Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- luckylaka
#926 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Ustvari licno meni niko nije kriv sto sam totalni debil pa godinama sebi govorim ma boli me qrac za reprezentaciju o knda ne spavam noc uoci utakmice dvije poslije utakmice.U toku utakmice kriva mi zena,djeca,cuko pa ih sve istjeram napolje jer mi idu na zivce a onda ih sve poslije molim da se vrate.E nece te vise lucky jebavat ni Dule ni Cviko ni Loncar i loncarcici.Halal im bilo.
-
artur morgan
#927 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Sinoć je golaman S. Iraca pokušao dekoncentriasiti sa rukom Pjanića, nije mu slučajno pokazao rukom u onu desnu stranu njegovog gola. Dešnjaku/ljevaku bolje leži golmanova desna/ljeva strana to je sinoć rekao i Baljić koji to kao bivši igrač zna. Tada ima i snagu i preciznost u šutu to se vidjelo u šutu Pjanića, golman je pogodio stranu ali nije ima šanse da brani...eno i na onoj slici Esteban Cambiasso ( ljevak ) gađa golmanovu ljevu stranu....ali neprecizno za razliku od Pjanića....ako gađa suprotnu stranu, onda da bi imao preciznost mora smanjiti intezitet odnosno plasirati loptu, te ako golman pogodi stranu ima šansu da brani i suprotno ako je žestoko potkači može izgubi preciznost...visoka malo lijevo ili desno ukoso najteže se brani ali za nju treba imati hrabrosti i 100 % preciznosti. Drugo su neki koji podjednako dobro pogađaju u obe strane ali njih nema puno u ekipi... Šehić one izvježbane penale S. Irske nije mogao braniti. Bili su precizni i tačni u bocu ali je mogao malo pokušati dekoncentrirati prije izvođenja penala igrače S. Irske. Možda bi ih to omelo. To nije fair play...al u igri je puno toga i igra psihom je sastavni dio igre i mnogo ozbiljnijih igrača i timova...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#928 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Ma samo klasicni idioti mogu staviti za selektora covjeka koji 7 godina se ne bavi trenerskim poslom.Imamo mi igrace za ne proci nego prepisati Irsku i slicne ekipe ali nemamo na klupi vec dugo vremena covjeka koji zna raditi svoj posao. Ovdje velicaju Papeta koji uistinu rezultatski jeste nas najuspjesniji selektor ali taj covjek je dobio u ruke reprezentaciju od koje je Ciro napravio kult i koja je manjim reprezentacijama davala po 7 golova! Plus mu se potrefila nikada laksa grupa. Za odlazak na svjetsko prvenstvo koliko je zasluzan Pape toliko je i Ciro. Oism toga Pape je imao srecu da je kroz citave kvalifikacije imao konstantno u ekipi najvaznije igrace i tandem u napadu koji je mogao igrati zmireci. Ono sto kapu skidam Papetu je sto pri preuzimanju reprezentacije se nije okrenuo pickastvom fudbalu nego je nastavio da igra napadacki kao sto je to trebao i da radi svaki selektor poslije njega. 4:4:2 i udri. Nemas Misketa i Vedu imas Pjanica, Gojaka, Hodzica, Prveljaka, Djurica. Selektori prije Bajevica su konstatno zapostavljali Stevanovica koji je ekstra krilo i sada kada je treao da igra zadesi ga 100 pehova. Ja sam ovdje pisao da u reprezentaciji ima mjesta i za Tatar i za Rahmanovica ali i za Ahmetovica, Stilica jer njihovo iskustvo je neprocjenjivo. Ahemtovic i Dzeko u napadu bi siguran sam svasta uradili. Ali jok kazu strucnjaci i u savzeu i na forumu da su stari. Cuj stari??? Star si kad vise ne mozes da hodas a ne kad zabijas golove kao na pocetku karijere ili kad djelis asistencije zmireci. Zato cu opet po 100-ti put reci