KFC u BiH

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Naslovnica

#926 Re: KFC u BiH

Post by Naslovnica »

bitanga_sa_otesa wrote: 16/09/2022 20:02
Naslovnica wrote: 16/09/2022 19:29

Sa tobom i u Esmeraldu rođo!
:kiss:
pa tu sam i reko :thumbup:
:lol: :lol: :lol:
Esmeralda AKA Pirija?
Nisam znao, znaš da sam tek šljego u Sarajvo
:(
tap3ah75

#927 Re: KFC u BiH

Post by tap3ah75 »

Znači kad budem klince dovodio (a moraću jednom :lol: ) - samo krilca ... to može proći.
BHDragons

#928 Re: KFC u BiH

Post by BHDragons »

Jeo sam i u Atini i kod nas i dobro je, ukusno je, ali porcije su premale jer smo mi navikli da su nam porcije veće. Nije to neka šminka, ali eto ako ništa privlačit će turiste, ali i dosta lokalaca.
mistek

#929 Re: KFC u BiH

Post by mistek »

Probao krilca jučer i fakat ne shvatam pretjerivnje u smislu da je drugačije nego bilo gdje. Potpuno isto vala :D

Meni je i usluga bila ok, isklikaš šta hoćeš, dođeš po to, sasvim korektno. Uglavnom gdje sam bio, KFC veličinom nije baš prostran i svuda su to isti problemi. Vjerovatno sam sinoć bio u vrijeme kad nije tolika gužva pa mi se učinilo ok.

Porcije bi valjalo da su barem malo veće ili da je bogdu jeftinije. Ja sam sinoć procijenio da mi je usput ok korpica 7x wings + pomfrit, da je nekako optimalno. Sa kečapom, to je 9KM, ali recimo da bih volio da uleti i Cola, a da mi ne uzmu više od 10KM za to :D Žena je uzela onaj neki meni, 3x krilca, Cola i pomfrit, bi 8KM. Ali, 3 su fakat premalo za bilo šta :D

Bude li kod ovih kakvih akcija, kupona, kao u McD?
Loki2k9

#930 Re: KFC u BiH

Post by Loki2k9 »

nivla wrote: 16/09/2022 19:25 jeo u austriji bilo ok - hot wings, ostalo kako kad
jeo u hrvatskoj - srednja zalost, zagreb malo bolji od splita
jeo u turskoj - ok
jeo kod nas sasvim ok

doduse samo hot wings jedem jer ostali komadi svugdje znaju biti suhi i zilavi, posebno pileca prsa

iskreno preferiram piletinu sa zara, da se osjeti da je s uglja ali u kfc nema toga
pomfrit im ne valja nigdje

u splitu je bilo uz neku doplatu i menije neograniceno tocenje, ovo ostalo kako gdje, nije pod obavezno

nije lose za ponekad, ali piletina sa zara mi je svakako bolji izbor kad hocu da se najedem
Dakle kod nas nije nista drugacije, ali ove kosmopolite sto "proputovase svijetom" pronadjose hiljadu i jednu manu?
Jedino sto sam cuo da nije kao vani je to sto ovdje nema Pepsi, samo Coca-Cola valjda. I da ne koriste KFC sos vec neki iz Njemacke.
Naslovnica

#931 Re: KFC u BiH

Post by Naslovnica »

Ja mislim da su oni u početku imali problem sa kapacitetom pripreme prema KFC standardu i enormne potražnje, vjerovatno da su koristili prečice, nije se meso mariniralo dovoljno, ili već kako se pravi, jednostavno morali su koristiti improvizacije.
Jedino mi to pada na pamet kada čitam da ih neki kude, a neki hvale (barem kada govorimo o okusima i poređenjima sa KFC okusima u drugim državama).
nepass1

#932 Re: KFC u BiH

Post by nepass1 »

Uzeh krilca i u crvenoj jabuci jucer. Ok jeste kg 14KM i moze biti alternativa kfc ali bas porediti i ne moze. Tako da prica imaju krilca u jabuci, bolje tamo kupiti i ne stoji bas
nepass1

#933 Re: KFC u BiH

Post by nepass1 »

