AKCIZE: Ko izda - pizda

Post Reply
Banksy

#926 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Banksy »

JThomas wrote:
Banksy wrote:Vjerujem da će takvi, spašavajući svoje guzice, pokušati iskreirati 'uzavrelu atmosferu antibosnjacke histerije', ali vjerujem da će izvarana bosanska sirotinja takve na vrijeme prepoznati i sikterisati.
a na osnovu čega tako vjerujete?
U prvo sam sigurna, a drugo, podsjetimo,

prošli izbori, glasačko tijelo,
ugrubo,
pola države je Federacija, pola RS,
od tog federalnog pola, samo pola je izašlo na izbore, dakle, već baratamo jednom četvrtinom,
od te četvrtine, u kojoj su svi glasovi, i Bošnjaka i Hrvata i Srba, tek jedna četvrtina od te četvrtine je glasala za SDA,
otprilike, SDA ima potporu 1/16 biračkog tijela BiH,
kome nije lijeno nek baci na papir tačne brojeve.

neupitni 'bošnjački mandat' s tek 1/16.
manijak1

#927 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by manijak1 »

Na osnovu ovoga teško je bilo šta reći ili vejrovati
Ključna izmjena se odnosi na činjenicu da se ne povećavaju akcize, osim na biogoriva i biotečnosti, nego se za 0,15 KM povećavaju cestarine, pri čemu će se prikupljena sredstva isključivo koristiti za izgradnju autocesta i za izgradnju i rekonstrukciju svih drugih vrsta cesta.
Ete ga , pa ti misli da nismo kolektivni glupani .Akcize na akcize , jel'da :? :D Ostalo će urediti tržište i braća Rusi i braća Arapi.
seln

#928 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by seln »

zippoo87 wrote:mnogima je lakse nauciti njemacki i otici iz drzave,nego izaci pred institucije i traziti svoja prava
Naravno da je lakse, znam iz vlastitog iskustva... papak ce te ubiti za malo uhljebljenja, a Svabo te ceka rasirenih ruku.
Ko je lud da se zajebava sa volovima tipa Zahiragic? Mozes traziti prava, mozes protestirati, mozes organizovati multimedijalne akcije, vanparlamentarnu opoziciju... volina ce na sve to samo odmahnuti repom.
Prpa.ba

#929 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Prpa.ba »

Banksy wrote: Čuj 'trećerazredni diplomati' i 'pendrek koalicija'... Ni press služba SDA ne bi bolje.

Nego, šta znači 'jasan bosnjacki mandat', ko to ima tapiju na njega i ko ga dodjeljuje? Koliko znam, SBB je većinski bošnjačka stranka, a ni SDP nije daleko. Dalje, da li to svako ko je protv politike SDA, uključujući i političke suparnike, automatski i širi 'antibošnjačku histeriju'?

Neće biti nikakvih 'antibosnjackih histerija' ni 'uzavrelih atmosfera'. To je klasični, jeftini SDA spin, a priča o 'bosnjackom mandatu' jednaka Čovićevoj o 'hrvatskom'.

Vrijeme je da SDA malo ode na klupu, a neki malo i u hladovinu. Vjerujem da će takvi, spašavajući svoje guzice, pokušati iskreirati 'uzavrelu atmosferu antibosnjacke histerije', ali vjerujem da će izvarana bosanska sirotinja takve na vrijeme prepoznati i sikterisati.
Onda na jako razlicite nacine tumacimo kontakte na relaciji SDP-SNSD, SBB-HDZ, SDP-SBB i SBB-strani NVO.

Po meni je to priznanje da ljevica nema sanse uopce pobijediti na izborima, vec ce biti drugoplasirani iza SDA i to sa solidnim brojem procentnih poena iza. Rupu ce se popuniti SBB-om koji ima ogromne sanse za izborni podbacaj cime se citava igranka zavrsava vec u startu.

Alternativno, mogu biti u egalu sa SDA i pokusati formirati ponovo jako nestabilnu vlast jer nece imati ruke po domovima naroda, a i kantoni ce biti malo SDA+sateliti, malo SDP+SBB+sateliti.

