harač wrote:** ulema intensifies **Bloo wrote:
Ja kao žena nisam devijacija od normalnog, ja sam normalnost.
nisam mogla da izdržim
Položaj žene u islamu
- Connaisseur Karlin
#926 Re: da li je žena u islamu ponižena?
- Bloo
- Globalna šefica
#927 Re: da li je žena u islamu ponižena?
harač wrote:** ulema intensifies **Bloo wrote:
Ja kao žena nisam devijacija od normalnog, ja sam normalnost.
nisam mogla da izdržim

-
sekerbay
#928 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Da, četkica za zube.harač wrote:misvak
Fard je ići redoslijedom razgovor-odvajanje u postelji-četkica za zube.
Ma nemaš ti blage. Podignuta pera znače da je neko lud i da mu se djela ne upisuju.Connaisseur Karlin wrote:ja znam o cemu je rijec
Tvoj je problem što ne možeš da skontaš da se radi o šali.
Inače, radi se o ovom hadisu:
Pera su podignuta ( ne pišu se grijesi) od troje: Spavača dok se ne probudi, maloljetne osobe dok ne postane punoljetna i umno poremećene osobe dok ne bude pri zdravoj pameti.
- harač
#929 Re: da li je žena u islamu ponižena?
sekerbay wrote:Da, četkica za zube.harač wrote:misvak
Fard je ići redoslijedom razgovor-odvajanje u postelji-četkica za zube.

uj, *ebote kad te osine ovim
-
sekerbay
#930 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Jah, isto da ja nađem plastični blok od kojeg se prave četkice pa kažem da se njime udara 
Misvak je 10 do 15 cm dug i debljine malog prsta.
Misvak je 10 do 15 cm dug i debljine malog prsta.
- harač
#931 Re: da li je žena u islamu ponižena?
malo mi ti izigravas allahove zakone
prvo ubacujes stvari kojih nema u tekstu ("cetkica za zube"), pa onda allahu nameces i dimenzije i oblik te cetkice ccc k'o te ne zna pomislio bi da si hjumn rajts advokat 
p.s. da ne bude zabune, u pitanjima serijata podrzavam izigravanje i trazenje pravnih rupa
p.s. da ne bude zabune, u pitanjima serijata podrzavam izigravanje i trazenje pravnih rupa
- Connaisseur Karlin
#932 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Serijat su napisali muskarci ,nisu pitali misljenje zena tokom sastavljaanja istogsekerbay wrote:
Ma nemaš ti blage. Podignuta pera znače da je neko lud i da mu se djela ne upisuju.
Tvoj je problem što ne možeš da skontaš da se radi o šali.
Inače, radi se o ovom hadisu:
Pera su podignuta ( ne pišu se grijesi) od troje: Spavača dok se ne probudi, maloljetne osobe dok ne postane punoljetna i umno poremećene osobe dok ne bude pri zdravoj pameti.
- arzuhal
#933 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Mog'o si kakvu naučnu studiju izradit časkom o tom fenomenu, jal' psihologija, jal' sociologijaharač wrote:malo mi ti izigravas allahove zakoneprvo ubacujes stvari kojih nema u tekstu ("cetkica za zube"), pa onda allahu nameces i dimenzije i oblik te cetkice ccc k'o te ne zna pomislio bi da si hjumn rajts advokat
- arzuhal
#934 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Pitali su žene itekako i tražili njihovo mišljenje, naprimjer hazreti Aišu, radijallahu anha, ona je bila među najboljim pravnicama.Connaisseur Karlin wrote:Serijat su napisali muskarci ,nisu pitali misljenje zena tokom sastavljaanja istog
- arzuhal
#935 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Šta meni bi, što se zeznuh...
"čOjvek je sbei najveci npriejetelj%, rekao bi neJgush...

- Bloo
- Globalna šefica
#936 Re: da li je žena u islamu ponižena?
arzuhal wrote:Pitali su žene itekako i tražili njihovo mišljenje, naprimjer hazreti Aišu, radijallahu anha, ona je bila među najboljim pravnicama.Connaisseur Karlin wrote:Serijat su napisali muskarci ,nisu pitali misljenje zena tokom sastavljaanja istog

