Sloboda govora

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
piupiu

#926 Re: Sloboda govora

Post by piupiu »

Fudo387 wrote:Ok, Fudo je trehn'o s Marsa,

https://nobullying.com/six-unforgettabl ... ing-cases/

...meni se ovo sve prividja.
Pa, što ne kažeš da ti se prividja da se bezveze ne svadjamo. :D :kiss:

Šalu na stranu, ovo što si ti stavio gore više je, po mom mišljenju, primjenjivo na strašni slučaj malog Mahira, na primjer. Ovo s Lejlom je neki čudan be-ha fenomen - kod nas se i politika vodi, i političke konsultacije vrše i društvo sudi i presudjuje (sa stvarnim posljedicama) putem Facebooka. Pa, evo ovaj ovdje forum, koji ti smatraš efemernim, je poprište političke konsultacije, izvor informacija, predmet istraživanja i izvještaja, mjesto koje ima - vjerovao ili ne - stvarnu društvenu ulogu.
I jadno i nemoralno, od milion stvari kojima se moze baviti izabere najprimitivniji nacin da egzistira, bas kao i gospodicna Colak.
Doduse, mozda je i zglajzala. :D
Nećemo o ovome ovdje, nije tema.
seln

#927 Re: Sloboda govora

Post by seln »

piupiu wrote:
seln wrote:
piupiu wrote:To gdje je i kome ona utekla - sve s tim s*anjem 'the victim of islam' - je jedna stvar. Nije ona žrtva islama - ali jeste žrtva jednog totalno poremećenog sistema vrijednosti. Njeni statusi i dalje nisu ni približno interesantni kao oni namijenjeni njoj - 'kurvetino', 'metak u potiljak', 'zaklaću te k'o ovcu', itd. To su ljudi koji 'brane' javni moral, šta li. Njima biste se trebali baviti. I to mnogo podrobnije nego Lejlom.
I Lejla i debilni pripadnik OS su simptomi poremecenosti drustva.
Jedna nadriliberalka i jedan nadrimusliman.
Jesu, naravno. S ovim ostalim se ne slažem, nije ona nikakava nadriliberalka, nego žensko s malo dužim jezikom u ultraisfrustriranoj i ultraautoritarnoj sredini sa vrlo niskim nivoom kolektivnog samopouzdanja. Ovo društvo nije u stanju da se skoncentriše na bitne stvari. S druge strane ne radi se o jednom 'debilnom pripadniku OS', nego o desetinama prijetnji i 'junaka'. I voila - napravismo disidenta od nekoga ko je napisao FB status koji ničim nije zavrijedio pažnju. Aferim!

Lejla će ući u opskurne akademske analize koje će se citirati i recitirati i širiti k'o epidemija, desničarske i populističke medije koji plaše nevinu, malu Disney-djecu 'muslimanskim čudovištima', žbirsku dokumentaciju - pronto! Iduće godine, kad krenu izvještaji Human Rights in Bosnia 2016, garantujem da će i ona i Bačanović biti u izvještajima, a ovog sludjenog naroda i njegovih ljudskih prava neće biti u izvještaju. To će biti "zapis" o jednoj, što bi rekla omar little, infantilnoj svenarodnoj reakciji na jedan jednako infantilan FB status.

A o količini totalno pogrešno usmjerene agresije nek' pišu socijalni psiholozi i psihijatri, da se ne nadmudrujemo ovdje. :-)
Ipak, upadljivo je kako neki "liberalni" sugradjani dijele svoju osupnutost.
kada je prije nekoliko godina uvazeni islamski i svjetovni intelektualac Resid Hafizovic ukazao na opasnost koju donose vehabije, digla se na njega kuka i motika, na celu sa reis emeritusom Mustafom Sericem. Od "liberala" se malo ko pocesao po moodima.
Kada je prije godinu-dvije neka suluda kucka, kojoj su vjera i nejebica udarili u glavu, raspisala takoreci javni tender za odsijecanje glave profesoru Hafizovicu, "liberali" su se opet pocesali po moodima.
Dakle, uvazeni profesor Hafizovic, daleko od bilo kakvog fanatizma, intelektualac par exemple, nije vrijedan brige napredne sarajevske raje...
ali jedna mediokritna halapaca (nema mediokriteta do sarajevskog mediokriteta) je vrijedna svake paznje, zastite, prizivanja pravne drzave, SFOR-a, KFOR-a, UN-a...
...znate sta? Jebem ja naprednu sarajevsku raju.
maraccana

