SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#926 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by _BataZiv_0809 »

hAZNADAR wrote:
A ha, ona stabilna manjina. OK, samo sto li vjecito kukaju.
Ne bih se slozio da su manjina, a i oko stabilnosti mozemo polemisati. Jer ako ti osnove aritmetike idu od ruke, de der saberi glasove koje su dobili Denis Becirovic, Zeljko Komsic, Mirsad Hadzikadic u odnosu na Dzaferovica.

Mozemo malo i pojacat tezinu ako u racunicu ubacis da za SDA u najvecoj mjeri glasaju ljudi cija radna mjesta direktno ovise o njihovoj prodji na izborima plus njihova familija plus oni koji se nadaju uhljebljenju. A vrlo mali broj iz ideoloskih pobuda.

Zato ti kaem mani se teoretisanja, ljevica, desnica sve je to suplja prica. Znam da ubijas vrijeme i nemam nista protiv, ali isto tako ocekujem da uvazis argumente ljudi kojih se ovo puno vise tice i dotice nego tebe.

Haj sad vozdra. :run:
Leverage

#927 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Leverage »

animus wrote: Aha ok. Sad mi je jasno. Ti si pravnik i znas da nema nista od toga. Svi ostali glupi i traze nesto sto nece dobiti. Ma ne treba ni pokusati. Samo mi nije jasno kako je doslo do presude Sejdic Finci ili Zornic i Pilav. A nije mi jasno sto se djikani pobunise ovako kad nema nista od toga. Zar nisu mogli iskulirati pa bar ovi iz njihove opozicije. Po tebi RS vjecna kategorija koju moramo prihvatiti. E svaka cast.
Do tih presuda je došlo tako što se radi o klasičnoj diskriminaciji, ti slučajevi su neuporedivi sa ovim.

Nije ti jasno jer od drveća ne vidiš šumu. Ne razumiješ političko spinovanje, čak ni ovakav školski primjer.

Radi se o tome da se na ovaj način neće ništa postići jednako kako se nije postiglo ni revizijom presude. Tvoj Bakir, za razliku od Sejdića, Fincija, Zornićeve, Pilava i ostalih, jednostavno podnosi promašenu apelaciju.

Kad ovo neslavno propadne onda će ti biti krivi međunarodna zajednica, Soroš, Rothschildi, gušteri i masoni, samo ne tvoj Bakir.
славянин

#928 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by славянин »

Vilajet_Bosna wrote:@"Leverage"

pa ako zatreba vjeruj da hoću. jer ne oslanjam se ni na Bakira ni na Nikšiće ni na Forte da će mi kuću čuvat pa poslije da kmečim da je bakir bio u trezoru. je li to treba Bakir da mi čuva kuću, jel trebam Bakira zvat (kao što se ovdje uglavnom konstantno kmeči i zaziva Bakir) ako mi neko na ženu i djecu udari? :shock:
Ti ako mislis da se kuca brani - uzmes ti pusku i branis ... vidi se da nemas pojma o cemu pricas.Dalje ne trebas da se brines za svoju kucu jer nju bundeswehr ili austrijska ili cija vec vojska cuva :lol:
Leverage

#929 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Leverage »

hAZNADAR wrote: Jesi prijavio i onoga sto kaze da su Bosnjaci najveca ubleha i gori od cetalja? Naravno da nisi. Ili one sto miniraju temu mrznjom prema dijaspori? Naravno da nisi jer si i sam u tome prvi. Ili pak one sto spocitavaju huskanje na rat, da je neko izdajica? Nisi naravno ni to. Cak ni onog sto se ponovo klonirao.
Nisam, nisu me direktno citirali i indirektno optužili da podržavam genocid i masovne zločine.
cyprus

#930 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by cyprus »

Op 42 stranice :shock:

Ne pada mi na um da čitam, već bih samo rekao da je ovo jedna od najbesmislenijih ideja ikada proisteklih iz SDA... Osim ako nije možda riječ o dogovoru Baketa i Dodika, onda je to jedna od najsmišljenijih :)
Vilajet_Bosna

