Galaxy S9 / S9+

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
arnes_king

#926 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

semirsar wrote:jedno pitanjce za znalce...
upravo dobih update od 1756,28MB pa me zanima da l' je potrebno odradit i hard reset oliti vracanje na fabricke postavke nakon instalacije?
Ako je odgovor potvrdan da l' to uraditi onom puljkom u postavkama ili potraziti neki tutorijal na youtubitu?
Posto je to sigurno update za android pie ja bih ti preporucio da uradis factory reset nakon instalacije da bi bio siguran da je sve "leglo" kako treba. Samo u postavke i nadjes vracanje na tvornicke postavke i to je to.
semirsar

#927 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by semirsar »

arnes_king wrote:
semirsar wrote:jedno pitanjce za znalce...
upravo dobih update od 1756,28MB pa me zanima da l' je potrebno odradit i hard reset oliti vracanje na fabricke postavke nakon instalacije?
Ako je odgovor potvrdan da l' to uraditi onom puljkom u postavkama ili potraziti neki tutorijal na youtubitu?
Posto je to sigurno update za android pie ja bih ti preporucio da uradis factory reset nakon instalacije da bi bio siguran da je sve "leglo" kako treba. Samo u postavke i nadjes vracanje na tvornicke postavke i to je to.
Image

odoh jos i to, za svaki slucaj,
hvala vam obojici :thumbup:
probook

#928 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by probook »

Meni nije jasno to forsiranje factory reset i kao to je to??? Sve se pobrise iz telefona, pa haj ti sve namjestaj i aplikacije vracaj :run:
crnivrag

#929 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by crnivrag »

Ja svoj mobitel od kupovine 2015-te godine, pa do danas nikad nisam vraćao na početne postavke, niti instalirao novi firmware ručno, i naravno nikad nisam imao nikakvih problema sa usporavanjem sistema, korupcijom aplikacija, postavki, gubitkom podataka i sl.

A telefon je došao sa Lolipop Android OS-om (5.0), i radio sam redovne update-e, do septrembra 2017-te (do kad mi je telefon bio podržan od strane proizvođača), i sada sam na Nougat Android OS-u (7.1.1).
semirsar

#930 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by semirsar »

ma ajte molim vas... :-)
mobac prvotno uopste nijesam ni mislio zadrzat' al' et'... posto ce mi sad pa nadalje i ubuduce postati biti i ostati do daljnjeg primarni, red je i sve pobrisati i podici ga po svom ukusu i na svoj e-mail prijavit', tako da... factory reset je njemu svakako sudjen :mrgreen:
skafiskafsnjak

#931 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

crnivrag wrote:Ja svoj mobitel od kupovine 2015-te godine, pa do danas nikad nisam vraćao na početne postavke, niti instalirao novi firmware ručno, i naravno nikad nisam imao nikakvih problema sa usporavanjem sistema, korupcijom aplikacija, postavki, gubitkom podataka i sl.

A telefon je došao sa Lolipop Android OS-om (5.0), i radio sam redovne update-e, do septrembra 2017-te (do kad mi je telefon bio podržan od strane proizvođača), i sada sam na Nougat Android OS-u (7.1.1).
Kako znaas da ti nije usporen?
Garantujem ti da ce brze raditi nakon reseta
shalla

#932 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by shalla »

probook wrote:Meni nije jasno to forsiranje factory reset i kao to je to??? Sve se pobrise iz telefona, pa haj ti sve namjestaj i aplikacije vracaj :run:
Nije vala neka pamet, kad ja uspijem odraditi onda svi mogu :lol:
Napraviš backup svega što se može označiti kroz Samsung Cloud, drmneš factory reset, kad se telefon upali kao nov, setuješ ponovo gmail, povučeš restore tog backupa, on te pita hoćeš li da ti instalira i sve aplikacije koje je backup zapamtio i to je to...
brazzo19

#933 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by brazzo19 »

Manje od mjesec dana koristim s9+ i zaista nisam ili ne znam primjetio te probleme sa prednjom kamerom da se mora "kuckati" kamera, je li se to desava sa svim s9+ telefonima ili samo na pojedinim serijama kao recimo sto je imao pojedini s7 edge problem sa onom linijom sa strane na lcd.u .... kako da uopste provjerim ima li to moj telefon jer je telefon jos pod garancijom 10 mjeseci
arnes_king

#934 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

brazzo19 wrote:Manje od mjesec dana koristim s9+ i zaista nisam ili ne znam primjetio te probleme sa prednjom kamerom da se mora "kuckati" kamera, je li se to desava sa svim s9+ telefonima ili samo na pojedinim serijama kao recimo sto je imao pojedini s7 edge problem sa onom linijom sa strane na lcd.u .... kako da uopste provjerim ima li to moj telefon jer je telefon jos pod garancijom 10 mjeseci
Ne bih ja rekao da je ti isti problem kao na s8 jer na s8 bude mutna konstantno i ne vidi se i tek kad malo protreses dodje sebi, kod brata se desilo jednom i nikad vise.