#928 Re: Sloboda govora

Post by maraccana »

Alfons Kauders wrote:
maraccana wrote: nisu joj jebali mater samo muslimani

O ovome pričam, totalna kontradikcija, o kakvim se ovdje muslimanima uopšte radi? Na stranu što si uveličao broj ostalih, ovdje se radi o velikom problemu koji je izašao na vidjelu, a to je masa koja veze nema sa nečim na šta se tako srčano poziva, te time čini neviđenu štetu istom tj. Islamu i muslimanima. E o tome nije bilo ni riječi, jer je očito prevelik problem u odnosu na izjavu samo jedne osobe, a i lakše je ići linijom manjeg otpora.
Koliko ja znam, IZ se nije oglasavala po ovom pitanju, i to je meni sve sto trebam znati o sluzbenoj poziciji muslimana u BiH po ovom pitanju. Krovna institucija se nije mijesala, jer nije imala potrebe - nije smatrala da je iko govorio u njeno ime, jer i nije. Koji ce se kurac oglasavati? Od cega bi se ogradjivali?

Nije IZ odgovorna za svaku glupost koju napravi neko sa muslimanskim imenom. Tom logikom IZ bi trebala biti odgovorna i za gazenje studentica u Sarajevu, jer je konj za volanom imao takvo ime.

Suvisno je govoriti koliko je takvo razmisljanje pogresno. Mogli bi eventualno pricati o prikladnoj dijagnozi i nagadjati koji je "F" u pitanju, ali takvo razmisljanje nema mjesta u ozbiljnoj diskusiji, jer je idiotsko.

Prijetio joj je neki tamo lik, anonimus, pa neka ganja njega. Da li taj lik na bilo koji nacin predstavlja muslimane u BiH? Koliko ja znam, ne predstavlja. Predstavlja ih ulema i njihova Islamska Zajednica, koja s ovim nema nista.
Da li ti ćitaš o kome govorim, ili kao ne znas da je taj lik koji je prijetio samo jedan u masi koji su joj na sve negativne ne-islamske nacine reagovao? Ako je ista glupo onda je to vađenje iz konteksta kao ovo. Ne može se na prste prebrojati normalnih reakcija koja su u skladu sa Islamom, koliko je prijetnji i bljuvotina prštalo na sve strane po mrežama osoba koje se srčano izjašnjuju muslimanima. a veze žive sa istim nemaju. A i pasivnost IZ je dodatno pogoršala sliku islama i muslimana.
Alfons Kauders

#929 Re: Sloboda govora

Post by Alfons Kauders »

seln wrote:
piupiu wrote:
seln wrote:
I Lejla i debilni pripadnik OS su simptomi poremecenosti drustva.
Jedna nadriliberalka i jedan nadrimusliman.
Jesu, naravno. S ovim ostalim se ne slažem, nije ona nikakava nadriliberalka, nego žensko s malo dužim jezikom u ultraisfrustriranoj i ultraautoritarnoj sredini sa vrlo niskim nivoom kolektivnog samopouzdanja. Ovo društvo nije u stanju da se skoncentriše na bitne stvari. S druge strane ne radi se o jednom 'debilnom pripadniku OS', nego o desetinama prijetnji i 'junaka'. I voila - napravismo disidenta od nekoga ko je napisao FB status koji ničim nije zavrijedio pažnju. Aferim!

Lejla će ući u opskurne akademske analize koje će se citirati i recitirati i širiti k'o epidemija, desničarske i populističke medije koji plaše nevinu, malu Disney-djecu 'muslimanskim čudovištima', žbirsku dokumentaciju - pronto! Iduće godine, kad krenu izvještaji Human Rights in Bosnia 2016, garantujem da će i ona i Bačanović biti u izvještajima, a ovog sludjenog naroda i njegovih ljudskih prava neće biti u izvještaju. To će biti "zapis" o jednoj, što bi rekla omar little, infantilnoj svenarodnoj reakciji na jedan jednako infantilan FB status.

