Onda na jako razlicite nacine tumacimo kontakte na relaciji SDP-SNSD, SBB-HDZ, SDP-SBB i SBB-strani NVO.
Po meni je to priznanje da ljevica nema sanse uopce pobijediti na izborima, vec ce biti drugoplasirani iza SDA i to sa solidnim brojem procentnih poena iza. Rupu ce se popuniti SBB-om koji ima ogromne sanse za izborni podbacaj cime se citava igranka zavrsava vec u startu.
Alternativno, mogu biti u egalu sa SDA i pokusati formirati ponovo jako nestabilnu vlast jer nece imati ruke po domovima naroda, a i kantoni ce biti malo SDA+sateliti, malo SDP+SBB+sateliti.
Takva vlast ce ili ostaviti SDA na miru, i ako im se SDA smiluje i odluci 4 godine odmoriti, mozda sve bude kako ti i govoris. U tom slucaju, naravno, ljudi ce pljuvati po novoj vlasti jer ne radi nista.

Alternativno, pokusaj bilo kakvih hapsenja, Prudskih sporazuma, pa mozda i korisnih reformi ce biti udar UZP-a SNSD-SDP-HDZ-SBB na dobre Bosnjane iz SDA. A to ima potencijal da zavrsi sranjem vecim od februara '14. Moj post ce biti kamilica, vise razmisljaj u pravcu Alzirske grupe.
Ovaj izborni ciklus je vec bataljen za beskorisnu i nesposobnu ljevicu, neka spremaju 2022.[/quote]
Djelimično se slažem
Po Meni Ipak(Ako se ne desi čudo) SDA ostaje Broj 1
Ljevica u različitim oblicima Pozicija Broj 2
Ali ja SBB ne smatram bitnim faktorom,meni se čini da veće šanse za uspjeh imaju ''Nezavisni načelnici'' Tj Kombinacija Nezavisnog Bloka i PBHNL
Šepić,Hadžibajrić,FK,Ramović....Imaju potencijal
Ljevica nema:Lidere,nema Plan,nema ''Ujedinjenost'',Nema ni Biračko tijelo,ni Rasprostranjenost...
A Obećaju pobjedu na osnovu čega NEZNAM