REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
emi_eft

#926 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by emi_eft »

razuman_covjek wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Revizija presude je katastrofalan potez bošnjačke politike. Razoran i dugoročno nevjerovatno štetan po interese BiH. Tim više što ne postoje, ali ni minimalne šanse za uspjeh tragom činjenice da nikakvih novih dokaza nema.

Ali eto... Nije da smo navikli da bošnjačka politika utjelovljena u olinjalog Bakira ima neku perspektivu i konkretne planove.
Ima li neki argument zasto je ovaj potez "razoran i nevjerovatno stetan po interese BIH"?
Evo ja sam ih navela nekoliko. Mimo prijetnji od Dodika - da se ima s cim ici, prva bih rekla da ne treba nijednom bullyju dati sansu da ne iskoristimo svoje pravo na pravdu. Nazalost je u ocima pravde ovo daaavno propao slucaj. Revizija ce samo jos vise da nas obruka. Ukoliko postoji sansa da se pod drugom klasifikacijom, tipa ratni zlocin Srbija tuzi u jednom novom sporu, to bi bilo pozitivnije. U tom slucaju bismo vrlo lako mogli dokazati svoj slucaj i ostvariti odstetu. Ukoliko takva mogucnost ne postoji, bezveze trosimo pare i stvaramo konflikt.
emi_eft

#927 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by emi_eft »

Fudo387 wrote:
sarajevo999999 wrote:Sta je sta ste zinuli dijasporci.
Dobro vam je covjek rekao, dodjite u Bosnu da se borimo za nepravdu. Sta je haznadare, da se zarati tvoje dijete ce u skolu opet, lagano boli ga kita sendvic i na spielplatz a moje u blatnjavi jarak na vrh Vlasica po - 30. Sta je Fudo sta ti pjenis, kad pukne tvoja zena nece biti silovana a za moju nisam siguran.
Pobjegli od genocida, pobjegli ste od kurca mog, zavrsio je rat sto se niste vratili?... i vas i vase pare koje posaljete.
Licno ganjam da odem odavde u inostranstvo, nije sramota. Ali kad odem tu je i kraj mom misljenju na ovu i slicne teme. Ne mogu ja ukopavati familiju i prijatelje koji su ostali dole.
Cekaj, ti se bojis da ce ti neko silovati zenu ako Sakib dostavi dokumentaciju za reviziju tuzbe?
Jesi ti dobar?
Covjek je potpuno u pravu. Jebe se vama sto moze opet zapucati ako se tenzije dignu. Vasa sujete, osjecaj nepravde i nostalgija vas tjera da vas ego hoce da svoje sebicne ciljeve postignete. Lako je biti patriota kad se ne moras boriti s tim da nemas vode, da ti treba mito za sve moguce a pogotovo kad nisi na udaru ako se opet zarati.

Ja bih , da imamo sanse da ovo prodje, i na to ratovanje pristala, ali ovo je UBLEHA od tuzbe, dokument koji se koristi po stranim fakultetima kao primjer kako se ne trebaju tuzbe pisati,revizija bi to samo potvrdila - a gubitak je neminovan, i znati da ces izgubiti, a zrtvovati se unatoc tome i po cijenu rata i zivota nase djece? I preko ansih ledja? E ma nemoj. Vrati se vamo pa onda pricaj kako je vrijedno ratovati radi neke jebene revizije. Ako ne mislis da se vracas, nemas nikakvo jebeno pravo da nama pricas koja je tuzba vrijedna zivota nase djece a koja nije
Point.

