Ja radim za platu, a ne za dobit i profit firme, tako da odjebaus nakon radnog vremena
"Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Moderator: anex
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#926 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
U zadnje vreme je postao trend da u firmama prave Viber grupe u kojoj se nalaze svi radnici i šefovi gdje se stalno šalju nekakve narudžbe, zadaci, molbe, fotografije, fakture itd. Haj ako se imaju službeni telefoni, nemam ništa protiv, čak i olakšava posao i komunikaciju, ali kada ti uvežu privatni...
Ja sam odmah rekao da nema teoretske šanse da se javljam na poruke i grupe nakon radnig vremena, taman da je rat izbio ne zanima me
Čak sam i izričito naglasio da ko me bude zvao nakon radnog vremena, a nije kavarakija & meza, ima da mu oko izvadim... 
Ja radim za platu, a ne za dobit i profit firme, tako da odjebaus nakon radnog vremena
-
Sydnor
#927 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ja sam uvijek za dobrobit firme. Ne znam je li to zakonski ili interni pravilnik ali kod nas mjesečno možeš imati samo 10h prekovremeno koje će ti platiti i ja sam taj mjesec već bio nakucao 10h i eto ispalo je da trebaju još 2h. Čak mi šef govori da idem kući, ali ostao sam od sebe odradit ta 2 sata i govore kao prenijet ćemo ti ih u idući mjesec ali i to sam odbio. Iskreno, bilo mi je žao ostavit ljude da rade nešto 5 sati kad ja to mašinom mogu za sat i pol.
-
kakotisesvidja
#928 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
al da li bi ostao da isto radis kao i oni?Sydnor wrote: ↑23/07/2022 16:51 Ja sam uvijek za dobrobit firme. Ne znam je li to zakonski ili interni pravilnik ali kod nas mjesečno možeš imati samo 10h prekovremeno koje će ti platiti i ja sam taj mjesec već bio nakucao 10h i eto ispalo je da trebaju još 2h. Čak mi šef govori da idem kući, ali ostao sam od sebe odradit ta 2 sata i govore kao prenijet ćemo ti ih u idući mjesec ali i to sam odbio. Iskreno, bilo mi je žao ostavit ljude da rade nešto 5 sati kad ja to mašinom mogu za sat i pol.
- Domaci izdajnik
-
Sydnor
#930 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ostajao sam jbg jer sam radio isto kao oni do promjene radnog mjesta, ali tad kad sam morao ostat najradije bih pucao na Boga od muke i ljutnje ali na novom mjestu mi nije bio problem.
Dobro, ja iako sam kod privatnika ima tu dosta zaostavštine iz one države, otkaz je jako teško dobit i posao je tu prilično siguran, imaš regres, godišnji, sve uredno...samo te malo cijede dok ne dobiješ na neodređeno.Lajavikrelac wrote: ↑23/07/2022 16:59
Zadnji put kada sam radio za dobrobit firme prvi sam dobio nogu kada je zaškripalo uz opasku kako sam vrijedan i pametan, naćiću ja posao brzo...Ne hvala, ne kod naših
![]()
Da sam kod naših robovlasnika i ja bih bio poput tebe.
-
kakotisesvidja
#931 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
vidis kako bi otisao da si na njihovom mjestuSydnor wrote: ↑23/07/2022 17:05Ostajao sam jbg jer sam radio isto kao oni do promjene radnog mjesta, ali tad kad sam morao ostat najradije bih pucao na Boga od muke i ljutnje ali na novom mjestu mi nije bio problem.