#931 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Vilajet_Bosna »

PM72 wrote:

pa ako zatreba vjeruj da hoću. jer ne oslanjam se ni na Bakira ni na Nikšiće ni na Forte da će mi kuću čuvat pa poslije da kmečim da je bakir bio u trezoru. je li to treba Bakir da mi čuva kuću, jel trebam Bakira zvat (kao što se ovdje uglavnom konstantno kmeči i zaziva Bakir) ako mi neko na ženu i djecu udari? :shock:
Koliko kontam,sad ti neće niko udariti na kuću nego nas lože da prvi udarimo na njihove ...
moja ja kod same Drine. negdje oko 300 m od Drine... jel i to njihovo? oni kažu da jeste. da im vjerujem? :lol:
animus

#932 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by animus »

Djaba brate pises ovdje. Ovo sto ti se javlja je ubijeno u pojam i pogodno je za ponovno klanje. Ovakvih je bilo puno 92. i niko im nije mogao objasniti sta ih ceka. Njih je srpska propaganda dobro pripremila. Sreca pa vecina nije takva a takvi malo ovo citaju.
Htjeli su iznad Sarajeva postaviti krst. Kontaju kad je mogao tenk 92 moze i krst pa ga nisu mogli sacuvati.
Nije vise 92 a to i oni znaju. Da nije tako bila bi nama granica na Vracama.
spreca

#933 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by spreca »

Vilajet_Bosna wrote:
svo isto veli i specijalac sa crvenom beretkom iz Kotor varoši, a jeb bilo leeepo ratovati, upadat ljudima nasabahu u kuću, garaže, pljačkat imovinu, autoritativno ko kakav vojvoda pregledat gepek od auta

http://ba.n1info.com/Vijesti/a311531/St ... dinio.html

inače i referendum za nezavisnot BiH 92-ge je ujedinio Srbe, većina ih ostala ujedinjeno po strani. možda smo i tada napravili greški i trebali ostati u lepoj Jugi.
Da je bilo ko drugi to rekao u vezi Apelacije osim Bakira ja bih podrzao.....Bakirov babo je potpisao naziv Genocidne...i sad se nasao njegov sin da ispravlja sta mu je caca zajebo.....ako ima budala neka mu aplaudiraju......samo zaboravlja da vise nebi sjedio u trezoru....i zamolio bi da me ne poredis ni sa kime jer ni ja tebi to ne cinim
asker

#934 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by asker »

Leverage wrote:
I šta s tim? Sutra će opet da kaže kako je sastavljena, a ne da se sastoji. Jednako kako je rekao da je u Srebrenici bio genocid pa onda poricao to. Jednako kako je govorio da Karadžić i Mladić trebaju u Haag, pa onda nazivao studentske domove po njima.

Jedina konstanta Dodika je suverena vlast, sve ostalo se mijenja.
Zato ga treba stalno podsjecati da laze ko pas, da ne zaboravi. Znaci uvijek i na svakom mjestu.

Primjetis li u zadnje nekoliko mjeseci kod susjeda i komsija (Sr i Hr) promjenu price sa garant/jamac Daytona u potpisnik Daytona???
Cim se sa probosanske strane konacno reagovalo na jamac/garant, time sto je od raznih ljudi jasno receno da su susjedi i komsije paraf stavili kao STRANA U SUKOBU.

Sad rado kazu mi smo potpisnici, nikakvi jamci, garanti, kurci palci.
Vilajet_Bosna

#935 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Vilajet_Bosna »

славянин wrote:

Ti ako mislis da se kuca brani - uzmes ti pusku i branis ... vidi se da nemas pojma o cemu pricas.Dalje ne trebas da se brines za svoju kucu jer nju bundeswehr ili austrijska ili cija vec vojska cuva :lol:
taman posla, taman posla ! kakva kuća u dojčland ili esterajh.
nisam toliko lud da ostavljam švabama pare. samo ono što moram.
muha_sa