#928 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Point. »

emi_eft wrote:
Fudo387 wrote:
Dobro vam je covjek rekao, dodjite u Bosnu da se borimo za nepravdu. Sta je haznadare, da se zarati tvoje dijete ce u skolu opet, lagano boli ga kita sendvic i na spielplatz a moje u blatnjavi jarak na vrh Vlasica po - 30. Sta je Fudo sta ti pjenis, kad pukne tvoja zena nece biti silovana a za moju nisam siguran.
Pobjegli od genocida, pobjegli ste od kurca mog, zavrsio je rat sto se niste vratili?... i vas i vase pare koje posaljete.
Licno ganjam da odem odavde u inostranstvo, nije sramota. Ali kad odem tu je i kraj mom misljenju na ovu i slicne teme. Ne mogu ja ukopavati familiju i prijatelje koji su ostali dole.
Cekaj, ti se bojis da ce ti neko silovati zenu ako Sakib dostavi dokumentaciju za reviziju tuzbe?
Jesi ti dobar?
Covjek je potpuno u pravu. Jebe se vama sto moze opet zapucati ako se tenzije dignu. Vasa sujete, osjecaj nepravde i nostalgija vas tjera da vas ego hoce da svoje sebicne ciljeve postignete. Lako je biti patriota kad se ne moras boriti s tim da nemas vode, da ti treba mito za sve moguce a pogotovo kad nisi na udaru ako se opet zarati.

Ja bih , da imamo sanse da ovo prodje, i na to ratovanje pristala, ali ovo je UBLEHA od tuzbe, dokument koji se koristi po stranim fakultetima kao primjer kako se ne trebaju tuzbe pisati,revizija bi to samo potvrdila - a gubitak je neminovan, i znati da ces izgubiti, a zrtvovati se unatoc tome i po cijenu rata i zivota nase djece? I preko ansih ledja? E ma nemoj. Vrati se vamo pa onda pricaj kako je vrijedno ratovati radi neke jebene revizije. Ako ne mislis da se vracas, nemas nikakvo jebeno pravo da nama pricas koja je tuzba vrijedna zivota nase djece a koja nije
Hajde i ti koji kurac ohladi. Sta se i ti natakatila na dijasporu? Prvo, nije do dijaspore hoce li biti tuzbe ili ne, nego iskljucivo do Bakira a on kao sto znamo zivi u Sarajevu. Drugo, prestanite biti pickice i na sve gledati kao na smak svijeta, niti ce biti rata niti ces ti izasto ginuti. Trece, dokle god dijaspora placa na stotine miliona maraka godisnje i doprihodi tvojoj guzici u Bosni, imaju pravo da kazu sta misle i ovo je njihova drzava kao i tvoja i zato prestani pisati gluposti. Samo sto zivite u BiH nemate elitno pravo na nju. Zato tisina i nijedne vise.
emi_eft

#929 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by emi_eft »

Point. wrote:
Hajde i ti koji kurac ohladi. Sta se i ti natakatila na dijasporu? Prvo, nije do dijaspore hoce li biti tuzbe ili ne, nego iskljucivo do Bakira a on kao sto znamo zivi u Sarajevu. Drugo, prestanite biti pickice i na sve gledati kao na smak svijeta, niti ce biti rata niti ces ti izasto ginuti. Trece, dokle god dijaspora placa na stotine miliona maraka godisnje i doprihodi tvojoj guzici u Bosni, imaju pravo da kazu sta misle i ovo je njihova drzava kao i tvoja i zato prestani pisati gluposti. Samo sto zivite u BiH nemate elitno pravo na nju. Zato tisina i nijedne vise.[/quote]

