SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Melbourne_Australia
#926 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Odveo Japan u grupi u kojoj mu je konkurencija Saudijska Arabija i Emirati...To bi ti isto bilo ko kad bi preuzeo Spaniju i bio u grupi sa Madzarima i Estonijom...Sto ne uzme neku repku u evropi???[/quote]
Mozda za Japan i nije iznenadjenje ali Halilhodzic je sa Alzirom pokazao sta znaci biti takticki genije, tri utakmice, jedna selekcija, tri dijametralno suprotna lica iste ekipe a sve po potrebi.
Nakon Njemacke gledao sam na youtube izjavu trenera tad u ulozi sportskog komentatora na Sky da je utakmica Alzira protiv Njemacke takticki najbolje pripremljena i provedena utakmica cijelog prvenstva.
Ali jebo' to sve kad covjek nije zainteresovan da nas vodi. On koji je otisao 90' u intervju za HRT govori "kako se ono kaze na nasem" a svaka druga mu je "kod nas u Francuskoj".
Ko' Ivo Andric, niko mu ne moze osporiti genijalnost ali to ne znaci da ne moze biti supak, sto Halilhodzic i jeste u mojim ocima.
Btw, citam cijeli Japan se ibretio izboru prvih 11 medju kojima su se nasli mladi neprovjereni igraci. Na kraju ta dvojica, jedan 21 godina a drugi 23 su dali golove i odveli ih na SP.[/quote]
Vaha je nas trenutno najbolji trener trenutno, to niko ne spori...Samo govorim, kad preuzme neku repku u Evropi i uradi nesto onda mozemo reci da je imao uspjeh....Njemu Japan savrseno odgovora, nisu mu jebali sve po spisku kad su se bas mucili na pocetku kvalifikacija, igraci ga slusaju jer su JAPANCI igraci koji ih svaki trener samo moze pozeljeti da ih trenira zbog discipline..Uglavnom nema garancije da bi sa Vahom nesto mi napravili.....Ili bi on vecinu igraca ovih otjerao, ali ja mislim da bi ipak igraci njega otjerali...Jer lakse je trenera naci nego 10 novih igraca...
Mozda za Japan i nije iznenadjenje ali Halilhodzic je sa Alzirom pokazao sta znaci biti takticki genije, tri utakmice, jedna selekcija, tri dijametralno suprotna lica iste ekipe a sve po potrebi.
Nakon Njemacke gledao sam na youtube izjavu trenera tad u ulozi sportskog komentatora na Sky da je utakmica Alzira protiv Njemacke takticki najbolje pripremljena i provedena utakmica cijelog prvenstva.
Ali jebo' to sve kad covjek nije zainteresovan da nas vodi. On koji je otisao 90' u intervju za HRT govori "kako se ono kaze na nasem" a svaka druga mu je "kod nas u Francuskoj".
Ko' Ivo Andric, niko mu ne moze osporiti genijalnost ali to ne znaci da ne moze biti supak, sto Halilhodzic i jeste u mojim ocima.
Btw, citam cijeli Japan se ibretio izboru prvih 11 medju kojima su se nasli mladi neprovjereni igraci. Na kraju ta dvojica, jedan 21 godina a drugi 23 su dali golove i odveli ih na SP.[/quote]
Vaha je nas trenutno najbolji trener trenutno, to niko ne spori...Samo govorim, kad preuzme neku repku u Evropi i uradi nesto onda mozemo reci da je imao uspjeh....Njemu Japan savrseno odgovora, nisu mu jebali sve po spisku kad su se bas mucili na pocetku kvalifikacija, igraci ga slusaju jer su JAPANCI igraci koji ih svaki trener samo moze pozeljeti da ih trenira zbog discipline..Uglavnom nema garancije da bi sa Vahom nesto mi napravili.....Ili bi on vecinu igraca ovih otjerao, ali ja mislim da bi ipak igraci njega otjerali...Jer lakse je trenera naci nego 10 novih igraca...