Takva vlast ce ili ostaviti SDA na miru, i ako im se SDA smiluje i odluci 4 godine odmoriti, mozda sve bude kako ti i govoris. U tom slucaju, naravno, ljudi ce pljuvati po novoj vlasti jer ne radi nista. :mrgreen: Alternativno, pokusaj bilo kakvih hapsenja, Prudskih sporazuma, pa mozda i korisnih reformi ce biti udar UZP-a SNSD-SDP-HDZ-SBB na dobre Bosnjane iz SDA. A to ima potencijal da zavrsi sranjem vecim od februara '14. Moj post ce biti kamilica, vise razmisljaj u pravcu Alzirske grupe. :)

Ovaj izborni ciklus je vec bataljen za beskorisnu i nesposobnu ljevicu, neka spremaju 2022.
putokaz1

#930 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by putokaz1 »

Onda na jako razlicite nacine tumacimo kontakte na relaciji SDP-SNSD, SBB-HDZ, SDP-SBB i SBB-strani NVO.

Po meni je to priznanje da ljevica nema sanse uopce pobijediti na izborima, vec ce biti drugoplasirani iza SDA i to sa solidnim brojem procentnih poena iza. Rupu ce se popuniti SBB-om koji ima ogromne sanse za izborni podbacaj cime se citava igranka zavrsava vec u startu.

Alternativno, mogu biti u egalu sa SDA i pokusati formirati ponovo jako nestabilnu vlast jer nece imati ruke po domovima naroda, a i kantoni ce biti malo SDA+sateliti, malo SDP+SBB+sateliti.

Takva vlast ce ili ostaviti SDA na miru, i ako im se SDA smiluje i odluci 4 godine odmoriti, mozda sve bude kako ti i govoris. U tom slucaju, naravno, ljudi ce pljuvati po novoj vlasti jer ne radi nista. :mrgreen: Alternativno, pokusaj bilo kakvih hapsenja, Prudskih sporazuma, pa mozda i korisnih reformi ce biti udar UZP-a SNSD-SDP-HDZ-SBB na dobre Bosnjane iz SDA. A to ima potencijal da zavrsi sranjem vecim od februara '14. Moj post ce biti kamilica, vise razmisljaj u pravcu Alzirske grupe. :)

Ovaj izborni ciklus je vec bataljen za beskorisnu i nesposobnu ljevicu, neka spremaju 2022.[/quote]
Djelimično se slažem
Po Meni Ipak(Ako se ne desi čudo) SDA ostaje Broj 1
Ljevica u različitim oblicima Pozicija Broj 2
Ali ja SBB ne smatram bitnim faktorom,meni se čini da veće šanse za uspjeh imaju ''Nezavisni načelnici'' Tj Kombinacija Nezavisnog Bloka i PBHNL
Šepić,Hadžibajrić,FK,Ramović....Imaju potencijal
Ljevica nema:Lidere,nema Plan,nema ''Ujedinjenost'',Nema ni Biračko tijelo,ni Rasprostranjenost...
A Obećaju pobjedu na osnovu čega NEZNAM
Haris.ba

#932 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Haris.ba »

Ma neće oni. Oni su fini. :D
klixoris

#933 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by klixoris »

Posto su ovaj harac sada usvojili kao cestarinu, a ne kao akcize, ostaje im prostora da sljedeci put usvoje i akcize, jos 15 feninga :mrgreen:
Taman za jos jednog MMF kredita :mrgreen:
jazzer

#934 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by jazzer »

"Stoga ne bi bilo utemeljeno da se uvećanje akciza i cestarina posmatra kao udar na stanovništvo, jer cilj zbog kojeg se uvodi u potpunosti opravdava razloge uvođenja, a navedene prednosti koje izgradnja ove vrste infrastrukture nosi sa sobom ukazuju na to da je realno očekivati poboljšanje standarda stanovništva kroz nova zapošljavanja, stvaranje novih prihoda, izgradnju dodatne infrastrukture u vidu izgradnje vrtića, škola, bolnice, domova za stare i iznemogle osobe i drugog, i u krajnjem očekivani rast standarda stanovništva će možda potaknuti i natalitet, što je izuzetno važno za BiH s demografske tačke gledišta", piše u obrazloženju.
I, kolege forumasi, osjecate li naprasni nalet neke enormne zelje za sexom nakon
usvajanja zakona o cestarini? :)

