US presidential election - Trump vs Hillary

Post Reply

Pobjednik izbora će biti:

Poll ended at 04/10/2016 14:57

1. Donald Trump
72
32%
2. Hillary Clinton
141
62%
3. izbori će se prolongirati zbog vanrednih okolnosti u USA ili svijetu
14
6%

Total votes: 227

AleksoMKD

#926 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by AleksoMKD »

animus wrote:Ako ovo dobro prodje i clintonka dobije izbore onog sefa fbi-a treba u zatvor strpati.
Zasto?
Covek je obecao kongresu da ce produziti istragu ako dozna nesto novo.
jeza u ledja

#927 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

commendatore wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:Priča "Ameri glupi" mi je najsmješnija od rata na ovamo. Ma najgluplji narod na svijetu. :lol:
prosjecan amer i jest glup i limitiran - o brejnvošu da ne pricam.... to sto amerika ima elitne univerzitete i rasadnik znanja ne znaci da svih 280 000 000 ljudi osim bogate elite koja iznosi koji procenat je obrazovano i studiralo na harvardu....
Ali su zato prosjecni Bosanci pametni i obrazovani, sto ironicno, tvoj post najzornije pokazuje. :lol:
ze kalanga

#928 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by ze kalanga »

Point. wrote: Da ste ostavili Albance na miru, Amerika nebi tukla po nevinim srbskim civilima, jelde.
Ako ti je to prihvatljiva percepcija, ne bih te u suprotno ubjeđivao.
Znaš kako kažu, blago onima kojima je Amerika prijatelj, ali samo dok je prijatelj. Veoma često, okreću list. Vidjećemo šta će biti. Oteti nečiju teritoriju je prvi korak ka stvaranju nečega. Drugi je da se taj neko odrekne tog teritorija.
Ostavimo budućnosti kako će završiti.

Suština priče, to sam već rekao, apropo ovih njihovih izbora, apsolutno nikada slabiji kandidati. A nije da sam tužan zbog toga, što slabiji predsjednik AMerike, to Amerika slabija. Iako, slažem se sa onim mišljenjima koja kažu da je predsjednik obična figura u rukama....
AenemA

#929 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by AenemA »

Ja evo glas'o, nek' nam je dragi Allah na pomoci :D
commendatore

#930 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by commendatore »

jeza u ledja wrote:
commendatore wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:Priča "Ameri glupi" mi je najsmješnija od rata na ovamo. Ma najgluplji narod na svijetu. :lol:
prosjecan amer i jest glup i limitiran - o brejnvošu da ne pricam.... to sto amerika ima elitne univerzitete i rasadnik znanja ne znaci da svih 280 000 000 ljudi osim bogate elite koja iznosi koji procenat je obrazovano i studiralo na harvardu....
Ali su zato prosjecni Bosanci pametni i obrazovani, sto ironicno, tvoj post najzornije pokazuje. :lol:
tacno tako - ti si ocit primjer, jer da nisi limitiran ko što jesi - u ostatku posta vidio bi da sam mislio na veliku vecinu amerikanaca osim jako obrazovane i bogate elite..... znam ja vrlo dobro koliko USA ima stanovnika..... sto recimo prosjecan amer ne zna za recimo Rusiju ili ne daj boze BIH

moja poenta je ta - da takvi limitirani biraju najmocnijeg covjeka na svijetu od kojih redom svi zare i pale i gdje god mogu ucine da trava vise ne raste...... eto toliko... rekao bih ti pametnjakovicu - al ovako ispade jadan - jadan..... :)

e da - znam ja vrlo dobro kakav smo mi kurton i od drzave i od naroda..... :thumbup: pogotovo kad odu u dijasporu pa otkriju svijet :lol:
Point.

#931 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Point. »

ze kalanga wrote:
Point. wrote: Da ste ostavili Albance na miru, Amerika nebi tukla po nevinim srbskim civilima, jelde.
Znaš kako kažu, blago onima kojima je Amerika prijatelj, ali samo dok je prijatelj. Veoma često, okreću list. Vidjećemo šta će biti. Oteti nečiju teritoriju je prvi korak ka stvaranju nečega. Drugi je da se taj neko odrekne tog teritorija.

