Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Sara03

#926 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Sara03 »

It_is_a_Leclerc wrote: Pa dobro, to je činjenica. Dokazano vam je milion puta. Npr. kad se etnički čistilo Yazide niko nije glasa podignuo. Jednostavno, genocid nad tim narodom nije bio "atraktivan" jer nisu bili muslimani.
genocid-nad-jezidi-narodom-u-iraku-t141893.html

Gle, čak desetak upisa. :thumbup:
asker

#927 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by asker »

Sara03 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Pa dobro, to je činjenica. Dokazano vam je milion puta. Npr. kad se etnički čistilo Yazide niko nije glasa podignuo. Jednostavno, genocid nad tim narodom nije bio "atraktivan" jer nisu bili muslimani.

Glupost, svi Bosnjaci su protiv zlocina nad Yazidima, makar 99, 99%!Hocemo li traziti tvoje proizraelske upise a protiv Palestinaca? Bilo ih je mnogo.
cyprus

#928 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by cyprus »

asker wrote:Glupost, svi Bosnjaci su protiv zlocina nad Yazidima, makar 99, 99%!Hocemo li traziti tvoje proizraelske upise a protiv Palestinaca? Bilo ih je mnogo.
Također, svako normalan je protiv zločina nad Palestincima... Što ne znači da istovremeno mora žaliti Hitlera, prizivati novi holokaust, zagovarati uništenje Izraela i njegovih stanovnika, širiti predrasude i stereotipe o Jevrejima ili podržavati budaletine iz Hamasa...
asker

#929 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by asker »

cyprus wrote:
asker wrote:Glupost, svi Bosnjaci su protiv zlocina nad Yazidima, makar 99, 99%!Hocemo li traziti tvoje proizraelske upise a protiv Palestinaca? Bilo ih je mnogo.
Također, svako normalan je protiv zločina nad Palestincima... Što ne znači da istovremeno mora žaliti Hitlera, prizivati novi holokaust, zagovarati uništenje Izraela i njegovih stanovnika, širiti predrasude i stereotipe o Jevrejima ili podržavati budaletine iz Hamasa...
Pusti nas forumase, vidis li ti sta se ovih dana desava u UN-u? Jel' to Sarajevska vehabijsko spavacka islamsko radikalna zajednica organizovala?

Licemjeru!
cyprus

#930 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by cyprus »

asker wrote:
cyprus wrote:
Pusti nas forumase, vidis li ti sta se ovih dana desava u UN-u? Jel' to Sarajevska vehabijsko spavacka islamsko radikalna zajednica organizovala?

Licemjeru!
Života ti, što sam licemjer? Ovo što se dešava u UN-u u potpunosti podržavam (mislim na predloženu rezoluciju) :thumbup: Ovo što je Trump uradio je ogromna pizdarija, kao što je ogromna pizdarija i mnogo toga što je Izrael napravio u proteklim godinama i decenijama...

Nego, to nema ništa sa motivima 'sarajevske spavačke islamsko radikalne zajednice' (tvoje riječi :mrgreen: :oops: ), koja je protiv zločina nad Palestincima, ali ne bi imala ništa protiv zločina nad Jevrejima :oops:
Last edited by cyprus on 20/12/2017 02:15, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#931 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by It_is_a_Leclerc »

Challenger__ wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Pa dobro, to je činjenica. Dokazano vam je milion puta. Npr. kad se etnički čistilo Yazide niko nije glasa podignuo. Jednostavno, genocid nad tim narodom nije bio "atraktivan" jer nisu bili muslimani.
Apsolutno netačno, barem što se tiče ekipe sa tema Sirija/Irak.
Koji crni forum? Ja ti govorim o široj reakciji. Jel neko organizirao "proteste za mir", IZ prikupljala pomoć za Yazide? Nije?
Senzibilizacija na Palestince je gotovo isključivo religijski prirode, kao što je i senzbilizacija američkih Jevreja sa izraelskim.

I da ti odmah kažem, moji stavovi nisu pro-Izraelski ništa više nego što su pro-Palestinski. To što ja ne glorifikujem Hamas i jasno kažem da su u pitanju teroristi koji svjesno žrtvuju vlastiti narod za šićar svojih vođa, ne znači da ja opravdavam nasilje na Bliskom Istoku, ili da sam za gradnju novih naselja na Zapadnoj obali.