Amar i Husref su jedino pravo rjesenje sa kojim se nece moci zajebavati niti jedan jedini igrac bio to Dzeko ili onaj junior koji je jucer poceo da igra ali ni menadzercici i govan iz saveza.luckylaka wrote: ↑09/10/2020 13:10 Opet ista prica kako nemamo igraca za reprezentaciju.Netacno.Igraci koji igraju za Barsu,Romu,Arsenal i sl.nisu tarabici.Opet nam se ponavlja Mesa,Robi tj.selektor .Sve osim igraca u i oko reprezentacije je truhlo.Kad procitam u strucnom stabu cviko,custovic...meni nesto nije dobro.Kad vidis da igraci u prilicno dobroj formi Menalo,Tatar,Djuric nemaju mjesta ni sekunde onda je jasno kakav je strucnjak na klupi.Ustvari mi se navijaci istom pricom ponavljamo godinama bezze se ovdje kacimo a svi znamo ko je glavni krivac.Mafijasi iz saveza
- P.Starck
#929 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Ma hajte molim vas, pa dva od 5 su bila posred gola, da je Šehić ostao na nogama napucala bi ga. Toliko o vježbanju izvođenja penala.artur morgan wrote: ↑09/10/2020 13:26 Šehić one izvježbane penale S. Irske nije mogao braniti. Bili su precizni i tačni u bocu
Još kad onaj levat Baho viknu u rašlje, promijeni se kamera lola je zvekno iz sve snage po sred gola.
Sve pada u vodu kad igrač dođe do bijele tačke. Pa i Džeko se unervozio bio, 20-ak sekundi tapka onu travu na bjeloj tačci, reko fulat će, pritisak, očekuje se od njega da ne zakaže bar on, odnosno on sam od sebe očekuje, i pogodi. Ne što nije imao straha već iz navike.
-
artur morgan
#930 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
I ono na silu pokušavanje da se lopta iznese od golmana od noge do noge pasom. Ako ne možeš nemoj ni pokušavati, gubiš na vremenu a ništa ne postižeš.
Prema profilu sinoćnih naših prvih 11 najbolje da su se postavili u 4-4-2 romb.
Ja ne vidim u našim igračima profilisane igrače na pozicijama LWF/RWF ili LW/RW a bez njih 433 i druge koje pokušavamo ne idu.
Prema profilu sinoćnih naših prvih 11 najbolje da su se postavili u 4-4-2 romb.
Ja ne vidim u našim igračima profilisane igrače na pozicijama LWF/RWF ili LW/RW a bez njih 433 i druge koje pokušavamo ne idu.
-
artur morgan
#931 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Ja koliko sam upratio golmani češće skidaju one u stranu što idu nego one poluvisoke ili visoke posred gola ili malo ukošene....kod penala. Kad si vidio zadnji put da je golman branio te posred gola penale ?P.Starck wrote: ↑09/10/2020 13:34Ma hajte molim vas, pa dva od 5 su bila posred gola, da je Šehić ostao na nogama napucala bi ga. Toliko o vježbanju izvođenja penala.artur morgan wrote: ↑09/10/2020 13:26 Šehić one izvježbane penale S. Irske nije mogao braniti. Bili su precizni i tačni u bocu
Još kad onaj levat Baho viknu u rašlje, promijeni se kamera lola je zvekno iz sve snage po sred gola.
Sve pada u vodu kad igrač dođe do bijele tačke. Pa i Džeko se unervozio bio, 20-ak sekundi tapka onu travu na bjeloj tačci, reko fulat će, pritisak, očekuje se od njega da ne zakaže bar on, odnosno on sam od sebe očekuje, i pogodi. Ne što nije imao straha već iz navike.![]()
- Romanista 101%
#932 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
I jos jednu stvar, a tice se uslova za trening, organizacija, savez itd. Bez obzira koliko to smjesno zvucalo, ali fudbalska reprezentacija u odnosu na druge sportove ubjedljivo ima najbolje uslove za rad, jaki sponzori, savez pun para...Da npr. kosarkasi imaju samo 50% od ovoga, igrali bi na EP, kao i rukometasi.
