Idemo pred skupštinu!
- uvjek dobar gost
Ja pozivam sve ljude sa idejama da nam se pridruze, dijalog je put do konacne pobjede. Danas se vidimo pred skupstinom......?????
Pozdrav domovini !!!
Bosanci i Hercegovci svih zemalja ujedinite se !!!!
Pozdrav domovini !!!
-
korto_malteze
ovo je vjerovatno najveca glupost koju sam procitao na ovom forumu, a clan sam foruma godinama i procitao sam raznih gluposti.Plato je jedino i pravo mjesto gdje se mogu riješiti svi problemi ove države. Kako? E tako što će na ulice izaći massa ljudi i što će blokirati njihov "rad". Onda će se iz mase pojaviti alternativa koja će pobjediti na izborima (ovim narednim ili nekim vanrednim) i onda početi raditi za dobrobit i interes građana naše Domovine.
ne bih mogao sebi opravdati vrijeme koje bih potrosio analizirajuci pomenutu glupost, pa to necu ni raditi. ali cu reci da je jedina sreca sto ovaj 'bunt' nece biti ni primijecen, tako da nece potrositi koncept (sto je uvijek vrlo realna opasnost) i i tako obeshrabriti ljude istinski motivisane da promijene stanje u zemlji, minimizirajuci javni protest kao orudje promjene.
pratio sam ovu 'haj'mo na plato' furku od samog pocetka (cak jedno hladno vece mislio i doci na plato) i prosao kroz sve faze, ukljucujuci 'sta je ovo?', 'hmmmmm, pa ne zvuci lose!', 'mozda bi ovo fakat moglo funkcionisati!', 'hmmmm, nema tu supstance, samo prica.', 'kakvo neopjevano gubljenje vremena!' do potpunog razocarenja u citavu stvar. ipak, nisam htio da se javljam, neka svako radi sta misli da treba. ali ova izvala, e to vec ne bi ni pas s maslom pojeo.
-
Stolac92
Mislim da ova ideja oko Centralne Banke ne može škoditi. Plato ni u kom slučaju ne treba ostavljati. Ako se neko može dogovoriti i potegnuti da se izađe i pred Centralnu Banku po meni je to uredu. Neka krene i ta akcija. Ja sam je spreman podržati. Svi koji misle da je Centralna Banka mjesto gdje bi se trebalo demonstrirati nek se organizuju i krenu sa tom demonstracijom. Mislim da ćemo mi sa platoa podržati tu akciju, ali nećemo prekidati izlazak na plato.
Plato je centar stalnog dešavanja. To je centar otpora i mjesto na koje trebaju da izađu svi građani ovog grada. Na sličnim mjestima (ispred institucija vlasti) u drugim gradovima treba da izađu građani tih gradova.
Idemo na plato ispred Skupštine!
Plato je centar stalnog dešavanja. To je centar otpora i mjesto na koje trebaju da izađu svi građani ovog grada. Na sličnim mjestima (ispred institucija vlasti) u drugim gradovima treba da izađu građani tih gradova.
Idemo na plato ispred Skupštine!
- uvjek dobar gost
Super stav Korto Malteze... ne bih da se prepirem, samo cu reci da nama i jeste vako sto svak ponaosob u svoja cetri zida prolazi kroz nesto.... to nesto nece samo doci. Nista uzivaj i nadaj se da nama nece uspjeti.... ja se pak nadam da ce nas svakim danom biti samo vise, da ce u svim nasim gradovima doci do masovnog izrazavanja nezadovoljstva....
A tebi ako se svidja ovaj aparthejd uzivaj u njemu, ja necu, bar cu pokusati nesto....a nadam se da ces uspjeti i ti.
Pozdrav domovini !!!!
Bosanci i Hercegovci svih zemalja ujedinite se !!!!!
A tebi ako se svidja ovaj aparthejd uzivaj u njemu, ja necu, bar cu pokusati nesto....a nadam se da ces uspjeti i ti.