Mir je moguć jedino kroz model dvije države uz puno priznavanje prava Izraela na postojanje i pošteno razgraničenje s nezavisnom državom Palestinom.
asker

#932 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by asker »

cyprus wrote:
asker wrote: Pusti nas forumase, vidis li ti sta se ovih dana desava u UN-u? Jel' to Sarajevska vehabijsko spavacka islamsko radikalna zajednica organizovala?

Licemjeru!
Života ti, što sam licemjer? Ovo što se dešava u UN-u u potpunosti podržavam (mislim na predloženu rezoluciju) :thumbup: Ovo što je Trump uradio je ogromna pizdarija, kao što je ogromna pizdarija i mnogo toga što je Izrael napravio u proteklim godinama i decenijama...

Nego, to nema ništa sa motivima 'sarajevske spavačke islamsko radikalne zajednice' (tvoje riječi :mrgreen: :oops: ), koja je protiv zločina nad Palestincima, ali ne bi imala ništa protiv zločina nad Jevrejima :oops:
Malo se pravimo mutavi :roll:

Na tom prostoru tamo ko ima inicijativu, iz dana u dan, iz godine u godinu, ko je baja po srpski?
Na zlocine Izraelaca, pa haman evo 30-ak godina kako gledam tv, kako odgovoriti, cvijecem?

Mnogi od vas kazu kapitulacijom, pognutom glavom, iseljenjem, repom pod guzicom. Sto je trun pravde u ovom usranom svijetu su ove inicijative UN-a, haman decenijama, hej, decenijama..............zna se ko ne slusa.

Licemjerno je to, a ti to vrlo dobro znas, izjednacavati strane, i postaviti premise da su ravnopravni sugovornici, ali eto ovi islamisti ne zele dogovor. Imas Davida i Golijata u obrnutom scenariju, hebe se slonu sta mravi misle o gazenju trave...
Gojeni H

#933 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Gojeni H »

It_is_a_Leclerc wrote:
Koji crni forum? Ja ti govorim o široj reakciji. Jel neko organizirao "proteste za mir", IZ prikupljala pomoć za Yazide? Nije?
Senzibilizacija na Palestince je gotovo isključivo religijski prirode, kao što je i senzbilizacija američkih Jevreja sa izraelskim.

I da ti odmah kažem, moji stavovi nisu pro-Izraelski ništa više nego što su pro-Palestinski. To što ja ne glorifikujem Hamas i jasno kažem da su u pitanju teroristi koji svjesno žrtvuju vlastiti narod za šićar svojih vođa, ne znači da ja opravdavam nasilje na Bliskom Istoku, ili da sam za gradnju novih naselja na Zapadnoj obali.

Mir je moguć jedino kroz model dvije države uz puno priznavanje prava Izraela na postojanje i pošteno razgraničenje s nezavisnom državom Palestinom.
Ko se htio izjasniti protiv genocida protiv Jazida - izjasnio se. Moglo je bolje, istina. Bosnjacki narod barem formalno bi trebao podrzavati sve koji trpe tiraniju.

Ali ... o kojem "postenom razgranicenju" izmedju Izraela i Palestine govorimo? Granice iz 1948? - Izrael nece na to pristati. Kao ni na one iz 1967., kao ni na one iz 1973., kao ni na bilo koje, koje bi omogucile suverenost BILO KAKVE palestinske teritorije.
*Zaista se trudim da pisem na razumljivom bosanskom jeziku.
Sara03

#934 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Sara03 »

asker wrote:
Sara03 wrote:

Glupost, svi Bosnjaci su protiv zlocina nad Yazidima, makar 99,99%!Hocemo li traziti tvoje proizraelske upise a protiv Palestinaca? Bilo ih je mnogo.
Izvoli, traži. :roll:

Usput, dok budeš tražio, pokušaj te krokodilske suze, koje tobože liješ nad stradanjem ovog naroda, ostaviti za četiri zida, kao i većina Bošnjaka.