Suština priče, to sam već rekao, apropo ovih njihovih izbora, apsolutno nikada slabiji kandidati. A nije da sam tužan zbog toga, što slabiji predsjednik AMerike, to Amerika slabija. Iako, slažem se sa onim mišljenjima koja kažu da je predsjednik obična figura u rukama....
Gledaj ga kako je strucno izrezo onaj dio o demokratskom referendumu o nezavisnosti BiH. :lol:
Laertes

#932 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Laertes »

ze kalanga wrote:

Jel' ti ovdje pričaš o Bosni ili o Kosovu?
jeza u ledja

#933 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

commendatore wrote:
tacno tako - ti si ocit primjer, jer da nisi limitiran ko što jesi - u ostatku posta vidio bi da sam mislio na veliku vecinu amerikanaca osim jako obrazovane i bogate elite..... znam ja vrlo dobro koliko USA ima stanovnika..... sto recimo prosjecan amer ne zna za recimo Rusiju ili ne daj boze BIH

moja poenta je ta - da takvi limitirani biraju najmocnijeg covjeka na svijetu od kojih redom svi zare i pale i gdje god mogu ucine da trava vise ne raste...... eto toliko... rekao bih ti pametnjakovicu - al ovako ispade jadan - jadan..... :)

e da - znam ja vrlo dobro kakav smo mi kurton i od drzave i od naroda..... :thumbup: pogotovo kad odu u dijasporu pa otkriju svijet :lol:
De bolan ne vadi se. Priznaj da si lupio. Nisi uopste to napisao ni pod razno. Veze nemas o cemu pricas, ne znas ni napisati smislenu recenicu, ali ti pametujes o inteligenciji ljudi u zemlji koja je lider u svijetu po mnogo cemu, ukljucujuci i dizajniranje naprave koju upravo koristis.
Nisu u stanju ni Wikipediju otvorit prije nego sto lupis broj.

I onda kaze brejnvos....e pameti moja. :lol:
ze kalanga

#934 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by ze kalanga »

Laertes wrote:
ze kalanga wrote:

Jel' ti ovdje pričaš o Bosni ili o Kosovu?
O južnoj srpskoj pokrajini, trenutno oduzetoj, Kosovu i Metohiji.
jeza u ledja

#935 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

ze kalanga wrote: O južnoj srpskoj pokrajini, trenutno oduzetoj, Kosovu i Metohiji.
Dobro nisi napisao "KosMet". :lol:
To ne postoji bato. Postoji samo sjeverni dio Kosova koji je okupiran od strane Srbije.
ze kalanga

#936 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by ze kalanga »

Ko se zadnji smije, najslađe se smije.
jeza u ledja

#937 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

ze kalanga wrote:Ko se zadnji smije, najslađe se smije.
Proci ce ti zivot u tom cekanju da se zadnji nasmijes.
Ostace ti samo da se zadnji put nasmijes.
commendatore

#938 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by commendatore »

jeza u ledja wrote:
commendatore wrote:

De bolan ne vadi se. Priznaj da si lupio. Nisi uopste to napisao ni pod razno. Veze nemas o cemu pricas, ne znas ni napisati smislenu recenicu, ali ti pametujes o inteligenciji ljudi u zemlji koja je lider u svijetu po mnogo cemu, ukljucujuci i dizajniranje naprave koju upravo koristis.

imas ti veze - eto koliko si plitak i povrsan - nisi ni skonto sta sam reko nit si shvatio.... koliko si trivijalan govori i tvoja tvrdnja da su ameri napravili kompjuter.... jasta - bravo - kec iz istorije :-) :lol:
karanana

#939 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by karanana »

Joj sto volim zakuhat i pobjec
MyTao

#940 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by MyTao »

jeza u ledja wrote:
commendatore wrote:

Uvijek su mi bili simpaticni ovi koji kritikuju amerikance jer ne znaju koji je glavni grad Somalije, a prije 50 godina ljudi isli na mjesec :lol:

Jebo to sve, poznavati geografiju je puno vaznije od svega ostalog :D
Fudo387

#941 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Fudo387 »

ze kalanga wrote:

Nisu oni nikom oteli nikakvu teritoriju, oni su samo pomogli ljudima koji taj prostor nastanjuju od pamtivijeka da prezive tebe i tebi slicne zlikovce.
Digla ti se kita na komsijinu zenu, kucu, golf, nije te stvorilo ni za sta drugo do da pozdarije pravis, i kad ti je glavni baja razbio picku onda si udario u plac k'o posljednja pizda.
karanana

#942 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by karanana »

Nisu bili na mjesecu
ze kalanga

#943 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by ze kalanga »

Fudo387 wrote:
ze kalanga wrote:

Nisu oni nikom oteli nikakvu teritoriju, oni su samo pomogli ljudima koji taj prostor nastanjuju od pamtivijeka da prezive tebe i tebi slicne zlikovce.
Digla ti se kita na komsijinu zenu, kucu, golf, nije te stvorilo ni za sta drugo do da pozdarije pravis, i kad ti je glavni baja razbio picku onda si udario u plac k'o posljednja pizda.
:lol:
sumirprimus

#944 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by sumirprimus »

mislim kosovo je drzava,gotovo pisi propalo,kako sijali tako poznjeli.
nema tu tramp klinton. putin.,sloba.aleksa picic.
zato vas i handri klintonovca,zbog onoe ulice i trga klintona u pristini...zarad pomoci pri sticanju neovisnosti ..hehehehe :evil:
kaka ba geopolitika, kaki tramp kina rusija asad...
commendatore

