Kad mu je nestalo municije otišao je u radnju Ribo Lovac u centru Gradačca.
“Moja unuka je bila ispred radnje. Prošao je pored nje i ušao u radnju. Uperio je pištolj u mene i tražio municiju”, prepričava Hasan Jašarević.
Kada je ubica izašao, Hasan je zaključao radnju i otišao u stan iznad.
“Tek tada sam osjetio strah. Vidio sam da je unuka ok. Zaključao sam vrata od stana i napunio lovačku pušku sitnom municijom. Bojao sam se da će se, kad shvati da sam mu podmetnuo municiju, vratiti i ubiti me. Nisam znao koliko on ima metaka”.
No, ubica se nije vraćao. Odvezao se nedaleko u jednu vikendicu nedaleko od grada. Tamo je snimio posljednje obraćanje. Kada ga je OSA locirala, specijalci MUP-a TK su krenuli u akciju i opkolili ga. Nermin Sulejmanović je, potom, pucao sebi u glavu. Policija je pored njega pronašla pet kutija startne municije.
“Sjedim ja na fotelji i kontam gdje ću u lov za vikend. Kad čujem neku škripu točkova ispred radnje. Crni BMW. I on pravo iz auta u moju radnju. Go do pasa. Krvav. S pištoljem u ruci. Veli mi – svu municiju 9 milimetara mi daj. Sekunde su to. Razmišljam šta ću i skontam – dat ću mu startnu municiju. Šest kutija sam mu dao. On to zgrabi i napolje. Jedna kutija mu ispade na izlazu. Krvava ostala”
Ovako nam je, ukratko, svoj susret sa ubicom Nerminom Sulejmanovićem opisao Hasan Jašarević iz Gradačca.
BiH - Crna hronika
- dječak sa šibicama
#926 Re: BiH - Crna hronika
-
moke_017
#927 Re: BiH - Crna hronika
To mu je posao jebote led, ne pita ni mene nitko ko će mi porodicu pazit ako me poprska krv nekog sa sidom. Nije trebao štele potezati za muriju ako nije spreman da ga metak može zakačiti
[/quote]
Samo je zdravstvo gore od suda i tužilaštva u ovoj državi, tako da mani se demagogije, nista u ovoj drzavi ne radi kako treba al svi su tako glasni kada treba pljuvat policiju. Ponavljam 99 posto likova nema pojma sa kakvim ološom policija radi svaki dan a nisu zaštićeni ni od koga, tako da mani šuplje.
[/quote]
Samo je zdravstvo gore od suda i tužilaštva u ovoj državi, tako da mani se demagogije, nista u ovoj drzavi ne radi kako treba al svi su tako glasni kada treba pljuvat policiju. Ponavljam 99 posto likova nema pojma sa kakvim ološom policija radi svaki dan a nisu zaštićeni ni od koga, tako da mani šuplje.
- piupiu
#928 Re: BiH - Crna hronika
Ljudi sa poremećajima ličnosti biraju ljude koji su strukturom ličnosti i svojim formativnim iskustvima naučeni da vjeruju, ili da imaju porozne 'granice' u ocjenjivanju tudjeg ponašanja, ili su prirodno empatični, itd. Manipulanti, kao što rekoh, su izuzetno dobri u kombinovanju prisile, zastrašivanja, 'ljubavi', itd... u ostvarivanju svojih ciljeva. Zato i imaju poremećaje o kojima su tomovi napisani. Iza sebe ostavljaju pustoš upravo jer imaju sposobnost da uvuku i paraliziraju žrtve.
- piupiu
#929 Re: BiH - Crna hronika
Istina. Možda ni toj sutkinji nije bilo svejedno ili joj bilo 'suflirano' šta bi mogle biti posljedice po nju ili ko zna šta. U državi u kojoj vladaju mafija i anarhija svako čuva svoje dupe.moke_017 wrote: ↑12/08/2023 16:50 Samo je zdravstvo gore od suda i tužilaštva u ovoj državi, tako da mani se demagogije, nista u ovoj drzavi ne radi kako treba al svi su tako glasni kada treba pljuvat policiju. Ponavljam 99 posto likova nema pojma sa kakvim ološom policija radi svaki dan a nisu zaštićeni ni od koga, tako da mani šuplje.