Protiv zločina nad Jezidima. :thumbup:
Image
Image
Image
Image

?!
cyprus

#935 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by cyprus »

asker wrote:
cyprus wrote:
asker wrote: Pusti nas forumase, vidis li ti sta se ovih dana desava u UN-u? Jel' to Sarajevska vehabijsko spavacka islamsko radikalna zajednica organizovala?

Licemjeru!

Malo se pravimo mutavi :roll:

Na tom prostoru tamo ko ima inicijativu, iz dana u dan, iz godine u godinu, ko je baja po srpski?
Na zlocine Izraelaca, pa haman evo 30-ak godina kako gledam tv, kako odgovoriti, cvijecem?

Mnogi od vas kazu kapitulacijom, pognutom glavom, iseljenjem, repom pod guzicom. Sto je trun pravde u ovom usranom svijetu su ove inicijative UN-a, haman decenijama, hej, decenijama..............zna se ko ne slusa.

Licemjerno je to, a ti to vrlo dobro znas, izjednacavati strane, i postaviti premise da su ravnopravni sugovornici, ali eto ovi islamisti ne zele dogovor. Imas Davida i Golijata u obrnutom scenariju, hebe se slonu sta mravi misle o gazenju trave...
Meni nekako taj tvoj odgovor kao da nema naročite veze sa ovim mojim postom...
Challenger__

#936 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Challenger__ »

It_is_a_Leclerc wrote:
Challenger__ wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Pa dobro, to je činjenica. Dokazano vam je milion puta. Npr. kad se etnički čistilo Yazide niko nije glasa podignuo. Jednostavno, genocid nad tim narodom nije bio "atraktivan" jer nisu bili muslimani.
Apsolutno netačno, barem što se tiče ekipe sa tema Sirija/Irak.

Razumijem, iako se mora znati da - barem što se tiče Sarajeva, protesta i "protesta" - stvar usmjerava i monopolizira vladajuća stranka a ne građanstvo. Ja sam se referirao na forum, one ljude koji pišu na temama Sirija i Irak a oni su skoro svi (osim par vehabija), bezbroj puta pisali o tragediji Jezida, portretirajući ISIL u najcrnjim bojama.
Challenger__

#937 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Challenger__ »

Ili to poprima purpurne boje s obzirom na kmetovanje američkih administracija i beskrajnog niza saziva Kongresa... :oops:
Challenger__

#938 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Challenger__ »

Prvi rabin, jelte:
In Israel, death has no dominion over them… With gentiles, it will be like any person – they need to die, but [God] will give them longevity. Why? Imagine that one’s donkey would die, they’d lose their money.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Challenger__

#939 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Challenger__ »

Kakve konjine podržavaju United Slaves of America, to je za ahahahahahahah... :pisnuo:
sinuhe

#940 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by sinuhe »

breuer wrote:vala, da je Jevrej rekao da će samo sjedit i jest nikako ne mogu povjerovat za tako agilan i kreativan narod,

izvinjavam se na ovom izljevu pozitivne diskriminacije :D
U Americi jedno od najsiromasnjih mjesta je naseljeno tim ortodoksnim Jevrejima https://en.wikipedia.org/wiki/Kiryas_Joel,_New_York .
Ima ih dosta i u samom NYC.
Challenger__

#941 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Challenger__ »

“In Israel, death has no dominion over them… With gentiles, it will be like any person – they need to die, but [God] will give them longevity. Why? Imagine that one’s donkey would die, they’d lose their money.

“This is his servant… That’s why he gets a long life, to work well for this Jew.”

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Challenger__

#942 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Challenger__ »

Znači, plačem... :pisnuo:
breuer

#943 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by breuer »

Al fazon je što su ortodoksni Jevreji protivnici države Izrael, za razliku od sekularnih Cionista koji su je stvorili.
Challenger__

#944 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Challenger__ »

nije ovo izjavio seoski, niti češki, ovo je izjavio prvi seferdski rabin Izraela, Chief Rabbi... :lol:
jeza u ledja

#945 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by jeza u ledja »

Challenger__ wrote:
jeza u ledja wrote:Sta bilo, maca pojela jezik? Je li komentar salika rasisticki ili ne? Je li mozes odgovoriti konkretno i koncizno?
1. to nije njegov komentar.
Ne, ja sam ga napisao. Pise ono "salik79", ali je u stvari napisao neko drugi. :lol:

U stvari, to je napisao neki jevrejski rasisticki rabin :D . Zakljucak - jevreji su rasisti.

