Jala Brat & Buba Corelli

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
hekaton

#926 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by hekaton »

ako ovako nastave mogli bi da sjebu saleta popovica...kome ce marina tucakovic prodavati pjesme kad svi hoce da sa njima rade...
smak svijeta je blizu
Point.

#927 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Point. »

Ja ne znam koliko moraš biti razvijen u glavi da slušaš smeće od ove muzike koju furaju ova dvojica kockastih glava. Ovo je čisto smeće i izgleda da je došao takav vakat da sto veće smeće snimaš više si popularan. Rasta, Buba, Jala i ostale pičke materine zakonom zabraniti. Priglupljuju omladinu, baš ko i turbo folk muzika. Isto sranje.

Onako finih pjesama o ženama a ova dva masna, debela krmka o trljanju pičke, bacanju eura, gucci i slične gluposti. Jebem ti i drob i pogaču, od Čole, Dugmeta, Pušenja, Letu Štuke Sarajevo spalo na ove i slične degenerike.
Nadzorna_ploca

#928 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Nadzorna_ploca »

Da upadnemo u problemeeeeese
Hasan006

#929 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Hasan006 »

Point. wrote:Ja ne znam koliko moraš biti razvijen u glavi da slušaš smeće od ove muzike koju furaju ova dvojica kockastih glava. Ovo je čisto smeće i izgleda da je došao takav vakat da sto veće smeće snimaš više si popularan. Rasta, Buba, Jala i ostale pičke materine zakonom zabraniti. Priglupljuju omladinu, baš ko i turbo folk muzika. Isto sranje.

Onako finih pjesama o ženama a ova dva masna, debela krmka o trljanju pičke, bacanju eura, gucci i slične gluposti. Jebem ti i drob i pogaču, od Čole, Dugmeta, Pušenja, Letu Štuke Sarajevo spalo na ove i slične degenerike.
Isfurana i izlizana priča. Čuj da se zabrani muzika samo zbog eksplicitnih tekstova, pa nismo u Afganistanu ili Sjevernoj Koreji. A takvo je vrijeme došlo da današnju omladinu što ti ka'eš "priglupljuje" sve što im se servira preko interneta, ne samo ovo. Jednostavno takav vakat došao, svugdje u svijetu je nešto što se nekada smatralo smećem i šundom sada u trendu, od odjeće preko arhitekture do muzike. Da malo pratiš stranu scenu znao bi da je njima 80% mainstream muzike upravo na fazon Bube i Jale (samo bez turbofolk elemenata, ali to je ta tematika i spotovi), glupo je očekivati da to ne stigne i kod nas.
Point.

#930 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Point. »

Hasan006 wrote:
Point. wrote:Ja ne znam koliko moraš biti razvijen u glavi da slušaš smeće od ove muzike koju furaju ova dvojica kockastih glava. Ovo je čisto smeće i izgleda da je došao takav vakat da sto veće smeće snimaš više si popularan. Rasta, Buba, Jala i ostale pičke materine zakonom zabraniti. Priglupljuju omladinu, baš ko i turbo folk muzika. Isto sranje.

Isfurana i izlizana priča. Čuj da se zabrani muzika samo zbog eksplicitnih tekstova, pa nismo u Afganistanu ili Sjevernoj Koreji. A takvo je vrijeme došlo da današnju omladinu što ti ka'eš "priglupljuje" sve što im se servira preko interneta, ne samo ovo. Jednostavno takav vakat došao, svugdje u svijetu je nešto što se nekada smatralo smećem i šundom sada u trendu, od odjeće preko arhitekture do muzike. Da malo pratiš stranu scenu znao bi da je njima 80% mainstream muzike upravo na fazon Bube i Jale (samo bez turbofolk elemenata, ali to je ta tematika i spotovi), glupo je očekivati da to ne stigne i kod nas.
Znam jebiga, samo je žalosno na šta je muzika spala da se omladina pali na ove dvije masne ublehe i njihove "poruke" .
zomri

#931 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

Uvijek je generacija prije prezirala ono što sluša generacija poslije, mahom iz nerazumijevanja.
zrakomlat

#932 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zrakomlat »

:lol: :lol: :lol: :thumbup: taman tako
...................................

