Ilegalni migranti u BiH
- insomnia78
#926 Re: Migranti
Necu nego imaju oni taj obicaj
- Radio Sarajevo
#927 Re: Migranti
Svi koji pričaju protiv ovih ljudi nemaju pojma kroz šta su oni sve prošli.
Sve i da su to ekonomski migranti, oni uglavnom bježe iz država koje su uništene, poput Libije, Iraka, Afganistana i sl. Ko govori da je tamo bezbjedno, taj je umobolan.
Neka ljudi idu do Njemačke ako žele i ako misle da je tamo bolje, ko smo mi da kome šta govorimo. Ako možemo pomoći, možemo, a ako ne, onda ne trebamo pričati gluposti.
Svi ovi koji pričaju o "ekonomskim migrantima" nisu ni otišli pred Vijećnicu da vide da tu ima i djece, žena, ali naravno i jačih muškaraca. Šta treba, da idu u rat jer je to tako "normalno"? Da sam iz bilo koje od tih zemalja, isto bih uradio.
Sve i da su to ekonomski migranti, oni uglavnom bježe iz država koje su uništene, poput Libije, Iraka, Afganistana i sl. Ko govori da je tamo bezbjedno, taj je umobolan.
Neka ljudi idu do Njemačke ako žele i ako misle da je tamo bolje, ko smo mi da kome šta govorimo. Ako možemo pomoći, možemo, a ako ne, onda ne trebamo pričati gluposti.
Svi ovi koji pričaju o "ekonomskim migrantima" nisu ni otišli pred Vijećnicu da vide da tu ima i djece, žena, ali naravno i jačih muškaraca. Šta treba, da idu u rat jer je to tako "normalno"? Da sam iz bilo koje od tih zemalja, isto bih uradio.
- insomnia78
#928 Re: Migranti
Kako ti mudro zaobidje Maroko, Alzir, Tunis, Pakistan...
- mousstapha
#929 Re: Migranti
Treba im otic reci da im je dobro samo nek ne puca.
- Radio Sarajevo
#930 Re: Migranti
Misliš da je lijepo u Alžiru i Pakistanu?insomnia78 wrote:Kako ti mudro zaobidje Maroko, Alzir, Tunis, Pakistan...
U Maroku se može živjeti, to mi je jasno, ali sirotinje ima kao u priči.
- insomnia78
#931 Re: Migranti
A sta ti mislis da svi mogu zivjeti u Njemackoj?
-
Heller
#933 Re: Migranti
Rješenje je da 500.000.000 ljudi živi u Njemačkoj.Radio Sarajevo wrote:Misliš da je lijepo u Alžiru i Pakistanu?insomnia78 wrote:Kako ti mudro zaobidje Maroko, Alzir, Tunis, Pakistan...
U Maroku se može živjeti, to mi je jasno, ali sirotinje ima kao u priči.
Nego mogo bi se neki biznis plan razradit preko Merkelove, šupa, garaža izdavat za boravak, salame i kajmaka i po migrantu pedest ojra, ol inkluziv
Last edited by Heller on 14/05/2018 22:38, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#934 Re: Migranti
Mensčini da negdje pročitah kako Italija uopšte nema problema s njima jer ih istovaraju na granicamaTito_i_Partija wrote:Ekonomski migranti. Zanima me sta ce ova nova desnicarska vlada Italije uradit', njih tamo dolazi na stotine svaki dan.
Valjda je Italija i država s najmanje "terorističkih napada"
- SmokingMan
#935 Re: Migranti
Danas kod transferzale u aerodromskom naselju naiđon na nekih 50.tak i više migranata.Kuda će oni po ovakoj nevolji od nevremena?
- volta dzontra
#936 Re: Migranti
ovu migraciju kao i proslih godina netko usmjerava. prije godinu dana nijedan nije isao preko BIH. sad odjednom najpovoljnija ruta. pojavili su se vec “welcome refuges” NGOovci. javna je tajna da ih oni informiraju, usmjeravaju, medijski pokrivaju i vrse pritisak na policijske snage da ih slucajno ne bi po pojednostavljenom postupku frknuli nazad preko granice....
uglavnom. mozda je netko odlucio malo ih hotspotirati u BIH. naravno svako sr.anje s migrantima ce pasti na plodno tlo
uglavnom. mozda je netko odlucio malo ih hotspotirati u BIH. naravno svako sr.anje s migrantima ce pasti na plodno tlo
- It_is_a_Leclerc
#937 Re: Migranti
Pa nije ni u Bosni bezbjedno, pa i Bosna je ekonomski razrušena i uništena. Šta to znači ?! Da bi mi svi trebali lijepo papire u Miljacku, i put pod noge, pa ko nas primi - primi. Ako nas negdje malo i ispendreče jer smo ilegalni do zla Boga, kukat ćemo kako je to grozno i nepravedno.Radio Sarajevo wrote:Svi koji pričaju protiv ovih ljudi nemaju pojma kroz šta su oni sve prošli.
