Marvel Cinematic Universe

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
yoda82

#926 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by yoda82 »

dale cooper wrote:U nekom momentu će Marvel morati biti spreman da uradi recasting glumaca, jer se osjeti zasićenje i umor kod dobrog dijela sadašnje glumačke postave. Evans, Hemsworth i Downey Jr. prednjače u tome.
Svakako se i u stipovima pojavljuje više verzija skoro svih likova, tako da očekujem da se dosta ovih likova uskoro "penzioniše", pa se poslije nekog vremena opet pojave u "nekoj drugoj verziji".
bunk

#927 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by bunk »

todd_smith

#928 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

bunk wrote:
Usrase sve sa ovim trailerom. Citav film su fakticki otkrili jbte. Jedina "misterija" je ta kako ce putovati kroz vrijeme, ne da li ce vise. :-)

sa obzirom da udovica ima 3 razlicita friza, znaci 3 timelinea cemo gledati, cak je i jasno kojim redoslijedom ide. i kako se Hulk i Banner povezuju.

uz to su i spojlali da ce tony prezivjeti i vratiti se uspjesno, mislim pretpostavljali smo to svakako ali dramaticnije je bilo u prvom traileru kada ne znas sta se desava sada su otprilike

jebem im sve, kud pregledah ovo :-)
Averus

#929 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

Sve scene iz svih trailera do premijere sadrze materijale iz prvih 20 minuta filma, tako su objavili

Nemoj se sekirati, bice odbar film :D
bunk

#930 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by bunk »

I ja sam to procitao.
Za biznis koji se mjeri u milijardama eura siguran sam da oni imaju desetine bunkova ili averusa koji svaku sekundu koja se pusti u trailerima detaljno analiziraju prije pustanja vani :D
DaffyDuck

#931 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by DaffyDuck »

jesi se opteretio :-D
Nego, hoce li i kod nas biti premijera u aprilu?
bunk

#932 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by bunk »

24.04 pretpremijera karte su u prodaji..
https://www.radiosarajevo.ba/metromahal ... ica/332041
DaffyDuck

#933 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by DaffyDuck »

Hvalaaaaaa
todd_smith

#934 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

Averus wrote:Sve scene iz svih trailera do premijere sadrze materijale iz prvih 20 minuta filma, tako su objavili

koliko znam to je bila izjava od glumaca. Prije par mjeseci, prije ovog trailera

EVO SPOILER

ovako ja mislim da ce biti, nadam se iskreno da cu skroz fuliti

otvori se sa Cpt Marvelom sa njima, kupe se u njen brod, da idu do Titana 2 gdje misle da se nalazi Thanos, pripreme se..tu je widow kosa plava

Skontaju da ga nema, nadju samo njegovo ono odijelo.

Vracaju se, prolazi malo vremena...tu dolaze scene gdje je Widow nasla Hawkeya, tu joj se kosa mijenja u dugu crvenu.. Pepper dolazi...onda scene tony i nebula, oni dolaze na Zemlju, tu i scena nebula i rocket

Onda se Banner i Hulk povezu da postane profesor Hulk, idu do Thanosa, ne prezive ili izgube, ali preko ant mana i quantum zone putuju kroz vrijeme

Vracaju se gdje je battle of new york iz prvog avengersa, dok se ti avengersi tuku, ovaj sadasnji Tony leti po onaj Tessaract na Stark tornju jer im treba onaj plavi gem.

Onda tu je moguce da Cpt America zrtvuje sebe ili ide zadnja borba protiv Thanosa, tu se Rogers zrtvuje...

Pobijede Thanosa, vrate sve kako je bilo to likove kroz quantum zonu, to je jedino mozda misterija kako ce odraditi, ali bice nesto u fazonu da je to izlaz za pricu da sada ljudi imaju evolucijske gene kao sto je ona mama od Wasp dobila u Ant Man 2. I to ce mozda ostaviti end scene credits za Xmen ili Fantastic Four ili slicno

mislim redoslijed nije mozda 100% ali mislim da je otprilike to taj film
spree

#935 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by spree »

To nije spoiler, to je "tvoja" teorija. Ja mislim da nece tako biti :mrgreen: .
todd_smith

#936 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

spree wrote:To nije spoiler, to je "tvoja" teorija. Ja mislim da nece tako biti :mrgreen: .
pa po scenama iz svih trailera, i po Lego igrackama (moraju unaprijed poslati sinapsis filma da se naprave kada film izadje) moze se skontati sve :mrgreen:
spree

#937 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by spree »

Ma znam, pregledao sam tonu toga. Od clanaka, slika igracaka, yt trailer breakdowna itd. Medjutim sve su to teorije. Eto recimo za captain marvel je bilo tonu teorija, ali ni jedna nije bila da su kree bad guys, a skrulls good guys.
cassius

#938 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by cassius »

Ne znam ko je napricao da Capt Marvel ne valja. Film je sasvim okej, cak bolji od nekih drugih Marvelovih.
Averus

#939 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

cassius wrote:Ne znam ko je napricao da Capt Marvel ne valja. Film je sasvim okej, cak bolji od nekih drugih Marvelovih.
Prije svega zabavan film - što se i očekuje od Blockbustera.
Neko je gore napisao i 100% je u pravu - ljudi su glupi koji očekuju neke dubokoumne filmove. Ovdje se radi o stripovima ljudi :D