A o količini totalno pogrešno usmjerene agresije nek' pišu socijalni psiholozi i psihijatri, da se ne nadmudrujemo ovdje. :-)
Ipak, upadljivo je kako neki "liberalni" sugradjani dijele svoju osupnutost.
kada je prije nekoliko godina uvazeni islamski i svjetovni intelektualac Resid Hafizovic ukazao na opasnost koju donose vehabije, digla se na njega kuka i motika, na celu sa reis emeritusom Mustafom Sericem. Od "liberala" se malo ko pocesao po moodima.
Kada je prije godinu-dvije neka suluda kucka, kojoj su vjera i nejebica udarili u glavu, raspisala takoreci javni tender za odsijecanje glave profesoru Hafizovicu, "liberali" su se opet pocesali po moodima.
Dakle, uvazeni profesor Hafizovic, daleko od bilo kakvog fanatizma, intelektualac par exemple, nije vrijedan brige napredne sarajevske raje...
ali jedna mediokritna halapaca (nema mediokriteta do sarajevskog mediokriteta) je vrijedna svake paznje, zastite, prizivanja pravne drzave, SFOR-a, KFOR-a, UN-a...
:thumbup:

Vrijedna paznje... Jer je novinarka... Koja je bila tako dobra u svom poslu, da za nju niko nije cuo dok nije pocela porediti hidzab s kurcinom :lol:

Jebo novinara koji karijeru gradi otrovnim fejsbuk statusima umjesto novinarstvom. Da je bila dobra u onome cime se bavila, ne bi joj trebala dodatna paznja.

Nazalost nije bila dobra, i ocito je da nije ni pretjerano bistra (sto doduse nikad nije sprijecilo Klix da zaposli "novinara"). Zato umjesto da se fino uveze s ljudima i u miru uzme par miljica na poslu i "ta trane", jadnica se odlucila glumiti zrtvu muslimana i pomislila da ce joj njeni novi desnicarski prijatelji pomoci. Hoce, pomoci ce joj koliko ona pomogne njima, a kad im vise ne bude zanimljiva (dajem joj do kraja godine, ako i toliko), onda ce je nabiti nogom u guzicu kako i dolikuje potrosenoj kurvi.

Pitanje je kako ce onda prikupljati sadaku, i da li ce joj dati lovu za taksi kuci :lol:
Alfons Kauders

#930 Re: Sloboda govora

Post by Alfons Kauders »

maraccana wrote:
Alfons Kauders wrote:
maraccana wrote: nisu joj jebali mater samo muslimani

O ovome pričam, totalna kontradikcija, o kakvim se ovdje muslimanima uopšte radi? Na stranu što si uveličao broj ostalih, ovdje se radi o velikom problemu koji je izašao na vidjelu, a to je masa koja veze nema sa nečim na šta se tako srčano poziva, te time čini neviđenu štetu istom tj. Islamu i muslimanima. E o tome nije bilo ni riječi, jer je očito prevelik problem u odnosu na izjavu samo jedne osobe, a i lakše je ići linijom manjeg otpora.
Koliko ja znam, IZ se nije oglasavala po ovom pitanju, i to je meni sve sto trebam znati o sluzbenoj poziciji muslimana u BiH po ovom pitanju. Krovna institucija se nije mijesala, jer nije imala potrebe - nije smatrala da je iko govorio u njeno ime, jer i nije. Koji ce se kurac oglasavati? Od cega bi se ogradjivali?

Nije IZ odgovorna za svaku glupost koju napravi neko sa muslimanskim imenom. Tom logikom IZ bi trebala biti odgovorna i za gazenje studentica u Sarajevu, jer je konj za volanom imao takvo ime.

Suvisno je govoriti koliko je takvo razmisljanje pogresno. Mogli bi eventualno pricati o prikladnoj dijagnozi i nagadjati koji je "F" u pitanju, ali takvo razmisljanje nema mjesta u ozbiljnoj diskusiji, jer je idiotsko.