Pa znam da niej do dijaspore, ali sta vi dizete tenzije i ko nesto zahtjevate? S kojim pravom? I otkud ti znas hoce li biti rata? Halo ba, po Banja Luci jos prodaju Mladiceve slike, po Sarajevu jos hodaju ljudi koji hoce da pobiju sve "cetnike", znas li ti gdje Bosna uopste? Kome dijaspora placa? Ja te pare ne vidjeh, mozda sto salju rodbini, ali ja konkretno od tih para nista nemam. Ako vec zelite dobro sto ne napravite ujedinjeni fond da se finansiraju firme , da se pokrene privreda. Rasutih 100 miliona za kladionice i cigara rodbini nikom od nas ne znaci nista. "Ovo" nije vasa drzava, vec je to drzava gdje zivimo mi , gradjani iste. Vi nist TU, vec TAMO, i vama je OVA drzava - "dole" "gore"("dole svi samo kukaju", dole znaci BiH), "kod nas", "u nas" i tako. E vidis, nama je BiH OVDJE; ni dole ni gore ni tamo. Naravno, imate pravo da glasate i uticete tako na nase zivote, ali kada se pocnete izjasnjavati na nacin tipa " ma treba tuzbu, pa makar se zaratilo" i sl, e tu moja tolerancija prestaje. NIKAD se nisam zalila na dijasporu , kad dodje ljeto is vi kukaju , uvijek sam govorila da su to ljudi koje treba shvatiti, da nije lako u tudjini, da je normalno da su pokupili drugi mentalitet i sl. ALI kada neko pocne da prica kako je nesto VRIJEDNO RATA, a taj rat ce pratiti ko utakmicu na TVu, i prizeljkuje ga iz egoisticnih razloga da svoju sujetu zadovolji, e tu je granica. Ratujte po Svedskoj, Svici, Njemackoj... Recimo da si u Njemackoj,i da sad neko kaze da ako Njemacka podnese tu i tu tuzbu protiv te i te pokrajine, moguce je da dodje do rata - hoces li navijati za tuzbu ili protiv nje? E vidis, sad je vec prpa. I onda udjes na klix i vidis kako se mi svi iz Bosne slazemo da treba da se podnese tuzba jer nama je ostalo krivo na X pokrajinu i da ste picke sto se bojite rata ako ne podnesete. To jelde ne bi bilo fino? E pa upravo to radite
doboj71

#930 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by doboj71 »

serete vi svi pomalo
Fudo387

#931 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Fudo387 »

emi_eft wrote:
Fudo387 wrote:
Jesi ti dobar?

Da rascistimo par stvari prije nego sto nastavim.
Fudo je u prvu akciju ABiH posao sa, jednom kumulativnom bombom, jednom kragujevkom, i sikirom.
Vratio se iz akcije sa jednom cigankom i dva pistolja, 7.62 i dugom devetkom.
Kad smo to rascitili da se vratimo temi.
Boli me qrac sto ti nemas vode, sto ti je internet skup, sto ti je plata mala, meni je stalo do provodjenja agende zbog koje sam se sa govnima krvio.
Svaka ozbiljnja drzava ima nacionalni interes ispod kojeg ne ide, bacanje mojih sunarodnjaka u jame ja im nisam oprostio. Idemo na sud, Fudo ce uplatiti donaciju kolika me sleduje, a za tobom i svim posljedicama tuzbe me boli qrac.
Jasnije?
muha_sa

#932 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by muha_sa »

mene jedno brine i sekira---a to je što ce uskoro parlament BiH , vijece ministara i ostale službe napustit ovi što Dodika slijede

kad na to pomislim ne živi mi se
Point.

#933 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Point. »