Point.

#933 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Point. »

zomri wrote:Uvijek je generacija prije prezirala ono što sluša generacija poslije, mahom iz nerazumijevanja.
Ova dvojica sami sebe ne razumiju, kamoli ostali.
Hasan006

#934 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Hasan006 »

zrakomlat wrote:

:lol: :lol: :lol: :thumbup: taman tako
...................................

Niđe veze, al baš. Ima po fejsu dosta boljih zajebancija na njihov račun, ovoj dvojici po faci vidiš da svakako nisu poslušali ništa kvalitetnije od Sinana i Ljube u životu.
AstorH

#935 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by AstorH »

Meni su okej, sta znam. Zvuce nekako originalno i nisu stereotipni kao drugi na Balkanu.
Furaju svoj fazon i rekao bih da im ide od ruke.
I to treba rec.
zomri

#936 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

Point. wrote:
zomri wrote:Uvijek je generacija prije prezirala ono što sluša generacija poslije, mahom iz nerazumijevanja.
Eno hiljade koji ih razumiju u Skenderiji, na Tašu, u Budvi i širom Balkana. A i njih dva jako dobro razumiju stvari, imaš sliku kao dokaz par strana ranije.
Point.

#937 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Point. »

zomri wrote:
Point. wrote:
Eno hiljade koji ih razumiju u Skenderiji, na Tašu, u Budvi i širom Balkana. A i njih dva jako dobro razumiju stvari, imaš sliku kao dokaz par strana ranije.
Iskreno, žalim omladinu koja "razumije" ovu dvojicu i slične tipa Rasta i ostale gluposti.
pussysmoke

#938 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pussysmoke »

.
Last edited by pussysmoke on 26/12/2019 22:20, edited 1 time in total.
zomri

#939 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

Prvi u moralisanju poštovalac narkomana i navijač fašističkog kluba. :roll:
Point.

#940 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Point. »

zomri wrote:Prvi u moralisanju poštovalac narkomana i navijač fašističkog kluba. :roll:
Ti si očigledno neko dijete. Čim ti je ovakav rezon. Fašistički klub? :lol:

Evo ti jedna lekcija, ne poistovjećuj klub sa jednim dijelom navijača i ne poistovjećuj ovu dvojicu kretena sa bilo kakvom vrstom muzike.
Ommadawn

#941 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Ommadawn »

To je jedna stvar.
Ali ne i primarni razlog po pitanju ovog dvojca. Ja jednostavno ne vidim nikakvu kvalitetu u njihovoj muzici. Nikakvu umjetnost. Razumijes?
Nema to veze sa mojim godinama ili mojom generacijom.
Letu Stuke i Vela Havle su meni odlicni bendovi.
Zoster mi je fantastican.
zomri

#942 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

Ommadawn wrote:
To je jedna stvar.
Ali ne i primarni razlog po pitanju ovog dvojca. Ja jednostavno ne vidim nikakvu kvalitetu u njihovoj muzici. Nikakvu umjetnost. Razumijes?
Nema to veze sa mojim godinama ili mojom generacijom.
Letu Stuke i Vela Havle su meni odlicni bendovi.
Zoster mi je fantastican.
Jedna je stvar reći "ne sviđa mi se" a sasvim druga "to je sranje, svako ko to sluša je glup/seljak/papak...". U drugom slučaju riječ je o kultur-fašizmu.

Traženje umjetnosti u popularnoj muzici je isto kao da tražiš jela restoranske kvalitete u fast food kiosku. Ono, možda i naletiš, ali to nije jebena poenta.
dječak sa šibicama

#943 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dječak sa šibicama »

To bas i nije istina, jedino je poznat otpor konzervativaca kod pojave rock and rolla, to je tada bila revolucija u muzici.