Prijetio joj je neki tamo lik, anonimus, pa neka ganja njega. Da li taj lik na bilo koji nacin predstavlja muslimane u BiH? Koliko ja znam, ne predstavlja. Predstavlja ih ulema i njihova Islamska Zajednica, koja s ovim nema nista.
Da li ti ćitaš o kome govorim, ili kao ne znas da je taj lik koji je prijetio samo jedan u masi koji su joj na sve negativne ne-islamske nacine reagovao? Ako je ista glupo onda je to vađenje iz konteksta kao ovo. Ne može se na prste prebrojati normalnih reakcija koja su u skladu sa Islamom, koliko je prijetnji i bljuvotina prštalo na sve strane po mrežama osoba koje se srčano izjašnjuju muslimanima. a veze žive sa istim nemaju. A i pasivnost IZ je dodatno pogoršala sliku islama i muslimana.
Ja se vise pitam da li si ti citao sta sam ja rekao?

Upravo zato i nije trebala reagovati IZ. Prijetnju nije izrekao hodza, reis, ili neko aktivan u muslimanskoj zajednici. Zasto bi reagovali? Ne predstavlja taj Dzidic Islamsku Zajednicu BiH!

Tom logikom, trebali bi reagovati kad god neko s muslimanskim imenom napravi belaj.
maraccana

#931 Re: Sloboda govora

Post by maraccana »

Alfons Kauders wrote:
maraccana wrote:

Upravo zato i nije trebala reagovati IZ. Prijetnju nije izrekao hodza, reis, ili neko aktivan u muslimanskoj zajednici. Zasto bi reagovali? Ne predstavlja taj Dzidic Islamsku Zajednicu BiH!

Tom logikom, trebali bi reagovati kad god neko s muslimanskim imenom napravi belaj.
Očito ciljano ne čitaš jer opet vadiš Džidića iz čitave mase koja je u istom obliku reagovala i nanijela ogromnu štetu Islamu i muslimanima.

Misterija i dalje ostaje, ko je ovdje musliman, a ko se samo pravi.
Alfons Kauders

#932 Re: Sloboda govora

Post by Alfons Kauders »

maraccana wrote:
Alfons Kauders wrote:
maraccana wrote:

Očito ciljano ne čitaš jer opet vadiš Džidića iz čitave mase koja je u istom obliku reagovala i nanijela ogromnu štetu Islamu i muslimanima.

Zasto su nanijeli stetu muslimanima ako nisu muslimani?

Kako bi npr. ja nanijeo stetu muslimanima kada bi Lejli uputio iste prijetnje, kada nisam vjernik?

Cak i da jesam, kojim trikom bi ja predstavljao muslimane? Ja bi predstavljao sebe i nikog vise.
seln

#933 Re: Sloboda govora

Post by seln »

Alfons Kauders wrote:
maraccana wrote:
Alfons Kauders wrote:

Naravno... kad belaj napravi kriscanin, budist, jevrej, ateist... to je pojedinac i na njega se gleda kao na pojedinca.
Kad belaj napravi musliman (ili samo previse laje), onda bi se svi muslimani ovog svijeta trebali javno ograditi od njega, muslimanski vjerski dostojanstvenici bi se trebali okupiti u protestni mars, a Allah bi u znak zalosti trebao poslati kisu.
maraccana

#934 Re: Sloboda govora

Post by maraccana »

seln wrote:
Naravno... kad belaj napravi kriscanin, budist, jevrej, ateist... to je pojedinac i na njega se gleda kao na pojedinca.
Kad belaj napravi musliman (ili samo previse laje), onda bi se svi muslimani ovog svijeta trebali javno ograditi od njega, muslimanski vjerski dostojanstvenici bi se trebali okupiti u protestni mars, a Allah bi u znak zalosti trebao poslati kisu.
Nisi odgovorio na prijašnji post u kojem sam ti postavio pitanje, a i sada kopiraš Alfonsa u vađenju iz konteksta jednog lika iz čitave mase.
maraccana

#935 Re: Sloboda govora

Post by maraccana »

Alfons Kauders wrote:
maraccana wrote:
Alfons Kauders wrote:

Zasto su nanijeli stetu muslimanima ako nisu muslimani?

Kako bi npr. ja nanijeo stetu muslimanima kada bi Lejli uputio iste prijetnje, kada nisam vjernik?

