Alija-Tito?

Locked
insomnia78

#926 Re: Alija-Tito?

Post by insomnia78 »

A inace citav zapadni a bgm i podobar komad istovnog svijeta obozava komunjare
славянин

#927 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

salik79 wrote:
славянин wrote:
PS:Ovo je samo stav sa stranice prije , mada ako te bilo ko malo vise cita moze lako zakljuciti tvoj stav prema komunistima tj . stav istih prema muslimanima/bosnjacima koji ti potenciras :wink:
Samo plitki ljudi i ignoranti mogu takvo nesto zakljuciti.
Pa nije svako tvog intelektualnog/moralnog/finansijskog statusa da moze kompleksne stvari shvatiti poput cenzurisanja kapije u tuzli kao dijela medrese - naravno od strane zlih komunista koji su sakrivali zlocine nad muslimanima :D
славянин

#928 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

insomnia78 wrote:A inace citav zapadni a bgm i podobar komad istovnog svijeta obozava komunjare
Sta kazu za muslimane ti zapadni a i dobar dio istocnog :? :D
bunk

#929 Re: Alija-Tito?

Post by bunk »

Pitaj gradonacelnika Londona sta o njemu misle londoncani :mrgreen: ili o Barak Husein Obami ameri..
Grnu redom svi na privremeni rad u Kinu ili jos bolje u S.Koreju,listom ostavljaju poslove i sve po Skandinaviji i Njemackoj ne bi li dobili svoj dio raja u komunistickim oazama na planeti :lol:
Kamo srece da nas ameri 45 poklopise ,napravise dvije baze velicine gradova i zauvijek nas kolonizirase..
insomnia78

#930 Re: Alija-Tito?

Post by insomnia78 »

Koje? KSA, Katar, Emirate?
славянин

#931 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

bunk wrote:Pitaj gradonacelnika Londona sta o njemu misle londoncani :mrgreen: ili o Barak Husein Obami ameri..
Grnu redom svi na privremeni rad u Kinu ili jos bolje u S.Koreju,listom ostavljaju poslove i sve po Skandinaviji i Njemackoj ne bi li dobili svoj dio raja u komunistickim oazama na planeti :lol:
Kamo srece da nas ameri 45 poklopise ,napravise dvije baze velicine gradova i zauvijek nas kolonizirase..
Salik sta mislis ti o ovome :D
славянин

#932 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

insomnia78 wrote:Koje? KSA, Katar, Emirate?
Termin koji oznacava vjersku skupinu - te :wink: :D
salik79

#933 Re: Alija-Tito?

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
славянин wrote:
PS:Ovo je samo stav sa stranice prije , mada ako te bilo ko malo vise cita moze lako zakljuciti tvoj stav prema komunistima tj . stav istih prema muslimanima/bosnjacima koji ti potenciras :wink:
Samo plitki ljudi i ignoranti mogu takvo nesto zakljuciti.
Pa nije svako tvog intelektualnog/moralnog/finansijskog statusa da moze kompleksne stvari shvatiti poput cenzurisanja kapije u tuzli kao dijela medrese - naravno od strane zlih komunista koji su sakrivali zlocine nad muslimanima :D
Kakvo izvlacenje iz konteksta, po obicaju... To sto ti nisi znao historiju tuzlanske Kapije, nije moj problem.
salik79

#934 Re: Alija-Tito?

Post by salik79 »

славянин wrote:
bunk wrote:Pitaj gradonacelnika Londona sta o njemu misle londoncani :mrgreen: ili o Barak Husein Obami ameri..
Salik sta mislis ti o ovome :D
Nista.
славянин

#935 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

salik79 wrote:
Kakvo izvlacenje iz konteksta, po obicaju... To sto ti nisi znao historiju tuzlanske Kapije, nije moj problem.
salik79 wrote:
Tako ti masu stvari ne znas, a mislis da znas. Uvijek se moze nesto novo nauciti, ako si voljan poslusati/procitati.

Da, komunisti cenzurirali. Kao sto si morao (ti, doduse, nisi, ali mi jesmo) znati o "ceti djaka u jednome danu" napamet i sve o Jasenovcu (logoru), itd., a o genocidu u IB nisi ni cuo (nacuo, o nekakvom zlocinu, da, ali dalje muk i tisina). ;-)
:D
salik79

#936 Re: Alija-Tito?

