Hehehe.L u c i f e r wrote:Od ponedeljka zakon o porijeklu imovine.
I kifla za sve.
S jogurtom.
http://skupstina.ks.gov.ba/sites/skupst ... ucak_2.pdf
Hehehe.L u c i f e r wrote:Od ponedeljka zakon o porijeklu imovine.
I kifla za sve.
S jogurtom.
To zamo, ti, ja, par forumsha jos.JThomas wrote:šta će on regulisati uopšte na kantonu kad ne može ići u federalnu krivičnu i poreznu materiju. može tražiti da sami prijave, ali i to već ima.
kako se decenijama priča o ovome, ispade k'o da je sad legalno krasti i zloupotrebljavati položaj. a da se hoće raditi na lopovluku radilo bi se, ništa ne fali. osim volje.
Haris.ba wrote:Hehehe.L u c i f e r wrote:Od ponedeljka zakon o porijeklu imovine.
I kifla za sve.
S jogurtom.

Sarajmen wrote:Jedni su od rijetkih koji su izasli sa programskim dokumentima za nekoliko oblasti. To je meni bio znak ozbiljnosti za jednog politickog subjekta. Mozda bi bilo dobro da malo zavirimo u tu materiju, da vidimo koliko su ponudjena rjesenja dobra ili manjkava.
Better Man wrote:Da je prirodno, ne bi se nikad ni razišli.pici wrote:prirodna koalicija je SDA+kifla ostalo je neprirodno ali... ovo ali je jeBeno
Ovo Konakovic predlaze nesto sto je vec potpisao da se stavi van snage? Jesam li skonto? ! Skonto!pici wrote:Haris.ba wrote:Hehehe.L u c i f e r wrote:Od ponedeljka zakon o porijeklu imovine.
I kifla za sve.
S jogurtom.
![]()
![]()
![]()
Na društvenim mrežama posljednjih dana masovno se dijeli zaključak Vlade KS, a koji je potpisao Elmedin Konaković u svojstvu premijera. Riječ je o zaključku kojim je stavljen van snage zaključak kojim je utvrđen Nacrt zakona o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine izabranih i imenovanih dužnosnika i savjetnika u Kantonu Sarajevo.
Riječ je o zakonu koji je trenutni uslov Naroda i pravde za formiranje vlasti u KS. Konaković je rekao kako taj zaključak zloupotrebljavaju pojedinci iz SDA navodeći kako se on ranije protivio usvajanju tog zakona što, kako kaže, uopće nije tačno.
"Dok smo bili zastupnici u Skupštini KS Peđa Kojović iz Naše stranke i ja smo predlagali taj zakon pa su nam ga vratili na dopune i jednostavno nije bilo volje da on usvoji. Poslije sam ga ja u svojstvu predsjednika Vlade KS dao u proceduru i ponovo je taj zakon opstruiran na način da su ga vratili. Nakon toga je Kojović uputio svoj prijedlog zakona. Kako procedure nalažu da se u isto vrijeme ne mogu nalaziti dva ista zakona od dva predlagača, mi smo ispoštovali Kojovića i povukli svoj prijedlog, a u proceduri je ostao Kojovićev koji na kraju opet nije usvojen", rekao je Konaković.
Istakao je da će Narod i pravda do kraja ostati ustrajni u tome da se ovaj zakon, koji je za njih uslov za formiranje vlasti u KS, usvoji kako bi se funkcioneri dobro namučili i dokazali porijeklo imovine.
"To je primarni uslov da s bilo kim razgovaramo o koalicijama. Siguran sam da imamo podršku i skupštinske većine. Dakle, podršku svih stranaka osim Stranke demokratske akcije (SDA)", kazao je Konaković.
Na pitanje da li ranije verzije zakona koje su već bile u proceduri sadržajno odgovaraju Narodu i pravdi, Konaković je odgovorio da se prijedlozi zakona moraju doraditi jer je bilo određenih dilema vezanih za porodično stablo.
"On se mora doraditi. Odnosno, moraju se dati ovlasti Uredu za kvalitet i jednoj komisiji koja će biti zadužena za antikorupcione nadzore. Trenutno je rano govoriti o sadržaju", zaključio je Konaković.
Ne znam zašto, inače Danajcima ne vjerujem,ali mu u ovom momentu ja vjerujem. Možda i zbog toga što su nekolicina cijenjenih forumaša izjasnili da ga ne smatraju lopovom,..Haris.ba wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /181022108
Evo Dino kaže da je on to zbog procedure.![]()
I da mu iz SDA podmeću.
Na društvenim mrežama posljednjih dana masovno se dijeli zaključak Vlade KS, a koji je potpisao Elmedin Konaković u svojstvu premijera. Riječ je o zaključku kojim je stavljen van snage zaključak kojim je utvrđen Nacrt zakona o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine izabranih i imenovanih dužnosnika i savjetnika u Kantonu Sarajevo.