Pozdrav domovini !!!!
Bosanci i Hercegovci svih zemalja ujedinite se !!!!!
- Novi_Nick
Procitati vise na:
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=44
Do ujutro trajali pregovori o ustavnim promjenama

-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ma koje crne lidere....
najobicniji cobani....
bh,lideri ne idu tamo da zagovaraju nesto NASE , vec svako ganja ono SVOJE....
kad se oni budu medjusobno razumjeli i budu trazili isto, onda nek nas predstavljaju u svijetu...do tada, nek sute ....
ja ne mogu vise ovako..jutros zovem jednu drugaricu, da nam se pridruzi...
kaze ona JAO GDJE BAS U 5....pa hladno je....pa mrsko mi...
nema veze...ima ko ce se boriti...
najobicniji cobani....
kad se oni budu medjusobno razumjeli i budu trazili isto, onda nek nas predstavljaju u svijetu...do tada, nek sute ....
nema veze...ima ko ce se boriti...
- uvjek dobar gost
Kafane su nam pune, al su nam glave i dushe prazne..... al fini su nam mobiteli i felge na autima, a briga nas sto tamo neki ljudi umiru od zime i sto su povratnici gladni i zedni nama je frizura vazna ... nema veze samo nek se plese...
Pozdrav domovini !!!!!
Pozdrav domovini !!!!!
-
Herc
korto_malteze,ja te nisam vidio na platou da dajes sugestije i pokrenes ovo u nekom pravcu.Ti lijepo sjedi u svom toplom domu i promijeni nesto.Tako mijenjamo 15 godina i opet smo na istom.Neka ti je sa srecom..izadi na izbore,tipkaj po internetu..tebi super! Nacionalisti ce pobijediti,drzava ce se raspasti..jednog dana ces shvatiti da nisi digao svoj glas protiv toga,a imao si sansu.
Sto se tice policajaca...vecina tih ljudi su izgubila posao bez razloga.Casni i posteni ljudi koji ili nisu ispunjavali nacionalnu normu,ili su bili malo grublji prema kriminalcima.
Sto se tice policajaca...vecina tih ljudi su izgubila posao bez razloga.Casni i posteni ljudi koji ili nisu ispunjavali nacionalnu normu,ili su bili malo grublji prema kriminalcima.
-
Kwaheri
[quote="mIRCerka"]ma koje crne lidere....
najobicniji cobani....
nema veze...ima ko ce se boriti...[/quote]
mirci ne odustaj,
nisi mi se ti valjda umorila 
najobicniji cobani....
nema veze...ima ko ce se boriti...[/quote]
mirci ne odustaj,
-
Prenj
Da, "casni i posteni ljudi" koje je na taj posao postavljala ista ta politika koju zelite da skinete i koje je tek medjunarodna zajednica 'skinula'.Herc wrote: Sto se tice policajaca...vecina tih ljudi su izgubila posao bez razloga.Casni i posteni ljudi koji ili nisu ispunjavali nacionalnu normu,ili su bili malo grublji prema kriminalcima.
Sutra cete se boriti i za povratak u politiku Bicakcica, Bendera i Mlace, isto tako "casnih i postenih" ljudi?
-
Herc
Vidi prenj,ja stvarno ne znam sta ti zelis da postignes.Ti policajci su ljudi i njihova situacija je plod pogresne politike.Oni su tu samo igracke i nista vise.Ja sam za to da svi zajedno dignemo glas,svi mi koji zelimo normalnu drzavu.A tu spadaju i poljoprivrednici i policajci i peti,deseti.Takode tebe nisam vidio na platou da kazes da bi nekoga trebalo ili ne podrzavati.Ako ti iskreno zelis da revolucijom promijenimo nesto u zemlji,ja i ti zajedno,onda necemo to postici na forumu,nego vani.Bilo to ispred skupstine,predsjednistva,centralne banke,nebitno.Ako si pametniji i ako imas bolju ideju kako ovo sprovesti,ja cu te odmah podrzati..ali vani naravno.