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
salik79 wrote:
Tako ti masu stvari ne znas, a mislis da znas. Uvijek se moze nesto novo nauciti, ako si voljan poslusati/procitati.

Da, komunisti cenzurirali. Kao sto si morao (ti, doduse, nisi, ali mi jesmo) znati o "ceti djaka u jednome danu" napamet i sve o Jasenovcu (logoru), itd., a o genocidu u IB nisi ni cuo (nacuo, o nekakvom zlocinu, da, ali dalje muk i tisina). ;-)
:D
Tacno. I to opet ne znaci da nisu imali pozitivnih stvari.
paladinka

#937 Re: Alija-Tito?

Post by paladinka »

insomnia78 wrote:A inace citav zapadni a bgm i podobar komad istovnog svijeta obozava komunjare
Ne bi rekla komunjare , ali da ti ljevicara odavno biti bio u Bosni .
славянин

#938 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

salik79 wrote:
Kako sad to , pa kazes krili zlocine nad muslimanima a tjerali te da ucis o jasenovcu a postojanje medresa cenzurisali.... kako sad dobri :? :D
славянин

#939 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

:thumbup: :D
salik79

#940 Re: Alija-Tito?

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
Kako sad to , pa kazes krili zlocine nad muslimanima a tjerali te da ucis o jasenovcu a postojanje medresa cenzurisali.... kako sad dobri :? :D
Skolstvo, zdravstvo, privreda,...
Hajvan

#941 Re: Alija-Tito?

Post by Hajvan »

salik79

#942 Re: Alija-Tito?

Post by salik79 »

Za ove sto danas imamo je bio Homeini, ako mene pitas. :D
славянин

#943 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

salik79 wrote:
славянин wrote:
salik79 wrote:
Ali zatirali muslimane ocito - jer ako te tjeraju da ucis o drugim zlocinama a kriju prema muslimanima jos medrese dzamija tekije itd ruse cenzuriraju .. kako dobri :D Inace znas li ko je napravio fakultet islamskih nauka u sarajevu ? Ja ne znam :? :D
CPT

#944 Re: Alija-Tito?

Post by CPT »

славянин wrote:Ali zatirali muslimane ocito - jer ako te tjeraju da ucis o drugim zlocinama a kriju prema muslimanima jos medrese dzamija tekije itd ruse cenzuriraju .. kako dobri :D Inace znas li ko je napravio fakultet islamskih nauka u sarajevu ? Ja ne znam :? :D
Mislis "Muslimane"? :wink:
славянин

#945 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

salik79 wrote:Za ove sto danas imamo je bio Homeini, ako mene pitas. :D
Ne znam da je Juga bila pod sankcijama :D jedino ako sam dobro procitao SSSR je bio nametnuo sankcije a Tito lagano samo mignuo zapadu koji je jedva docekao da salje pomoc nebi li privolili Jugu na njihovu stranu... "trumanova jaja" :D
Hajvan

#946 Re: Alija-Tito?

Post by Hajvan »

славянин

#947 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

CPT wrote:
славянин wrote:Ali zatirali muslimane ocito - jer ako te tjeraju da ucis o drugim zlocinama a kriju prema muslimanima jos medrese dzamija tekije itd ruse cenzuriraju .. kako dobri :D Inace znas li ko je napravio fakultet islamskih nauka u sarajevu ? Ja ne znam :? :D
Mislis "Muslimane"? :wink:
Da brzina u tipkanju - nije nikakva losa namjera :wink:
salik79

#948 Re: Alija-Tito?

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
славянин wrote: Kako sad to , pa kazes krili zlocine nad muslimanima a tjerali te da ucis o jasenovcu a postojanje medresa cenzurisali.... kako sad dobri :? :D
Ali zatirali muslimane ocito - jer ako te tjeraju da ucis o drugim zlocinama a kriju prema muslimanima jos medrese dzamija tekije itd ruse cenzuriraju .. kako dobri :D Inace znas li ko je napravio fakultet islamskih nauka u sarajevu ? Ja ne znam :? :D
Naporan si. Uredu je.
Maraschino

#949 Re: Alija-Tito?

Post by Maraschino »

Kada opisujete period Tita ove mladje generacije zamisljaju zivot kao u najmanju ruku u Austriji.

Smanjite ribu. Prezivljavalo se.
славянин

#950 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

Image Tesko je izbrisati sve ;-)
Locked