Naslovnica wrote: 18/09/2022 06:11 Ja mislim da su oni u početku imali problem sa kapacitetom pripreme prema KFC standardu i enormne potražnje, vjerovatno da su koristili prečice, nije se meso mariniralo dovoljno, ili već kako se pravi, jednostavno morali su koristiti improvizacije.
Jedino mi to pada na pamet kada čitam da ih neki kude, a neki hvale (barem kada govorimo o okusima i poređenjima sa KFC okusima u drugim državama).
Krilca su super oni stripsi ne valjaju, bolje ja kuci napravim. Ukusom krilca ista ko bilo gdje drugo. Nisam neki svjetski putnik ali gdje god sam vidio kfc otisao sam da jedem. Krilca imaju isti ukus. Odmah znas da jedes kfc
kio01

#934 Re: KFC u BiH

Post by kio01 »

Krilca standard KFC, ukusno.

Onaj cob bezveze, isto ko da ne stave zacine. 10x puta isplativije i ukusnije kod bubija.

Strips razocarenje, jeo sam ih par puta u drugim drzavama i bili su ekstra. Ovi su nekakvi tamni, prepeceni, suhi, bezokusni. Nadam se da ce se usteliti za koji mjesec i pratiti recept kako treba.
VladaFBiH

#935 Re: KFC u BiH

Post by VladaFBiH »

JelBistro wrote: 15/09/2022 12:57 Nisam bio u KFC, ali znam samo da Ovako piletinu ne jedem ni kući nit bi je uzeo ikada više.
Par puta što se uzimalo jedno od najgorih prsa (fileta) koje sam imao prilike pripremati i jesti ovdje na domaćem tlu.
Javljaš se na temi KFC-u i pljuješ Ovako piletinu i govoriš kako nisi bio u KFC-u? Za mene je ovo klasično trolanje.

btw. Ovako ima Halal certifikat što, mini lično, predstavlja ogromnu prednost u odnosu na konkurenciju... i ne nema veze sa vjerom i sličnim ako ti to pada na pamet.
VladaFBiH

#936 Re: KFC u BiH

Post by VladaFBiH »

čisto za info - jučer sam dobio kupon za gratis hamburger i sladoled jer je se narudžba duže čekala.
JelBistro
Grijem se na: kratkih rukava
Vozim: isključivo VW, Audi

#937 Re: KFC u BiH

Post by JelBistro »

VladaFBiH wrote: 19/09/2022 08:46
Javljaš se na temi KFC-u i pljuješ Ovako piletinu i govoriš kako nisi bio u KFC-u? Za mene je ovo klasično trolanje.

btw. Ovako ima Halal certifikat što, mini lično, predstavlja ogromnu prednost u odnosu na konkurenciju... i ne nema veze sa vjerom i sličnim ako ti to pada na pamet.
Ne trolam, ne pljujem i ne interesujem se za halal ni bez halala. Iz svog iskustva tvrdim da mi je jedna od lošijih od svih pristupačnih
ovdje u BiH.
Razumijem se poprilično u ono što pripremam-jedem tako da ne vadim ovo iz gu*ice. U moju kuću neće, ali ću ja do KFC-a
da probam kako to i kod nas izgleda. :thumbup:
Sid the sloth

#938 Re: KFC u BiH

Post by Sid the sloth »

JelBistro wrote: 19/09/2022 08:57

Ne trolam, ne pljujem i ne interesujem se za halal ni bez halala. Iz svog iskustva tvrdim da mi je jedna od lošijih od svih pristupačnih
ovdje u BiH.
Razumijem se poprilično u ono što pripremam-jedem tako da ne vadim ovo iz gu*ice. U moju kuću neće, ali ću ja do KFC-a
da probam kako to i kod nas izgleda. :thumbup:
Koja je bolja piletina i zasto?
Ja znam jedino da je Cekin bolja ali je i skoro duplo skuplja, ostale mi nisu nista bolje, cak su i zilavije uglavno pa ako nije problem moze li neka preporuka kao zamjena za Ovako ali s argumentima?
JelBistro
Grijem se na: kratkih rukava
Vozim: isključivo VW, Audi