- uvjek dobar gost
Licno ja se borim da ti Prenj spoznas politiku, ali ne ovu koja je sad oko nas i na vlasti... danas nema opozicije i pozicije, danas nema alternative.... danas sam ja sam sebi alternativa, jer ja gledam, slusam, zapazam, ja zauzimam aktivan stav.
Svi mi trebamo da se trznemo trebamo od kamenih spavaca postati ... tvrdjave, da trebamo zauzeti stav dostojan covjeka, dostojan ove nase ljepe zemlje, dostojan gradjanina Bosne i Hercegovine.
Ali ne lakse je iz toplih soba i kancelarija raspravljati o visokoj politici, a u glavi imati niske porive....
DOSTA !!!
Pozdrav domovini !!!!
Hercegovci i Bosanci svih zemalja ujedinite se !!!!
Svi mi trebamo da se trznemo trebamo od kamenih spavaca postati ... tvrdjave, da trebamo zauzeti stav dostojan covjeka, dostojan ove nase ljepe zemlje, dostojan gradjanina Bosne i Hercegovine.
Ali ne lakse je iz toplih soba i kancelarija raspravljati o visokoj politici, a u glavi imati niske porive....
DOSTA !!!
Pozdrav domovini !!!!
-
digger
Citajuci novine i nesto sa foruma, otpustanje par stotina policajaca mi ne izgleda kao OHR prcija.Herc wrote:Vidi prenj, ja stvarno ne znam sta ti zelis da postignes. Ti policajci su ljudi i njihova situacija je plod pogresne politike. Oni su tu samo igracke i nista vise...
Postavljam pitanje @Herc: da li mislis da je svih 17000 policajaca u BH posteno i moralno, ili je moguce da je njih 500 zastranilo na neki nacin?
U korumpiranom i kvazi-moralnom drustvu, zasto mislis da ne moze biti slicnih karaktera u policiji?
Nadam se da nisi gornje napisao samo zato da bi protest dobio na kolicini.
- uvjek dobar gost
A sta mislite koliko je nas gradjana zastranilo u ovih 15.tak godina, ja sam produkt drustva.
Da dobro ste culi ja sam ovakav kakav sam jer me oblikovalo drustvo. Nemojmo lomiti koplja na nekolicini policajaca, i oni sami su produkt drustva i politike u njemu. Nikad oni opet ne moraju biti policajci no drzava se mora brinuti o njima kao i o nama. Nasa se drzave ne brine ni o sebi, brine se o familijama politicara i ratnih zlocinaca.
Ponovit cu josh jednom ja sam produkt drustva, proizvod sam aparthejda, gledajte me kroz drustvo, a nikako kao zaseban fenomen. Jer najzad nisam ja stvarao ovo nakaradno drustvo ciji sam proizvod vec je ono oblikovalo mene i naravno Vas. I jos samo da ponovim pitanje sa pocetka, koliko je gradjana ogrezlo u kriminal, drogu, alkohol i slicne poroke, sta sa njima trebamo i njih halalit ???? Trebamo se borit za svakog pojedinca, svak nek krene od sebe.... krajnje je vrijeme da se krene...
Pozdrav domovini !!!!
Da dobro ste culi ja sam ovakav kakav sam jer me oblikovalo drustvo. Nemojmo lomiti koplja na nekolicini policajaca, i oni sami su produkt drustva i politike u njemu. Nikad oni opet ne moraju biti policajci no drzava se mora brinuti o njima kao i o nama. Nasa se drzave ne brine ni o sebi, brine se o familijama politicara i ratnih zlocinaca.
