Bullet Tooth Tony wrote:
Moze ... pomaknes iDrive desno i kliknes Switch off display
BMW Blog BiH
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- amar1994
#926 Re: BMW Blog BiH
ne kazem ja dzaba , el.rucna za ne vozace izmisljena , valja krenut uz brdo , pa malo i to de hill assist

-
jefferson
#927 Re: BMW Blog BiH
A jel automatski mjenjac je za vozace?amar1994 wrote:ne kazem ja dzaba , el.rucna za ne vozace izmisljena , valja krenut uz brdo , pa malo i to de hill assist![]()
![]()
Bullet Tooth Tony wrote:
U industriji u kojoj se svaki kg tezine gleda, el. rucna skida i do 2kg tezine a manje je kompleksna i pokazala se pouzdanom bez obzira na mali el. motor.
Naravno na nekim autima nije potrebna, ali na gradskim auticima, limuzinama, bolje je rjesenje nego mehanicka.
- amar1994
#928 Re: BMW Blog BiH
najbolje je da sam vozi a da debili mogu drkat po iphonu i smartphonujefferson wrote:A jel automatski mjenjac je za vozace?amar1994 wrote:ne kazem ja dzaba , el.rucna za ne vozace izmisljena , valja krenut uz brdo , pa malo i to de hill assist![]()
![]()
Bullet Tooth Tony wrote:
U industriji u kojoj se svaki kg tezine gleda, el. rucna skida i do 2kg tezine a manje je kompleksna i pokazala se pouzdanom bez obzira na mali el. motor.
Naravno na nekim autima nije potrebna, ali na gradskim auticima, limuzinama, bolje je rjesenje nego mehanicka.
boli me briga za 2kg(jake im ustede , vise je usteda njima u proizvodnji u to sam siguran) , ja hocu mehanicku i gotovo , nervira me sto se kod pojedinih ne nudi mehanicka jer je ovo el govno postalo standard .
- Bullet Tooth Tony
#929 Re: BMW Blog BiH
Sto hoces mehanicku ? Da mozes auto sa prednjim pogonom fol okrenut jel ? ono pred rajom na snijegu .. mislim ne znam ... daj mi razlog stoamar1994 wrote:jefferson wrote:najbolje je da sam vozi a da debili mogu drkat po iphonu i smartphonuamar1994 wrote:ne kazem ja dzaba , el.rucna za ne vozace izmisljena , valja krenut uz brdo , pa malo i to de hill assist![]()
![]()
![]()
A jel automatski mjenjac je za vozace?
boli me briga za 2kg(jake im ustede , vise je usteda njima u proizvodnji u to sam siguran) , ja hocu mehanicku i gotovo , nervira me sto se kod pojedinih ne nudi mehanicka jer je ovo el govno postalo standard .
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#930 Re: BMW Blog BiH
zato da ne bi morao mijenjati klijesta ,plasticne zupcanike i motorice,govna koja se kvare poslije par godina...jaran na insigniji 2016 vec treci put mijenja klijesta nova,u garanciji,pukne motoric ,iscuri ulje...Bullet Tooth Tony wrote:
Sto hoces mehanicku ? Da mozes auto sa prednjim pogonom fol okrenut jel ? ono pred rajom na snijegu .. mislim ne znam ... daj mi razlog sto
- amar1994
#931 Re: BMW Blog BiH
edit:i ovo sto Bitanga kaze
i nekkao mi je bolja veza sa autom kad ja pustam istovremeno kvacilo i rucnu a dajem gas
kakav fol , imao sam situaciju da sam je morao koristit inace bi proletio pravo(nekakvo ulje po cesti bilo)Bullet Tooth Tony wrote:
Sto hoces mehanicku ? Da mozes auto sa prednjim pogonom fol okrenut jel ? ono pred rajom na snijegu .. mislim ne znam ... daj mi razlog sto
i nekkao mi je bolja veza sa autom kad ja pustam istovremeno kvacilo i rucnu a dajem gas
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
-
Throttle
#933 Re: BMW Blog BiH
Da je rucni mjenjac gurnes u petu naprijed i ne smeta 
- Bullet Tooth Tony
#934 Re: BMW Blog BiH
There is only 1 Hartge H50 in the United States and this is it. Less than 10 exist worldwide.
The H50 conversion package costs roughly $220,000 (new E90 325i included) and takes 7-8 weeks to complete (not including shipping time to Germany).
This car was built to be 100% legal in the United States. The HARTGE H50 Conversion is done at the highest quality of workmanship. All factory features are still functioning. All of the practical functionality of a stock BMW has not been compromised during its conversion. The OBD port and factory check engine lights function like stock.
