama malđima nije dao da cugamo nego smo mogli dobiti samo kafu il' sok :lol:
Znam jednu stvar a to je da su ovaj grad odbranili obični momci koji su radili od 7-3 i igrali basketa ili ganjali koke naveče.
Ovi mangupi sa asfalta su bili tu kad je trebalo ispraznit kakvu radnju ili koga maltretirat' al' su kurac maltretirali ikoga od boraca jer smo svi imali oružje.
Eto, ako mi još šta naumpadne javiću se :D
PapakizSarajeva

#932 Re: Re:

Post by PapakizSarajeva »

sarajlija_ba wrote: .
..
...
Znam jednu stvar a to je da su ovaj grad odbranili obični momci koji su radili od 7-3 i igrali basketa ili ganjali koke naveče.
Ovi mangupi sa asfalta su bili tu kad je trebalo ispraznit kakvu radnju ili koga maltretirat' al' su kurac maltretirali ikoga od boraca jer smo svi imali oružje.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
pametolog

#933 Re: Re:

Post by pametolog »

PapakizSarajeva wrote:
sarajlija_ba wrote: .
..
...

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: i od mene
HAVANA

#934 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Chisum

#935 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Uh opet zakasasmo :D

Opet tema negdje na dnu... ccc....

Nego, Havana, ne znam za tebe, ali svi moji drugovi (ili drugarice) koji su se zvali Dubravko, ili Dubravka, a eto desilo se da sam ih imao (imam i danas) nekoliko, uvijek bili propisne budale. U pozitivnom smislu :-D

Mozda se Muha sjeti, Dubi Simunic... vidjeh ga neki dan, mrtav pijan za sankom, satro namjesta protezu, al' naopako :lol:
HAVANA

#936 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Pa i ovaj je na svoju ruku. Profuro sve dosad 100 na sat i sad laganini lampe :lol: :D :thumbup:
A ima fakat nesta sa tim imenima,bar sam ja uvijek o tome kontao. :?
Najteze je bilo kad su se djeca radjala,haj zensko i nekako skonta covjek al musko ime :shock: Na sta god pomislimo ja se sjetim nekog svog tog imena :lol: Ufff, ovaj mahnit,onaj nakav ljut,onaj dalabu totalna...(ko kad sam se kreto u akademskim krugovima :oops: :D ) Reko, zeno pomagaj, ti si prica bila . ImaL kakav iz druge gimnazije,fin,naocit? :roll: Ma muka ziva. :cry: Medjutim nista,pocela mi naKe supcice predlagat :twisted: :lol: Sjetim se mog sanjina finog,reko nema druge...(mada bila su jos dvojica koja su mi remetila sliku,sanjinovu) :cry: i onda vidim onog kad dize oskara,za :bih: a i on vazda fin bio...E reko zeno draga,nek se zove sanjin il danis 8) kad :shock: pisulje obadva puta... :D ljubi ih tata :-D
amrica

#937 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by amrica »

:zjev:

@HAVANA, bolan i jadan, kad si ovo ustao? Ili nisi ni legao :D
HAVANA

#938 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Eh moja ti,što kažu,privatnik po avliji u 5 hoda :lol:
Ustanem,popijem kafu,sam se sa sobom ispričam...Draže bi mi bilo da nisam ni legao,ko nekad.
Chisum

#939 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

HAVANA wrote:Pa i ovaj je na svoju ruku. Profuro sve dosad 100 na sat i sad laganini lampe :lol: :D :thumbup:
A ima fakat nesta sa tim imenima,bar sam ja uvijek o tome kontao. :?
Najteze je bilo kad su se djeca radjala,haj zensko i nekako skonta covjek al musko ime :shock: Na sta god pomislimo ja se sjetim nekog svog tog imena :lol: Ufff, ovaj mahnit,onaj nakav ljut,onaj dalabu totalna...(ko kad sam se kreto u akademskim krugovima :oops: :D ) Reko, zeno pomagaj, ti si prica bila . ImaL kakav iz druge gimnazije,fin,naocit? :roll: Ma muka ziva. :cry: Medjutim nista,pocela mi naKe supcice predlagat :twisted: :lol: Sjetim se mog sanjina finog,reko nema druge...(mada bila su jos dvojica koja su mi remetila sliku,sanjinovu) :cry: i onda vidim onog kad dize oskara,za :bih: a i on vazda fin bio...E reko zeno draga,nek se zove sanjin il danis 8) kad :shock: pisulje obadva puta... :D ljubi ih tata :-D
Jeste, ali kada ti se sin rodi, pa zena pocne da predlaze ona neka novopecena pederska imena... joj kad nisam pola stana polupao od huje... al' dobro je, sve se zavrsilo kompromisom, tj. imao sam jace prijedloge. Mocnije. :lol: :lol:
muha_sa