Danas, bas i ne vidim da se neko sablaznjava eurodensom devedesetih, ko slusa elektronsku muziku slusa i to, ostali zanrovi su takodje svojevrsna nadogradnja vec postojecih.

Ovo sto furaju Buba i Jala je klasicno silovanje sluha, ali klinci to vole.
dale cooper

#944 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

Zašto se pop pjesma ne može smatrati umjetnošću?
Ommadawn

#945 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Ommadawn »

dale cooper wrote:Zašto se pop pjesma ne može smatrati umjetnošću?
I ja se pitam isto.
zomri

#946 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

Ommadawn wrote:
I ja se pitam isto.
Koji vam dio tačno nije jasan pa da pojasnim :-)
zomri wrote: Traženje umjetnosti u popularnoj muzici je isto kao da tražiš jela restoranske kvalitete u fast food kiosku. Ono, možda i naletiš, ali to nije jebena poenta.
zomri

#947 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

dječak sa šibicama wrote:
To bas i nije istina, jedino je poznat otpor konzervativaca kod pojave rock and rolla, to je tada bila revolucija u muzici.

Danas, bas i ne vidim da se neko sablaznjava eurodensom devedesetih, ko slusa elektronsku muziku slusa i to, ostali zanrovi su takodje svojevrsna nadogradnja vec postojecih.

Ovo sto furaju Buba i Jala je klasicno silovanje sluha, ali klinci to vole.
Dijete sam devedesetih pa iz prve ruke znam šta je moja generacija proživljavala. Od tehna i trancea, preko ovih što su turbo folk furali pa do mene sa marilyn mansonom i sličnima. Ne vidim razliku nikakvu.
dale cooper

#948 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

zomri wrote:
Ommadawn wrote:
I ja se pitam isto.
Koji vam dio tačno nije jasan pa da pojasnim :-)
zomri wrote: Traženje umjetnosti u popularnoj muzici je isto kao da tražiš jela restoranske kvalitete u fast food kiosku. Ono, možda i naletiš, ali to nije jebena poenta.
Pa način na koji si to formulisao zvuči kao da je to više iznimka nego pravilo. Što mislim da nije slučaj, sa obzirom na toliko dobrih pop
pjesama kroz istoriju.
zomri

#949 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

to nije ono što si prvobitno pitao :-)

dobrih pop pjesama ima dosta ali "umjetnički" dobrih i ne baš IMHO. poenta svega je svakako da kao što fast food kiosku ne prilaziš sa očekivanjem kvalitete hrane iz fine-dining restorana, tako ni pop pjesmi ne prilaziš sa arsenalom kriterija za procjenu umjetničke kvalitete. legitimno je, ali istovremeno i kinda glupo.
dale cooper

#950 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

zomri wrote:to nije ono što si prvobitno pitao :-)

dobrih pop pjesama ima dosta ali "umjetnički" dobrih i ne baš IMHO. poenta svega je svakako da kao što fast food kiosku ne prilaziš sa očekivanjem kvalitete hrane iz fine-dining restorana, tako ni pop pjesmi ne prilaziš sa arsenalom kriterija za procjenu umjetničke kvalitete. legitimno je, ali istovremeno i glupo.
Napraviti sjajnu pjesmu je samo po sebi umjetnost. Nebitno je li pop ili rock ili bilo šta drugo. Mislim, zar bilo ko može reći da recimo
Michael Jackson, Prince ili Madonna nisu sjajni pop izvođači kao i veliki umjetnici? Čini mi se da si sada ti pomalo rockist sa tim poređenjem
pop muzike sa junk foodom odnosno nečega što je nekvalitetno, potrošno i ne traje dugo. :mrgreen:
Post Reply