"A 200-mph BMW 3 Series is one of those deviant cars that we're just happy to see from time to time. The fact that this one is every bit as easy to live with as the slightly more upmarket M5 makes it the ultimate sleeper." -- Edmunds Inside Line
"Beyond such shenanigans, everyday use is absolutely not out of the question. Just leave DTC on and Power off. The default setting for the seven-speed SMG III (pulled also from the E60) shift rhythm, however, is always at Level Five. For me, this is great since I do that anyway in either the M5 or M6. You can tell Hartge that you don't want full-time Level Five as the default, sure, but that would, in turn, make you a wuss." -- European Car
"On the plus side, the H50 has the practicality of a 3 Series, including four real seats, highway cruising capability and all the storage any human being could reasonably want from a 200-mph car. Hartge has dressed the interior with a new steering wheel and acres of carbon-fiber, although this is all optional. This 3,680-pound beast is effectively the M5 CSL-Lite that BMW says it simply cannot make." --Edmunds Inside Line
The H50 conversion package costs roughly $220,000 (new E90 325i included) and takes 7-8 weeks to complete (not including shipping time to Germany).
This car was built to be 100% legal in the United States. The HARTGE H50 Conversion is done at the highest quality of workmanship. All factory features are still functioning. All of the practical functionality of a stock BMW has not been compromised during its conversion. The OBD port and factory check engine lights function like stock.
"A 200-mph BMW 3 Series is one of those deviant cars that we're just happy to see from time to time. The fact that this one is every bit as easy to live with as the slightly more upmarket M5 makes it the ultimate sleeper." -- Edmunds Inside Line
"Beyond such shenanigans, everyday use is absolutely not out of the question. Just leave DTC on and Power off. The default setting for the seven-speed SMG III (pulled also from the E60) shift rhythm, however, is always at Level Five. For me, this is great since I do that anyway in either the M5 or M6. You can tell Hartge that you don't want full-time Level Five as the default, sure, but that would, in turn, make you a wuss." -- European Car
"On the plus side, the H50 has the practicality of a 3 Series, including four real seats, highway cruising capability and all the storage any human being could reasonably want from a 200-mph car. Hartge has dressed the interior with a new steering wheel and acres of carbon-fiber, although this is all optional. This 3,680-pound beast is effectively the M5 CSL-Lite that BMW says it simply cannot make." --Edmunds Inside Line
- amar1994
#935 Re: BMW Blog BiH
https://www.facebook.com/BrintechCustoms/Bullet Tooth Tony wrote:
pa malo pregledaj prepravke
naslovna slika ti sve kaze
-
jefferson
#936 Re: BMW Blog BiH
Jbg, ja vec 8 godina imam auta striktno sa elektricnom rucnm i nikad problem nisam imao. Ali eto, mzoda tvoj jaran boje zna pa nek i nas obavjesti.bitanga_sa_otesa wrote:zato da ne bi morao mijenjati klijesta ,plasticne zupcanike i motorice,govna koja se kvare poslije par godina...jaran na insigniji 2016 vec treci put mijenja klijesta nova,u garanciji,pukne motoric ,iscuri ulje...Bullet Tooth Tony wrote:
Pukne i na mehanickoj sajla, pa nije nastimana itd.
- bitanga_sa_otesa
#937 Re: BMW Blog BiH
dobro ti si demagog ,ti ne smijes imati problema...insignija je smece,ne bi je vise komentarisao, ali pitaj vlasnike passata i drugih vau vauova koliko repariraju klijesta ..jefferson wrote: Jbg, ja vec 8 godina imam auta striktno sa elektricnom rucnm i nikad problem nisam imao. Ali eto, mzoda tvoj jaran boje zna pa nek i nas obavjesti.
-
jefferson
#938 Re: BMW Blog BiH
Jbg, mozda, imam ta ista klijesta pa eto nije bilo problema, bar do sada.bitanga_sa_otesa wrote:dobro ti si demagog ,ti ne smijes imati problema...insignija je smece,ne bi je vise komentarisao, ali pitaj vlasnike passata i drugih vau vauova koliko repariraju klijesta ..jefferson wrote: Jbg, ja vec 8 godina imam auta striktno sa elektricnom rucnm i nikad problem nisam imao. Ali eto, mzoda tvoj jaran boje zna pa nek i nas obavjesti.
Ali jbg, Passat je, uvijek ima saraf za zavrnuti i naplatiti.
- bitanga_sa_otesa
#939 Re: BMW Blog BiH
ako nije bilo,bicejefferson wrote: Jbg, mozda, imam ta ista klijesta pa eto nije bilo problema, bar do sada.
-
jefferson
#940 Re: BMW Blog BiH
Nek bude, to bi bio jedini problem do sada.bitanga_sa_otesa wrote:ako nije bilo,bicejefferson wrote: Jbg, mozda, imam ta ista klijesta pa eto nije bilo problema, bar do sada.