- Zejnep
#937 Re: da li je žena u islamu ponižena?
arzuhal wrote:Šta meni bi, što se zeznuh...
Kaže joj neko veče neko "u redu je". Ko biva kraj rasprave
- Connaisseur Karlin
#938 Re: da li je žena u islamu ponižena?
imena kolega, imenaarzuhal wrote:Pitali su žene itekako i tražili njihovo mišljenje, naprimjer hazreti Aišu, radijallahu anha, ona je bila među najboljim pravnicama.Connaisseur Karlin wrote:Serijat su napisali muskarci ,nisu pitali misljenje zena tokom sastavljaanja istog
-
sekerbay
#939 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Connaisseur Karlin wrote:Serijat su napisali muskarci ,nisu pitali misljenje zena tokom sastavljaanja istog
Ev upravo zamišljam kako bi bilo da smo u braku...
- hodža, kaka je kazna za samoubistvo?
- dzehennem.
- kako je u dzehenemu?
- nekad vatra, nekad zima i sl.
- OK, hvala hodža. *banggg*
- zunazu
#940 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Odbaciti predrasude i zapadnjačka propagandna sranja i pogledati žene koje iz prve ruke govore na ovu temu:
- Gojeni H
#941 Re: da li je žena u islamu ponižena?
"Men are the maintainers of women because Allah has made some of them to excel others and because they spend out of their property; the good women are therefore obedient, guarding the unseen as Allah has guarded; and (as to) those on whose part you fear desertion, admonish them, and leave them alone in the sleeping-places and beat them; then if they obey you, do not seek a way against them; surely Allah is High, Great."Bloo wrote:...
Kada dođemo do organizirane religije, ispravi me ako griješim, ne vidim da nas se tretira niti ravnopravno, a kamoli jednako. Ali možda najbolje da Smrčak to obrazloži...ili neko iz drugih grupacija.
...
"Men are the support of women as God gives some more means than others, and because they spend of their wealth (to provide for them). So women who are virtuous are obedient to God and guard the hidden as God has guarded it. As for women you feel averse, talk to them suasively; then leave them alone in bed (without molesting them) and go to bed with them (when they are willing). If they open out to you, do not seek an excuse for blaming them. Surely God sublime and great."
40 pravila ljubavi - Elif Shafak
EDIT: Radi se o 2 razlicita prevoda dijela kur'anske sure An-Nisa
Last edited by Gojeni H on 26/02/2018 19:12, edited 1 time in total.
- arzuhal
#942 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Da imam, poradi nekog svog posla, za svjedoke nakog muškarca, naku ženu i Ljubinku, ja bih ljepo, a opet nekako ljucki i bez previše plizanja po podu, usrdno zamolio:
- Presvjetli kadijo, sunce našeg sokaka i grada, Allah te počastio na oba svijeta a potomke tvoje učinio dostojnim nasljednicima tvog imena i položaja, tako ti Njegove pravde i milosti, de odgodi ročište dok se ne steknu za to svi potrebni uvjeti, aferdosum...
- Presvjetli kadijo, sunce našeg sokaka i grada, Allah te počastio na oba svijeta a potomke tvoje učinio dostojnim nasljednicima tvog imena i položaja, tako ti Njegove pravde i milosti, de odgodi ročište dok se ne steknu za to svi potrebni uvjeti, aferdosum...
- Bloo
- Globalna šefica
#943 Re: da li je žena u islamu ponižena?
I ode kafa na nos na karirani stoljnjak
- Connaisseur Karlin
#944 Re: da li je žena u islamu ponižena?
arzuhal wrote:Da imam, poradi nekog svog posla, za svjedoke nakog muškarca, naku ženu i Ljubinku, ja bih ljepo, a opet nekako ljucki i bez previše plizanja po podu, usrdno zamolio:
Prica o sakupljanju svjedkoa je o svjeodcima koji svjeodoce da je jedan ili vise svjedoka simpatican jer dobovoljno klima glavom i stavlja neke detalje pod tepih ili nije simpatican jer se stlano nesto buni jer vidi da nesto ne stima
pa dobro arzonja, zar ti ne znas samostlano izabrati svjedoke za svoj posao
- Connaisseur Karlin
#945 Re: da li je žena u islamu ponižena?
cakam rijesenjeBloo wrote:![]()
I ode kafa na nos na karirani stoljnjak
- Bloo
- Globalna šefica
#946 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Arzo je uvijek kriv.Connaisseur Karlin wrote:cakam rijesenjeBloo wrote:![]()
I ode kafa na nos na karirani stoljnjakda li me arzonja samotalno izbacio , ili me jekompletn aekipa bez aroznje izbacila , a mene, nitko nista ni ne pita
- Connaisseur Karlin
#947 Re: da li je žena u islamu ponižena?
jeste, jer nije mene pitaoBloo wrote:Arzo je uvijek kriv.Connaisseur Karlin wrote:cakam rijesenjeBloo wrote:![]()
I ode kafa na nos na karirani stoljnjakda li me arzonja samotalno izbacio , ili me jekompletn aekipa bez aroznje izbacila , a mene, nitko nista ni ne pita
- MarlboroGold
#948 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Arzo bi bio dobar političar. Ima sve predispozicije 
- Connaisseur Karlin
#949 Re: da li je žena u islamu ponižena?
imamo Bloo i Ja , sto nama faliMarlboroGold wrote:Arzo bi bio dobar političar. Ima sve predispozicije
- MarlboroGold
#950 Re: da li je žena u islamu ponižena?
To nije bio komplimentConnaisseur Karlin wrote:imamo Bloo i Ja , sto nama faliMarlboroGold wrote:Arzo bi bio dobar političar. Ima sve predispozicije