#939 Re: KFC u BiH

Post by JelBistro »

Sid the sloth wrote: 19/09/2022 10:09
Ja znam jedino da je Cekin bolja ali je i skoro duplo skuplja, ostale mi nisu nista bolje, cak su i zilavije uglavno pa ako nije problem moze li neka preporuka kao zamjena za Ovako ali s argumentima?
Vidi, ne kažem da recimo ovi bocaju svoju piletinu i sl iz Ovako pa da je zbog toga loša nego jednostavno upravo to što kažeš
žilavo meso, sama struktura i ponašanje mesa pri pripremi. Nije mi apsolutno čemu ni okusom.
Tu bi dodao i onu Bingovu , Madi onako osrednja a Cekin mi se čini kao da je starije meso i def po meni ne vrijedi koje marke gore.
Brojler nije loša iako ima dosta loja i kožice za ukloniti a za mene je najbolja Perutnina.
madesa

#940 Re: KFC u BiH

Post by madesa »

JelBistro wrote: 15/09/2022 12:57 Nisam bio u KFC, ali znam samo da Ovako piletinu ne jedem ni kući nit bi je uzeo ikada više.
Par puta što se uzimalo jedno od najgorih prsa (fileta) koje sam imao prilike pripremati i jesti ovdje na domaćem tlu.

Nista nije pogrešno rekao. Užasna su fileta odavno. Boja mi prava "vještačka". Da li imamo bolja na našem tržištu,mislim da nemamo jer su sva skoro ista
Thorgerson

#941 Re: KFC u BiH

Post by Thorgerson »

Ljudi, nisu porcije male, nego smo mi sirotinja.

Ovo je jeftina i brza hrana svugdje u svijetu. Dakle, vani na zapadu nigdje ne mozes jeftinije jesti a da iole na nesto lici. Ostaje ti bk, mcd, ili neki lokalna fransiza u drzavi, ali opet isti koncept.

Npr mcmeal je cca duplo skuplji u nekim zapadnim drzavama u odnosu na nas. S tim da je u tim drzavama standard pet do sest puta veci od naseg. Dakle, proporcionalno gledajuci, njima su te cijene smijesne. Njima je dati 15 KM za mcmeal, kao da ti sad das 3 KM. Pa eto, sami skontajte.

Mi smo toliko siromasni, da nam je cak i ovo skupo. A imamo jedne od nanizih cijena i mcd i kfc. Nize ne mogu biti, jednostavno ne ide.

Nasa kupovna moc je zalosna. Znam, reci cete puno je sve. Ma jeste puno u Sarajevu. Gdje ima nesto love. Otvori ovo i Zenici, Tuzli il ne do bog manjem grqdu pa ces vidjeti.

A vani svako selo ima ove restorane.
bjjarmbar

#942 Re: KFC u BiH

Post by bjjarmbar »

JelBistro wrote: 19/09/2022 10:41
Sid the sloth wrote: 19/09/2022 10:09
Vidi, ne kažem da recimo ovi bocaju svoju piletinu i sl iz Ovako pa da je zbog toga loša nego jednostavno upravo to što kažeš
žilavo meso, sama struktura i ponašanje mesa pri pripremi. Nije mi apsolutno čemu ni okusom.
Tu bi dodao i onu Bingovu , Madi onako osrednja a Cekin mi se čini kao da je starije meso i def po meni ne vrijedi koje marke gore.
Brojler nije loša iako ima dosta loja i kožice za ukloniti a za mene je najbolja Perutnina.
Kad sve saberes sta si rekao, ispadne da je Perutnina Ptuj ubjedljivo najbolja (sa cim se apsolutno slazem jer je i logicno da bude tako s obzirom na tradiciju firme). Ali isto tako kad uzmes u obzir najboljeg od najgorih, dodjes na to da je Ovako tu najbolja jer je konkurencija jos gora.