Cak i da jesam, kojim trikom bi ja predstavljao muslimane? Ja bi predstavljao sebe i nikog vise.
Govorim o onima koji se deklarišu kao muslimani, a ne oni koji nisu muslimani.
Alfons Kauders

#936 Re: Sloboda govora

Post by Alfons Kauders »

maraccana wrote: Govorim o onima koji se deklarišu kao muslimani, a ne oni koji nisu muslimani.
Opet, kakve to veze ima?

Mogu se ja deklarisati kao musliman, a iftariti vino i prsut. To ne znaci da sam musliman, niti da predstavljam muslimane, ni njihove vjerske institucije, niti da se oni imaju ogradjivati od mojih ocito nemuslimanskih postupaka.

IZ se nije ogradila niti se trebala ograditi od postupaka ljudi koji su joj prijetili, jer nije imala nista s njima, niti je na bilo koji nacin odgovorna za njihove stavove i postupke. Ostajem pri tome - jednostavno ne vidim zasto bi se IZ mijesala u nesto s cim nema blage veze? Samo zato jer neko ima muslimansko prezime, ili se "deklarise kao musliman"?

Pa puni zatvori onih koji potpadaju pod taj opis. Ne vidim potrebu da se IZ ogradi od svake pljacke banke, kradje auta ili ubistva koje pocini neki Meho ili Asim u Bosni. Koji kurac IZ ima s tim sto se oni "deklarisu kao muslimani", dok u isto vrijeme rade stvari koje su nespojive sa formom vjere koju bastini nasa IZ?
maraccana

#937 Re: Sloboda govora

Post by maraccana »

Alfons Kauders wrote:
maraccana wrote: Govorim o onima koji se deklarišu kao muslimani, a ne oni koji nisu muslimani.
Opet, kakve to veze ima?

Mogu se ja deklarisati kao musliman, a iftariti vino i prsut.
Nakon ovog nema dalje... :lol:
piupiu

#938 Re: Sloboda govora

Post by piupiu »

seln wrote:Ipak, upadljivo je kako neki "liberalni" sugradjani dijele svoju osupnutost.
Profesor Hafizović jeste vrhunski intelektualac - i kao takav uživa veliki ugled medju tom rajom s kojom bi ti nasilno općio. :D Lično sam vidjela podršku i za njega, ne ovdje po forumu, ali po Facebooku definitivno, a i u medijima.

Ali!!! Kod Hafizovića se, mislim, radi o tri stvari - jedna od njih se odnosi na konformizam i zaštitu sopstvenih egzistencijalnih interesa i generalnom obuzetošću ljudi samima sobom - oni očekuju od Hafizovića da bude taj koji će se oglašavati i boriti, a ne od sebe da ga brane (ovo govorim uopšteno - o njegovoj ulozi kao intelektualca). Druga je da se 'napredna sarajevska raja' o kojoj ti govoriš ne bavi sektaškom politikom (kontam da bi arzo o ovome mogao nešto pametnije reći, ja nagadjam da je ovo bitan faktor - svako malo vidim ovu mladju sveznajuću FB raju kako s prezirom prepišu poneku u svoj status o "prljavom šiji", "sektaškom misionaru", "Rešidu-rafidiji koji unosi zablude i smutnju medju nas" i "širi krivovjerje" - sve uz te SAFF-ove umne osvrte i nudjenje para za ubistvo). A treća vjerovatno ima veze s Latićevim optužbama - one su generalno u skladu sa 'duhom vremena' (http://www.ntv.ba/resid-hafizovic-jenaj ... sta-judee/), a bome i političkom orijentacijom ("Vrijedjajući Erdogana, Hafizović vrijedja naš ummet", kaže Latić -http://thebosniatimes.ba/clanak/5409). Da bi uopšte ušao u raspravu, moraš biti potkovan po svim tim pitanjima intraIZ odnosa, političkih alijansi i dinamika, a u to se toj 'naprednoj sarajevskoj raji' o kojoj ti pričaš i teško, a bome i besmisleno upuštati.