Razvoj likova je bitan, ali najbitnije je da film nije dosadan, da se čovjek nasmije, da ima neke akcije i da upozna likove (kad se već radi o franšizi)
brazzo19

#940 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by brazzo19 »

Majko draga koliki se hype digao oko zadnjeg dijela avengersa i game of thrones.a, tacno imamo osjecaj ako sta useru u ova dva zavrsetka da ce biti puno samoubistava u svijetu :D
Averus

#941 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

Iskreno za Avengerse se ne bojim

Za Game of Thrones se bojim da ne naprave završnicu kao Lost... Izazvali bi 3. svj. rat :lol:
Raigor Stonehoof

#942 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Raigor Stonehoof »

todd_smith wrote:
bunk wrote:
Usrase sve sa ovim trailerom. Citav film su fakticki otkrili jbte. Jedina "misterija" je ta kako ce putovati kroz vrijeme, ne da li ce vise. :-)

sa obzirom da udovica ima 3 razlicita friza, znaci 3 timelinea cemo gledati, cak je i jasno kojim redoslijedom ide. i kako se Hulk i Banner povezuju.

uz to su i spojlali da ce tony prezivjeti i vratiti se uspjesno, mislim pretpostavljali smo to svakako ali dramaticnije je bilo u prvom traileru kada ne znas sta se desava sada su otprilike

pa jebo ti sebe ako si pregledo i vidis da je spoilano, koji kurac prepricavas
todd_smith

#943 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

Raigor Stonehoof wrote:
todd_smith wrote:
bunk wrote:

pa jebo ti sebe ako si pregledo i vidis da je spoilano, koji kurac prepricavas
kada napisem ono sto se godinama zna za Evansa, kazu mi stavi spoiler

kada stavim spoiler, procitaju ioanko i onda se zale sto se napisalo

boldirano ti bilo, ko te jebe sto si ignorisao :lol:
Raigor Stonehoof

#944 Re: Marvel Cinematic Universe

gdje si stavio spojler?

vidis kako je averus gore fino oznacio :-x
todd_smith

#945 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

todd_smith wrote:
Averus wrote:Sve scene iz svih trailera do premijere sadrze materijale iz prvih 20 minuta filma, tako su objavili

koliko znam to je bila izjava od glumaca. Prije par mjeseci, prije ovog trailera

EVO SPOILER

ovako ja mislim da ce biti, nadam se iskreno da cu skroz fuliti

otvori se sa Cpt Marvelom sa njima, kupe se u njen brod, da idu do Titana 2 gdje misle da se nalazi Thanos, pripreme se..tu je widow kosa plava

Skontaju da ga nema, nadju samo njegovo ono odijelo.

Vracaju se, prolazi malo vremena...tu dolaze scene gdje je Widow nasla Hawkeya, tu joj se kosa mijenja u dugu crvenu.. Pepper dolazi...onda scene tony i nebula, oni dolaze na Zemlju, tu i scena nebula i rocket

Onda se Banner i Hulk povezu da postane profesor Hulk, idu do Thanosa, ne prezive ili izgube, ali preko ant mana i quantum zone putuju kroz vrijeme

Vracaju se gdje je battle of new york iz prvog avengersa, dok se ti avengersi tuku, ovaj sadasnji Tony leti po onaj Tessaract na Stark tornju jer im treba onaj plavi gem.

Onda tu je moguce da Cpt America zrtvuje sebe ili ide zadnja borba protiv Thanosa, tu se Rogers zrtvuje...

Pobijede Thanosa, vrate sve kako je bilo to likove kroz quantum zonu, to je jedino mozda misterija kako ce odraditi, ali bice nesto u fazonu da je to izlaz za pricu da sada ljudi imaju evolucijske gene kao sto je ona mama od Wasp dobila u Ant Man 2. I to ce mozda ostaviti end scene credits za Xmen ili Fantastic Four ili slicno

mislim redoslijed nije mozda 100% ali mislim da je otprilike to taj film

Raigor Stonehoof wrote:gdje si stavio spojler?

vidis kako je averus gore fino oznacio :-x
eto gdje, bukvalno pocetak posta velikim boldiranim slovima kaze spoiler
Raigor Stonehoof

#946 Re: Marvel Cinematic Universe

todd_smith wrote:
bunk wrote:

o ovom postu pricam :D
todd_smith

#947 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

Raigor Stonehoof wrote:
todd_smith wrote:
bunk wrote:

o ovom postu pricam :D
pa to nije nikakav spoiler sa moje strane, jebem mu ja jesi gledao iti jedan trailer do sada? :lol:

za spoiler u ovom postu sam govorio za ovaj trailer, jer ti trailer pokaze sve to sto sam ja u tom postu napisao sto ti citiras :mrgreen:
Raigor Stonehoof

#948 Re: Marvel Cinematic Universe

pa nisam trailer pogledao :D samo prvi onaj kad je stark sam nedje

kupljene karte vec :navijacica:
todd_smith

#949 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

https://www.klix.ba/magazin/film-tv/tom ... /190408021

ali zato Ruffalu koji upali livestream dok je na premijeri jeste :mrgreen:
VenomousV

#950 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by VenomousV »

Raigor Stonehoof wrote:pa nisam trailer pogledao :D samo prvi onaj kad je stark sam nedje

kupljene karte vec :navijacica:
2d ili 3d? :D
Koji si red, da ti Averus i ja masemo? :D
Post Reply