@Thorgerson

:thumbup:
VladaFBiH

#943 Re: KFC u BiH

Post by VladaFBiH »

bjjarmbar wrote: 20/09/2022 00:56
Kad sve saberes sta si rekao, ispadne da je Perutnina Ptuj ubjedljivo najbolja (sa cim se apsolutno slazem jer je i logicno da bude tako s obzirom na tradiciju firme). Ali isto tako kad uzmes u obzir najboljeg od najgorih, dodjes na to da je Ovako tu najbolja jer je konkurencija jos gora.

@Thorgerson

:thumbup:
i opet dajem prednost svakome ko ima halal cerfitikat - ako nekoga interesuje zašto neka pročita a dovoljno je da spomenem da je GMO zabranjen u bilo kakvom obliku ako imaš halal certifikat.
Qler

#944 Re: KFC u BiH

Post by Qler »

Radio sam sa ovako, imaju Halal certifikat, i to je to :) poštuju neke stvari al ne sve
BHF_Manijak

#945 Re: KFC u BiH

Post by BHF_Manijak »

Tema je KFC, a ne cija je piletina bolja i koja ima halal certifikat.
mc-twin

#946 Re: KFC u BiH

Post by mc-twin »

Cim njima ljudi uzgajaju pilice po garazama to dovoljno govori o njihovom poslovanju i certifikatima.
sarajevsko_pivo

#947 Re: KFC u BiH

Post by sarajevsko_pivo »

Thorgerson wrote: 20/09/2022 00:54 Ljudi, nisu porcije male, nego smo mi sirotinja.

Ovo je jeftina i brza hrana svugdje u svijetu. Dakle, vani na zapadu nigdje ne mozes jeftinije jesti a da iole na nesto lici. Ostaje ti bk, mcd, ili neki lokalna fransiza u drzavi, ali opet isti koncept.

Npr mcmeal je cca duplo skuplji u nekim zapadnim drzavama u odnosu na nas. S tim da je u tim drzavama standard pet do sest puta veci od naseg. Dakle, proporcionalno gledajuci, njima su te cijene smijesne. Njima je dati 15 KM za mcmeal, kao da ti sad das 3 KM. Pa eto, sami skontajte.

Mi smo toliko siromasni, da nam je cak i ovo skupo. A imamo jedne od nanizih cijena i mcd i kfc. Nize ne mogu biti, jednostavno ne ide.

Nasa kupovna moc je zalosna. Znam, reci cete puno je sve. Ma jeste puno u Sarajevu. Gdje ima nesto love. Otvori ovo i Zenici, Tuzli il ne do bog manjem grqdu pa ces vidjeti.

A vani svako selo ima ove restorane.
Radio bi i u drugim gradovima dobro. Ako može McDonalds imati dva restorana u Mostaru može i KFC jedan u Tuzli. Naredne godine se otvara KFC drive u Tuzli pored Bingo City Centra.

Jedno Visoko ima dva Caribou Coffee-a
Thorgerson

#948 Re: KFC u BiH

Post by Thorgerson »

Pa mcd je bio u tuzli i zatvoren, zar ne?
tramvajtrojka

#949 Re: KFC u BiH

Post by tramvajtrojka »

Thorgerson wrote: 21/09/2022 09:54 Pa mcd je bio u tuzli i zatvoren, zar ne?
jeste jer je bio na nigdje veze lokaciji :-) to kao da u Sarajevu ga stavis u sred svrakina i pitas se sto niko ne dolazi u njega :mrgreen: , daleko od svih kretanja u Tuzli je bio , dok npr McDonald's drive in kod BCC-a bi ubijao u Tuzli, jer ima promet

a i sam McDonald's ima ludjacki promet i dobit ovo su cifre za 2021

Poslovni prihodi porasli su 17,75 milijuna KM, nakon što su godinu ranije bili 11,53 milijuna KM, a dobit je povećana na 2,32 milijuna KM (oko 1,1 mil. eura)

ovo je na pet resotorana u dva grada promet :shock:
Osim_13

#950 Re: KFC u BiH

Post by Osim_13 »

Brojler nije loša iako ima dosta loja i kožice za ukloniti.
To je zato što im dobavljači dostave tako "neuredno" meso, a njima mrsko šminkati :D

Nemaju oni svoje piletine, kupuju od drugih uglavnom.
Post Reply