Tako da je Hafizović - kako god ga okreneš - malo ozbiljniji zalogaj za 'intelektualnu podršku'. Oko Lejle se lako angažovati upravo zato što to za sobom ne vuče nikakve posljedice - to je priča za sitnu buraniju, za Jasnu Šamić ćemo lako - i ona je samo tamo neka 'kučka' i 'kurvetina', eto je tamo, nek' palamudi po Parizu, u našoj kasabi se mi pitamo!!! .... a Hafizović je ipak i viša politika i viša ideologija. A da si u pravu - jesi - čitava ova priča o Hafizoviću je u društvenom smislu dio identične dinamike - samo na višem i mnogo ozbiljnijem nivou.

I, za kraj, moram ti zamjeriti na ovim izuzetno šovinističkim kvalifikacijama koje koristiš za žene (ne samo u ovom postu) - bez obzira da li se radi o Lejli, nekoj SAFF-ovoj 'novinarki', itd., diskvalifkovati žene na taj način je, da izviniš, totalno ofucano.
tranquil

#939 Re: Sloboda govora

Post by tranquil »

Edit: očigledno nisam dovoljno upoznat sa slučajem Hafizović, pa se isključujem
Last edited by tranquil on 25/10/2016 17:05, edited 1 time in total.
Hakiz

#940 Re: Sloboda govora

Post by Hakiz »

piupiu wrote:
seln wrote:Ipak, upadljivo je kako neki "liberalni" sugradjani dijele svoju osupnutost.
Profesor Hafizović jeste vrhunski intelektualac - i kao takav uživa veliki ugled medju tom rajom s kojom bi ti nasilno općio. :D Lično sam vidjela podršku i za njega, ne ovdje po forumu, ali po Facebooku definitivno.

Ali!!! Kod Hafizovića se, mislim, radi o tri stvari - jedna od njih se odnosi na konformizam i zaštitu sopstvenih egzistencijalnih interesa i generalnom obuzetošću ljudi samima sobom - oni očekuju od Hafizovića da bude taj koji će se oglašavati i boriti, a ne od sebe da ga brane (ovo govorim uopšteno - o njegovoj ulozi kao intelektualca). Druga je da se 'napredna sarajevska raja' o kojoj ti govoriš ne bavi sektaškom politikom (kontam da bi arzo o ovome mogao nešto pametnije reći, ja nagadjam da je ovo bitan faktor - svako malo vidim ovu mladju sveznajuću FB raju kako s prezirom prepišu poneku u svoj status o "prljavom šiji", "sektaškom misionaru", "Rešidu-rafidiji koji unosi zablude i smutnju medju nas" i "širi krivovjerje" - sve uz te SAFF-ove umne osvrte i nudjenje para za ubistvo). A treća vjerovatno ima veze s Latićevim optužbama - one su generalno u skladu sa 'duhom vremena' (http://www.ntv.ba/resid-hafizovic-jenaj ... sta-judee/), a bome i političkom orijentacijom ("Vrijedjajući Erdogana, Hafizović vrijedja naš ummet", kaže Latić -http://thebosniatimes.ba/clanak/5409). Da bi uopšte ušao u raspravu, moraš biti potkovan po svim tim pitanjima intraIZ odnosa, političkih alijansi i dinamika, a u to se toj 'naprednoj sarajevskoj raji' o kojoj ti pričaš i teško, a bome i besmisleno upuštati.

Tako da je Hafizović - kako god ga okreneš - malo ozbiljniji zalogaj za 'intelektualnu podršku'. Oko Lejle se lako angažovati upravo zato što to za sobom ne vuče nikakve posljedice - to je priča za sitnu buraniju, za Jasnu Šamić ćemo lako - i ona je samo tamo neka 'kučka' i 'kurvetina', eto je tamo, nek' palamudi po Parizu, u našoj kasabi se mi pitamo!!! .... a Hafizović je ipak i viša politika i viša ideologija. A da si u pravu - jesi - čitava ova priča o Hafizoviću je u društvenom smislu dio identične dinamike - samo na višem i mnogo ozbiljnijem nivou.

