Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tipicoti

#926 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH

Post by Tipicoti »

incognito071 wrote:
Tipicoti wrote:Joj, koja smo mi luzer-nacija.
Do juce ih dizali u nebesa, poslije osvojenog 1. mjesta u grupi Lige nacija, vec bili na Euru samo bilo pitanje hocemo li mi ili Talijani biti 1. u grupi J.
Onda poraz u gostima kod Finske i pocinje kolektivno kukanje i pljuvanje....Boze, Boze.
Sad nista ne valja, sve sranje.
Sada ce i uspjeh kvalifikacija za Brazil biti upitan:
Mozda je Hajrovic slucajno dao gol protiv Slovacke, a Ibisevic u Kaunasu bio u ofsajdu ili igrao rukom. :-)

Po nekim komentarima bi i Luksemburg protiv nas bio favorit, da igramo protiv njih veceras.
ko je bolan koga dizao u nebesa??
sto prije shvatis da je BiH jedna prosjecna ekipa, lakse ce ti biti
hvala Bogu pa igraju Dzeko i Pjanic jos, zamisli sta nas ceka kad se obojica oproste
Cuj prosjecna :lol:
Ispodprosjecna.
Prosjecna je Svedska, Vels, Njemacka...
Mi smo u rangu Gibraltara i Kosova.

Sto ne mogu ovih pljuvaca, da osvojis SP oni bi nasli dlaku u jajetu.
Tipicoti

#927 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH

Post by Tipicoti »

dječak sa šibicama wrote:Nije veceras toliko bitna utakmica, puno ce vaznije biti dobiti Finsku kod kuce i nekako Grke u gostima, sto je ipak laksi zadatak nego dobiti Italiju.

Kiks u Finskoj je jos uvijek popravljiv, meni iskreno ni Finska ni Grcka ne djeluju kao ekipe koje nece negdje prosuti bodove.

Na zalost, i BiH djeluje kao ekipa koja ce prosuti jos bodova, ali ako se u septembru uzme 6 bodova sa Licht i Armenijom u gostima, to bi vec bilo nesto. Oktobar je Finska kod kuce i Grcka u gostima, tu bi se ja mislim trebalo rjesavati pitanje putnika na EURO.

Kalkulacije ne volim ali realno jos nista nije izgubljeno, pa i sa porazom veceras. Koji je ionako unaprijed upisan.
Italija je u velikom naletu, zele oprati sramotu od ranijih godina, imaju jaku ekipu i zelju da nesto naprave. Sve osim poraza veceras bilo bi top, a poraz nije katastrofa samo bi dosao u gadnom trenutku jer vec su krenule defetisticke price kako je sve izgubljeno. Dojam ocaja bi bio samo pojacan.
:thumbup:
incognito071

#928 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH

Post by incognito071 »

Tipicoti wrote:
incognito071 wrote:
Do juce ih dizali u nebesa, poslije osvojenog 1. mjesta u grupi Lige nacija, vec bili na Euru samo bilo pitanje hocemo li mi ili Talijani biti 1. u grupi J.
Onda poraz u gostima kod Finske i pocinje kolektivno kukanje i pljuvanje....Boze, Boze.
Mozda je Hajrovic slucajno dao gol protiv Slovacke, a Ibisevic u Kaunasu bio u ofsajdu ili igrao rukom. :-)

Po nekim komentarima bi i Luksemburg protiv nas bio favorit, da igramo protiv njih veceras.
hvala Bogu pa igraju Dzeko i Pjanic jos, zamisli sta nas ceka kad se obojica oproste
Ispodprosjecna.

nije govno vec se pas posro jelde
hajde momak, setaj

sto ja ne mogu ovih sto ne mogu druge...
incognito071

#929 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH

Post by incognito071 »

Tipicoti wrote:
incognito071 wrote:

Ispodprosjecna.

i jos nesto: Njemacka je u rangu s Velsom jel'? :lol:
avetinja

#930 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH

Post by avetinja »

Problem je što nismo nikoga nadigrali u punom smislu riječi. Nakon svake utakmice igru brišemo, a bodove pišemo. To se osveti kad-tad, a čini se da je već počelo. Grčku smo trebali razbiti i natrpati, a na kraju jedva izvukosmo remi. U Finskoj utakmica možda za prekretnicu i ti igraš preko neke stvari. Ali, ne, trebamo reći da je sve odlično, pošto smo sebi zabiberili da valja.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#931 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH

Post by izvrsni direktor »

Ti ne kontas da nije problem u porazu protiv finske. Reci realno je li igramo dobro? Vidis li kvalitet u igri ili patnju? Je li smatras da imamo yobar sastav?
Je li ti se svidjala igra protiv irske i austrije?
Tipicoti

#932 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH

Post by Tipicoti »

izvrsni direktor wrote:

Ti ne kontas da nije problem u porazu protiv finske. Reci realno je li igramo dobro? Vidis li kvalitet u igri ili patnju? Je li smatras da imamo yobar sastav?
Ljudi, u zadnje 3 godine smo ostali bez 10-ak standardnih igraca.
Nije ovo 2013.-2016.
Covjek ne treba da ocekuje lijepe igre i kvalitet sa igracima tipa Civic-Saric.
Robija zanimaju samo rezultati, lijepa igra je bila sa erom Safeta Susica.
Grcku smo razbili kao i Talijani - crveni karton nas je ukopao, a Finska se morala kad-tad desiti...
Idemo dalje, glavu gore.
Bazinga1234

#933 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH

Post by Bazinga1234 »

Mogući sastav BiH (prema prognozama Correre dello Sport i Sky Sport):
Šehić - Bičakčić, Šunjić, Zukanović, Ćivić - Gojak, Pjanić, Sarić - Višća, Vrančić, Džeko.
Vjerovatno nije tacno ali svejedno je interesantno.
dječak sa šibicama

#934 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH

Post by dječak sa šibicama »

Ja vjerujem da ce malo izmiksati sastav, jedino nisam siguran koliko je Gojak rjesenje.

Ali kako je Mume manje vise los, mozda Amer moze nesto bolje. Gledao sam ga u Dinamu dosta, pokriva teren prilicno dobro ali ima neke nedostatke koji su bas upadljivi.
AmiĐa_Idriz

#935 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH

Post by AmiĐa_Idriz »

Bolje i Gojaka gurnuti nego gledati patnju sa Cimirotom, taj dečko je žešći prosjek.
dječak sa šibicama

#936 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH

To jeste, Gojaku se smijesi Bundesliga, jos je rano reci hoce li se snaci tamo ali mislim da ima kvalitet da jednog dana bude solidan bundesligaski igrac.

To je za ostale koji konkurisu na to mjesto, sf scenarij. Na zalost Mume je precijenjen zbog jedne utakmice, a Cimirot nekakvo daj sta das rjesenje.
Logovan

#937 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH

Post by Logovan »

Bazinga1234 wrote:
Mogući sastav BiH (prema prognozama Correre dello Sport i Sky Sport):
Šehić - Bičakčić, Šunjić, Zukanović, Ćivić - Gojak, Pjanić, Sarić - Višća, Vrančić, Džeko.
Vjerovatno nije tacno ali svejedno je interesantno.
Zar nije bolje Vrančić u sredinu, pa da bude zajedno sa Gojakom i Pjanićem, a gore staviti Duljevića. :-)
Logovan

#938 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH

Post by Logovan »

:oops: :oops:
Image
Anno Domini

#939 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH

Post by Anno Domini »

Imali ponuda u kladionicama na tačan rezultat, stavio bi petobaju na 6:0 rezultat
Laplace

#940 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH

Post by Laplace »

Anno Domini wrote:Imali ponuda u kladionicama na tačan rezultat, stavio bi petobaju na 6:0 rezultat
Ja ulažem marku na rezultat 16:0.
Crvena Tifoza

#941 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH

Post by Crvena Tifoza »

dječak sa šibicama wrote:To jeste, Gojaku se smijesi Bundesliga, jos je rano reci hoce li se snaci tamo ali mislim da ima kvalitet da jednog dana bude solidan bundesligaski igrac.

To je za ostale koji konkurisu na to mjesto, sf scenarij. Na zalost Mume je precijenjen zbog jedne utakmice, a Cimirot nekakvo daj sta das rjesenje.