Ja orgijam veceras, toliko me vlast uzbudila ovim zakonom :) . A onda nastancam 5 djece koja
ce ici u novoizgradjene vrtice i skole. Plata raste, nove ceste se grade..nase je samo da karamo,
za sve ostalo ce od sada brinuti drzava.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#935 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by pici »

jazzer wrote:
"Stoga ne bi bilo utemeljeno da se uvećanje akciza i cestarina posmatra kao udar na stanovništvo, jer cilj zbog kojeg se uvodi u potpunosti opravdava razloge uvođenja, a navedene prednosti koje izgradnja ove vrste infrastrukture nosi sa sobom ukazuju na to da je realno očekivati poboljšanje standarda stanovništva kroz nova zapošljavanja, stvaranje novih prihoda, izgradnju dodatne infrastrukture u vidu izgradnje vrtića, škola, bolnice, domova za stare i iznemogle osobe i drugog, i u krajnjem očekivani rast standarda stanovništva će možda potaknuti i natalitet, što je izuzetno važno za BiH s demografske tačke gledišta", piše u obrazloženju.
I, kolege forumasi, osjecate li naprasni nalet neke enormne zelje za sexom nakon

Ja orgijam veceras, toliko me vlast uzbudila ovim zakonom :) . A onda nastancam 5 djece koja
ce ici u novoizgradjene vrtice i skole. Plata raste, nove ceste se grade..nase je samo da karamo,
Image
General War

#936 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by General War »

pici wrote:
jazzer wrote:

Image
Evo ja probo, sex sa pogledom na ceste... i stvarno radi :D

Image
putokaz1

#937 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by putokaz1 »

Akcize su usvojene u Domu Naroda
Kakva je situacija u Predstavničkom
Zašto su sigurni daće biti usvojene
Protiv su:
3Nezavisni Blok+8 Ljevica+1HDZ90+1ASDA+Neko još BPS?
SDA+HDZ+SBB+Papci imaju 15 ruku?
walk_M-A-N

#938 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by walk_M-A-N »

Otimaju gdje je lakše, od naroda.
A ne tamo gdje bi moglo i trebalo.
http://www.zurnal.info/novost/20831/dok ... -prema-bih
mayab

#939 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by mayab »

Image :-x :lol:
O'zone
Globalni moderator

#940 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by O'zone »

Može li mi neko objasniti na koji način sad misle da naplaćuju ovih 0,15 kpf cestarina?

Iskreno nisam baš pratio ovaj drugi prijedlog expertnog VM i vlada
drndalo

#941 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by drndalo »

Pa po litru...
problemnatravunu

#942 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by problemnatravunu »

15 pf po litru vise "poreza", samo se sada zove "cestarina" i ide na poseban račun za to i koristice se samo za to-za izgradnju cesta!
Tako kažu, pa samo ne znam može li se i treba li im se vjerovati....ja sam vrlo skeptičan i sumnjičav, kriminalci su to i prodane duše najgore sorte, što su većina njih već puno puta dokazali!
A dosadasnji, propali, prijedlozi su bili da se dižu za 15 pf akcize, a akcize po defaultu idu direktno u budžet, pa bi oni onda trebali da postupe pošteno :lol: i bas taj iznos izdvoje za ceste ....znajući ih, te pare bi otišle u Bog zna šta, možda samo neki promil u ceste....