#940 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

:lol: :lol:

sad se sjetih velikog mi havera Dubravka.----Pobera :D i nekdasnjih vremena :D

idemo od M.dvora prema "Jagodi"-desna noga hoce preme Skenderiji lijeva prema Vrazovoj :lol: vazda nadojen :lol:
Ko to smat

#941 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Ko to smat »

Vidim pise se o Bei.Bendzo je bio kralj B faze.Jeste Dragan se zvao zivio sa starim.Ozenio se i imo cini mi se 3-4 curice.Bendzo je meni bio provala a i cvaka ujedno.Ja tek doselio na Alipasino kad marisana Bea nekog mlati iz Svrakina.Kontam jesta ovo dje ja doseli.Pred sami kraj rata je napustio Alipasino zapalio stan kolko se sjecam a za dalje neznam.Cuo sam da je umro a kako i sta nemam pojma ali ipak mi ga je zao bio je kralj.
Chisum

#942 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Gdje ste djecaci i djevojcice... :-D

Evo mene opet iz bana, taze, pa reko da vidim da se nije sta god novo desilo na najjacoj temi na forumu. Al' izgleda da ste se svi isparili negdje na remo, a? :-D Libo vas...
HAVANA

#943 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Evo hairlije. :D Kome si se sad sjetio familije? :lol:
More sutraaaaaaaaaaaaaaaaaa :run:
Chisum

#944 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

O okano... ziv li si :-D
Vjeruj mi da ni sam ne znam sto me banovase... MoRe bit da nesto naradjujem... :D
HAVANA

#945 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Ziv,zdrav i mamuran...danima....Slomila me dijaspora :D Sutra se fatam noge...
Chisum

#946 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Ma jasta... jebo malariju na sta te dijaspora napravi. :lol: Ko da svi vuku spid, sunce mu jebem. Od onih babuna od 7 i po' banki, pa do ovih mladjih. Samo zuje okolo i zivkaju.

Evo ja bio nesto trkn'o do Praga, klepio peticu u papir... pa spremam slijedeci vikend na remo. Jebes vise i festivale, i raju, i punice... odoh da se uvalim negdje u plicak, do pasa - montiram se negdje blizu kakve kafane - zaduzim shtafetu (hladnu :D) i jebe mi gdje ce ovaj svijet da zavrsi.

Sretan put!
Last edited by Chisum on 30/07/2011 21:43, edited 2 times in total.
amrica

#947 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by amrica »

:music2:
HAVANA

#948 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Chisum wrote:Ma jasta... jebo malariju na sta te dijaspora napravi. :lol: Ko da svi vuku spid, sunce mu jebem. Od onih babuna od 7 i po' banki, pa do ovih mladjih. Samo zuje okolo i zivkaju.

Evo ja bio nesto trkn'o do Praga, klepio peticu u papir... pa spremam slijedeci vikend na remo. Jebes vise i festivale, i raju, i punice... odoh da se uvalim negdje u plicak, do pasa - montiram se negdje blizu kakve kafane - zaduzim shtafetu (hladnu :D) i jebe mi gdje ce ovaj svijet da zavrsi.

Sretan put!

BoBa mi je falila da mi bude ko i njima :lol:
Al dobro je,nekako mi lakne ljeti...milina,gdje god udjem...sve poznate face... :-D
Sta nam ovo amrica slusa?
amrica

#949 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by amrica »

HAVANA wrote:
Chisum wrote:Ma jasta... jebo malariju na sta te dijaspora napravi. :lol: Ko da svi vuku spid, sunce mu jebem. Od onih babuna od 7 i po' banki, pa do ovih mladjih. Samo zuje okolo i zivkaju.

Sretan put!

BoBa mi je falila da mi bude ko i njima :lol:
Al dobro je,nekako mi lakne ljeti...milina,gdje god udjem...sve poznate face... :-D
Sta nam ovo amrica slusa?
vas dvojicu :D
HAVANA

#950 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Hosh jednu muzicku? :D

Sidjiiii do reeeke
veceras i ja sam dole
sidji do reeeke...
Post Reply