-
Lug
#933 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
ne razumijem, zasto se ne da sansa nekom mladom nasem treneru. Pa pogledaj Juventusa, Chelsia.. i td.. svi treneri mladi i bivsi igraci.. i preporode ekipu. Do sada 100 puta vidjeno.. eto Bajern dao sansu pomocnom treneru i sad rasturaju.. Zasto kod nas ne daju sansu mladom treneru. Mi izgleda imamo politickih problema u fudbalu, insajdera koliko hoces..luckylaka wrote: ↑09/10/2020 13:10 Opet ista prica kako nemamo igraca za reprezentaciju.Netacno.Igraci koji igraju za Barsu,Romu,Arsenal i sl.nisu tarabici.Opet nam se ponavlja Mesa,Robi tj.selektor .Sve osim igraca u i oko reprezentacije je truhlo.Kad procitam u strucnom stabu cviko,custovic...meni nesto nije dobro.Kad vidis da igraci u prilicno dobroj formi Menalo,Tatar,Djuric nemaju mjesta ni sekunde onda je jasno kakav je strucnjak na klupi.Ustvari mi se navijaci istom pricom ponavljamo godinama bezze se ovdje kacimo a svi znamo ko je glavni krivac.Mafijasi iz saveza
- Better Man
#934 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Sve je tačno napisano, ali ko garantuje da baš sinoć recimo taj isti Tatar ne bi zabio gol? Višća je izmislio fudbal za njega, ali kao što i drugi kažu, u repki se nije pokazao i proslavio. Sistem koji smo imali do sada se mora mijenjati. I treba da igraju oni koji su standardni u svojim ekipama, a ne grijači klupe i oni koji mogu u datom trenutku napraviti nešto konkretno.Blixen wrote: ↑09/10/2020 13:05slazem se sa tobomMelbourne_Australia wrote: ↑09/10/2020 10:16Ti ako mislis da Tatar ima mjesta u prvih 11 i da igra umjesto Visce..Uhvati se folklora.Evo ovako.Da Tatar ode u Viscin klub to bi mu bio zivotni san i ne bi bio ni u prvih 25 a Visca da dodje umjesto Tatara i da igra u nasoj ligi , bio bi najbolji igrac bez konkurencije. Ako mislis da tako ne bi bilo onda mojne da pricamo vise o fudbalu.Ima drugih tema...Basaksehir bi svaku nasu ekipu razmontirao..Logovan wrote: ↑09/10/2020 09:48
A ti se poznaješ u fudbal?![]()
Ako neko već duže vrijeme zabija golove i to dobar dio golova koji su baš majstorski, te van 16, te solo prodor, te u rašlje, itd, plus još upisuje asistencije, plus dobre igre i u Europi, itd, znači da je ovakav igrač vrijedan pažnje i vrijedan davanja šanse. Ako ništa da uđe zadnjih 20-30 minuta utakmice.Sad to što ti misliš drugačije, jebi ga šta ću ti ja. Ne znam na osnovu čega tvrdiš da si u pravu.
Još uzmi u obzir da sinoć nismo imali 3 krila kako treba, tako da Tatar dobro dođe, ali hajde eto.
Tatar nije nivo za repku, ali isti taj Visca vala ne briljira u repki
mi jednostavno nemamo dovoljno kvalitetnih igraca i tacka
Last edited by Better Man on 09/10/2020 14:20, edited 1 time in total.
-
last mohicans
#935 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
"Penali su lutrija" je otrcana fraza za gubitnike, a to smo mi. Dovoljna je činjenica da nismo vježbali, a kamoli da je Sehić znao kako pucaju njihovi igrači i gdje pucaju. Pitanje pobjednika je trebalo riješiti u prvih 45 min.