Otkud sad ovo da mu se smješi Bundes liga? Svim našim igračima se smješe lige petice pa završe u nekakvim sporovima po Turskoj.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#942 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH

Post by izvrsni direktor »

Tipicoti wrote:
izvrsni direktor wrote:

Ljudi, u zadnje 3 godine smo ostali bez 10-ak standardnih igraca.
Nije ovo 2013.-2016.
Covjek ne treba da ocekuje lijepe igre i kvalitet sa igracima tipa Civic-Saric.
Robija zanimaju samo rezultati, lijepa igra je bila sa erom Safeta Susica.
Grcku smo razbili kao i Talijani - crveni karton nas je ukopao, a Finska se morala kad-tad desiti...
Idemo dalje, glavu gore.
Samo se ratlikujemo u tome sto ja smatram da mozemo sastaviti bolju ekipu odove kojuje prosinecki sastavio. Tj da bolji igraci mogu u prvih 11 biti
Nadzorna_ploca

#943 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Fildzan repka.
Tamam kad pomislis da ima nekog reda, da se zna sta ko radi i ko odlucuje..
Liga nam propada i vode nas jebivjetri i nepismeni likovi i ne bi mi zao i da repka istruhne.
Blixen

#944 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH

Post by Blixen »

Itsoktobealone

#945 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH

Post by Itsoktobealone »

dječak sa šibicama wrote:Nije veceras toliko bitna utakmica, puno ce vaznije biti dobiti Finsku kod kuce i nekako Grke u gostima, sto je ipak laksi zadatak nego dobiti Italiju.

Kiks u Finskoj je jos uvijek popravljiv, meni iskreno ni Finska ni Grcka ne djeluju kao ekipe koje nece negdje prosuti bodove.

Na zalost, i BiH djeluje kao ekipa koja ce prosuti jos bodova, ali ako se u septembru uzme 6 bodova sa Licht i Armenijom u gostima, to bi vec bilo nesto. Oktobar je Finska kod kuce i Grcka u gostima, tu bi se ja mislim trebalo rjesavati pitanje putnika na EURO.

Kalkulacije ne volim ali realno jos nista nije izgubljeno, pa i sa porazom veceras. Koji je ionako unaprijed upisan.
Italija je u velikom naletu, zele oprati sramotu od ranijih godina, imaju jaku ekipu i zelju da nesto naprave. Sve osim poraza veceras bilo bi top, a poraz nije katastrofa samo bi dosao u gadnom trenutku jer vec su krenule defetisticke price kako je sve izgubljeno. Dojam ocaja bi bio samo pojacan.
Problem u svemu ovome jeste što BiH jednostavno ima lošu reprezentaciju, na čelu sa lošim selektorom i igračima koji pate od kurcobolje. Ne možeš ti ništa kalkulirati kad je reprezentacija jednostavno loša. I to nije samo sada, loša je bila i u Ligi Nacija, i protiv Grčke i u svakoj utakmici koju smo igrali. Ne postoji ekspert na ovom svijetu koji bi mogao pokazati na jednu tekmu (protiv ozbiljnijih ekipa) i reći da je BiH dominirala od početka do kraja. Al' ja kad sam to pričao ovdje još prošle godine, amateri sa foruma su me prozivala da serem.

Večeras 3:0 za žabare.
emmir1

#946 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH

Post by emmir1 »

Imam osjećaj da ćemo dobiti

Stvarno
dječak sa šibicama

#947 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH

Crvena Tifoza wrote:
dječak sa šibicama wrote:To jeste, Gojaku se smijesi Bundesliga, jos je rano reci hoce li se snaci tamo ali mislim da ima kvalitet da jednog dana bude solidan bundesligaski igrac.

Otkud sad ovo da mu se smješi Bundes liga? Svim našim igračima se smješe lige petice pa završe u nekakvim sporovima po Turskoj.
Tako tvrde iz Dinama, imaju ponude od Schalkea, Werder, francuski Lille i Betis iz Spanije. Cijena 15 miliona.

Naravno da je to sve malo napuhano, menadzerski, ali ne vjerujem da bas lazu sve.
Blixen

#948 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH

Post by Blixen »

emmir1 wrote:Imam osjećaj da ćemo dobiti

Stvarno
po guzici
p206

#949 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH

Post by p206 »

Italija kad ode na prvenstvo obično ima po 2-3 remija i bez poraza... al sumnjam da mi imamo kuveta da remiziramo i kući a kamoli tamo
Laplace

#950 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH

Post by Laplace »

Crvena Tifoza wrote:

Ne da mu se smiješi, nego mu se grohotom smije.
Locked