Ponovit cu josh jednom ja sam produkt drustva, proizvod sam aparthejda, gledajte me kroz drustvo, a nikako kao zaseban fenomen. Jer najzad nisam ja stvarao ovo nakaradno drustvo ciji sam proizvod vec je ono oblikovalo mene i naravno Vas. I jos samo da ponovim pitanje sa pocetka, koliko je gradjana ogrezlo u kriminal, drogu, alkohol i slicne poroke, sta sa njima trebamo i njih halalit ???? Trebamo se borit za svakog pojedinca, svak nek krene od sebe.... krajnje je vrijeme da se krene...
Pozdrav domovini !!!!
-
digger
Ostavimo sada na stranu nasu domacu bolecivost, jer ovo nije pitanje nedostatka humanosti prema otpustenim policajcima.uvjek dobar gost wrote:...Da dobro ste culi ja sam ovakav kakav sam jer me oblikovalo drustvo. Nemojmo lomiti koplja na nekolicini policajaca, i oni sami su produkt drustva i politike u njemu. Nikad oni opet ne moraju biti policajci no drzava se mora brinuti o njima kao i o nama....
Ti policajci (ili vjerovatno vecina) su imali svoju sansu i nisu je iskoristili. To sto ih je "oblikovalo drustvo" ne moze biti opravdanje kao ni razlog za optuzbu. A zato sto postoji individualna svijest, etika i moral, ne moze bas svako biti policajac ili sudija.
Jer ako hocemo cistu drzavu, onda moramo dati sansu onima koji cuvaju taj red i mir koji su "cisti." Ja bih zelio da vidim situaciju gdje policajac na ponudjeno mito oko recimo saobracajnog prekrsaja, izdaje prekrsiocu i drugu kaznu za potplacivanje vlasti. To je policija koju ja znam i kojoj vjerujem.
A da ih treba generalno tretirati fer i na isti nacin kao i svakog drugog, to stoji.
-
senada
Kad ste se vi okupili pred skupstinom, o policajcima nije bilo nigdje ni rijeci.Vingo wrote:Niko ne dolazi pred skupstinu radi decertificiranih policajaca. Jucer je samo bila prilika da nezadovoljnici podrze jedni druge.
A policajci definitivno nisu tema koju ovdje treba elaborirati. Ako neko silno zeli nek otvori poseban topic o njima.
Nisu svi policajci kao "neki."
Stolac92 i svi ste dovoljno inteligentni da vam niko ne treba reci sta da radite a DOBRO radite pa i pomazuci policajce.
- uvjek dobar gost
Citat >
A zato sto postoji individualna svijest, etika i moral, ne moze bas svako biti policajac ili sudija.
Jer ako hocemo cistu drzavu, onda moramo dati sansu onima koji cuvaju taj red i mir koji su "cisti." Ja bih zelio da vidim situaciju gdje policajac na ponudjeno mito oko recimo saobracajnog prekrsaja, izdaje prekrsiocu i drugu kaznu za potplacivanje vlasti. To je policija koju ja znam i kojoj vjerujem.
A da ih treba generalno tretirati fer i na isti nacin kao i svakog drugog, to stoji.[/quote]
Sve se slazemo, nema p[otreba da nesto polemiziramo, pitanje je samo ko je nama danas uzor, ko nam pruza primjer moralnosti, eticnosti i postenja... i ima li takvih ?
Vrijeme je da se krene !!!
Pozdrav domovini !!!
Hercegovci i Bosanci svih zemalja ujedinite se !!!!!
A zato sto postoji individualna svijest, etika i moral, ne moze bas svako biti policajac ili sudija.
A da ih treba generalno tretirati fer i na isti nacin kao i svakog drugog, to stoji.[/quote]
Sve se slazemo, nema p[otreba da nesto polemiziramo, pitanje je samo ko je nama danas uzor, ko nam pruza primjer moralnosti, eticnosti i postenja... i ima li takvih ?
Vrijeme je da se krene !!!
Pozdrav domovini !!!
Hercegovci i Bosanci svih zemalja ujedinite se !!!!!