Riječ je o zakonu koji je trenutni uslov Naroda i pravde za formiranje vlasti u KS. Konaković je rekao kako taj zaključak zloupotrebljavaju pojedinci iz SDA navodeći kako se on ranije protivio usvajanju tog zakona što, kako kaže, uopće nije tačno.
"Dok smo bili zastupnici u Skupštini KS Peđa Kojović iz Naše stranke i ja smo predlagali taj zakon pa su nam ga vratili na dopune i jednostavno nije bilo volje da on usvoji. Poslije sam ga ja u svojstvu predsjednika Vlade KS dao u proceduru i ponovo je taj zakon opstruiran na način da su ga vratili. Nakon toga je Kojović uputio svoj prijedlog zakona. Kako procedure nalažu da se u isto vrijeme ne mogu nalaziti dva ista zakona od dva predlagača, mi smo ispoštovali Kojovića i povukli svoj prijedlog, a u proceduri je ostao Kojovićev koji na kraju opet nije usvojen", rekao je Konaković.
Istakao je da će Narod i pravda do kraja ostati ustrajni u tome da se ovaj zakon, koji je za njih uslov za formiranje vlasti u KS, usvoji kako bi se funkcioneri dobro namučili i dokazali porijeklo imovine.
"To je primarni uslov da s bilo kim razgovaramo o koalicijama. Siguran sam da imamo podršku i skupštinske većine. Dakle, podršku svih stranaka osim Stranke demokratske akcije (SDA)", kazao je Konaković.
Na pitanje da li ranije verzije zakona koje su već bile u proceduri sadržajno odgovaraju Narodu i pravdi, Konaković je odgovorio da se prijedlozi zakona moraju doraditi jer je bilo određenih dilema vezanih za porodično stablo.
"On se mora doraditi. Odnosno, moraju se dati ovlasti Uredu za kvalitet i jednoj komisiji koja će biti zadužena za antikorupcione nadzore. Trenutno je rano govoriti o sadržaju", zaključio je Konaković.
Da mi je... da mu nekako uđem u glavu, hakiram vijuge i očitam sve kompresovane fajlove...JThomas wrote:a ko bolje od njega da zna kako sda podmeće
Danas je bio intervju sa kiflom na klixu gdje je rekao sta je razlog povlacenha zakonaHaris.ba wrote:Je li ijedan medij objavio ovo sa zakljuckom o povlacenju nacrta zakona? Posto vidim da je Kiflini rekao da Sda to poteze?
Nije valjda da je forum izvor?
Vidis da Don Kifla prati temu, pa ti putem klix-a repliciraHaris.ba wrote:Je li ijedan medij objavio ovo sa zakljuckom o povlacenju nacrta zakona? Posto vidim da je Kiflini rekao da Sda to poteze?
Nije valjda da je forum izvor?
baš gledam raspored mandata u KS...cirkus živi i biće tu svaštaSarajmen wrote:Ima i ta smislaJoseMujica wrote:Sarajmen wrote:Jedni su od rijetkih koji su izasli sa programskim dokumentima za nekoliko oblasti. To je meni bio znak ozbiljnosti za jednog politickog subjekta. Mozda bi bilo dobro da malo zavirimo u tu materiju, da vidimo koliko su ponudjena rjesenja dobra ili manjkava.
pa sve sranke imaju programske dokumente...samo ih je malo ko i iz samog jata proćitao
o njima se inaće mlogho prića prije no što se fotelja čapi![]()
![]()
![]()
![]()
, al' ne mislim da su sve stranke imale ono na šta sam mislio. Vidjet' ću da nađem vremena i postavim nešto od tih dokumenata, pa se pišemo.
Potpuno pogresno. Ovo je dogovoreno u izbornoj noci. Sada se radi mala predstava za mase.JoseMujica wrote:baš gledam raspored mandata u KS...cirkus živi i biće tu svaštaSarajmen wrote:Ima i ta smislaJoseMujica wrote:
pa sve sranke imaju programske dokumente...samo ih je malo ko i iz samog jata proćitao
o njima se inaće mlogho prića prije no što se fotelja čapi![]()
![]()
![]()
![]()
, al' ne mislim da su sve stranke imale ono na šta sam mislio. Vidjet' ću da nađem vremena i postavim nešto od tih dokumenata, pa se pišemo.
Kifla puca na koaliciju u kojoj bi bio premijer...gladne su to oći bošnjaćke![]()
več ovaj potez združivanja "lijevog" bloka NS-SDP-DF je potez da mu ova grupacija neda tu poziciju već da vjerovatno uslovljava da premijer dolazi iz te grupe....to več vidim kao nepremostivu prepreku za ovaj dil
SDA fali minimalno 8 ruku...imaju uvijek svoj BOSS (1), a ono što je preostalo od SBB i Hadžibajrića če max do iza lokalnih izbora završiti u SDA svakako (+6)
pitanje je samo koliko če ih se iz NiP vratiti u matićno jato