Mada , ja ni ovako nisam ništa siguran, osim da će mi iz novčanika uzeti direktno 6-7 KM više (toliko mjesecno kupim litara goriva 40-50 l pa puta 15pf po litru!), i ko zna koliko još indirektno!
I jos nesto, čini mi se da se na tih 15 pf vise jos treba obracunati i PDV, a to niko ne govori!!
zippoo87

#943 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by zippoo87 »

jedina zemlja na svijetu koja je stavila milion nameta na bio goriva a tamo se potpisuju neke strategije o zastiti okolisa,o manje zagadjenja i ostale ublehe
znaci od sada najniza cijena plina ce biti oko 1 KM...sto je vec nekih 25-30% skuplje u odnosu na dosadasnju cijenu
p.s. nemojte pisati kako je to jeftino...pricam o procentima a ne o cijeni

pa eto kako ne psovati...pa sve im j. maloumno...pa 20 godina ne znaju uzeti nikakve pare iz EU fondova,ne znaju vratiti pare koje je jos Tito zaradio po raznim zemljama...ne znaju stvoriti 1 KM viska ...samo znaju dizati poreze na sve moguce i nemoguce
i narod nepismeni opet niko nista...evo gledam SDA gamad danas izbacuje slike sa Baketom...jbte rekao jednu najobicniju recenicu i salve hvalospjeva za to...za 3 godine je uspio reci jednu smislenu recenicu,a naplatio stotine hiljada legalne plate do sada...a gdje su kradje i javne nabavke

pa odavdje treba bjezati sto prije...bolje u azil,nego ovo vise gledati i trpiti
do sada sam bio zagovornik ostanka i pokusaja mijenjanja necega ovdje,ali nema ovdje kriticne mase da se nesto mijenja...sve dupelisci,uvlakuse,sve gola fukara i sljam...za 20 KM je spremno i ubiti
Better Man

#944 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Better Man »

Zato naredne izbore svi izađite na glasanje i glasajte protiv ovih lopova.
zippoo87

#945 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by zippoo87 »

Better Man wrote:Zato naredne izbore svi izađite na glasanje i glasajte protiv ovih lopova.
ja izlazim na izbore od kako sam punoljetan...

da se nadovezem na svoj prethodni post...gamad politicarska,nesposbna...evo para crno na bijelo...ebo vam MMF ponesto

http://www.zurnal.info/novost/20831/dok ... -prema-bih
3 milijarde duga od Srbije za prodatu struju,koju nikada nisu platili nama

pa mogu nabrati 10+ milijardi KM samo da uganjaju duznike...pa samo u BiH ima par milijardi duga koji se moze naplatiti...ali kako da ganjaju svoje ljude...oni su im i omogucili pljacke u kojima su i oni napunili dzepove

pa sta je samo firmi likvidirano u mom gradu...sve politicari koji su i likvidirali firme vlasnici dionica tih firmi...sada prodali zemljiste drugim "biznismenima" i politicarima
sve uvezano,ovako ocitog kriminala nema niti u jednoj drugoj drzavi na svijetu...moze biti trobanana drzava,ovakve stvari kao ovdje se ne rade
horkesh

#946 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by horkesh »

Nije poenta u akcizama, putarinama, cestarinama... Te pare na godišnjem nivou su sića za njih.

Poenta je da je to garant za kredite koje će sada moći da dobiju i potroše onako kako su navikli.
Novak20

#947 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Novak20 »

horkesh wrote:Nije poenta u akcizama, putarinama, cestarinama... Te pare na godišnjem nivou su sića za njih.

Poenta je da je to garant za kredite koje će sada moći da dobiju i potroše onako kako su navikli.
U izbornoj godini nakon tri godine nereda i nerada.
problemnatravunu

#948 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by problemnatravunu »

Better Man wrote:Zato naredne izbore svi izađite na glasanje i glasajte protiv ovih lopova.
+1 :thumbup:
mayab

#949 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by mayab »

problemnatravunu wrote:
+1 :thumbup:
+1
:thumbup:
Prpa.ba

#950 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Prpa.ba »

Za koga li glasati, za SDA koja izglasava akcize, SBB koji izlazi iz vlasti ali glasa za akcize ili pak SDP koji glasa protiv akciza ali je pripremio zakon o akcizama za vrijeme svoje vladavine? :lol:
Post Reply