Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
512MB

#926 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by 512MB »

Nas mentalitet? Slika svlacionice poslije japanske reprezentacije na svjetskom prvenstvu:

Image

A Banja Luka, 80% doslji su krkani iz hrvatskih vukojebina, kruzila je negdje slika svinja na balkonu 5. sprata neke zgrade u centru...
JThomas

#927 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by JThomas »

pecate se.
kiligonzales

#928 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by kiligonzales »

Dozer wrote:
kiligonzales wrote: Htijeli vi Sarajevo predstaviti kao prijestolnicu beznadja i kasabu, Sarajevo je ipak grad koji se upisao u svijetsku historiju po mnogo cemu i jos je glavni grad ove zemlje.

https://www.independent.co.uk/travel-0/ ... 75966.html

Ono sto bi ga jos ucinilo boljim jeste ulaganje u industriju zabave, u kulturno naslijedje, infrastrukturu, kako bi pored onoga sto vec imamo u Sarajevu mogli vidjeti i vise od toga brze i prakticnije.
Upravo u ovome i jeste problem u danasnjem Sarajevu. Oni koji ga vode i njime upravljaju, a i kompletnom drzavom uostalom, naprosto nisu sposobni za ovakvo razmisljanje. Dijelom radi vlastitih mentalnih kapaciteta koji su nastimani na neke druge vrijednosti, a dijelom radi mainstream politike koja ne zeli da se bilo sta ovdje ubrzano razvija i unapredjuje, jer bi to onda znacilo vise posla i novca za ljude, a samim tim i manje ENV uticaja na te iste ljude.
O religijskim faktorima je suvisno i pricati, jer za njih je sve to razvrat, haram, itd.
Ma kakav religijski faktor, da ljudi sami ne dolaze tobe ko bi ovdje realno drzao do religije, jer zabavan zivot moze da kosta realno i dobro opali po glavi, sve zavisi od toga ko se na sta nakaci bez mjere.

Alkohol se ovdje pije otkad je i nas, gudre na ulici i previse, prostitucije ima toliko da je i ocita, kocke isto tako. Svak prica o tome kako neko nekome u Sa brani nesto ili gdje u BiH, a mi ni u cemu standarda nemamo, pa ni u ovome. Ne mora se u BG otici ili u Amsterdam da bi se zivjelo zabavno. Kad kazu u Sa nema diskoteke velike, bilo ih je, pa buc nasi paunovi u sve ijednoj napravili pucnjavu ili neko sranje, pa se vremenom zatvore. Jbt, kod nas se paunovi u bezistanu popucaju, a ne u kafani. :D u Gradu od 300 hiljada stanovnika, to ne moze da se ne primjeti. Najsigurnije nam mjesto zabave godinama Koloseum, dodjes ko gospodin, licnu kartu na uvid, pistolj odlozi, lose raspolozenje takodjer, obezbjedjenje na nivou, udji unutra kockaj, ako ima kakva muzika, sjedi u separe odrvi se, ako sta upoznas lagano se u stan sprovedi i to je to. Kod nas se ljudi dok je Hacijenda ubijala poslom, popucaju na semaforu do nje, kad vec ne moze unutra. :lol:

Realno moze se sve to dici na nivo vise, ali rijetki zele uloziti u sve sto cini jedno takvo mjesto.

Pa Premier Kladionica nam je u top 5 prema profitu koji je ostvarila koliko se sjecam bila u prosloj godini. Kad nas vec ide na tome polju, sagradimo kakav hazarni gradic i daj ga na upravljanje onome ko zna posao i ozezi reklamu na najpopularnijim stanicama dunjaluckim i ganola ubiri kes kroz neki zakonski okvir od domace i strane raje.
BajramBarecula

#929 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by BajramBarecula »

512MB wrote:Nas mentalitet? Slika svlacionice poslije japanske reprezentacije na svjetskom prvenstvu:

Image

A Banja Luka, 80% doslji su krkani iz hrvatskih vukojebina, kruzila je negdje slika svinja na balkonu 5. sprata neke zgrade u centru...
sta zna svinja sta je 5. sprat
Dozer

#930 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Dozer »

Klasicno licemjerstvo.
Hakiz

#931 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Hakiz »

512MB wrote:Nas mentalitet? Slika svlacionice poslije japanske reprezentacije na svjetskom prvenstvu:

Image

Japan, Taiji:

Image
suncana_strana

#932 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by suncana_strana »

Bosnjaci iz BIH su , iako po sluzbenim izvjescima po radnoj etici slove kao jedna od najbolje integriranih skupina u Njemackoj, spadaju takodjer u jednu od najkonzervativnijih etnickih skupina.
Albanci su samo ispred.
Cak 94% Bosnjaka u dijaspori smatra da je pogresno ozeniti se za pripadnika druge vjeroispovjesti od njihove, te se zene/udaju za pripadnika/cu svoje etnicke skupine.
Jel to dovoljno govori o konzervativnosti i zatvorenosti ili ne?

