Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Haris.ba

#926 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

L u c i f e r wrote:Od ponedeljka zakon o porijeklu imovine.
I kifla za sve.
S jogurtom.
Hehehe.

http://skupstina.ks.gov.ba/sites/skupst ... ucak_2.pdf
JThomas

#927 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JThomas »

šta će on regulisati uopšte na kantonu kad ne može ići u federalnu krivičnu i poreznu materiju. može tražiti da sami prijave, ali i to već ima.

kako se decenijama priča o ovome, ispade k'o da je sad legalno krasti i zloupotrebljavati položaj. a da se hoće raditi na lopovluku radilo bi se, ništa ne fali. osim volje.
_Reds_

#928 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _Reds_ »

JThomas wrote:šta će on regulisati uopšte na kantonu kad ne može ići u federalnu krivičnu i poreznu materiju. može tražiti da sami prijave, ali i to već ima.

kako se decenijama priča o ovome, ispade k'o da je sad legalno krasti i zloupotrebljavati položaj. a da se hoće raditi na lopovluku radilo bi se, ništa ne fali. osim volje.
To zamo, ti, ja, par forumsha jos.

Ali vecina obicnog svijeta ne zna. Ne zna ni koje u nadleznosti opcine.

Ali prica lijepo zvuci za siroke narodne mase.

Pa na Ilidzi su dobili najvise glasova, a kampanja im je bila 90 posto vezana za nadleznosti opcine, a ne Knatona i Federacije.

Muzur bio kandidat za Federalni parlament, on se slomio pricajuci o svom bliskom ahbabu Senaidu Memicu.
Nisam cuo da je dvije rijeci rekao o onom sto su zaista nadleznosti Federacije.

Toliko o njihovoj ozbiljnosti, i ovima koji vjeruje u Kiflu mesiju.
JThomas

#929 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JThomas »

i nikšić je isto ovako pričao o porijeklu imovine. kao to će sve riješiti.

treba to. nije to zgoreg. ali nije ni razlog što se ništa ne radi sad. a moglo bi se raditi. države ima za lijanoviće i radeljaša, tj. kad neko mali uđe u talove rezervisane za sda-hdz-snsd. a za vrhove ovih stranaka, države nema. i za druge koji ih slušaju, dok ih slušaju.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#930 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pici »

Haris.ba wrote:
I kifla za sve.
S jogurtom.
Hehehe.

Image
:lol: :lol: :lol: :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#931 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

Sarajmen wrote:Jedni su od rijetkih koji su izasli sa programskim dokumentima za nekoliko oblasti. To je meni bio znak ozbiljnosti za jednog politickog subjekta. Mozda bi bilo dobro da malo zavirimo u tu materiju, da vidimo koliko su ponudjena rjesenja dobra ili manjkava.

pa sve sranke imaju programske dokumente...samo ih je malo ko i iz samog jata proćitao

o njima se inaće mlogho prića prije no što se fotelja čapi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
JoseMujica

#932 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

Better Man wrote:
pici wrote:prirodna koalicija je SDA+kifla ostalo je neprirodno ali... ovo ali je jeBeno
Da je prirodno, ne bi se nikad ni razišli.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :kiss:
Nero Histrion

#933 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Nero Histrion »

pici wrote:
Haris.ba wrote:
I kifla za sve.
S jogurtom.
Hehehe.

Image
:lol: :lol: :lol: :lol:
Ovo Konakovic predlaze nesto sto je vec potpisao da se stavi van snage? Jesam li skonto? ! Skonto! :lol: :lol: :lol:
kmirsad

#934 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kmirsad »

Nešto kontam... može li Premijer da ne potpiše Zaključak koji Vlada na svojoj sjednici 19.05.2016 donijela.
Zna li se kako je Dino glasao...
Volio bih vidjeti i dokument Zaključka koji je donešen na sjednici Vlade od 22.09.2015, a ovim zaključkom stavljen van snage. Ko je njega potpisao ?
Haris.ba

#935 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /181022108

Evo Dino kaže da je on to zbog procedure. :D
I da mu iz SDA podmeću.
Na društvenim mrežama posljednjih dana masovno se dijeli zaključak Vlade KS, a koji je potpisao Elmedin Konaković u svojstvu premijera. Riječ je o zaključku kojim je stavljen van snage zaključak kojim je utvrđen Nacrt zakona o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine izabranih i imenovanih dužnosnika i savjetnika u Kantonu Sarajevo.

Riječ je o zakonu koji je trenutni uslov Naroda i pravde za formiranje vlasti u KS. Konaković je rekao kako taj zaključak zloupotrebljavaju pojedinci iz SDA navodeći kako se on ranije protivio usvajanju tog zakona što, kako kaže, uopće nije tačno.