- AmiĐa_Idriz
#927 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Kakav Vaha veze nema sa zivotom da sta zna izbacio bi Svabe u Brazilu

-
missko
#928 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Sa Mesom se ne moze niko mjeriti a posebno ne Vahaa. Vlatko Glavasa piredite s Mesom ili tako nekog mada je Mesa najgluolji od svih
-
Melbourne_Australia
#929 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Bicu kratak, jer fakat ne pisem na ovoj temi..Vecina ljudi je zalutala sa komentarima i vidi se da zive veze sa fudbalom nemaju.....Ni jedan trener na svijetu ne moze igracu pomoci da cuva igraca....Kolasinac kod 3 gola , stao i nije ni pokusao da isprati igraca...Visca kod sanse u prvom poluvremenu kad lik glavom suta pored stative , gleda i nije ni pokusao da ga isprati...Niko ne prilazi igracu i niko nije cuvao sinoc najblizeg do sebe ....Hocu da kazem, da su igraci glavni krivci...Selektorska pozicija je specificna, u klubu igraca mozes kazniti na klupu staviti...Hajde nek i jedan trener na svijetu u nasoj repki stavi Pjanica ili Dzeku na klupi?? Mi to sebi ne mozemo priustiti..Daleko od toga da je Mesa neki znalac, ali ne zalaganje i ne pokusavanje da se igraci isprate i da se trci i bori je do igraca i nikoga vise.....Cimirot sinoc uz Pjanica i Lulu i uz zadnji linijuu sinoc su pokazali kako se ne treba igrati...Jer kad igras kako igras onda Kipar ispada Brazil....Mi nemamo balans u ekipi, imamo igrace koji znaju ali se ne trude i imamo igrace koji ne znaju ali se trude!!
Last edited by Melbourne_Australia on 01/09/2017 09:47, edited 2 times in total.
- Logovan
#930 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Ako je tražio, onda je pametno uradio, protiv konobara će ih očistiti. Sa druge strane naša igra je loša i nikakva, bezidejna, a on će nam protiv konobara faliti k'o hljeb. Vezni red dno dna, još sad bez Pjanića.jazzer wrote:[*]Pjanic je sinoc tri, cetiri nepotrebna faula pravio asicare trazeci karton. I uspio je.Logovan wrote:Tek sam sada vidio da protiv Gibraltara neće biti Pjanića zbog žutih kartona.![]()
Rahat je sada, ne mora se muciti protiv Gibraltara.
Last edited by Logovan on 01/09/2017 09:42, edited 1 time in total.
-
Nadzorna_ploca
#931 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Kad 10 igraca i 1 golman podbaci onda je ocito samo jedan problem. Onaj ko ih vodi.
A to smo znali svakako i bez sinocnje tekme. Izmjena Cimirot Jajalo kad ganjamo rezultat je savrsen opis ziherisanja i neznanja Mehmeda Bazdarevica.
Treba polako davati sansu novim igracima ali mi i dalje imamo finu okosnicu ekipe.
A to smo znali svakako i bez sinocnje tekme. Izmjena Cimirot Jajalo kad ganjamo rezultat je savrsen opis ziherisanja i neznanja Mehmeda Bazdarevica.
Treba polako davati sansu novim igracima ali mi i dalje imamo finu okosnicu ekipe.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#932 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Pa bolje da ga je napravio jucer nego da ga je napravio protiv Gibraltara pa da ne igra protiv Belgijejazzer wrote:[*]Pjanic je sinoc tri, cetiri nepotrebna faula pravio asicare trazeci karton. I uspio je.Logovan wrote:Tek sam sada vidio da protiv Gibraltara neće biti Pjanića zbog žutih kartona.![]()
Rahat je sada, ne mora se muciti protiv Gibraltara.
-
bjelave
#933 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Kakvo smece moras biti da ne podneses ostavku nakon onakve nevidjene sramote sinoc? Znao sam da Mesa ne zna, ali nisam znao da onoliko koliko ne zna, isto, toliko nema obraza. A to je nepodnosljiva kombinacija.
U ovoj posruloj zemlji ima svakakvog gada na javnoj sceni od politicara do estrade, beskurpoloznog, odvratnog koji iz ociju krade. U toj i takvoj kkonkurenciji Mesa ispade kao jedan od onih sa najmanje obraza. Samo mu treba poslusati izjavu i vadjenje sinoc nakon utakmice ''prepali se pobjede'' ''ne znam sta se desilo'' ''nismo ih podcjenili'' itd, ''dobro smo radili''....
Dakle, slina i jad nad kojim se stomak okrece.
U ovoj posruloj zemlji ima svakakvog gada na javnoj sceni od politicara do estrade, beskurpoloznog, odvratnog koji iz ociju krade. U toj i takvoj kkonkurenciji Mesa ispade kao jedan od onih sa najmanje obraza. Samo mu treba poslusati izjavu i vadjenje sinoc nakon utakmice ''prepali se pobjede'' ''ne znam sta se desilo'' ''nismo ih podcjenili'' itd, ''dobro smo radili''....
Last edited by bjelave on 01/09/2017 09:51, edited 1 time in total.
-
Nadzorna_ploca
#934 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
bjelave wrote:Kakvo smece moras biti da ne podneses ostavku nakon onakve nevidjene sramote sinoc? Znao sam da Mesa ne zna, ali nisam znao da onoliko koliko ne zna isto, toliko nema obraza. A to je nepodnosljiva kombinacija.
- AmiĐa_Idriz
#935 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Jadu Vlagodica za selektora!