Bošnjo kad želi u Njemačku šalje mailove, uči jezik, ide pred ambasadu k'o pseto, pa tek onda kofere u šake i u Njemačku.
Samo vi bodrite ovo. Imat ćete puno vremena da se kajete.
Naprimjer, kad vam za sestrom, majkom ili kćerkom neki od ovih balavaca sa novim slušalicama u ušima krene zviždukati, cvokotati, ili kad vam, kako je to bio slučaj u Bihaću, isprazne i opljačkaju kuću.
- Radio Sarajevo
#938 Re: Migranti
Ima li nekih policijskih izvještaja o ovim silnim pljačkama, dobacivanjem i ostalim glupostima koje raja navode? Meni se sve to čini kao rekla kazala priče.It_is_a_Leclerc wrote:Pa nije ni u Bosni bezbjedno, pa i Bosna je ekonomski razrušena i uništena. Šta to znači ?! Da bi mi svi trebali lijepo papire u Miljacku, i put pod noge, pa ko nas primi - primi. Ako nas negdje malo i ispendreče jer smo ilegalni do zla Boga, kukat ćemo kako je to grozno i nepravedno.Radio Sarajevo wrote:Svi koji pričaju protiv ovih ljudi nemaju pojma kroz šta su oni sve prošli.
Bošnjo kad želi u Njemačku šalje mailove, uči jezik, ide pred ambasadu k'o pseto, pa tek onda kofere u šake i u Njemačku.
Naprimjer, kad vam za sestrom, majkom ili kćerkom neki od ovih balavaca sa novim slušalicama u ušima krene zviždukati, cvokotati, ili kad vam, kako je to bio slučaj u Bihaću, isprazne i opljačkaju kuću.
Porediti Bosnu i zemlje iz kojih ovi ljudi dolaze mogu samo neupućeni ili zlonamjerni. Vjerujem da ti nisi zlonamjeran, pa ti zato i odgovaram. Bio sam u sve i jednoj zemlji iz kojih ovi ljudi dolaze jer sam poslom mnogo putovao, i mogu ti reći da je Bosna za njih mnogo više nego Njemačka za nas. Ako ne vjeruješ, savjetujem ti da malo odeš u te zemlje, pa ćeš biti mnogo zadovoljniji stanjem u Bosni.
Najbogatija od svih tih zemalja je Maroko, a u Maroku sirotinje ima mnogo više nego kod nas. Mnogi ljudi žive na planinama, gdje kuće prave od blata i sretni su ako imaju komad stoke. U Bosni niko ne živi u kući od blata.
-
Heller
#939 Re: Migranti
Ok, svejedno treba utvrditi odakle su a onda ih nabit nogom u guzicu nazad ako nisu iz ratne zone.Radio Sarajevo wrote:Ima li nekih policijskih izvještaja o ovim silnim pljačkama, dobacivanjem i ostalim glupostima koje raja navode? Meni se sve to čini kao rekla kazala priče.It_is_a_Leclerc wrote:Pa nije ni u Bosni bezbjedno, pa i Bosna je ekonomski razrušena i uništena. Šta to znači ?! Da bi mi svi trebali lijepo papire u Miljacku, i put pod noge, pa ko nas primi - primi. Ako nas negdje malo i ispendreče jer smo ilegalni do zla Boga, kukat ćemo kako je to grozno i nepravedno.Radio Sarajevo wrote:Svi koji pričaju protiv ovih ljudi nemaju pojma kroz šta su oni sve prošli.
Porediti Bosnu i zemlje iz kojih ovi ljudi dolaze mogu samo neupućeni ili zlonamjerni. Vjerujem da ti nisi zlonamjeran, pa ti zato i odgovaram. Bio sam u sve i jednoj zemlji iz kojih ovi ljudi dolaze jer sam poslom mnogo putovao, i mogu ti reći da je Bosna za njih mnogo više nego Njemačka za nas. Ako ne vjeruješ, savjetujem ti da malo odeš u te zemlje, pa ćeš biti mnogo zadovoljniji stanjem u Bosni.