- Logovan
- P.Starck
#937 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Evo statistike penala sa svih Svjetskih i Euro prvenstava:artur morgan wrote: ↑09/10/2020 13:59Ja koliko sam upratio golmani češće skidaju one u stranu što idu nego one poluvisoke ili visoke posred gola ili malo ukošene....kod penala. Kad si vidio zadnji put da je golman branio te posred gola penale ?P.Starck wrote: ↑09/10/2020 13:34Ma hajte molim vas, pa dva od 5 su bila posred gola, da je Šehić ostao na nogama napucala bi ga. Toliko o vježbanju izvođenja penala.artur morgan wrote: ↑09/10/2020 13:26 Šehić one izvježbane penale S. Irske nije mogao braniti. Bili su precizni i tačni u bocu
Sve pada u vodu kad igrač dođe do bijele tačke. Pa i Džeko se unervozio bio, 20-ak sekundi tapka onu travu na bjeloj tačci, reko fulat će, pritisak, očekuje se od njega da ne zakaže bar on, odnosno on sam od sebe očekuje, i pogodi. Ne što nije imao straha već iz navike.![]()
Gornja tablica je UEFA standard sa 12 polja a donja je sa 15 polja baš zbog golova po sredini.
Najveće su šanse sredina i sve što ide u gornjih 80 cm ispod prečke.

Jbg ja sam samo kauč trener, nisam ni Hasagić ni Brašnić ni Bajević.
-
last mohicans
#938 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Sinoc sam to rekao, da je samo sekund oklijevao sa bacanjem, jedan najmanje bi odbranio. Pravi golmani s nogama u letu takve odbrane. Nije Sehic krivac, više ih je, Bajevic PRVI.P.Starck wrote: ↑09/10/2020 13:34Ma hajte molim vas, pa dva od 5 su bila posred gola, da je Šehić ostao na nogama napucala bi ga. Toliko o vježbanju izvođenja penala.artur morgan wrote: ↑09/10/2020 13:26 Šehić one izvježbane penale S. Irske nije mogao braniti. Bili su precizni i tačni u bocu
- Edin H.
#939 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Sto ba nisi ovo poslao Bajevicu prije tekme?P.Starck wrote: ↑09/10/2020 14:20
Evo statistike penala sa svih Svjetskih i Euro prvenstava:
Gornja tablica je UEFA standard sa 12 polja a donja je sa 15 polja baš zbog golova po sredini.
Najveće su šanse sredina i sve što ide u gornjih 80 cm ispod prečke.
Jbg ja sam samo kauč trener, nisam ni Hasagić ni Brašnić ni Bajević.
- P.Starck
#940 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Evo za Šehića nek malo pročita, šta fali, ne bride ruke od čitanja 
https://www.thestatszone.com/archive/st ... alty-13886
https://www.thestatszone.com/archive/st ... alty-13886
- Edin H.
- agent_zero
#942 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Ishod utakmice, jednom riječju - katastrofa!
Hajde gubiti baraže od Portugala sa C.Ronaldom, ali od Sjeverne Irske
Šta je razlog? Po meni već duže vremena hronična neefikasnost ofanzivnih igrača. I to već traje nekih godinu i po, možda i dvije, tamo negdje od sredine mandata Baždarevića. Nama treba min. 20 šansi da bi dali jedan gol. Ozbiljne ekipe iz tri šanse daju makar jedan gol. Jedna S.Irska također iz tri šanse gol dali.
Višću bi jedno vrijeme trebalo poslati da grije klupu, razvikano tursko derište koje zna salutirati tuđoj vojsci, a ne zna za svoju državu gola dati. Ja ne znam tamo nekad još od Južne Koreje da je ijednu utakmicu za reprezentaciju odigrao kako treba. Beskoristan totalno. I po čemu zaslužuje da stalno i toliko minuta igra????