-
Slavko Klisura
Sve je prolazno .
I ovi sto nas guse , dave , sto nam tupe ...i kojima MORAMO reci , glasno i jasno . IDITE !
Sve je prolazno . I mi , u vremenu u kome imamo , onoliko koliko ga imamo... Pa ucinimo onda sve da u toliko vremena koliko imamo ostavimo traga kao LJUDI koji nisu pristali na ponizavanje , kao LJUDI koji su podignuta cela , glasno koracali kroz zivot...
Jer , sve je prolazno...
Samo je Bosna i Hercegovina vjecna.

I ovi sto nas guse , dave , sto nam tupe ...i kojima MORAMO reci , glasno i jasno . IDITE !
Sve je prolazno . I mi , u vremenu u kome imamo , onoliko koliko ga imamo... Pa ucinimo onda sve da u toliko vremena koliko imamo ostavimo traga kao LJUDI koji nisu pristali na ponizavanje , kao LJUDI koji su podignuta cela , glasno koracali kroz zivot...
Jer , sve je prolazno...
Samo je Bosna i Hercegovina vjecna.
-
Slavko Klisura
Ha , nesto listam po starim zapisima , biljeskama i sta nadjoh:
Evo ovo sto slijedi . Mozda nema veze sa ovim sjajnim Forumom i temom a mozda bar malo i ima...
INTERNACIONALA
Ustajte svi na zemlji kleti,
Svi sužnji koje mori glad!
Nepravdi razum sad se sveti,
Tutnji već i selo i grad.
Nek tiranstvo sruši naša snaga,
Bezbrojno roblje sad ustaj!
Nek svijetu starom nema traga,
Svoj bijedi sutra bit će kraj!
|: To će biti posljednji i
Odlučni teški boj,
Internacionala
Nek bude ljudski rod!
Naš zakon vlasnika sad štiti,
u ruci silnih krvav mač,
Pod njime sirotinja pišti,
On joj stvara bijedu i plač.
Svi mi bjesmo dosad bespravni,
Jednakost nek je sad za nas,
U pravu postanimo ravni,
I sebi samo dajmo vlast!
Odlučni teški boj,
Internacionala
Nek bude ljudski rod!
U bijesu svome sav je ružan
Taj kralja novca gnusni soj,
A svima dužan i predužan,
Pljačka nam on trud i znoj!
Što naš rad nam stvori i osnaži
Otmicom tuđ je zalogaj!
Al narod od njeg sada traži
Da vrati krvav zajam taj!
Odlučni teški boj,
Internacionala
Nek bude ljudski rod!
Nas varkom lagali su silni,
Nek mir je nama, njima boj!
A vojska, saveznik obilni,
Bit će s nama uz svoga svoj.
Osvajački tko u rat poziva
Da narod drugom bude rob,
Nek znade: naša puška živa
I njemu sprema crni grob!
Odlučni teški boj,
Internacionala
Nek bude ljudski rod!
Svud radnik i seljak se budi,
Visoko nose crven stijeg,
A širom zemlje radni ljudi
Silnika će nagnat' u bijeg.
Što nam krv su vjekovima pile
Tih crnih ptica skrš'mo let!
Kad s lica zemlje sve iščile,
Pod suncem nek zablista svijet!
Odlučni teški boj,
Internacionala
Nek bude ljudski rod!

Evo ovo sto slijedi . Mozda nema veze sa ovim sjajnim Forumom i temom a mozda bar malo i ima...
INTERNACIONALA
Ustajte svi na zemlji kleti,
Svi sužnji koje mori glad!
Nepravdi razum sad se sveti,
Tutnji već i selo i grad.
Nek tiranstvo sruši naša snaga,
Bezbrojno roblje sad ustaj!
Nek svijetu starom nema traga,
Svoj bijedi sutra bit će kraj!
Odlučni teški boj,
Internacionala