emi_eft wrote:
Pa znam da niej do dijaspore, ali sta vi dizete tenzije i ko nesto zahtjevate? S kojim pravom? I otkud ti znas hoce li biti rata? Halo ba, po Banja Luci jos prodaju Mladiceve slike, po Sarajevu jos hodaju ljudi koji hoce da pobiju sve "cetnike", znas li ti gdje Bosna uopste? Kome dijaspora placa? Ja te pare ne vidjeh, mozda sto salju rodbini, ali ja konkretno od tih para nista nemam. Ako vec zelite dobro sto ne napravite ujedinjeni fond da se finansiraju firme , da se pokrene privreda. Rasutih 100 miliona za kladionice i cigara rodbini nikom od nas ne znaci nista. "Ovo" nije vasa drzava, vec je to drzava gdje zivimo mi , gradjani iste. Vi nist TU, vec TAMO, i vama je OVA drzava - "dole" "gore"("dole svi samo kukaju", dole znaci BiH), "kod nas", "u nas" i tako. E vidis, nama je BiH OVDJE; ni dole ni gore ni tamo. Naravno, imate pravo da glasate i uticete tako na nase zivote, ali kada se pocnete izjasnjavati na nacin tipa " ma treba tuzbu, pa makar se zaratilo" i sl, e tu moja tolerancija prestaje. NIKAD se nisam zalila na dijasporu , kad dodje ljeto is vi kukaju , uvijek sam govorila da su to ljudi koje treba shvatiti, da nije lako u tudjini, da je normalno da su pokupili drugi mentalitet i sl. ALI kada neko pocne da prica kako je nesto VRIJEDNO RATA, a taj rat ce pratiti ko utakmicu na TVu, i prizeljkuje ga iz egoisticnih razloga da svoju sujetu zadovolji, e tu je granica. Ratujte po Svedskoj, Svici, Njemackoj... Recimo da si u Njemackoj,i da sad neko kaze da ako Njemacka podnese tu i tu tuzbu protiv te i te pokrajine, moguce je da dodje do rata - hoces li navijati za tuzbu ili protiv nje? E vidis, sad je vec prpa. I onda udjes na klix i vidis kako se mi svi iz Bosne slazemo da treba da se podnese tuzba jer nama je ostalo krivo na X pokrajinu i da ste picke sto se bojite rata ako ne podnesete. To jelde ne bi bilo fino? E pa upravo to radite
Opet ti rat pa rat. Pa jebote rat nece biti rata, nije ga bilo ni priliko prijasnje tuzbe nece ni sad, zato prestanite dramiti bezveze. Cifre koje dijaspora donese u BiH ne lazu, mogu se lako naci to sto ih ti licno ne vidis ma jelde, da ti neko da u ruke tek tako, bez da guzicom mrdnes. Ne ide to tako djevojko. Dijaspora ima svako pravo da zahtjeva bilo sta, ti ljudi placaju drzavi, ti ljudi imaju pravo glasa kao i ti i ti ljudi imaju pravo na drzavu BiH, isto kao i ti sto si dole. Kontas sad? Te privilegije i suplju "mi, vi, gore, dole" zajebi. Ogroman broj dijaspore su odlezali raznorazne logore, mucenja, gubljenja familije, komada tijela da se tek tako lagano odjebu samo zbog toga sto ne zive u BiH. Ponavljam, vi koji zivite dole nemate Bogom dato pravo na BiH, ona je drzava svih nas bez obzira gdje bili. A vi, koji je dijelite na mi i vi, gore i dole joj nikako ne pomazete.
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#934 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by wonkaw »

au sto na ovoj temi tuki na srbobalije, kao da su se kod kenjca zarakijali nakon utrke ko ce vise pojesti cvaraka i onda najahali u odbranu srbstva...

to su zlatne kasike upale u med dilanjem sa srbadijom od rata na ovamo, nisu alijine zlatne kasike ni k od kasika sto su srbobalijske zlatne kasike...
muha_sa

#935 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by muha_sa »

komšije se davno odrekle Sanu i Miloševiceve ideologije i sve ove godine radili na dobrosusjedskim odnosima a vidi sad :-)

zatalasasmo--ode rahatluk :(
arzuhal

#936 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Sinoć gledam tzv. dnevnik tzv. javnog servisa Radio-televizije tzv. Republike Srpske i, u udarnim minutama, navode i oni izjavu onog nakog Jonathana Morre-ta, američkog multi-praktik i multi-tasking čovjeka za BiH...

I Srbi ne bi bili Srbi da veoma raskošno i ašćare ne uzmu lizat ono što sami istovare, pa im je sad odjednom veoma stalo do mišljenja i stavova "trećerazrednih činovnika MZ-a koji uzmaju dobru paru zbog situacije u BiH" i koji bi, inače, trebalo da odu iz BiH i koji, inače, provode samo MUSLIMANSKO-bošnjačku politiku...

Već sam i sam čuo šta je Moore imao da izjavi, već sam Moore, tokom dana, nataknuo na neku stvar i njega i njegovo mišljenje i stav i MZ i strinu mu, ali mi vijesti o Moore-ovoj izjavi nije tako bila jasnija k'o ovaj put, kada su je prenosili na, ašćare, četničkom dnevniku (ne srpskom, četničkom) i kada su likovali zbog nje.

U pravu su.