A i Šehiću bi bilo bolje da malo vježba branjenje penala, a da se okane kao i Višća politike i Nagorno Karabaha. Bavi se ti druže svojim poslom, a to je fudbal. S. Irska je fantastično pucala penale, ono niko ne bi branio, ali niti jednom stranu nije pročitao. Pickford klasa za njega.
Dalje, od odlaska Salihovića, Mujdže, Lulića nemamo bočne/krilne igrače koji znaju centrirati iz igre. Svi centaršuti trenutnih bočnih/krilnih igrača totalno beskorisni za Džeku, neupotrebljivi. A to se na treningu vježba. Kao i penali.
Prije nam je slaba tačka bila odbrana, sad imamo dvije - i odbranu i napad.
Bajević također snosi svoj dio odgovornosti i dokazao je da je njegovo vrijeme prošlo. Ali mi samo selektore mijenjamo, drugo ništa.
Hajde gubiti baraže od Portugala sa C.Ronaldom, ali od Sjeverne Irske
Šta je razlog? Po meni već duže vremena hronična neefikasnost ofanzivnih igrača. I to već traje nekih godinu i po, možda i dvije, tamo negdje od sredine mandata Baždarevića. Nama treba min. 20 šansi da bi dali jedan gol. Ozbiljne ekipe iz tri šanse daju makar jedan gol. Jedna S.Irska također iz tri šanse gol dali.
Višću bi jedno vrijeme trebalo poslati da grije klupu, razvikano tursko derište koje zna salutirati tuđoj vojsci, a ne zna za svoju državu gola dati. Ja ne znam tamo nekad još od Južne Koreje da je ijednu utakmicu za reprezentaciju odigrao kako treba. Beskoristan totalno. I po čemu zaslužuje da stalno i toliko minuta igra????
A i Šehiću bi bilo bolje da malo vježba branjenje penala, a da se okane kao i Višća politike i Nagorno Karabaha. Bavi se ti druže svojim poslom, a to je fudbal. S. Irska je fantastično pucala penale, ono niko ne bi branio, ali niti jednom stranu nije pročitao. Pickford klasa za njega.
Dalje, od odlaska Salihovića, Mujdže, Lulića nemamo bočne/krilne igrače koji znaju centrirati iz igre. Svi centaršuti trenutnih bočnih/krilnih igrača totalno beskorisni za Džeku, neupotrebljivi. A to se na treningu vježba. Kao i penali.
Prije nam je slaba tačka bila odbrana, sad imamo dvije - i odbranu i napad.
Bajević također snosi svoj dio odgovornosti i dokazao je da je njegovo vrijeme prošlo. Ali mi samo selektore mijenjamo, drugo ništa.
Last edited by agent_zero on 09/10/2020 15:00, edited 1 time in total.
-
Melbourne_Australia
#943 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Evo ja kao Zeljovac tvrdim da je Rahmanovic bolji fudbaler od Tatara 2 puta..Samo mu je glava problem.A Tatar nikad nece biti igrac za reprez..Isto kao sto Stilic nije bio.Nego dodju ljudi i seru.Dao 5 ili 6 golova kurcevim ekipama kod nas i odmah u prvih 11 da igra..A sto se tice Visce, imas igrace koji bolje igraju za klub nego za reprez.On i nema pritiska u svom klubu i nemaju navijaca dok u repki je pritisak.A za Tatara je igracina i ovaj nece nikad imati karijeru kao Edin.Ako neko miski da ce Tatar biti najb igrac Turske , onda fakatBlixen wrote: ↑09/10/2020 13:05slazem se sa tobomMelbourne_Australia wrote: ↑09/10/2020 10:16Ti ako mislis da Tatar ima mjesta u prvih 11 i da igra umjesto Visce..Uhvati se folklora.Evo ovako.Da Tatar ode u Viscin klub to bi mu bio zivotni san i ne bi bio ni u prvih 25 a Visca da dodje umjesto Tatara i da igra u nasoj ligi , bio bi najbolji igrac bez konkurencije. Ako mislis da tako ne bi bilo onda mojne da pricamo vise o fudbalu.Ima drugih tema...Basaksehir bi svaku nasu ekipu razmontirao..Logovan wrote: ↑09/10/2020 09:48
A ti se poznaješ u fudbal?![]()
Ako neko već duže vrijeme zabija golove i to dobar dio golova koji su baš majstorski, te van 16, te solo prodor, te u rašlje, itd, plus još upisuje asistencije, plus dobre igre i u Europi, itd, znači da je ovakav igrač vrijedan pažnje i vrijedan davanja šanse. Ako ništa da uđe zadnjih 20-30 minuta utakmice.Sad to što ti misliš drugačije, jebi ga šta ću ti ja. Ne znam na osnovu čega tvrdiš da si u pravu.