I, za kraj, moram ti zamjeriti na ovim izuzetno šovinističkim kvalifikacijama koje koristiš za žene (ne samo u ovom postu) - bez obzira da li se radi o Lejli, nekoj SAFF-ovoj 'novinarki', itd., diskvalifkovati žene na taj način je, da izviniš, totalno ofucano.
Jedan od glavnih problema koje Hafizović ima da dobije veću javnu podršku, čak i od nerelgioznih intelektualaca, NGO-ova i ostalih je što je šiit u većinski sunitskoj sredini. Lakše je i ateisti raditi ako se religijska većina na njega ne ljuti nego ako ih ljuti. Još jedan primjer tihog vjerskog osvajanja i smanjivanja sekularnog prostora u BiH.
seln

#941 Re: Sloboda govora

Post by seln »

piupiu wrote:
Profesor Hafizović jeste vrhunski intelektualac - i kao takav uživa veliki ugled medju tom rajom s kojom bi ti nasilno općio. :D Lično sam vidjela podršku i za njega, ne ovdje po forumu, ali po Facebooku definitivno, a i u medijima.

Dozvolite, milostiva... isto tako finim i probranim epitetima sam pocastio i krezubog debila koji je uputio prijetnje cistoj djevi Lejli. Jesam li u tom slucaju zenski sovinista?
A Jasni Samic sam dao podrsku... koliko god se ne slagao s njom, koliko god smatrao da nema pojma o cemu pise... ona je ipak napisala misljenje, a ne uvredu.
piupiu

#942 Re: Sloboda govora

Post by piupiu »

seln wrote:Dozvolite, milostiva... isto tako finim i probranim epitetima sam pocastio i krezubog debila koji je uputio prijetnje cistoj djevi Lejli. Jesam li u tom slucaju zenski sovinista?
A Jasni Samic sam dao podrsku... koliko god se ne slagao s njom, koliko god smatrao da nema pojma o cemu pise... ona je ipak napisala misljenje, a ne uvredu.
Milostiva-nemilostiva, tako ti je. Tvoj rječnik je tvoja stvar, moj osvrt - moja. Učestalost ovih kvalifikacija o ženama koje nemaju veze s njihovim intelektualnim kapacitetima ili nekapacitetima je nešto na šta ja kao žena imam obavezu odgovoriti. Ne govorim da si Jasnu kudio (ne sjećam se, stvarno), nego da je ona bila predmetom vrlo sličnih napada, pa je i to vrijedno pomenuti.
sunceKOtepsija

#943 Re: Sloboda govora

Post by sunceKOtepsija »

Mislim da je ovo moj posljednji članak na Klixu :)
Bojan Antycz Ajde, pa da te čitamo u nekom stranom portalu, da nas proslaviš negdje, na primjer u Njujorkeru, Le-Mondu ili u Zidojče-Cajtungu ili slično
Sviđa mi se · 2 · 1. listopada u 22:33

Lejla Colak Akobogdainšalah :)
Sviđa mi se · 2 · 1. listopada u 22:34
Alfons Kauders

#944 Re: Sloboda govora

Post by Alfons Kauders »

sunceKOtepsija wrote:
Mislim da je ovo moj posljednji članak na Klixu :)
Bojan Antycz Ajde, pa da te čitamo u nekom stranom portalu, da nas proslaviš negdje, na primjer u Njujorkeru, Le-Mondu ili u Zidojče-Cajtungu ili slično
Sviđa mi se · 2 · 1. listopada u 22:33

Lejla Colak Akobogdainšalah :)
Sviđa mi se · 2 · 1. listopada u 22:34
Ahahaha, ni engleski ne zna kako treba a pisala bi za New Yorker i sl.. :lol:

Sta nam uradi obrazovni sistem bem ti kurac.
piupiu

#945 Re: Sloboda govora

Post by piupiu »

Hakiz wrote:Jedan od glavnih problema koje Hafizović ima da dobije veću javnu podršku, čak i od nerelgioznih intelektualaca, NGO-ova i ostalih je što je šiit u većinski sunitskoj sredini. Lakše je i ateisti raditi ako se religijska većina na njega ne ljuti nego ako ih ljuti. Još jedan primjer tihog vjerskog osvajanja i smanjivanja sekularnog prostora u BiH.
Pa, da. Htio ne htio - čovjek se najednom nadje usred nekakvog religijskog narativa o kojem nema pojma - šta mene briga ko je sunit, a ko šiit? Zanima me ko i lanjski snijeg. Ali to je najednom društvena tema kojom se - ako hoćeš da se uključiš u tu gore priču - moraš dovoljno znati da bi mogao argumentovano učestvovati u debati. Da ne pričamo o tome da se kao gradjanin moraš 'religijski' opredijeliti i prikloniti ovoj ili onoj školi ... iako nisi vjernik. Jer sad si već sumnjiv sugradjanima ako ti je zanimljiv neki nepodobni intelektualac iz one tamo škole. Da ne kažem da možeš postati sumnjiv i u apsolutnom neznanju. Apsurd. :lol:
Connaisseur Karlin