Pa da ponovim svoj stav i još ga malo obogatim: Međunarodna zajednica (ovaj put to ne uključuje samo Zapad, samo USA i EU, nego i Rusiju, dakle Amerika, Njemačka i Rusija) ne gleda blagonaklono na najavu revizije tužbe, naprotiv: MZ ŽELI da ne dođe do revizije i to je jasno poručila bošnjačkom narodu i medijima (ne poručuju Bakiru, Nikšiću, Radončiću, Reufu, nego nama, da ne bude zabune, da se ne za**bemo u procjeni) preko svog inače namazanog beskrvnog i bešćutnog diplomate nemuštog jezika - Jonathana Moorea.

Kada takav insan skoči pa izjavi što je izjavio, to je najbolji primjer za Mehanizam koordinacije u BiH i kako Zapad i Rusija mogu da govore jednim jezikom prema BiH.

Imamo dvije stvari: potpuna i temeljito pokazana dosadašnja bezvoljnost bošnjačke strane da rade (ikako, a kamoli) temeljito i predano na prikupljanju dokaza te pokretanju revizije tužbe još i ranije
i
temeljitu i predanu namjeru MZ da ne dopuste reviziju tužbe BiH protiv Srbije.

Bošnjačka strana, i zvanična vlast i politika i narod, čine po pitanju revizije tužbe (i inače prava na zadovljenje pravde po pitanju genocida) isto što inače radi srpska strana po pitanju Kosova: prave se budale i viču "Kosovo je Srbija!".
Kada je Hrvatska počela da koči Srbiju na putu otvaranja poglavlja, Berlin je opalio Zagreb po njušci i oćer'o ga u kućicu jer je prioritet Berlina da Srbiju pripitomi, da je priveže za malo koče s kratkim lancem kako bi naučila da nema više Kosova. Zato im otvaraju poglavlja, zato odavno polahko kuhaju srpski narod i medije, dok sami ne viknu da nema više Kosova i da je sve šuplja šo im pričaju političari i Crkva (što mnogi srpski intelektualci odavno govore, al' haj...).
Iz istog razloga ni Washington, ni Berlin, ni Brisel neće dozvoliti nama reviziju jer ne žele nastavak nestabilnosti na Balkanu, ne žele Srbiju dodatno da ljute i provociraju, najvažnije im je sad Kosovo da riješe, a za BiH smatraju da je dovoljno (možda ne sasvim pravedno, ali..) dobila i prvom presudom Suda. Još kad na to dodamo naš raskošno iskazani baliluk u dosadašnjem radu na reviziji, ja ne sumnjam da, eventualno pokretanje tužbe (za koju se unaprijed zna da je propala stvar), može biti samo Bakirov "referendum" kojim nastavlja praviti frku jer je njemu dobro a kako bi se učvrstila vlast, Dodiku dao prostora za nove manevre i sl.

Dakle, sad me samo zanima da li će Bakir opet spasiti Dodika, politički ga revitalizirati nakon američkog nokauta i izvući ga iz trenutne muke, ili ne. Smrdi mi da hoće. Volio bih da ne mogne to uradit.
Tomahawk11
Globalni moderator

#937 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Tomahawk11 »

muha_sa wrote:mene jedno brine i sekira---a to je što ce uskoro parlament BiH , vijece ministara i ostale službe napustit ovi što Dodika slijede

kad na to pomislim ne živi mi se
+1
muha_sa

#938 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by muha_sa »

Arzooo---imaš dobar želudac kad možeš da gledaš to smece od kanala :-)

svaka cast :thumbup:
arzuhal

#939 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

muha_sa wrote:Arzooo---imaš dobar želudac kad možeš da gledaš to smece od kanala :-)

svaka cast :thumbup:
Ama nemam, nego ne znam šta mi bi jučer pa kresnu kanal 5, "baš reko' da vidim", pomislih onom nesretnom mačijom znatiželjom :mrgreen: ...Pogledam samo početak...To ba ni Srbi ne gledaju...
Drvenija87

