Imas li jos slicnih ?
(s)Republika Hrvatska 1990/1995
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- jao_situacije
#927 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.
vučić i grobar na aparatima
jesu ih fino postrojili
svaka čast hrvati pišanje po četaljima
jesu ih fino postrojili
svaka čast hrvati pišanje po četaljima
- bach
#928 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.
Ima_BataZiv_0809 wrote:![]()
Imas li jos slicnih ?
http://www.vice.com/rs/read/igor-coko-f ... e=vicefbsr
-
tnnt
- muha_sa
#930 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.
.tnnt wrote:a kako su se samo bahatili 2 mjeseca prije oluje![]()
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GLpLT0LulDQ [/youtube]
-
llull
#931 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.
Svi koji se raduju ubijanju nevinih civila su jednaki kao i ubice sa druge strane... oni kojima su smijesne nevine zrtve iz kolone iz Hrvatske, su jednaki oni koji se raduju zrtvama zlocina iz Ahmica, Potocara, Prijedora, Travnika, Brckog ... nevini su nevini ma koje vjere i nacije bili.
Srbi su vojnicki ponizeni to je svima jasno,ali stradanje civila pa cak makar i jednog bilo koje nacije je tragicno... Ili su mnogima ovdje klinci od 6 godina u Sarajevu koji su ginuli od granata mudzahedini, ili stradale djevojcice u Vukovaru ustase, ili na kraju djeca preminula u koloni iz krajine cetnici ... ako su odrasli zlocinci nemojte zarad svoje djece i djece svojih bliznjih ...
Srbi su vojnicki ponizeni to je svima jasno,ali stradanje civila pa cak makar i jednog bilo koje nacije je tragicno... Ili su mnogima ovdje klinci od 6 godina u Sarajevu koji su ginuli od granata mudzahedini, ili stradale djevojcice u Vukovaru ustase, ili na kraju djeca preminula u koloni iz krajine cetnici ... ako su odrasli zlocinci nemojte zarad svoje djece i djece svojih bliznjih ...
-
PM72
#932 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.
Mani se šuplje priče.
Četnici upadnu u Srebrenicu pa pobiju i pokolju trećinu stanovnika.U Srebrenicu u kojoj nikad nisu bili ni manjina od 10 %.Hrvati dignu 200 000 vojnika i policajaca,za 48 sati oslobode trećinu države koju su okupirali četnici i to što je poginulo civila u samom napadu HV je sitnica za oslobodilačke akcije četnika.
U svakom sukobu,čak i onom najmanjih razmjera tipa palo neko brdo ili dvije kuće bar je kokoš ili golub stradao a kamoli u sukobu dvije vojske naoružane do zuba.
Zločini su činjeni tek kasnije.Što se tiče same akcije,briljatno izvedena!
Četnici upadnu u Srebrenicu pa pobiju i pokolju trećinu stanovnika.U Srebrenicu u kojoj nikad nisu bili ni manjina od 10 %.Hrvati dignu 200 000 vojnika i policajaca,za 48 sati oslobode trećinu države koju su okupirali četnici i to što je poginulo civila u samom napadu HV je sitnica za oslobodilačke akcije četnika.
U svakom sukobu,čak i onom najmanjih razmjera tipa palo neko brdo ili dvije kuće bar je kokoš ili golub stradao a kamoli u sukobu dvije vojske naoružane do zuba.
-
krater
#933 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.
PM72 wrote:Mani se šuplje priče.
- bach
#934 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.
Nakon ovog snimka, povlačim sve što sam ikada loše rekao o Tuđmanu. Riješio je svoj narod velike nevolje. Spriječio je danas da mediji objavljuju vijesti poput ove "Vlade Srbije i Republike Srpske krajine danas su u Beogradu održale zajedničku sjednicu..." Hrvatksa je zemlja sa mnogo problema, ali je suverena na vakom pedlju svije teritorije, ima jednog predsjednika, jednog premijera, jednu vladu...Kada umrem želim na nebu da sretnem Tuđmana i kažem mu "Stari, bio si ovakav i onakav, ali ti svaka čast za Oluju..."