Najbogatija od svih tih zemalja je Maroko, a u Maroku sirotinje ima mnogo više nego kod nas. Mnogi ljudi žive na planinama, gdje kuće prave od blata i sretni su ako imaju komad stoke. U Bosni niko ne živi u kući od blata.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#940 Re: Migranti
Ma ovdje se igra ''šalji dalje, magarac ko vrati''.
Izgleda da bi mi mogli biti magarci nad magarcima.
Ovi iz Srbije šalju nama, a mi nemamo kome, zatvorena granica sa Hrvatskom, odnosno EU.
Obzirom kako smo organizovani, katastrofa na pomolu.
Ovi iz Srbije šalju nama, a mi nemamo kome, zatvorena granica sa Hrvatskom, odnosno EU.
-
Heller
#941 Re: Migranti
Treba ih preko Rače vraćat Lepom Aci.Tomahawk11 wrote:Ma ovdje se igra ''šalji dalje, magarac ko vrati''.
- sigh
#942 Re: Migranti
Po mom mišljenju situacija polako izmice kontroli. Budući da stanujem u neposrednoj blizini parka, jucer sam se nagledao raznih stvari. Roditeljima od prijatelja koji su se parkirali uz park je razbijen prozor od auta te ukradena neka sitna roba. U isto vrijeme se desila tuca izmedju dvije grupe, policija je morala intervenisati. Kasnije tokom veceri u prolazu sam vidio da su dosla dva vozila hitne pomoći, moguce da je opet u pitanju bila neka tuca medju njima, jer je i dosta policije bilo prisutno.
Generalno mi je jako zao tih ljudi i njihove situacije, bez obzira da li bili ekonomski migranti ili ne. I ti ekonomski migranti su pobjegli iz nekih mracnih društava u potrazi za boljim zivotom. Valjda bi mi trebali imati razumijevanje za to. Medutim brine me skoro nikakva reakcija i ne spremnost nadleznih. Nesto se mora pod hitno uraditi da se ovi ljudi adekvatno zbrinu.
Generalno mi je jako zao tih ljudi i njihove situacije, bez obzira da li bili ekonomski migranti ili ne. I ti ekonomski migranti su pobjegli iz nekih mracnih društava u potrazi za boljim zivotom. Valjda bi mi trebali imati razumijevanje za to. Medutim brine me skoro nikakva reakcija i ne spremnost nadleznih. Nesto se mora pod hitno uraditi da se ovi ljudi adekvatno zbrinu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#943 Re: Migranti
Evo iz RS galame, a šta urade, haps, pa u institucije BiH.Heller wrote: Treba ih preko Rače vraćat Lepom Aci.
Zamisli da ih vrate preko grane u Srbiju, hoće malo sutra.
- Banksy
#944 Re: Migranti
On je obično dobro informiran i uglavnom govori razložno i pametno, a ovo mi se baš čini pretjeranim...
Goran Kovačević, profesor na fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, te ekspert za suzbijanje terorizma
Goran Kovačević, profesor na fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, te ekspert za suzbijanje terorizma
Goran Kovačević tvrdi da je u BiH stiglo 35 do 50 hiljada pripadnika ISIL-a!
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/807 ... video.html
Profesor Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu i stručnjak za sigurnost Goran Kovačević, gostujući u Dnevniku TV1, ustvrdio je da bh vlasti prikrivaju stvarni broj imigranata koji su ilegalno ušli u BiH naglašavajući da to uopće nisu imigranti nego pripadnici ISIL-a.
- O'zone
- Globalni moderator
#945 Re: Migranti
Ne znam odakle on povlači svoju tvrdnju....teoretski moguće je pa čak i vrlo vjerovatno da u grupama koje se kreću prema Europi nalaze i pripadnici ISIL-a koji bježe od odgovarajuće kazne koja ih sigurno sljeduje. Prije bih rekao da ih ima toliko ukupno u kretanju prema Europi nego u samoj BiH jer toliki broj pripadnika arapske poulacije trenutno ne boravi u BiH ni legalno ni ilegalno.
- animals
#946 Re: Migranti
Ma Isil je nebitan u ovoj prici..
ove migracije neko podstice za destabilizaciju Evrope..
ne moze Evropa primiti sav nerazvijeni svijet..
dovoljno je primila nas i iz Istocne Evrope..
i jos idemo..
ne mogu par zapadni zemalja podnijeti citav migracijski teret..
ove migracije neko podstice za destabilizaciju Evrope..
ne moze Evropa primiti sav nerazvijeni svijet..
dovoljno je primila nas i iz Istocne Evrope..
i jos idemo..
ne mogu par zapadni zemalja podnijeti citav migracijski teret..