- Bullet Tooth Tony
#941 Re: BMW Blog BiH
Orinoco Metallic ... jedini u ovoj boji na svijetu
... boja grmi ... ni plava ni zelena , zavisno od sunca

- commendatore
#942 Re: BMW Blog BiH
bitanga_sa_otesa wrote:zato da ne bi morao mijenjati klijesta ,plasticne zupcanike i motorice,govna koja se kvare poslije par godina...jaran na insigniji 2016 vec treci put mijenja klijesta nova,u garanciji,pukne motoric ,iscuri ulje...Bullet Tooth Tony wrote:
kakva je yo jebada fusmanu nr bi preporucio jos ako te zapadne da je diskalibrirana mozes mater sebi jebat..... al dobro.... gospoda s foruma zaradjuje 100000+ godisnje pa mjenjaju auta ko carape....
- commendatore
#943 Re: BMW Blog BiH
polako kad ti blokiraju tockovi vidjece kako je jednostavan taj problemcicjefferson wrote:Nek bude, to bi bio jedini problem do sada.bitanga_sa_otesa wrote:ako nije bilo,bicejefferson wrote: Jbg, mozda, imam ta ista klijesta pa eto nije bilo problema, bar do sada.
- commendatore
#944 Re: BMW Blog BiH
gledas li ti kad u saobracaj ikad od tog ajdrajva jaraniko....Bullet Tooth Tony wrote:Kaze meni iDrive juce ... Dipped beam light (sijalica) se pokvarila ... znaci nema da mi blicaju ljudi, govore, tmao vamo ... lijepo kontam hmmm , gdje je naredna pumpa da kupim sijalicu ... iDrive hop cup .. naredna pumpa je 2 kilometra pa skreni desno .... kad sam na pumpi vec , dragi iDrive koliki mi je pritisak u gumama da napusem ako treba![]()
![]()
Kad su naredni servisi , koliko goriva trosim , konekcija sa mobitelom, muzika ... o mapama i navigacijom necu ni pricati![]()
![]()
Ja ne znam ... ko ne vidi prednost u ovome ?? ... iduce auto necu ni pogledat ako nema iDrive ili dobar infotainment ...
Mogo sam ti ja prodat svoju kantu od 2000KM da ne dajes 50000 za dojavu pokvarenih sijalica - javlja isto alahami......
fala bogu jos nisam retardiro toliko da mi mora kutija javljat dje benzinska ako je ocima vidim.......
eeee aaaa javlja dje benzinska ....mislim fakat jebote...... da mi je tako nesto da mi zeni javi kad ce mi dat picke......
- Bullet Tooth Tony
#945 Re: BMW Blog BiH
commendatore wrote:gledas li ti kad u saobracaj ikad od tog ajdrajva jaraniko....Bullet Tooth Tony wrote:Kaze meni iDrive juce ... Dipped beam light (sijalica) se pokvarila ... znaci nema da mi blicaju ljudi, govore, tmao vamo ... lijepo kontam hmmm , gdje je naredna pumpa da kupim sijalicu ... iDrive hop cup .. naredna pumpa je 2 kilometra pa skreni desno .... kad sam na pumpi vec , dragi iDrive koliki mi je pritisak u gumama da napusem ako treba![]()
![]()
Kad su naredni servisi , koliko goriva trosim , konekcija sa mobitelom, muzika ... o mapama i navigacijom necu ni pricati![]()
![]()
Ja ne znam ... ko ne vidi prednost u ovome ?? ... iduce auto necu ni pogledat ako nema iDrive ili dobar infotainment ...
Mogo sam ti ja prodat svoju kantu od 2000KM da ne dajes 50000 za dojavu pokvarenih sijalica - javlja isto alahami......
fala bogu jos nisam retardiro toliko da mi mora kutija javljat dje benzinska ako je ocima vidim.......
eeee aaaa javlja dje benzinska ....mislim fakat jebote...... da mi je tako nesto da mi zeni javi kad ce mi dat picke......
- commendatore
#946 Re: BMW Blog BiH
ma znam jebi ga treba mi iPicka
- Bullet Tooth Tony
#947 Re: BMW Blog BiH
pa et , super ... sretno sa potragomcommendatore wrote:ma znam jebi ga treba mi iPicka

-
jefferson
#948 Re: BMW Blog BiH
Da inace taj problem je apsolutno nepoznat na mehanickim rucnim kocnicama.polako kad ti blokiraju tockovi vidjece kako je jednostavan taj problemcic![]()
- bitanga_sa_otesa
#949 Re: BMW Blog BiH
jeste kod vau vau je izrazen i na mehanickim, ali manje nego na elektricnim...
- basicm
#950 Re: BMW Blog BiH
Znaci fau ve isto magare kad zapre nogama, nece nigdjebitanga_sa_otesa wrote:jeste kod vau vau je izrazen i na mehanickim, ali manje nego na elektricnim...