U anketi koju je sprovela jedna njemacka novinska kuca , Albanci (Kosovari) i Bosnjaci sa prostora EX-YU strogo odbacuju mogucnost da se ozene/udaju za etnicku Njemicu jer se kosi sa njihovim svjetonazorom.

BIH jeste jedna strogo konzervativna sredina, jer su narodi u BIH strogo konzervativni i zatvoreni prema drugacijem od sebe.

Jako rijetko, skoro pa nemoguce je pronaci slucaj da se muslimanka iz BIH udala za Hrvata/Srbina. U Njemackoj je takav slucaj rijedak, jako rijedak.
I pripadnici ostala dva naroda iz BIH imaju identicno razmisljanje.
Hrvatica iz Posusja da se uda za Srbina/Bosnjaka?
Ma nema sanse.

Takodjer, isti slucaj je i sa Hrvatima i Srbima iz BIH. I oni jesu mnogo zatvoreniji od Hrvata i Srba iz Hrvatske i Srbije.

Radi se o tome da pokusavate pokazati da je BIH otvoreno i liberalno drustvo, ali nije.

Da, Hrvatska i Srbija su ipak daleko ispred BIH, u mnogim segmentima.
Tako da ipak nekim stvarima treba pogledati u oci.
triconja

#933 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by triconja »

suncana_strana wrote: Da, Hrvatska i Srbija su ipak daleko ispred BIH, u mnogim segmentima.
Eee ja ti propagande, ni mala djeca ne bi povjerovala u takve nebuloze. Pa u mene pola familije udano ili ozenjeno za druge vjere, eee. Kako je to moguce kad zivimo u muslimanskoj dzamahiriji?
suncana_strana

#934 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by suncana_strana »

triconja wrote:
suncana_strana wrote: Da, Hrvatska i Srbija su ipak daleko ispred BIH, u mnogim segmentima.
Eee ja ti propagande, ni mala djeca ne bi povjerovala u takve nebuloze. Pa u mene pola familije udano ili ozenjeno za druge vjere, eee. Kako je to moguce kad zivimo u muslimanskoj dzamahiriji?
Pa vjerujem da je istina to sto pises. Ali to su brakovi koji su vjerojatno sklopljeni u komunistickom sustavu, prije 1992 godine. Danas, u danasnjem sustavu vrijednosti koji je na snazi, znas i sam da nije tako. I jugoslovensko Sarajevo je bilo mnogo drugacije u odnosu na ovo danasnje.

Mnogo sto je bilo drugacije prije rata, i sada.

Ali eto sada ces ti reci da nije tako, da su to mjesani brakovi koji su nedavno sklopljeni i tako, sto naravno ne odgovara istini.
sheilak

#935 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by sheilak »

Vjerovatno je i ovdje uvelicano al da je istina jeste
Ja jednom upoznao djevojku iz mostara kojoj je prelazak na istocni dio bio ravno prelasku u gulag a kad je "skontala" da sam "musliman" prestala je komunikacija medju nama
Srecom to je bio jedini slucaj a upoznao sam dosta hrvatica tako da ne vjerujem da je toliki broj koliko ga majorizirana predstavlja al da ima ima toga vjerujem dosta posebno po manjim mjestima tipa posusje grude i sl (r)
moonca

#936 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by moonca »

:okice:
Pogotovo ratna dejstva, disciplina, obrazovanost, tolerancija ..... uh duga je lista. Jedinstveni- drz ste se za usi i igrajte sitno i brzo. :roll:

Moram dodati- cast izuzecima.Sreca ima ih.
moonca

#937 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by moonca »

sheilak wrote:Vjerovatno je i ovdje uvelicano al da je istina jeste
Ja jednom upoznao djevojku iz mostara kojoj je prelazak na istocni dio bio ravno prelasku u gulag a kad je "skontala" da sam "musliman" prestala je komunikacija medju nama
Srecom to je bio jedini slucaj a upoznao sam dosta hrvatica tako da ne vjerujem da je toliki broj koliko ga majorizirana predstavlja al da ima ima toga vjerujem dosta posebno po manjim mjestima tipa posusje grude i sl (r)
Ne znam kako je skontala, meni ne licis. :zoka:

:D
sheilak

#938 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by sheilak »

moonca wrote:

Pa nisam rekao da licim nego vjerovatno ime pa konta musliman je (r)
moonca

#939 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by moonca »

sheilak wrote:
moonca wrote:

Eh, Zlatana ima na svim stranama. :)
triconja

#940 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by triconja »

suncana_strana wrote:
triconja wrote:
Pa vjerujem da je istina to sto pises. Ali to su brakovi koji su vjerojatno sklopljeni u komunistickom sustavu, prije 1992 godine. Danas, u danasnjem sustavu vrijednosti koji je na snazi, znas i sam da nije tako. I jugoslovensko Sarajevo je bilo mnogo drugacije u odnosu na ovo danasnje.