"Dok smo bili zastupnici u Skupštini KS Peđa Kojović iz Naše stranke i ja smo predlagali taj zakon pa su nam ga vratili na dopune i jednostavno nije bilo volje da on usvoji. Poslije sam ga ja u svojstvu predsjednika Vlade KS dao u proceduru i ponovo je taj zakon opstruiran na način da su ga vratili. Nakon toga je Kojović uputio svoj prijedlog zakona. Kako procedure nalažu da se u isto vrijeme ne mogu nalaziti dva ista zakona od dva predlagača, mi smo ispoštovali Kojovića i povukli svoj prijedlog, a u proceduri je ostao Kojovićev koji na kraju opet nije usvojen", rekao je Konaković.

Istakao je da će Narod i pravda do kraja ostati ustrajni u tome da se ovaj zakon, koji je za njih uslov za formiranje vlasti u KS, usvoji kako bi se funkcioneri dobro namučili i dokazali porijeklo imovine.

"To je primarni uslov da s bilo kim razgovaramo o koalicijama. Siguran sam da imamo podršku i skupštinske većine. Dakle, podršku svih stranaka osim Stranke demokratske akcije (SDA)", kazao je Konaković.

Na pitanje da li ranije verzije zakona koje su već bile u proceduri sadržajno odgovaraju Narodu i pravdi, Konaković je odgovorio da se prijedlozi zakona moraju doraditi jer je bilo određenih dilema vezanih za porodično stablo.

"On se mora doraditi. Odnosno, moraju se dati ovlasti Uredu za kvalitet i jednoj komisiji koja će biti zadužena za antikorupcione nadzore.
Trenutno je rano govoriti o sadržaju", zaključio je Konaković.
JThomas

#936 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JThomas »

a ko bolje od njega da zna kako sda podmeće :mrgreen:
kmirsad

#937 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kmirsad »

Haris.ba wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /181022108

Evo Dino kaže da je on to zbog procedure. :D
I da mu iz SDA podmeću.
Na društvenim mrežama posljednjih dana masovno se dijeli zaključak Vlade KS, a koji je potpisao Elmedin Konaković u svojstvu premijera. Riječ je o zaključku kojim je stavljen van snage zaključak kojim je utvrđen Nacrt zakona o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine izabranih i imenovanih dužnosnika i savjetnika u Kantonu Sarajevo.

Riječ je o zakonu koji je trenutni uslov Naroda i pravde za formiranje vlasti u KS. Konaković je rekao kako taj zaključak zloupotrebljavaju pojedinci iz SDA navodeći kako se on ranije protivio usvajanju tog zakona što, kako kaže, uopće nije tačno.

"Dok smo bili zastupnici u Skupštini KS Peđa Kojović iz Naše stranke i ja smo predlagali taj zakon pa su nam ga vratili na dopune i jednostavno nije bilo volje da on usvoji. Poslije sam ga ja u svojstvu predsjednika Vlade KS dao u proceduru i ponovo je taj zakon opstruiran na način da su ga vratili. Nakon toga je Kojović uputio svoj prijedlog zakona. Kako procedure nalažu da se u isto vrijeme ne mogu nalaziti dva ista zakona od dva predlagača, mi smo ispoštovali Kojovića i povukli svoj prijedlog, a u proceduri je ostao Kojovićev koji na kraju opet nije usvojen", rekao je Konaković.

Istakao je da će Narod i pravda do kraja ostati ustrajni u tome da se ovaj zakon, koji je za njih uslov za formiranje vlasti u KS, usvoji kako bi se funkcioneri dobro namučili i dokazali porijeklo imovine.

"To je primarni uslov da s bilo kim razgovaramo o koalicijama. Siguran sam da imamo podršku i skupštinske većine. Dakle, podršku svih stranaka osim Stranke demokratske akcije (SDA)", kazao je Konaković.

Na pitanje da li ranije verzije zakona koje su već bile u proceduri sadržajno odgovaraju Narodu i pravdi, Konaković je odgovorio da se prijedlozi zakona moraju doraditi jer je bilo određenih dilema vezanih za porodično stablo.

"On se mora doraditi. Odnosno, moraju se dati ovlasti Uredu za kvalitet i jednoj komisiji koja će biti zadužena za antikorupcione nadzore.
Trenutno je rano govoriti o sadržaju", zaključio je Konaković.
Ne znam zašto, inače Danajcima ne vjerujem,ali mu u ovom momentu ja vjerujem. Možda i zbog toga što su nekolicina cijenjenih forumaša izjasnili da ga ne smatraju lopovom,..
kmirsad

#938 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kmirsad »

JThomas wrote:a ko bolje od njega da zna kako sda podmeće :mrgreen:
Da mi je... da mu nekako uđem u glavu, hakiram vijuge i očitam sve kompresovane fajlove...
Ako je to taj Dino, kakav žarko želim, od sveg srca, da jeste... onda nam takav poznavac SDA ujdurmi treba... kao žednom vode...
Haris.ba

#939 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

Je li ijedan medij objavio ovo sa zakljuckom o povlacenju nacrta zakona? Posto vidim da je Kiflini rekao da Sda to poteze?