Kakva gomila gluposti i licemjerja od Vučića...Pa ni jednom čovjek da kaže da Knin u Hrvatskoj...makar to...
-
greenergy
#935 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.
Kad su okupirali, koje godine?PM72 wrote:Mani se šuplje priče.
Iz koje države je došao okupator?
Oslobodili od koga?
Izgleda da PM 72 nisi objektivan ovaj put.
-
greenergy
#936 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.
Činjenica je da je Knin u Hrvatskoj, ali zašto se ne zapitas zašto Kninjani nisu u Kninu?bach wrote:
Nakon ovog snimka, povlačim sve što sam ikada loše rekao o Tuđmanu. Riješio je svoj narod velike nevolje. Spriječio je danas da mediji objavljuju vijesti poput ove "Vlade Srbije i Republike Srpske krajine danas su u Beogradu održale zajedničku sjednicu..." Hrvatksa je zemlja sa mnogo problema, ali je suverena na vakom pedlju svije teritorije, ima jednog predsjednika, jednog premijera, jednu vladu...Kada umrem želim na nebu da sretnem Tuđmana i kažem mu "Stari, bio si ovakav i onakav, ali ti svaka čast za Oluju..."
Kakva gomila gluposti i licemjerja od Vučića...Pa ni jednom čovjek da kaže da Knin u Hrvatskoj...makar to...
- Mišo_Kovač
#937 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.
Ja živim u stanu od oca, sa još devet članova bliže familije, svi imamo svoju sobu. Jednog dana, ja odlučim da se meni ne svidja da zivim pod jarmom svog tate, ne svidja mi se da budem dio familije, hocu da budem s komšijom u susjednom stanu. Ja dignem barikade u hodniku, otmem još tri sobe od braće i sestara, razbijem zid do komsijinog stana i proglasim nezavisnost.
Dodje stari, ubije boga u meni jer sam podlo, mučko, epsko đubre od čovjeka. Ja pobjegnem iz stana i nakon 20 godina glumim da sam žrtva svog starog, kućnog savjeta i vatikana i kukam kako sam nepravedno otjeran iz svoje sobe.
Onda dodjem na forum, pod nickom greenergy, utvrdim da je činjenica da je moja bivša soba zaista u stanu od starog i postavim pitanje zašto se niko ne zapita zašto ja nisam u svojoj sobi danas? jel to to?
Dodje stari, ubije boga u meni jer sam podlo, mučko, epsko đubre od čovjeka. Ja pobjegnem iz stana i nakon 20 godina glumim da sam žrtva svog starog, kućnog savjeta i vatikana i kukam kako sam nepravedno otjeran iz svoje sobe.
Onda dodjem na forum, pod nickom greenergy, utvrdim da je činjenica da je moja bivša soba zaista u stanu od starog i postavim pitanje zašto se niko ne zapita zašto ja nisam u svojoj sobi danas? jel to to?
Last edited by Mišo_Kovač on 05/08/2015 03:22, edited 1 time in total.
-
krater
#938 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.
Mišo_Kovač wrote:Ja živim u stanu od oca, sa još devet članova bliže familije, svi imamo svoju sobu. Jednog dana, ja odlučim da se meni ne svidja da zivim pod jarmom svog tate, ne svidja mi se da budem dio familije, hocu da budem s komšijom u susjednom stanu. Ja dignem barikade u hodniku, otmem još tri sobe od braće i sestara, razbijem zid do komsijinog stana i proglasim nezavisnost.
Onda dodjem na forum, pod nickom greenenergy, utvrdim da je činjenica da je moja bivša soba zaista u stanu od starog i postavim pitanje zašto se niko ne zapita zašto ja nisam u svojoj sobi danas? jel to to?
-
llull
#939 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.