#945 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by commendatore »

MyTao wrote:
Uvijek su mi bili simpaticni ovi koji kritikuju amerikance jer ne znaju koji je glavni grad Somalije, a prije 50 godina ljudi isli na mjesec :lol:

Jebo to sve, poznavati geografiju je puno vaznije od svega ostalog :D
koliko to amera ode na Mjesec i koliko ih je otislo?
otisli su i Rusi na Mjesec pa nisu nesto narocito dobrostojeci
Fudo387

#946 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Fudo387 »

Na tvom mjestu ozbiljan covjek bi se zamislio, preispitao svoje postupke, a ne sanjao nove predbitke i bitke.
Tim prije sto nemas vise budala u komsiluku da im preko noci na foru maznes sves sto ste skupa stvarali, i onda krenes u klanje. Prop'o si k'o kauc, nemas ni za kifle, napravio budalu od sebe, sav civilizovan svijet te dozivljava kao divljaka.
I tebi je do smijanja?
sumirprimus

#947 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by sumirprimus »

kad su rusi krocili na tlo mjeseca?damn... ovo je bolje od glavnog grada somalije hehehehe
sumirprimus

#948 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by sumirprimus »

Fudo387 wrote:
Na tvom mjestu ozbiljan covjek bi se zamislio, preispitao svoje postupke, a ne sanjao nove predbitke i bitke.
Tim prije sto nemas vise budala u komsiluku da im preko noci na foru maznes sves sto ste skupa stvarali, i onda krenes u klanje. Prop'o si k'o kauc, nemas ni za kifle, napravio budalu od sebe, sav civilizovan svijet te dozivljava kao divljaka.
I tebi je do smijanja?
ma kakvo smijanje ovo je prijetnja,ko vidces beco kad tad, opet :lol: :evil:
ze kalanga

#949 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by ze kalanga »

sumirprimus wrote:mislim kosovo je drzava,gotovo pisi propalo,kako sijali tako poznjeli.
nema tu tramp klinton. putin.,sloba.aleksa picic.
zato vas i handri klintonovca,zbog onoe ulice i trga klintona u pristini...zarad pomoci pri sticanju neovisnosti ..hehehehe :evil:
kaka ba geopolitika, kaki tramp kina rusija asad...
Da je njihovo ne bi ga otimali.
Što se Hilari tiče, ona je jednom nogom u grobu tako da mi je apsolutno nebitno kako će proći. Ovdje je suština nešto drugo.
Ali, kao što rekoh, nacionalizacija, migracije i kapitalizam nisu donijeli statičnost. Mogla bi dinamika i nečije druge suze dočekati. Ali polako. #samokonstatujem

Previše je zainteresovanih da pođu putem Šiptara sa Kosova i Metohije.
Katalonci prvi. Sačekajmo, da vidimo u kom će to obliku Evropa biti za neke 2-3 decenije.

Pretpostavljam da si nekada bio u južnoj srpskoj pokrajini i uvjerio se u tu idilu u kojoj živi šiptarski narod.
jeza u ledja

#950 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

Helem, bruka novih anketa je izletila u zadnjih par sati.

Pennsylvania: Clinton +4, +4, +2
Wisconsin: Clinton +6

Florida: Clinton +2
Nevada: Trump +6

Colorado: Clinton +3
Arizona: Trump +5, +4
Virginia: Clinton +4, +6, +5

Znaci ovo su najnovije, najfriskije ankete od kvalitetnih pollstera (CNN, Marquette, Emerson) i mahom uradjene poslije Comey probe. Trump mora uzeti jednu od ovih plavih drzava Clintoninog "firewalla" i zadrzati sve ostale. Iz tog firewalla jedino ovdje jos fali New Hampshire, gdje je do sada Clinton imala fino vodjstvo. Ako je do sad nije stigao u ovim drzavama, ne znam kad ce?
Jedino mu preostaje neko cudo gdje ce nadmasiti ocekivanja. E sad je jedino pitanje da li bi, kad bi nadmasio ocekivanja, to napravio u svim drzavama, odnosno da je postojala neka fundamentalna greska u svim anketama svih pollstera, ili ce nadmasiti ocekivanja samo u nekim drzavama, random, kao sto je i normalno u izborima? No ovo drugo onda samo znaci da ce se to isto desavati i Clintonovoj, te sve i da Trump uzme jednu od drzava iz njenog firewalla, sve su prilike da ce ona uzeti i jednu od drzava koje su njemu pod moranje (North Carolina, Florida, Nevada, Ohio, Iowa, Arizona, Utah). Da uzme samo jednu od ovih to bi bio njegov kraj.
Post Reply