#936 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by muha_sa »

spreca wrote:
Vilajet_Bosna wrote:
svo isto veli i specijalac sa crvenom beretkom iz Kotor varoši, a jeb bilo leeepo ratovati, upadat ljudima nasabahu u kuću, garaže, pljačkat imovinu, autoritativno ko kakav vojvoda pregledat gepek od auta

inače i referendum za nezavisnot BiH 92-ge je ujedinio Srbe, većina ih ostala ujedinjeno po strani. možda smo i tada napravili greški i trebali ostati u lepoj Jugi.
Da je bilo ko drugi to rekao u vezi Apelacije osim Bakira ja bih podrzao.....Bakirov babo je potpisao naziv Genocidne...i sad se nasao njegov sin da ispravlja sta mu je caca zajebo.....ako ima budala neka mu aplaudiraju......samo zaboravlja da vise nebi sjedio u trezoru....i zamolio bi da me ne poredis ni sa kime jer ni ja tebi to ne cinim
pa dobro--nije covjek znao šta znaci republika
Vilajet_Bosna

#938 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Vilajet_Bosna »

muha_sa wrote:
spreca wrote:
Vilajet_Bosna wrote:

a možda nije znao šta potpisuje, podsjeća me na jednog aktuelnog političara. :D
Last edited by Vilajet_Bosna on 24/01/2019 21:59, edited 1 time in total.
Leverage

#939 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Leverage »

animus wrote:

Djaba brate pises ovdje. Ovo sto ti se javlja je ubijeno u pojam i pogodno je za ponovno klanje. Ovakvih je bilo puno 92. i niko im nije mogao objasniti sta ih ceka. Njih je srpska propaganda dobro pripremila. Sreca pa vecina nije takva a takvi malo ovo citaju.
Htjeli su iznad Sarajeva postaviti krst. Kontaju kad je mogao tenk 92 moze i krst pa ga nisu mogli sacuvati.
Šire područje Tuzle bila je površinski najveća slobodna teritorija u proteklom ratu, ovdje nije mogla da gazi neprijateljska čizma.

A šta je sa područja odakle ste vas dvojica?

I vi biste kao da nama držite mudro slovo o tome kako se brani država. Mi smo pokazali kako se to radi.
славянин

#940 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by славянин »

Leverage wrote:
animus wrote:

Šire područje Tuzle bila je površinski najveća slobodna teritorija u proteklom ratu, ovdje nije moga da gazi neprijateljska čizma.

I vi biste kao da nama držite mudro slovo o tome kako se brani država. Mi smo pokazali kako se to radi.
Najcrveniji i najdalje linije odbrane - mislim da su sa dvogledom mogli da vide sa majevice i to je to.Da ne spominjem kako je PL bila pohapsena u tuzli na pocetku :D
Vilajet_Bosna

#941 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Vilajet_Bosna »

Qoom wrote:
ginu srbi mladi a onda se okupe narikače i kažu pobiste nam djecu u dobrovoljačkoj :lol:
hAZNADAR

#942 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by hAZNADAR »

_BataZiv_0809 wrote:
hAZNADAR wrote:
A ha, ona stabilna manjina. OK, samo sto li vjecito kukaju.
Ne bih se slozio da su manjina, a i oko stabilnosti mozemo polemisati. Jer ako ti osnove aritmetike idu od ruke, de der saberi glasove koje su dobili Denis Becirovic, Zeljko Komsic, Mirsad Hadzikadic u odnosu na Dzaferovica.

Mozemo malo i pojacat tezinu ako u racunicu ubacis da za SDA u najvecoj mjeri glasaju ljudi cija radna mjesta direktno ovise o njihovoj prodji na izborima plus njihova familija plus oni koji se nadaju uhljebljenju. A vrlo mali broj iz ideoloskih pobuda.

Zato ti kaem mani se teoretisanja, ljevica, desnica sve je to suplja prica. Znam da ubijas vrijeme i nemam nista protiv, ali isto tako ocekujem da uvazis argumente ljudi kojih se ovo puno vise tice i dotice nego tebe.