#946 Re: Sloboda govora

Post by Connaisseur Karlin »

seln wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
seln wrote: ma nisi skuzio moj prethodni komentar: koliko je osoba iz BiH izaslo poput Lejle :D drugi dio dileme: Zasto joj je uspjelo da izadje na takav nacin iz BiH? :) Cinjenica je,da djevojka nije otisa na takav nacin,danas niko ne bi ni pricao o njoj. Kuzis :D
Ama, da onaj krezavi debil nije napisao onu prijetnju (koja je inace cisto kurcenje malog misa), do sada bi svi zaboravili Lejlu. Ona bi jos uvijek pisala polupismene "vijesti" za kix.ba i to bi bilo to.
Ovako, debil joj je dao povod da zapjeva tanko, glasovito "heeelp, i am a victim of islam" i da emigrira ( za sto bi joj, inace, bila potrebna kvalifikacija i kojekakve skills). No, i to bi se zaboravilo, ali Lejla mora biti zahvalan sluga, pa kenjati za racun ruke koja je hrani.
razumijem,ali se previse pise o njoj,a trebalo bi se vise pisati o njemu :) niko se ne bi osjecao OK nakon dobijanja prijetnji :) mozda je tkavo ponasanje u drustvu u BiH postalo normalno,ali to istovremeno ne znaci, da bi trebalo biti generlano uobicajena pojava u drustvu :)
maraccana

#947 Re: Sloboda govora

Post by maraccana »

Connaisseur Karlin wrote:
seln wrote: Ama, da onaj krezavi debil nije napisao onu prijetnju (koja je inace cisto kurcenje malog misa), do sada bi svi zaboravili Lejlu. Ona bi jos uvijek pisala polupismene "vijesti" za kix.ba i to bi bilo to.
Ovako, debil joj je dao povod da zapjeva tanko, glasovito "heeelp, i am a victim of islam" i da emigrira ( za sto bi joj, inace, bila potrebna kvalifikacija i kojekakve skills). No, i to bi se zaboravilo, ali Lejla mora biti zahvalan sluga, pa kenjati za racun ruke koja je hrani.
razumijem,ali se previse pise o njoj,a trebalo bi se vise pisati o njemu :) niko se ne bi osjecao OK nakon dobijanja prijetnji :) mozda je tkavo ponasanje u drustvu u BiH postalo normalno,ali to istovremeno ne znaci, da bi trebalo biti generlano uobicajena pojava u drustvu :)
Pa normalnije je u ovome društvu nekome prijetiti silovanjem, prebijanjem, nego li izjavljivati da je vjerska nošnja dildo, zato se o njoj vise pise nego li o njemu i masi koja je sa njim, normalnije je nekoga fizički povrijediti nego li vjerske osjećaje svetosti što je mnogo gore, to je u ovom slučaju jasno dokazano , religija uber alles. :)
Nadzorna_ploca

#948 Re: Sloboda govora

Post by Nadzorna_ploca »

Hajde sad pocni plakati što je tako. :mrgreen:
maraccana

#949 Re: Sloboda govora

Post by maraccana »

Nadzorna_ploca wrote:Hajde sad pocni plakati što je tako. :mrgreen:
Ustvari bi trebali vi jer je žalosno
Last edited by maraccana on 25/10/2016 21:38, edited 2 times in total.
Nadzorna_ploca

#950 Re: Sloboda govora

Post by Nadzorna_ploca »

maraccana wrote:
Nadzorna_ploca wrote:Hajde sad pocni plakati što je tako. :mrgreen:
Ustvari bi trebali vi jer je žalosno.
Nema potrebe, jer ja ne mislim to sto mislis ti.
Post Reply