Još uzmi u obzir da sinoć nismo imali 3 krila kako treba, tako da Tatar dobro dođe, ali hajde eto.
Tatar nije nivo za repku, ali isti taj Visca vala ne briljira u repki
mi jednostavno nemamo dovoljno kvalitetnih igraca i tacka
- Idemedosumom
#944 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Koji nam je ovo izgubljeni baraz po redu? 4?
- agent_zero
#945 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Nikad.
Ovo je zaista dno dna šta se dešava zadnje 2 godine, pa i više.
- Logovan
#946 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Joj kako ti razmišljaš majko moja....Melbourne_Australia wrote: ↑09/10/2020 14:38 Evo ja kao Zeljovac tvrdim da je Rahmanovic bolji fudbaler od Tatara 2 puta..Samo mu je glava problem.A Tatar nikad nece biti igrac za reprez..Isto kao sto Stilic nije bio.Nego dodju ljudi i seru.Dao 5 ili 6 golova kurcevim ekipama kod nas i odmah u prvih 11 da igra..A sto se tice Visce, imas igrace koji bolje igraju za klub nego za reprez.On i nema pritiska u svom klubu i nemaju navijaca dok u repki je pritisak.A za Tatara je igracina i ovaj nece nikad imati karijeru kao Edin.Ako neko miski da ce Tatar biti najb igrac Turske , onda fakat![]()
Zanimljivo kako izbjegavaš neke stvari što se napišu, ali dobro hajde.
-
Melbourne_Australia
#947 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
E cim ti Tatara spominjes kao nekog faktora za tekmu i to u odlucujucoj, fakat ne znam sta ja stobom imam pricati o fudbalu.A to si rekao..Logovan wrote: ↑09/10/2020 14:55Joj kako ti razmišljaš majko moja....Melbourne_Australia wrote: ↑09/10/2020 14:38 Evo ja kao Zeljovac tvrdim da je Rahmanovic bolji fudbaler od Tatara 2 puta..Samo mu je glava problem.A Tatar nikad nece biti igrac za reprez..Isto kao sto Stilic nije bio.Nego dodju ljudi i seru.Dao 5 ili 6 golova kurcevim ekipama kod nas i odmah u prvih 11 da igra..A sto se tice Visce, imas igrace koji bolje igraju za klub nego za reprez.On i nema pritiska u svom klubu i nemaju navijaca dok u repki je pritisak.A za Tatara je igracina i ovaj nece nikad imati karijeru kao Edin.Ako neko miski da ce Tatar biti najb igrac Turske , onda fakat![]()
Zanimljivo kako izbjegavaš neke stvari što se napišu, ali dobro hajde.
- AmiĐa_Idriz
#948 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Apsolutno.agent_zero wrote: ↑09/10/2020 14:51Nikad.
Ovo je zaista dno dna šta se dešava zadnje 2 godine, pa i više.
- Edin H.
#949 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Ako se neki igrac uspije prodati na osnovu nastupa u reprezentaciji ja zadovoljan 
- mO k3
#950 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Sinoc sam otisao u krevet ber rijeci , nisam cak nista ni htjeo da napisem na forumu , ali sada moram reci nabijem ih redom smotane da su klocevi sve i jedan .....