George Orwell bi ti pozavidio. :oops:
Challenger__

#946 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Challenger__ »

jeza u ledja wrote:Ne, ja sam ga napisao. Pise ono "salik79", ali je u stvari napisao neko drugi. :lol:

U stvari, to je napisao neki jevrejski rasisticki rabin :D . Zakljucak - jevreji su rasisti.

Mislim da se ne razumijemo. Mislim da je to kopirao negdje sa Twittera ili slično. Ako nije, moj komentar je: 'not my cup of tea'. Ja to ne bih tako radio. Ali, znam Salika i znam da zna rezon onih kao što je Ovadija i u tom kontekstu razumijevam njegov komentar.

Iz te perspektive ga isključivo i shvatam.

Jbt, likovi ljude porede sa dugovječnim magarcima "kojima je jedina svrha da ih služe" a sad treba Salika razapinjati jer indirektno aludira na njihovu filozofiju.
Challenger__

#947 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Challenger__ »

Hoću da kažem, Salikov komentar je odraz u ogledalu nekog drugog rasizma. Salik NIJE RASISTA.
jeza u ledja

#948 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by jeza u ledja »

Challenger__ wrote:
jeza u ledja wrote:Ne, ja sam ga napisao. Pise ono "salik79", ali je u stvari napisao neko drugi. :lol:

Mislim da se ne razumijemo. Mislim da je to kopirao negdje sa Twittera ili slično. Ako nije, moj komentar je: 'not my cup of tea'. Ja to ne bih tako radio. Ali, znam Salika i znam da zna rezon onih kao što je Ovadija i u tom kontekstu razumijevam njegov komentar.

Iz te perspektive ga isključivo i shvatam.

Jbt, likovi ljude porede sa dugovječnim magarcima "kojima je jedina svrha da ih služe" a sad treba Salika razapinjati jer indirektno aludira na njihovu filozofiju.
Razumijem ja vrlo dobro, samo se ti pravis lud.

salikov komentar ne citira nikoga. Stoga se ne mozes praviti lud pa reci da je to citat nekog tamo debila iz Izraela. Problem je u izrazu "curry flavored", a ne ovom drugom. To ako je on skinuo ovo sa twittera kao komentar nekog drugog rasistickog debila ne opravdava postavljanje istog na forum - sa ociglednom uvrjedljivom namjerom prema ovoj ambasadorki (za koju me licno boli kurac, ali nije to poenta). Tako valjda svako ko je u historiji svijeta napisao "nigger" moze reci nisam to ja, to sam samo negdje cuo. :oops: Ovako i neonacisti u Americi redovno karakteriziraju crnce kao sluge jevreja ili kakvu god vec konkokciju rasistickih kombinacija mogu smisliti.

No lakse se jelde napraviti malo lud, pa opravdati cak i najocigledniji rasizam, jel tako? Al zato kuknjava kad je situacija obrnuta. :lol: U sustini svi zajedno jedna gomila rasista. :wink:
jeza u ledja

#949 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by jeza u ledja »

Challenger__ wrote:Hoću da kažem, Salikov komentar je odraz u ogledalu nekog drugog rasizma. Salik NIJE RASISTA.
I salik i ti ste rasisti. Sva dalja prica je odraz vaseg rasizma, odnosno rasizma vasih poslodavaca. :wink:
Challenger__

#950 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Challenger__ »

Mali histerični rasista na baterije se upalio, ponovo divlja i etiketira... :oops:

Istinski rasista je ono smeće od prvog rabina i ona gomila američkih glupana od Kongresa preko Administracije do Ovalnog ureda koji aplaudiraju tezi da su magarci. I vi, koji rasistima nazivate one kojima ne pada na pamet da se poistovjete sa magarcima.

A sad adio.
Post Reply