Znaci jednako su krivi i Martic i Milosevic i npr porodica Zec iz Zagreba... pred vasim ocima svi su zlocinci i njihova likvidacija npr ne predstavlja nista lose jer su oni pripadnici ''genocidnog srpskog naroda''.
Za pripadnika naroda koji je mnogo toga propatio, ma koji god da je na ovom nesretnom balkanu. Imas veoma zao pogled na svijet ...
Dok god tako razmisljas, navikni se da slusas da su bacanja bosnjaka u Drinu u 2 SR bili zbog 1 SR, a onda je Jasenovac i Crna Legija dosla zbog tog bacanja u Drinu. Pa je onda dosao Blajburg bas zbog Jasenovca. A onda ubistva u devedesetim zbog svega prije navedenog , svako slicnih pogleda na svijet kao i ti je nasao opravdanje kako da ubije svog komsiju i da ima dobar razlog.
Za mene moji prijatelji Damir, Nemanja, Zlatko, Matej, Matea, Tomas, Josip, Jusuf, Edo, Davor nisu cetnici, ustase, balije... za mene su ljudi jer misle tako kao ja jer mi ne gledamo tako kao sto ti gledas. Mi smo ta prava multietnicna Bosna... Ili bi ti mozda radije etnicki cistu, a izaberi narod koji bi zelio da ostane u njoj. Ne znam kako se deklerises.
Za pripadnika naroda koji je mnogo toga propatio, ma koji god da je na ovom nesretnom balkanu. Imas veoma zao pogled na svijet ...
Dok god tako razmisljas, navikni se da slusas da su bacanja bosnjaka u Drinu u 2 SR bili zbog 1 SR, a onda je Jasenovac i Crna Legija dosla zbog tog bacanja u Drinu. Pa je onda dosao Blajburg bas zbog Jasenovca. A onda ubistva u devedesetim zbog svega prije navedenog , svako slicnih pogleda na svijet kao i ti je nasao opravdanje kako da ubije svog komsiju i da ima dobar razlog.
Za mene moji prijatelji Damir, Nemanja, Zlatko, Matej, Matea, Tomas, Josip, Jusuf, Edo, Davor nisu cetnici, ustase, balije... za mene su ljudi jer misle tako kao ja jer mi ne gledamo tako kao sto ti gledas. Mi smo ta prava multietnicna Bosna... Ili bi ti mozda radije etnicki cistu, a izaberi narod koji bi zelio da ostane u njoj. Ne znam kako se deklerises.
- desni
#940 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.
bach wrote:
- muha_sa
#941 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.
http://www.e-novine.com/stav/123994-Pro ... o-jau.htmlgreenergy wrote:Činjenica je da je Knin u Hrvatskoj, ali zašto se ne zapitas zašto Kninjani nisu u Kninu?bach wrote:
-
Latte
#942 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.
Jedino mi je zao sto tokom Oluje srbi nisi protjerani do Afrike.
-
greenergy
#943 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.
Isto tako žale neki u Istočnoj Bosni po pitanju proterjanih Bošnjaka.Latte wrote:Jedino mi je zao sto tokom Oluje srbi nisi protjerani do Afrike.
Na takav način razmišljaju ratni zločinci ili oni koji podržavaju politiku ratnih zločina.
Proterivanje stanovništva je ratnu zločin.
-
Latte
#944 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.
Srbi nemaju pravo da se zale na ista sto im se desilo u ratu.greenergy wrote:Isto tako žale neki u Istočnoj Bosni po pitanju proterjanih Bošnjaka.Latte wrote:Jedino mi je zao sto tokom Oluje srbi nisi protjerani do Afrike.
Na takav način razmišljaju ratni zločinci ili oni koji podržavaju politiku ratnih zločina.
Dosli su da kolju i siluju,dobili su po guzovima i sad usrani leze u zatvoru.
-
triiksa
#945 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.