Haj sad vozdra. :run:
U matematici sabrani glasovi daju broj, kamo srece da tvoja politicka aritmetika ima stabilan broj.
славянин

#943 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by славянин »

Vilajet_Bosna wrote:
Qoom wrote:
ginu srbi mladi a onda se okupe narikače i kažu pobiste nam djecu u dobrovoljačkoj :lol:
Mozes samo pojasniti ovaj post... sta si zelio da kazes :? :lol:
PM72

#944 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by PM72 »

Izbori u BiH su čist dokaz za teoriju po kojoj izbore ne dobijaju oni koji imaju najviše glasača nego oni koji imaju najviše brojača...
славянин

#945 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by славянин »

PM72 wrote:Izbori u BiH su čist dokaz za teoriju po kojoj izbore ne dobijaju oni koji imaju najviše glasača nego oni koji imaju najviše brojača...
Nebih se slozio.. mislim da oni sto usplahireno masu zastavamo i urlikaju na svoje pulene ujutro u 8 vec cekaju u redu.. dok malo "opusteniji" na jutarnju kaficu u 10 pa zaborave da su izbori..
spreca

#946 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by spreca »

muha_sa wrote:

na mladjima svijet ostaje :lol:
Last edited by spreca on 24/01/2019 22:15, edited 1 time in total.
animus

#947 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by animus »

Leverage wrote:
animus wrote:

Šire područje Tuzle bila je površinski najveća slobodna teritorija u proteklom ratu, ovdje nije mogla da gazi neprijateljska čizma.

Moja kuca odbranjena kao i moj grad. Nikad cetnik nije usao. Nakon odbrane ucestvovao u oslobadjanju teritorije drugih opcina. Blizi rodjaci ginuli i ranjavani na podrucju drugih opcina. Hvala na pitanju. Opet cemo aBd cim zatreba Bosni i nasem narodu.
A Bakira mi nemoj lijepiti jer ga nisam nikad birao a bio sam protiv njega i 2014. U ovom slucaju me ne interesuje ko podnosi apelaciju nego sta se trazi njom.

Kako se Srbi ujedine uvijek kad je njihov interes u pitanju a Bosanci uvijek nadju svoje da pljuju?
Vilajet_Bosna

#948 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Vilajet_Bosna »

Leverage wrote:
animus wrote:

pa o tome ti i ja govorim, treba branit, gdje god se branilo uglavnom je ostalo. dođe kapetan Hajro u Đuliće i Klisu i kaže treba organizovat otpor, a oni svu u glas kao mnogi sad na forumu: ''ti bi da nas zavađaš sa našim komšijama Srbima, Alija i Slobo nek ratuju, mi volimo i vjerujemo našim komšijama.'' najure čovjeka s noge na nogu. čovjek ode u sapnu, vitinicu, na Goduš, u Teočak, veli oraganizovat otpor, poklaće nas ko u Bijelini i Zvorniku, kažu: ''dobro došao, šta ti treba da uradimo?''
danas su Klisa i Đulići u genocidnom četnitetu odakle je 600 ljudi potjerano u koloni, odmah za par dana nakon kapetanovg pokušaja osvještavanja Bošnja, sve do Karakaja, i sve do jednog pobijeni.
Sapna i Teočak granatama uzorani i razoreni, stotine poginulih, stotine ranjenih, ali slobodni i ponosni. :thumbup:
sigh

#949 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by sigh »

Baketova inicijativa ima smisla, samo nek dodaju ostale narode u nazivu pa nek bude formalno-pravno Republika Srpska, Hrvatska, Bosnjacka. 8) :bih:
muha_sa

#950 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by muha_sa »

spreca wrote:
muha_sa wrote: Da je bilo ko drugi to rekao u vezi Apelacije osim Bakira ja bih podrzao.....Bakirov babo je potpisao naziv Genocidne...i sad se nasao njegov sin da ispravlja sta mu je caca zajebo.....ako ima budala neka mu aplaudiraju......samo zaboravlja da vise nebi sjedio u trezoru....i zamolio bi da me ne poredis ni sa kime jer ni ja tebi to ne cinim
na mladjima svijet ostaje :lol:[/quote]
jeblo te citiranje :lol:
Post Reply