Dobro, ja iako sam kod privatnika ima tu dosta zaostavštine iz one države, otkaz je jako teško dobit i posao je tu prilično siguran, imaš regres, godišnji, sve uredno...samo te malo cijede dok ne dobiješ na neodređeno.Lajavikrelac wrote: ↑23/07/2022 16:59
Zadnji put kada sam radio za dobrobit firme prvi sam dobio nogu kada je zaškripalo uz opasku kako sam vrijedan i pametan, naćiću ja posao brzo...Ne hvala, ne kod naših
![]()
Da sam kod naših robovlasnika i ja bih bio poput tebe.
lako je pomoci sa drugog mjesta i njihova sreca je da si bio u istim govnima da kazem kao oni
- Rothmans
#932 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Reko sam ja tebi @Lajo da ti je magacin sudjen i da ne sanjas snove
Neki dan frajer nafali firmu i gle sad ,opet mu ne valja
Neki dan frajer nafali firmu i gle sad ,opet mu ne valja
-
mali_balon
#933 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
zbog takvih ko ti smo u kurcu..ukratko ne da mi se objasnjavati...da prostisSydnor wrote: ↑23/07/2022 16:51 Ja sam uvijek za dobrobit firme. Ne znam je li to zakonski ili interni pravilnik ali kod nas mjesečno možeš imati samo 10h prekovremeno koje će ti platiti i ja sam taj mjesec već bio nakucao 10h i eto ispalo je da trebaju još 2h. Čak mi šef govori da idem kući, ali ostao sam od sebe odradit ta 2 sata i govore kao prenijet ćemo ti ih u idući mjesec ali i to sam odbio. Iskreno, bilo mi je žao ostavit ljude da rade nešto 5 sati kad ja to mašinom mogu za sat i pol.
- Domaci izdajnik
#934 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Pa logično da ne valja kada su u početku namedili i uvili u šareni papir, a čim se potpisao ugovor krenula je ujdurma. Ono, ne jaše meni niko nad glavom niti me handri, al tempo posla je smrt! Pa dvojica dugogodišnjih dadoše otkaz jer vele nikada ovoliko kičmanja nije bilo...
Doduše takvima ko ti i jeste fetiš kad neko sa kvalifikacijama kičma u skladištu, jer za bolje i ne znaš
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#935 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ja bih ti savjetovao da izdrzis okrugao broj
Pola godine godinu...zbog cv
Ili taj ugovor da odradis bez prekida
Onda postavljaj uvjete
Mada ja sam ve 20 godina suti radi...sljesece godine promjena posla ovo ono i prodje zivot
Onda postavljaj uvjete
Mada ja sam ve 20 godina suti radi...sljesece godine promjena posla ovo ono i prodje zivot
- Domaci izdajnik
#936 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Jah...baš će ono da mi obogati CV i karijeru...
Ionako mi se ne mogu načuditi da sa VSS radim gdje radim... 
- Rothmans
#937 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Sinko , zavrsio sam i ja bolju skolu , al kad sam vidio ne ide , uplatio drzavni i cao. Sad nikad nisam bez posla, nekad bolje ,nekad gore , uglavnom nije dosadno, a i KMovi kapaju.
Samo sam govorio da si lindohan, jer je ocito da i kad ne radis neces na ulicu il crknit od gladi.
Samo sam govorio da si lindohan, jer je ocito da i kad ne radis neces na ulicu il crknit od gladi.
- Domaci izdajnik
#938 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Drago mi je da si uspio u životu
A sad lijepo odjebi u skokovima i zaobiđi me... 
-
NediM17
#939 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
De ba, uhljebio se na budzet 20 godina i jos se zalis.Black swan wrote: ↑23/07/2022 18:02 Ja bih ti savjetovao da izdrzis okrugao broj
Onda postavljaj uvjete
S tom tvojom skolom mozes jos jedino fizikanerit'.
- Rothmans
#940 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Eto ti vss i kulture ...nanosaces se ti pajdo, djaba vss djaba sveLajavikrelac wrote: ↑23/07/2022 18:57 Drago mi je da si uspio u životuA sad lijepo odjebi u skokovima i zaobiđi me...
![]()
-
snijeg_led
#941 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ma jok, nisu one tužibabe , a ni cinkarošiBobi wrote: ↑22/07/2022 21:16Trebat ce mu para kad ga budu najzgodnije voditeljice tužilesnijeg_led wrote: ↑21/07/2022 19:46
Ako je tako vrijeme je da promjenis nick u Parali-sa
salim se - svaka cast![]()
![]()
- Truba
#942 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Moze vako al da se ne ljutisNediM17 wrote: ↑23/07/2022 19:01De ba, uhljebio se na budzet 20 godina i jos se zalis.Black swan wrote: ↑23/07/2022 18:02 Ja bih ti savjetovao da izdrzis okrugao broj
Onda postavljaj uvjete
Dabogda tebi i tvojima bilo super kao meni
Jel ok?