Nije valjda da je forum izvor?
gold'n'brown

#940 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by gold'n'brown »

Haris.ba wrote:Je li ijedan medij objavio ovo sa zakljuckom o povlacenju nacrta zakona? Posto vidim da je Kiflini rekao da Sda to poteze?

Danas je bio intervju sa kiflom na klixu gdje je rekao sta je razlog povlacenha zakona
Konaković: Slažemo se sa zahtjevima Naše stranke, SDP-a i DF-a za formiranje vlasti u KS
http://www.klix.ba/clanak/181022108
_Reds_

#941 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _Reds_ »

Haris.ba wrote:Je li ijedan medij objavio ovo sa zakljuckom o povlacenju nacrta zakona? Posto vidim da je Kiflini rekao da Sda to poteze?

Vidis da Don Kifla prati temu, pa ti putem klix-a replicira :D .
Haris.ba

#942 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

Uspio sam u životu. :D
JThomas

#943 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JThomas »

davno je on skontao važnost foruma i društvenih mreža, i tu je malo napredniji od njih :mrgreen:
Dr. Kuca

#944 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dr. Kuca »

Standardno za kiflu, svaki dobar potez je on insistirao, a svaki los neki centri moci.
JoseMujica

#945 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

Sarajmen wrote:
JoseMujica wrote:
Sarajmen wrote:Jedni su od rijetkih koji su izasli sa programskim dokumentima za nekoliko oblasti. To je meni bio znak ozbiljnosti za jednog politickog subjekta. Mozda bi bilo dobro da malo zavirimo u tu materiju, da vidimo koliko su ponudjena rjesenja dobra ili manjkava.

pa sve sranke imaju programske dokumente...samo ih je malo ko i iz samog jata proćitao

o njima se inaće mlogho prića prije no što se fotelja čapi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ima i ta smisla :thumbup: , al' ne mislim da su sve stranke imale ono na šta sam mislio. Vidjet' ću da nađem vremena i postavim nešto od tih dokumenata, pa se pišemo.
baš gledam raspored mandata u KS...cirkus živi i biće tu svašta

Kifla puca na koaliciju u kojoj bi bio premijer...gladne su to oći bošnjaćke :D

več ovaj potez združivanja "lijevog" bloka NS-SDP-DF je potez da mu ova grupacija neda tu poziciju već da vjerovatno uslovljava da premijer dolazi iz te grupe....to več vidim kao nepremostivu prepreku za ovaj dil

SDA fali minimalno 8 ruku...imaju uvijek svoj BOSS (1), a ono što je preostalo od SBB i Hadžibajrića če max do iza lokalnih izbora završiti u SDA svakako (+6)

pitanje je samo koliko če ih se iz NiP vratiti u matićno jato
SSemir

#946 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by SSemir »

[...
Last edited by SSemir on 22/11/2020 14:35, edited 1 time in total.
putokaz1

#947 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by putokaz1 »

Valjda je Hadžibajrić bolje kandidate stavio na listu ,nije on Komšić da stavi Stojniće,Srne....
madner

#948 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by madner »

Znam da se ljudi bore da im Amra bude pedijatrica, ako nista zna svoju struku. :D
madner

#949 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by madner »

JoseMujica wrote:
Sarajmen wrote:
JoseMujica wrote:

Ima i ta smisla :thumbup: , al' ne mislim da su sve stranke imale ono na šta sam mislio. Vidjet' ću da nađem vremena i postavim nešto od tih dokumenata, pa se pišemo.
baš gledam raspored mandata u KS...cirkus živi i biće tu svašta

Kifla puca na koaliciju u kojoj bi bio premijer...gladne su to oći bošnjaćke :D

več ovaj potez združivanja "lijevog" bloka NS-SDP-DF je potez da mu ova grupacija neda tu poziciju već da vjerovatno uslovljava da premijer dolazi iz te grupe....to več vidim kao nepremostivu prepreku za ovaj dil

SDA fali minimalno 8 ruku...imaju uvijek svoj BOSS (1), a ono što je preostalo od SBB i Hadžibajrića če max do iza lokalnih izbora završiti u SDA svakako (+6)

pitanje je samo koliko če ih se iz NiP vratiti u matićno jato
Potpuno pogresno. Ovo je dogovoreno u izbornoj noci. Sada se radi mala predstava za mase. :D

Naljutili su se koliko ih je SDA pokrao.
cvrčak_na_hedonizmu

#950 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Pecikoza je jebo mater SDA dje je stigo' i nije bas odabrane rijeci koristio, nisam bas siguran da ce on ici sa njima, a nije bas ni neuspjesan.
Post Reply