#940 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Drvenija87 »

hrasno38 wrote:
hAZNADAR wrote:
orinoco wrote:
Odlično. Ako nam želiš pomoći da riješimo ove nagomilane probleme, spakuj kofere i ovamo... Zajedno smo jači :D
hAZNADAR wrote:Ja biram sam gdje zivim, kako pomazem, kome pomazem i sa kime zivim.
A to da dijaspora nema pravo glasa o drzavi cije drzavljanstvo takodjer ima - neces naci ni u jednom zakonu.
Zbog takvih kao ti mi ne pada na pamet da zivim u zabokrecini koju pravite. Pa izigravaj tu neki visi stales i privilegovanog prema nekom drugom.
Imas li jos sta protiv dijaspore? Nije valjda samo ovo do sada. Kada shebes temu - ucini to sa stilom.
Napokon si rekao ono sto zaista mislis......pa odjezdi onda iz ove zabokrecine koja se zove BiH i koristi je za ljetna kurcenja sa skupocjenim mercedesima i bjelim carapicama.
I da....... tako si izabro vjerovatno i 90-tih kad je prvi metak opalio .......
Takvi kao ti su prvi izmakli iz grada na okolne cetnicke bunkere sa Neletom i Kustom.
Nakoin rata napustio ''otadzbinu'' i zbrisao u Bec kao kuhar VRS.
Boletus edulis

#941 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Boletus edulis »

Fudo 387 wrote:
Fudo je u prvu akciju ABiH posao sa, jednom kumulativnom bombom, jednom kragujevkom, i sikirom.
:lol: A kragujevke i sad bacas...kakva li je bila druga akcija kad si iz ove prve dosao naoruzan do zuba. :lol: ono tebe handre za nekakve motorke sto si zarobljavao?
Fudo387

#942 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Fudo387 »

Boletus edulis wrote:Fudo 387 wrote:
:lol: A kragujevke i sad bacas...kakva li je bila druga akcija kad si iz ove prve dosao naoruzan do zuba. :lol: ono tebe handre za nekakve motorke sto si zarobljavao?
Ko me handri za motorke?
One su dosle usput, da tvoji zombiji imaju sto nosati. :lol:
arzuhal

#943 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Ovo su ba najbolje teme, kad tačno znaš kad ih rahat mo'š zamandalit, imaju svoj rok, tačno određen datum...Pa se raja može i izvrijeđat, na sve naše moguće načine, a onda ključ u bravu, što rek'o Njegoš...
Boletus edulis

#944 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Boletus edulis »

Zamandali živ bio.Nije meni sto ljudi lazu nego sto misle da im neko vjeruje.
Fudo387

#945 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Fudo387 »

Boletus edulis wrote:Zamandali živ bio.Nije meni sto ljudi lazu nego sto misle da im neko vjeruje.
505 barselona, a jesi se kamuflirao. :lol:
hAZNADAR

#946 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

emi_eft wrote:
Jos o dijaspori? Jos vas ima? Jos fale glavni protagonisti mrznje koji su redovni u shebavanju tema,. al neka i vas.
Kakve tenzije, ko ba priziva rat? Pricamo o hebenoj reviziji tuzbe a vi o ratu, silovanju zena,...
Kada mi nadjes ijedan realan razlog da je rat moguc konto revizije - onda bi ti prica imala smisla.
Ovako se sve svodi samo na prosipanje mrznje i pokusaj podjela, jaza,... i ciste one sirove mahalske zavisti. Samo jeli namiriete dijasporu u temi ili ako vas dijasporac potuce argumentima - potezete dijasporsku kartu - ko biva to znaci neki nizi status. Mogu ti samo poruciti kao i ostalima da svoju mrznju zatvorite u svoj stomak i lagano je varite.
Buduci da revizija ne znaci rat i da nije strasna drama ako neki ministri odu, imam pravo biti za reviziju tuzbe. Prezivjeli ste bez rata i proslu tuzbu - nece biti rata ni sada.
Izazivamo krizu - pa vec je imas . pogledaj zadnja desavanja u RS ili ti je to inostrasnstvo buduci da vam se shvatanje domovine proteze do Trebevica a sve iza su seljaci, papci,.. neka tebi tvog stana u Rajvosa i statusa gradske raaaje.