-
moimoi
#930 Re: BiH - Crna hronika
Vecina njih ipak nije toliko inteligentna. Najveci broj idiota su idioti doslovno.piupiu wrote: ↑12/08/2023 16:54Ljudi sa poremećajima ličnosti biraju ljude koji su strukturom ličnosti i svojim formativnim iskustvima naučeni da vjeruju, ili da imaju porozne 'granice' u ocjenjivanju tudjeg ponašanja, ili su prirodno empatični, itd. Manipulanti, kao što rekoh, su izuzetno dobri u kombinovanju prisile, zastrašivanja, 'ljubavi', itd... u ostvarivanju svojih ciljeva. Zato i imaju poremećaje o kojima su tomovi napisani. Iza sebe ostavljaju pustoš upravo jer imaju sposobnost da uvuku i paraliziraju žrtve.
- dječak sa šibicama
#931 Re: BiH - Crna hronika
Torabi vrati se, ovce tvoje ne mogu bez tebe
- Kamper
#932 Re: BiH - Crna hronika
Evo krenula i opravdanja za sutkinju. Sta bi bilo da je bio sudac, bas me zanima.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#933 Re: BiH - Crna hronika
Haj se ljudi dogovorite je li Nevzeta ili Nizama??!! 
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
- vjeshalica
#935 Re: BiH - Crna hronika
Nizama
- vjeshalica
#936 Re: BiH - Crna hronika
Njoj je bolje bilo da mu se sama podmetnula da je unakazi, umjesto Nizame, kad je ovako provincijalkica bistra.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#937 Re: BiH - Crna hronika
Pa oni trebaju da zastite jbt o cemu ti pisesmoke_017 wrote: ↑12/08/2023 16:50 To mu je posao jebote led, ne pita ni mene nitko ko će mi porodicu pazit ako me poprska krv nekog sa sidom. Nije trebao štele potezati za muriju ako nije spreman da ga metak može zakačiti
Wtf??
Policija treba zastitu, koga? Vojske?
- piupiu
#938 Re: BiH - Crna hronika
Ma kakav patrijarhat. Anarhija u svim sferama društva. Njegovanje kulta krimi-heroja. Narcizam. Raspad odgojnog (ne obrazovnog, nego odgojnog) sistema. Raspad sistema vrijednosti. Sve to. "Patrijarhat" je za buržoaska društva, ne za ovu anarho-epsku vukojebinu.qlface wrote: ↑12/08/2023 16:14 Jeste, sve je patrijarhat kriv, čak je i ovu što je izdala i na kraju odvela u smrt svoju kompletnu porodicu ovaj prisilio telepatski. Tačno odbijate svaku odgovornost a hoćete da vas se shvati ozbiljno.
Nevzeta je imala život i prije tog traženja zaštite, iako se ti praviš da nije tako. Taj život je bio posvećen nagrađivanju najvećeg gradskog ološa potomstvom i motivacijom da taj ološ nastavi po svom. Ali kada psihopatu prenese na vas i ne uspijete ga promijeniti svi su drugi krivi.
Predlažem ti da pročitaš štogod o psihopatiji. Očito ne kontaš, mislim, većina nas ne zna dok se ne susretne s tim. Psihopatu ne možeš ni promijeniti, ni pobijediti. Možeš mu samo uteći, ako si sretan.
- Cherry-Cherry
#939 Re: BiH - Crna hronika
To se osjeti. Zločinac i žrtva se privuku na podsvjesnom nivou.moimoi wrote: ↑12/08/2023 16:56Vecina njih ipak nije toliko inteligentna. Najveci broj idiota su idioti doslovno.piupiu wrote: ↑12/08/2023 16:54
Ljudi sa poremećajima ličnosti biraju ljude koji su strukturom ličnosti i svojim formativnim iskustvima naučeni da vjeruju, ili da imaju porozne 'granice' u ocjenjivanju tudjeg ponašanja, ili su prirodno empatični, itd. Manipulanti, kao što rekoh, su izuzetno dobri u kombinovanju prisile, zastrašivanja, 'ljubavi', itd... u ostvarivanju svojih ciljeva. Zato i imaju poremećaje o kojima su tomovi napisani. Iza sebe ostavljaju pustoš upravo jer imaju sposobnost da uvuku i paraliziraju žrtve.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#940 Re: BiH - Crna hronika
zar ovo neko spori? Pa isto bi i meni bilo bolje da se ne druzim s kuravelama i zenama sumnjivog morala
Cekaj, je li se to neka femi mi ni nmistkinja nadje uvrijedjenja kada joj se kaze nemoj piti vruce mlijeko, mozda se opeces?