Hrvati su Olujom dokazali smislenost koncepta etnickog ciscenja onima koji u dubini duse podrzavaju taj koncept ( bez obzira na naciju). Sad je samo pitanje kad i gdje ce se to nastaviti, posto se svijest o nekoj "vojnoj nadmoci", "nerasciscenim racunima", "referendumima" polako ali sigurno ponovo stvara.
Onaj ko ocekuje "drugo poluvrijeme" bez novih Oluja, Srebrenica, Tomasica, Jasenovaca, Blajburga se pravi lud ili je mnogo naivan.
Srecno u svakom slucaju.
Onaj ko ocekuje "drugo poluvrijeme" bez novih Oluja, Srebrenica, Tomasica, Jasenovaca, Blajburga se pravi lud ili je mnogo naivan.
Srecno u svakom slucaju.
-
RIOP
#946 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.
Hrvatska se oslobodila u ovoj akciji, i sinoc sam gledao neku emisiju o Oluji, gdje kaze da su strane sile znale (i Amerika) znale da ce se ovo uraditi, i rekli su je to legitimno pravo. E sada, ko i u svakom ratu imas majmuna koji su kasnije isli pljackali i ubijali pretezno starce, toga je bilo i bice u svim ratovima. Jedina razlika između Hrvatske i BiH je ta sto je nama uskraceno i oruzje i sve ostalo, a kada pogledas snimke iz Oluje kakvo naoruzanje imaju Hrvatski vojnici imas sta i viditi. Da ne spominjem dva fronta koja su se vodila u BiH na pojedinim mjestima. Kad se pogleda Bihac i price da bi bio Srebrenica, nebi nikada jer su bili bolje organizovani i spremniji.
-
greenergy
#947 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.
Na Balkanu nepostoji drugo poluvrijeme,triiksa wrote:Hrvati su Olujom dokazali smislenost koncepta etnickog ciscenja onima koji u dubini duse podrzavaju taj koncept ( bez obzira na naciju). Sad je samo pitanje kad i gdje ce se to nastaviti, posto se svijest o nekoj "vojnoj nadmoci", "nerasciscenim racunima", "referendumima" polako ali sigurno ponovo stvara.
Srecno u svakom slucaju.
ko da je rat bio samo jednom i biće još jednom.
Gdje bi to Hrvatska ''drugo poluvrijeme'' igrala, negdje u gostima?
Npr Herceg Bosni?
-
mudrac2
#948 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.
možda u srbiji? možda bi balkansko zlo stalo kad bi se srbija podijelila na okupacione zone.
-
triiksa
#949 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.
Pogresno se izrazih. Umjesto "drugo poluvrijeme" treba biti "slijedeca epizoda".greenergy wrote:Na Balkanu nepostoji drugo poluvrijeme,triiksa wrote:Hrvati su Olujom dokazali smislenost koncepta etnickog ciscenja onima koji u dubini duse podrzavaju taj koncept ( bez obzira na naciju). Sad je samo pitanje kad i gdje ce se to nastaviti, posto se svijest o nekoj "vojnoj nadmoci", "nerasciscenim racunima", "referendumima" polako ali sigurno ponovo stvara.
Srecno u svakom slucaju.
ko da je rat bio samo jednom i biće još jednom.
Gdje bi to Hrvatska ''drugo poluvrijeme'' igrala, negdje u gostima?
Npr Herceg Bosni?
-
greenergy
#950 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.
Gdje ti živiš, nije Bosna do Kozije Ćuprije, Istočna Bosna je skoro etnički očišćena od Bošnjaka, isto kao Hrvatska od Srba.Latte wrote:Srbi nemaju pravo da se zale na ista sto im se desilo u ratu.greenergy wrote:Isto tako žale neki u Istočnoj Bosni po pitanju proterjanih Bošnjaka.Latte wrote:Jedino mi je zao sto tokom Oluje srbi nisi protjerani do Afrike.
Dosli su da kolju i siluju,dobili su po guzovima i sad usrani leze u zatvoru.