Ovo na s9 sto je neko pisao mislim da je problem sa slabim osvjetljenjem pa jos ako imas nemirnu ruku dok slikas tad bude malo mutna.
djuzepee

#935 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by djuzepee »

Sto ga još nema kod mene? :roll:

Image
crazytroll95

#936 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by crazytroll95 »

djuzepee wrote:Sto ga još nema kod mene? :roll:

Image
flashuj odinom zadnji BHT update.
djuzepee

#937 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by djuzepee »

@crazy
kad bih znao.. :D
arnes_king

#938 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

djuzepee wrote:Sto ga još nema kod mene? :roll:

https://i.imgur.com/on2n2gQ.jpg
Pa ti si ostao na julskom patchu, kasni to 5-6 azuriranja, najbolje kao sto je kolega napisao preko ODINa da flashujes ili zadnji BHT ili TEB pa neces ovisiti o BHT jer oni znaju tako kasniti, ili jos bolje npr BTU.
arnes_king

#939 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

djuzepee wrote:@crazy
kad bih znao.. :D

Evo upute korak po korak:

djuzepee

#940 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by djuzepee »

mozel se sta zaebat? :roll:

edit: ide sub. ;-)
Last edited by djuzepee on 23/01/2019 13:36, edited 1 time in total.
crnivrag

#941 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by crnivrag »

djuzepee wrote:mozel se sta zaebat? :D
Možeš brickovati telefon ako skineš pogrešan firmware za neki drugi model, ako nestane struje u međuvremenu, ili ako ti se u toku flashovanja isključi USB kabal.
djuzepee

#942 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by djuzepee »

@crni
bolje onda nista ne dirat.. kakav sam baksuz, cigla mi ne gine.. :D

a hoce li doci ovako redovno bez flesa?
brazzo19

#943 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by brazzo19 »

arnes_king wrote:
brazzo19 wrote:Manje od mjesec dana koristim s9+ i zaista nisam ili ne znam primjetio te probleme sa prednjom kamerom da se mora "kuckati" kamera, je li se to desava sa svim s9+ telefonima ili samo na pojedinim serijama kao recimo sto je imao pojedini s7 edge problem sa onom linijom sa strane na lcd.u .... kako da uopste provjerim ima li to moj telefon jer je telefon jos pod garancijom 10 mjeseci
Ne bih ja rekao da je ti isti problem kao na s8 jer na s8 bude mutna konstantno i ne vidi se i tek kad malo protreses dodje sebi, kod brata se desilo jednom i nikad vise.

Ovo na s9 sto je neko pisao mislim da je problem sa slabim osvjetljenjem pa jos ako imas nemirnu ruku dok slikas tad bude malo mutna.

Stani malo razumijemo li se mi ? Zamjenio sam tel za s9+, vidim zale se ljudi ovdje zbog tog problema mutne slike na prednjoj kameri na s9 telefonu nisam procitao da se iko zalio na s8, ja kazem da nisam primjetio to a koristim s9+ gotovo mjesec pa pitam u cemu je problem ?
arnes_king

#944 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

djuzepee wrote:@crni
bolje onda nista ne dirat.. kakav sam baksuz, cigla mi ne gine.. :D

a hoce li doci ovako redovno bez flesa?
Imao sam bas dosta razlicitih android telefona i vjeruj mi softverski da brickujes su sanse toliko male da skoro i ne postoje. Pogotovo na Samsungu i pogotovo kada instaliras preko ODIN-a, uvijek se moze opet vratiti na standardno. Pogledaj video, ukupno ce ti trebati 15 minuta prateci video, a sama instalacija traje mozda 1-2 minute.

Posto ti stoji na julskom i ako dodje update nacekat ces se, a ovako jednom odradis i onda ti stize redovno.
djama

#945 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by djama »

ja sam uspio da brikujem svoj galaxy s4 u ta doba :D :D :D :D
arnes_king

#946 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

brazzo19 wrote:
arnes_king wrote:

Stani malo razumijemo li se mi ? Zamjenio sam tel za s9+, vidim zale se ljudi ovdje zbog tog problema mutne slike na prednjoj kameri na s9 telefonu nisam procitao da se iko zalio na s8, ja kazem da nisam primjetio to a koristim s9+ gotovo mjesec pa pitam u cemu je problem ?
Ja sam vidio jednog prije nekoliko stranica da se zalio, i ovaj lik sto je pisao u diskoteci da mu bude mutna slika :lol:

Tako da nista ne brini, sve je super i ne postoji neki prosireni problem u vezi toga. U ostalom, upalis kameru, opalis selfie i vidis sam.
arnes_king

#947 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

djama wrote:ja sam uspio da brikujem svoj galaxy s4 u ta doba :D :D :D :D
Ja najvise sto sam cackao custom romove, modove i root je bila xperia p, moj prvi smartphone. Znao sam ga brikovati da nece cak ni lampica da zasvijetli, i svaki put sam ga uredno vracao u zivot.

Na Samsungu je daleko najlaksi nacin instaliranja novijeg firmware-a rucno, cak i za root odraditi ili custom rom. Do sada nisam vidio situaciju da je neko brikovao, pogovoto ne preko ODIN-a.
brazzo19

#948 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by brazzo19 »

Ma kontam i ja to cuj da kupis flagship telefon i da moras kuckat prednju kameru da izostri sliku pa majku mu valjda ima automatski autofokus :D
djama

#949 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by djama »

arnes_king wrote:
djama wrote:ja sam uspio da brikujem svoj galaxy s4 u ta doba :D :D :D :D
Ja najvise sto sam cackao custom romove, modove i root je bila xperia p, moj prvi smartphone. Znao sam ga brikovati da nece cak ni lampica da zasvijetli, i svaki put sam ga uredno vracao u zivot.

Na Samsungu je daleko najlaksi nacin instaliranja novijeg firmware-a rucno, cak i za root odraditi ili custom rom. Do sada nisam vidio situaciju da je neko brikovao, pogovoto ne preko ODIN-a.
ja sam ovaj s4 toliko puta cacko i custom romove instaliro da na kraju kad sam ga brikovo bas sam ga bio zakuco. bio je na servisu 7 dana dok ga nisu uspjeli napraviti :)
diablobih

#950 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by diablobih »

Vise je factory reset da pocnes ponovo, mozda neces opet koristiti iste aplikacije, a nisi ni skontao i jednostavno da pocnes ispocetka. Sto se tice updatea, vise nego dovoljno je wipe cache i to je to.
Post Reply