- Thorgerson
#947 Re: Migranti
Nije problem pomoci brate, ali zar ne rekose da pojedini od ovih ljudi namjerno unistavaju svoje dokumente i sl. Dakle, nemas pojma ko su i sta su. To mogu biti i najbolji strucnjaci doktori inzinjeri iz Libije, Afganistana, Maroka nebitno, a mogu biti i zadnji olos, teroristi, zatvorenici itd. Mi to NE ZNAMO, jer nemamo pojma ni ko su, odakle su itd. Jer oni tako zele.Radio Sarajevo wrote:Svi koji pričaju protiv ovih ljudi nemaju pojma kroz šta su oni sve prošli.
Zasto?
Druga stvar, neko vec napisa. Ako ti u zemlji nije rat, jeste neimastina, ok shvatam zelis da ides gdje je bolje, pa postoji odredjeni obrazac za takvo nesto. A ne da uprtis zenu, tek rodjenu djecu i izvalis se nekome na livadu. I ko biva, evo mi dosli...de rijesite nam status, sredite prevoz mi hocemo u Njemacku.
-
Heller
#948 Re: Migranti
Doktori i inžinjeri nemaju potrebu da tabanaju do Evrope i pale dokumente.Thorgerson wrote:Nije problem pomoci brate, ali zar ne rekose da pojedini od ovih ljudi namjerno unistavaju svoje dokumente i sl. Dakle, nemas pojma ko su i sta su. To mogu biti i najbolji strucnjaci doktori inzinjeri iz Libije, Afganistana, Maroka nebitno, a mogu biti i zadnji olos, teroristi, zatvorenici itd. Mi to NE ZNAMO, jer nemamo pojma ni ko su, odakle su itd. Jer oni tako zele.Radio Sarajevo wrote:Svi koji pričaju protiv ovih ljudi nemaju pojma kroz šta su oni sve prošli.
Zasto?
Druga stvar, neko vec napisa. Ako ti u zemlji nije rat, jeste neimastina, ok shvatam zelis da ides gdje je bolje, pa postoji odredjeni obrazac za takvo nesto. A ne da uprtis zenu, tek rodjenu djecu i izvalis se nekome na livadu. I ko biva, evo mi dosli...de rijesite nam status, sredite prevoz mi hocemo u Njemacku.
- Thorgerson
#949 Re: Migranti
150 ih ulazi svaki danO'zone wrote:Ne znam odakle on povlači svoju tvrdnju....teoretski moguće je pa čak i vrlo vjerovatno da u grupama koje se kreću prema Europi nalaze i pripadnici ISIL-a koji bježe od odgovarajuće kazne koja ih sigurno sljeduje. Prije bih rekao da ih ima toliko ukupno u kretanju prema Europi nego u samoj BiH jer toliki broj pripadnika arapske poulacije trenutno ne boravi u BiH ni legalno ni ilegalno.
3500 ih je uslo od pocetka godine u BiH. Naravno, nasi se tek u maju sjetili i skontali da imaju problem, kad im je usred grada "odjednom" osvanulo satorsko naselje.
Dakle, htjeli mi to ili ne, oni dolaze. Otkriven je ocito "bosanski put" i ta se informacija siri medju migrantima. Zato neka se vlasti dobro pripreme.Uprava slovenske policije iznijela je podatak da, prema njihovim informacijama, na tzv. balkanskoj ruti, počevši od Grčke prema sjeverozapadu, na toplije vrijeme i bolje uvjete putovanja čeka od 50 do 60 tisuća migranata.
- Thorgerson
#950 Re: Migranti
To je bilo retoricko pitanje.Heller wrote:Doktori i inžinjeri nemaju potrebu da tabanaju do Evrope i pale dokumente.Thorgerson wrote:Nije problem pomoci brate, ali zar ne rekose da pojedini od ovih ljudi namjerno unistavaju svoje dokumente i sl. Dakle, nemas pojma ko su i sta su. To mogu biti i najbolji strucnjaci doktori inzinjeri iz Libije, Afganistana, Maroka nebitno, a mogu biti i zadnji olos, teroristi, zatvorenici itd. Mi to NE ZNAMO, jer nemamo pojma ni ko su, odakle su itd. Jer oni tako zele.Radio Sarajevo wrote:Svi koji pričaju protiv ovih ljudi nemaju pojma kroz šta su oni sve prošli.
Zasto?