- Truba
#943 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Onda okLajavikrelac wrote: ↑23/07/2022 18:04 Jah...baš će ono da mi obogati CV i karijeru...Ionako mi se ne mogu načuditi da sa VSS radim gdje radim...
![]()
Sakupi kes pa si uplati neko manje putovanje kad das otkaz
Ne znam sta da ti kazem
-
Piaty
#944 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Kod mene nije u pitanju problem sa vanradnim vremenom ali opet ne zelim u njihove grupe jer sve oni sto je ozbiljno pocne prelaziti u seljakluke. Od oko 120 ljudi/kolega, mislim da ja i jos par ljudi nismo u grupi zato sto to prosto ne zelimo jer nam nigdje ne pise da moramo.Lajavikrelac wrote: ↑23/07/2022 16:41 U zadnje vreme je postao trend da u firmama prave Viber grupe u kojoj se nalaze svi radnici i šefovi gdje se stalno šalju nekakve narudžbe, zadaci, molbe, fotografije, fakture itd. Haj ako se imaju službeni telefoni, nemam ništa protiv, čak i olakšava posao i komunikaciju, ali kada ti uvežu privatni...Ja sam odmah rekao da nema teoretske šanse da se javljam na poruke i grupe nakon radnig vremena, taman da je rat izbio ne zanima me
Čak sam i izričito naglasio da ko me bude zvao nakon radnog vremena, a nije kavarakija & meza, ima da mu oko izvadim...
Ja radim za platu, a ne za dobit i profit firme, tako da odjebaus nakon radnog vremena![]()
-
NediM17
#945 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Cekaj, jesi li ili nisi drzavni namjestenik?Black swan wrote: ↑23/07/2022 19:35Moze vako al da se ne ljutis
Dabogda tebi i tvojima bilo super kao meni
Jel ok?
![]()
Znam da se ljudi zale na niske plate, al' jbg sa tom tvojom skolom objektivno nisi nigdje prispio.
Jbg. svak je kovac svoje srece a Miso je svoje.
Cini mi se da si se previse uljuljko, u pocetku ti bilo dobro, sad je tako kako je.
Do tebe je da pokusas nesto promijenit'.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#946 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Sjasi sa covjekaNediM17 wrote: ↑23/07/2022 19:01De ba, uhljebio se na budzet 20 godina i jos se zalis.Black swan wrote: ↑23/07/2022 18:02 Ja bih ti savjetovao da izdrzis okrugao broj
Onda postavljaj uvjete
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#947 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Evo guram skoro punu drugu godinu u novoj firmi
Radi se mnogo
Odgovornost velika
I dalje ne vidim promjene na vidiku sto se tice placanja i nekih drugih uslova
Dajem 3 pune godine, dosta od mene pa idemo u trazenje novog
Radi se mnogo
Odgovornost velika
I dalje ne vidim promjene na vidiku sto se tice placanja i nekih drugih uslova
Dajem 3 pune godine, dosta od mene pa idemo u trazenje novog
- Truba
#948 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Realno s FPN nemas opcija
Arduana nisam
Arduana nisam
- Rothmans
#949 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ja se ni sa jednom firmom vise ne vjencavam. Nema mi smisla cekat i nadat se boljem, pogotovo vise od godine kao ti. Kad vidim da sam jedan posao usavrsio odmah trazim vecu platu i bolje uslove, ako ne moze , uhinjim se i trazim drugi posao. Mozda opet zavisi od zanimanja do zanimanja ili dinamike posla, al camit i nadat se da ce me se neko sjetit je van pameti po meni
- Domaci izdajnik
#950 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Mogao bi u banju jedino nakon pola godine sudeći po kolegi koji ide na terapiju zbog puknutih leđa...Black swan wrote: ↑23/07/2022 19:36 Onda ok
Sakupi kes pa si uplati neko manje putovanje kad das otkaz
Ne znam sta da ti kazem