Dakle transparente u ruke, peticuju, zakazite demonstracije,.. protiv dijaspore ili uskracivanja prava dijaspori, skupite se koliko vas ima pa isposlujte kod nekog poslanika da predlozi paragraf koji dijaspori uskracuje neka prava. Na ovom forumu takodjer mozete se skupiti i kod moderatora isposlovati dopunu pravilnika. Posteno? A do daljnjega po pitanju dijaspore na temama koje nisu o vome - utrn i ti i sve ostale drama queen.
palermo

#947 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

arzuhal wrote:Sinoć gledam tzv. dnevnik tzv. javnog servisa Radio-televizije tzv. Republike Srpske i, u udarnim minutama, navode i oni izjavu onog nakog Jonathana Morre-ta, američkog multi-praktik i multi-tasking čovjeka za BiH...

I Srbi ne bi bili Srbi da veoma raskošno i ašćare ne uzmu lizat ono što sami istovare, pa im je sad odjednom veoma stalo do mišljenja i stavova "trećerazrednih činovnika MZ-a koji uzmaju dobru paru zbog situacije u BiH" i koji bi, inače, trebalo da odu iz BiH i koji, inače, provode samo MUSLIMANSKO-bošnjačku politiku...

Već sam i sam čuo šta je Moore imao da izjavi, već sam Moore, tokom dana, nataknuo na neku stvar i njega i njegovo mišljenje i stav i MZ i strinu mu, ali mi vijesti o Moore-ovoj izjavi nije tako bila jasnija k'o ovaj put, kada su je prenosili na, ašćare, četničkom dnevniku (ne srpskom, četničkom) i kada su likovali zbog nje.

U pravu su.

Pa da ponovim svoj stav i još ga malo obogatim: Međunarodna zajednica (ovaj put to ne uključuje samo Zapad, samo USA i EU, nego i Rusiju, dakle Amerika, Njemačka i Rusija) ne gleda blagonaklono na najavu revizije tužbe, naprotiv: MZ ŽELI da ne dođe do revizije i to je jasno poručila bošnjačkom narodu i medijima (ne poručuju Bakiru, Nikšiću, Radončiću, Reufu, nego nama, da ne bude zabune, da se ne za**bemo u procjeni) preko svog inače namazanog beskrvnog i bešćutnog diplomate nemuštog jezika - Jonathana Moorea.

Kada takav insan skoči pa izjavi što je izjavio, to je najbolji primjer za Mehanizam koordinacije u BiH i kako Zapad i Rusija mogu da govore jednim jezikom prema BiH.

Imamo dvije stvari: potpuna i temeljito pokazana dosadašnja bezvoljnost bošnjačke strane da rade (ikako, a kamoli) temeljito i predano na prikupljanju dokaza te pokretanju revizije tužbe još i ranije
i

Bošnjačka strana, i zvanična vlast i politika i narod, čine po pitanju revizije tužbe (i inače prava na zadovljenje pravde po pitanju genocida) isto što inače radi srpska strana po pitanju Kosova: prave se budale i viču "Kosovo je Srbija!".
Kada je Hrvatska počela da koči Srbiju na putu otvaranja poglavlja, Berlin je opalio Zagreb po njušci i oćer'o ga u kućicu jer je prioritet Berlina da Srbiju pripitomi, da je priveže za malo koče s kratkim lancem kako bi naučila da nema više Kosova. Zato im otvaraju poglavlja, zato odavno polahko kuhaju srpski narod i medije, dok sami ne viknu da nema više Kosova i da je sve šuplja šo im pričaju političari i Crkva (što mnogi srpski intelektualci odavno govore, al' haj...).
Iz istog razloga ni Washington, ni Berlin, ni Brisel neće dozvoliti nama reviziju jer ne žele nastavak nestabilnosti na Balkanu, ne žele Srbiju dodatno da ljute i provociraju, najvažnije im je sad Kosovo da riješe, a za BiH smatraju da je dovoljno (možda ne sasvim pravedno, ali..) dobila i prvom presudom Suda. Još kad na to dodamo naš raskošno iskazani baliluk u dosadašnjem radu na reviziji, ja ne sumnjam da, eventualno pokretanje tužbe (za koju se unaprijed zna da je propala stvar), može biti samo Bakirov "referendum" kojim nastavlja praviti frku jer je njemu dobro a kako bi se učvrstila vlast, Dodiku dao prostora za nove manevre i sl.

