[
Evo ja cu se odjaviti sa ove teme, jer kazem tesko je pricati sa ljudima koji nikad nisu zivjeli vani a tesko zive u BIH ili sa ljudima koji su vani 20 godina a nikad nisu zivjeli u BIH ..I ne mislim na tebe , nego opcenito pricam...

100 ljudi sto cudi....Neko misli da je poenta zivota imati dobro auto, neko misli da poenta zivota putovati po svijetu( taj sam bio u dvadesetim), neko misli da u svabiiji ces bolje zivjeti sa 1700 eura nego ovde sa miljom itd itd....Ja mislim da svako treba da ide da zivi tamo gdje misli da ce mu biti bolje..Samo mojne meni pricati o tome kako je vani wow a ovde fuj.....Kazem proveo 17 godina po svijetu i iskren sam ...BIH je puna mana ali da je rupa nije....Ali ja licno mislim da je poenta zivota biti sretan uz svoju familiju....Nisam jedan od onih koji moze da bude daleko od staraca i braca i sestara....Naravno uz uslov da fino zivim , jer od have se ne moze zivjeti....Ali da mi se pametuje kako je u Njemackoj toliko bolje aovde je fuj to ne dam....Jer ja kako zivim ovde 90% nasih vani moze samo sanjati....I opet kazem imam bruku raje po svijetu ali bruku, doktora i fizikanera

Svi zive za odmor ovde.....Nije to slucajno, jednostavno je tesko zamjeniti rodnu grudu ma gdje god da si...I hvala Bogu pa je tako...Nek zive ljudi gdje god misle da im je najbolje.....Samo mojne zato sto ti nista nisi postigao u zivotu da pljujes po BIH.....Nije sve do drzave ima nesto i do licne persone...Pozzz raji

[/quote]
Nikad ja nisam rekao da je u BiH fuj. Kome se poklopi u BiH (svoj stan, dobar posao, socijalna infrastruktura, nedostatak ambicija) bolje mu je nego vani. Ali kada se dodaju i neki drugi faktori npr bolest nekoga iz familije, skolovanje djece, zelja za poslovnim napretkom, materijalne potrebe u vidu putovanja i slicno onda se teziste pomjera, nazalost prema zemljama Zapada
P.S.
Jako mi je ja to ne dam

[/quote]
JA imam osjecaj da brojni u BiH misle da mi na zapadu samo putujemo. Ono radis dva dana ides 10 na odmor ili ako nista radis sedam odmaras sedam dana. Ko vas zapravo u BiH lozi da mi je znati? U Njemackoj kvalitete skolovanja djece je sljedeci glupa i pametna. Ako ti djete uleti u razred za glupe jer nisi ti kao roditelj akademicar da ga ucis na akademski nacin razmisljana vec u trecem razredu, popisaj se od toga da ce ti djete biti sta bolje od masin bravra, ako mislis da je to mizerno.[/quote]

Sad ozbiljno pitam?? Zasto jako malo nasih koji duze zive u Njemackoj zavrsavaju fakultete?? U Skandinaviji ili u Australiji skoro svako dijete nase koje je duze gore zavrsilo je fakultet..U Njemackoj rijetko??? u cemu je fol??