- leškarenje
#936 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Ama otkaz niposto,prosle kvalifikacije je bila prica kako ga je Susic zajebo....sad neka dovrsi sranje koje je zapoceobjelave wrote:Kakvo smece moras biti da ne podneses ostavku nakon onakve nevidjene sramote sinoc? Znao sam da Mesa ne zna, ali nisam znao da onoliko koliko ne zna, isto, toliko nema obraza. A to je nepodnosljiva kombinacija.
- AmiĐa_Idriz
#937 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Neka zavrsi kvale pa opet uci sa njim u iduci ciklus treba vremena da se uigraju 
Da ne bude da samo Mesu pljujem, poserem im se ja svima u usta
Da ne bude da samo Mesu pljujem, poserem im se ja svima u usta
- avetinja
#938 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Ovdje su igrači najviše krivi.
- hrasno38
#939 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Je li Pape podnio ostavku nakon jos veceg blama u Zenici?bjelave wrote:Kakvo smece moras biti da ne podneses ostavku nakon onakve nevidjene sramote sinoc? Znao sam da Mesa ne zna, ali nisam znao da onoliko koliko ne zna, isto, toliko nema obraza. A to je nepodnosljiva kombinacija.
- leškarenje
#940 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Cuj veci blam od ovoga....idi ba ufati se baklave,mani se fudbala.
- mO k3
#941 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Neki su propustili kroz ovaj sok da je danas bajram ??
- Infaze Studio
#942 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Suplja prica.. Cuj Arabija i Emirati. Pa ostavi covjek na klupi tri planetarne zvijezde i podera (kakvog takvog) prvaka kontinenta na kojem igraju te iste kvalifikacije. Ljudi igraju ko svicarski sat, a u usporedbi s nama su nefudbalska nacija... Tu vec selektor igra neku ulogu, kontas..?Melbourne_Australia wrote:Odveo Japan u grupi u kojoj mu je konkurencija Saudijska Arabija i Emirati...To bi ti isto bilo ko kad bi preuzeo Spaniju i bio u grupi sa Madzarima i Estonijom...Sto ne uzme neku repku u evropi???mO k3 wrote:sta mislis kada bi vaha dosao sta bi uradio?? ma pola setaca ne bi naslo u repki mjestadenimb wrote:Vaha trecu drzavu odvede na SP al ko nas jebe ba, ne odgovara nam...
-
condy
#943 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Al, su Grci levati! Pa kad pogledas njihove utakmice samo nerijeseno igraju.
- hrasno38
#944 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
jok eto nije pa onda blam sa Izraelom!!!! Ma ja samo kod vas Pitara je veci blam izgubiti od istog protivnika u gostima nego kuci....valjda vam preslo u naviku da je normalno da se gubi kuci!!!!leškarenje wrote:Cuj veci blam od ovoga....idi ba ufati se baklave,mani se fudbala.
- leškarenje
#945 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Realno,ti si jedna od vecih neznalica uopste na forumima....
Znaci,vodimo 2:0 protiv jebenog Kipra prvo poluvrijeme i ljudi nas demoliraju,ponize ko niko nikad prije u drugom i ti mi naso porediti te utakmice sa ovom....
Znaci,vodimo 2:0 protiv jebenog Kipra prvo poluvrijeme i ljudi nas demoliraju,ponize ko niko nikad prije u drugom i ti mi naso porediti te utakmice sa ovom....
- hrasno38
#946 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
djesi znalac nisam te prepozno!!!! A sta je bilo levatu u Zenici...poveli u 5 minuti i zijanili 2:1 i to je kao razlicito samo zato naravno sto je Pape sjedio na klupi a da je sjedio Mesa bio bi ratni zlocinac.leškarenje wrote:Realno,ti si jedna od vecih neznalica uopste na forumima....
Last edited by hrasno38 on 01/09/2017 10:53, edited 1 time in total.
- mO k3
#947 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
halo drugar koga boli taj vas rat izmedju pitara i manijaka??? nikoga ne skreci sa teme...hrasno38 wrote:jok eto nije pa onda blam sa Izraelom!!!! Ma ja samo kod vas Pitara je veci blam izgubiti od istog protivnika u gostima nego kuci....valjda vam preslo u naviku da je normalno da se gubi kuci!!!!leškarenje wrote:Cuj veci blam od ovoga....idi ba ufati se baklave,mani se fudbala.
- leškarenje
#948 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Naravno da nisi
jer si deda,godine cine svoje nazalost 
- leškarenje
#949 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Decki,evo imate reprizu na SK HD....pocelo drugo,vodimo 
- hrasno38
#950 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
tako je deda ali jos uvijek te mogu u zubima nosat i usput pjevati ilahije i kaside!!!!leškarenje wrote:Naravno da nisijer si deda,godine cine svoje nazalost