Ali eto sada ces ti reci da nije tako, da su to mjesani brakovi koji su nedavno sklopljeni i tako, sto naravno ne odgovara istini.
Eee, al gledaj sta je fazon moja ti, nismo mi primitivci da se mnozimo sa nasim nam dragim susjedima, sklapa se po dijaspori i siri se nas gen po svedskim, indijskim, americkim a bogami i njemackim autohtonim porodicama. :D
triconja

#941 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by triconja »

sheilak wrote:
moonca wrote:

Pa vidi se covjeku po cehri mu jel musliman ili nije ba :lol: :lol: :lol:
moonca

#942 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by moonca »

triconja wrote:
sheilak wrote:
moonca wrote:

Pa vidi se covjeku po cehri mu jel musliman ili nije ba :lol: :lol: :lol:
Mislis po 'glavi' :?: :wink: :lol: :lol:
Fudo387

#943 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Fudo387 »

Mene se najvise dojmila urbana banjalucka sredina, moderna Srbija, i jos modernija Hrvatska.
Miljama je to ispred balijske kasabe u kojoj odbijaju da guze mlade studentkinje iz Sredisnje Bosne.
Kol’ko je to napredno, eno neki dan slikali lika sto jebe kokosi po Srbiji...eeejjjj kokosi!
Dje su oni, a dje smo mi.
Tuga.
Hakiz

#944 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Hakiz »

suncana_strana wrote:
triconja wrote:

Da ti ovako odgovorim: Nakon što su od 1992. do 1995. oni koji oko vrata nose krst masovno silovali žene koja oko vrata nose polumjesec, teško je povjerovati da neki babo koji oko vrata nosi polumjesec bi skakao od sreće što mu se kćer udaje za nekoga ko oko vrata nosi krst.

Kontaš?
triconja

#945 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by triconja »

moonca wrote: Mislis po 'glavi' :?: :wink: :lol: :lol:
Jok, po gujici :lol:
suncana_strana

#946 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by suncana_strana »

Hakiz wrote:
Da ti ovako odgovorim: Nakon što su od 1992. do 1995. oni koji oko vrata nose krst masovno silovali žene koja oko vrata nose polumjesec, teško je povjerovati da neki babo koji oko vrata nosi polumjesec bi skakao od sreće što mu se kćer udaje za nekoga ko oko vrata nosi krst.

Kontaš?

Pa upravo o tom i pricam. Ta multikulturalna "BIH" de facto ne postoji, osim u vasoj imaginaciji koji pokusavate prezentirati kao istinu.
Zar nije lakse reci kakva je danasnja Bosna u realnosti umjesto sebe zavaravati i lagati?

Neki "babo" iz Bosne bi skakao od srece kad mu se kcer udaje za Nijemca koji nosi krst oko vrata, dok su Hrvati/Srbi vec nepremostiv problem.

Znas, licemjerstvo ljudi u Bosni je fenomen. :D
triconja

#947 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by triconja »

suncana_strana wrote: Pa upravo o tom i pricam. Ta multikulturalna "BIH" de facto ne postoji, osim u vasoj imaginaciji koji pokusavate prezentirati kao istinu.
Zar nije lakse reci kakva je danasnja Bosna u realnosti umjesto sebe zavaravati i lagati?

Neki "babo" iz Bosne bi skakao od srece kad mu se kcer udaje za Nijemca koji nosi krst oko vrata, dok su Hrvati/Srbi vec nepremostiv problem.

Znas, licemjerstvo ljudi u Bosni je fenomen. :D
Imat obraza takve stvari govorit nakon onog sto je hakiz napiso more samo fasista (nacista bi bilo preciznije) govorit.
HAVANA

#948 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by HAVANA »

Pa jebem li ga ako igdje u bosni ima mijesanih brakova to je u sarajevu i tuzli najvecim postotkom.Ne kontam sto si se svezala bosnjaka ako si dobronamjerne kritike kako je predstavljas...De nam malo o svojoj okolini pisi,kakve sise su oni dojili i koga zene...
HAVANA

#949 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by HAVANA »

Bil ti tata dao da te osunecen oplodi?
triconja

#950 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by triconja »

HAVANA wrote:Pa jebem li ga ako igdje u bosni ima mijesanih brakova to je u sarajevu i tuzli najvecim postotkom.Ne kontam sto si se svezala bosnjaka ako si dobronamjerne kritike kako je predstavljas...De nam malo o svojoj okolini pisi,kakve sise su oni dojili i koga zene...
Pa pusti jaro malo, nek smo u toku kakvim stvarima filuju buduce neprijatelje bosne da ne bude kasnije iznenadjenja, ko nas bre zavadi i tako tih postapalica :bih:
Locked