Dakle, sad me samo zanima da li će Bakir opet spasiti Dodika, politički ga revitalizirati nakon američkog nokauta i izvući ga iz trenutne muke, ili ne. Smrdi mi da hoće. Volio bih da ne mogne to uradit.
Mnogo ti dugačak post, samo da ja sam sebe provjerim jesam li te dobro shvatio.

Ti si protiv podizanja revizije tužbe, i čak ako se podigne onda služi samo u predizborne svrhe. Jesam li dobro uhvatio ?
GeeTnT

#948 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by GeeTnT »

arzuhal wrote:Ovo su ba najbolje teme, kad tačno znaš kad ih rahat mo'š zamandalit, imaju svoj rok, tačno određen datum...Pa se raja može i izvrijeđat, na sve naše moguće načine, a onda ključ u bravu, što rek'o Njegoš...
Da je kojim slucajem Srbija podigla kakvu tuzbu protiv BiH, ova tema bi upisala rekord, a svi koji bi imali sta da kazu nesto protiv tuzbe nazvani bi teroristima...
Drvenija87

#949 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Drvenija87 »

muha_sa wrote:komšije se davno odrekle Sanu i Miloševiceve ideologije i sve ove godine radili na dobrosusjedskim odnosima a vidi sad :-)

zatalasasmo--ode rahatluk :(
Jel' ti to Radoncic priopcio??
Zbog KOS-ovaca i brizljive negativne kadrovske selekcije prvenstveno u SDA ,revizija tuzbe protiv Srbije nece ni uspjeti.
Zbog izdaje i nemoci ,krivicu prebacujete konstantno na dijasporu.
Centar kulturnog, znanstvenog i svakog drugog oblika zivota u Bosni je birtija, a u bosanskoj su se birtiji uvijek sve vazne stvari rjesavale ili uz masnu ovcetinu i jahorinski caj (vrucu secerli rakiju) ili uz kolac i cakiju kad se u birtiji zatvore vrata i utrne fenjer, dasta.

Bosnjaci iz BiH treba da budu ponosni na svoju dijasporu,a ne da je pljuju.
DIJASPORA VAM JE DANAS GLAVNA DRZAVA,jer je to slozna i ozbiljna organizacija koja posjeduje sistem i algoritam!!
Last edited by Drvenija87 on 10/02/2017 07:59, edited 1 time in total.
arzuhal

#950 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

palermo wrote:
arzuhal wrote:Sinoć gledam tzv. dnevnik tzv. javnog servisa Radio-televizije tzv. Republike Srpske i, u udarnim minutama, navode i oni izjavu onog nakog Jonathana Morre-ta, američkog multi-praktik i multi-tasking čovjeka za BiH...

U pravu su.

i

Mnogo ti dugačak post, samo da ja sam sebe provjerim jesam li te dobro shvatio.

Ti si protiv podizanja revizije tužbe, i čak ako se podigne onda služi samo u predizborne svrhe. Jesam li dobro uhvatio ?
Nisi baš najbolje uhvatio, moj post je izraz očaja...Ja bih volio tužbom ogulit kožu s leđa Srbiji, pogotovo kad čujem pretnje iz RS-a kako će oni ovo ili ono...U tom trenu bih najradije isključio dugme na kojem piše "ratio".
Čak i protivljenje cijele MZ da se ne ide u reviziju me ne bi omelo u podršci da je bh. strana dosad sve uradila da pripreme jednu tako važnu stvar kakva je revizija tužbe.

Ali nama se prečesto u historiji ponavljaju stvari, po nekom obrascu: kreneš u nezavisnost dok ti zavratom puše stođavo, a ti organizuješ PL u samo nekim dijelovima BiH, uvjeren da je pravda i istina na tvojoj strani ("Cijeli svijet vidi ko je u pravu!"), pa nas pokolju k'o budale...I dobijemo čast da nam je "država opstala", BiH nastavlja svoj državno-pravni kontinuitet i sl.

Tako i ovo...
Post Reply