-
Hakiz
#941 Re: BiH - Crna hronika
Ovo je tako poražavajući post.piupiu wrote: ↑12/08/2023 16:56Istina. Možda ni toj sutkinji nije bilo svejedno ili joj bilo 'suflirano' šta bi mogle biti posljedice po nju ili ko zna šta. U državi u kojoj vladaju mafija i anarhija svako čuva svoje dupe.moke_017 wrote: ↑12/08/2023 16:50 Samo je zdravstvo gore od suda i tužilaštva u ovoj državi, tako da mani se demagogije, nista u ovoj drzavi ne radi kako treba al svi su tako glasni kada treba pljuvat policiju. Ponavljam 99 posto likova nema pojma sa kakvim ološom policija radi svaki dan a nisu zaštićeni ni od koga, tako da mani šuplje.
U državi u kojoj sudija mora da se plaši bilo koga osim zakona teško da treba živjeti.
- piupiu
#942 Re: BiH - Crna hronika
Nek se mediji dogovore. Većina izvora piše "Nevzeta", sad vidim da N1 kaže da je ipak "Nizama". Eto ti. Ni ime joj nisu u stanju provjeriti. Pu.
https://senzor.ba/nevzeta-ili-nizama-o- ... ije-imala/
- piupiu
#943 Re: BiH - Crna hronika
- Bloo
- Globalna šefica
#944 Re: BiH - Crna hronika
Kod nas MASE, znači jebene MASE ljudi već 30 godina puše istu kleronacionalističku priču.
Eto četnika niz Vraca....
- piupiu
#945 Re: BiH - Crna hronika
Bravo! Na društvenom nivou imamo primjer koji treba u knjige iz socijalne psihologije ugraditi kao temeljni. Ljudi bukvalno biraju svoju propast već 30 godina.
-
Hakiz
#946 Re: BiH - Crna hronika
Ne samo da vjerujem, nego, nažalost, mislim da je više nego moguć, da je vjerovatan.
- Bloo
- Globalna šefica
#947 Re: BiH - Crna hronika
Željko Komšić - zgodan i slatkorječiv..bad boy verbalni kada zatreba....učinak 0 --samoljublje i vlastita korist
- MarlboroGold
#948 Re: BiH - Crna hronika
O jebo te led. Ljudi fakat nisu normalni.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#949 Re: BiH - Crna hronika
dječak sa šibicama wrote: ↑12/08/2023 16:42Kad mu je nestalo municije otišao je u radnju Ribo Lovac u centru Gradačca.
“Moja unuka je bila ispred radnje. Prošao je pored nje i ušao u radnju. Uperio je pištolj u mene i tražio municiju”, prepričava Hasan Jašarević.
Kada je ubica izašao, Hasan je zaključao radnju i otišao u stan iznad.
“Tek tada sam osjetio strah. Vidio sam da je unuka ok. Zaključao sam vrata od stana i napunio lovačku pušku sitnom municijom. Bojao sam se da će se, kad shvati da sam mu podmetnuo municiju, vratiti i ubiti me. Nisam znao koliko on ima metaka”.
No, ubica se nije vraćao. Odvezao se nedaleko u jednu vikendicu nedaleko od grada. Tamo je snimio posljednje obraćanje. Kada ga je OSA locirala, specijalci MUP-a TK su krenuli u akciju i opkolili ga. Nermin Sulejmanović je, potom, pucao sebi u glavu. Policija je pored njega pronašla pet kutija startne municije.
“Sjedim ja na fotelji i kontam gdje ću u lov za vikend. Kad čujem neku škripu točkova ispred radnje. Crni BMW. I on pravo iz auta u moju radnju. Go do pasa. Krvav. S pištoljem u ruci. Veli mi – svu municiju 9 milimetara mi daj. Sekunde su to. Razmišljam šta ću i skontam – dat ću mu startnu municiju. Šest kutija sam mu dao. On to zgrabi i napolje. Jedna kutija mu ispade na izlazu. Krvava ostala”
Ovako nam je, ukratko, svoj susret sa ubicom Nerminom Sulejmanovićem opisao Hasan Jašarević iz Gradačca.
Sve ce se ovo.lijepo zataskati
-
emirolini
#950 Re: BiH - Crna hronika
Ma ovo se neko zajebava, nemoguce je da je ovo neka zena napisala