Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
Drvosjeca iz Dejcica

#926 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Hafis wrote:Ko to moje, ime doziva
čudni ljudi, čudnog imena
Pa mi.....

.....da ne idem dalje :D
:lol: Osoba kršćansko-talibanatskih korjena sa islamskim nickom progovara o čudnim imenima. Grohotom se smijem... :lol:
Kikibombona

#927 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Kikibombona »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
:mrgreen: Kakve selefijske organizacije kakvi bakrači...u vremenu instant messaging-a, svih dostupnih online i marketinških alata na Internetu ne treba ti nikakva polutajna vjerska organizacija.
Pa kako dodje do tih Arapa, Tita ti? A stalno ih voza.

Cijenim da ima ekipa u SA koja sve to organizuje, pa njemu uputi poziv u ZE i kaze 'dodji, imamo posao za tebe'. Mozda grijesim, pretpostavljam. Pitat cu ga.

Toto

Nisu bas selefije u ljubavi prema drzavi i nevjernickim zakonima. Oni smatraju da ih drzava krade. Kazu, gdje god maknemo 'dzizija', dere porez na svakom koraku. :D

Doduse, ovaj moj selefi je nekad slusao Blek Sabat i Azru, saljevao pive i pusio hasis, sve dok nije otkrio 'put istine'. Al' dobar je, da su svi kao on, ne bi na selefijama bilo zvono.

Samo neka radi. Kaze sam 'za pet dana mogu zaraditi neciju mjesecnu platu'. I jbg, njemu dobro. :thumbup:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#928 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Toto »

sreca njegova pa Arapi ne kupuju grunnt oko Zenice
Kikibombona

#929 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Kikibombona »

Toto wrote:sreca njegova pa Arapi ne kupuju grunnt oko Zenice
Nadomak Zenice imam veliki komad zemlje. Dva Arapina se raspituju. Ako bude dobra cijena, ode to njima, pa neka Fudo pjeva borbene. :D

Tako sam jedne prilike prodavao stan nekakvom Tunizaninu, tj. posredovao, nije stan bio moj. Lik informaticar, nije nekakav probisvjet. Jadna ti majka, kad su me komsije uhvatile zivkati. Nemoj njemu, nemoj njemu, kume i mole.

I kaze neko Bosanci tolerantni!??
Gori smo od Madjara i Ceha, 100%! :D

Dzaba ti sve, voli Bosnjo svog Srbina i obratno, kakva vjera - kakvo sto... :D :D
oakville

#930 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by oakville »

Kikibombona wrote:
Nadomak Zenice imam veliki komad zemlje. Dva Arapina se raspituju. Ako bude dobra cijena, ode to njima, pa neka Fudo pjeva borbene. :D

Tako sam jedne prilike prodavao stan nekakvom Tunizaninu, tj. posredovao, nije stan bio moj. Lik informaticar, nije nekakav probisvjet. Jadna ti majka, kad su me komsije uhvatile zivkati. Nemoj njemu, nemoj njemu, kume i mole.

Dzaba ti sve, voli Bosnjo svog Srbina i obratno, kakva vjera - kakvo sto... :D :D
Ma bošnje vole svakoga - ali abstraktno, na daljinu. Nemoj samo dolaziti kod njih, i oni će biti tolerantni i otvoreni, pogotovo kad nema nikoga prema kome se treba biti tolerantan i otvoren. :D
Toto

#931 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Toto »

Kikibombona wrote:

vako isto je bilo kad je moj rahmetli strari htio kupit bosanski grunt za kucu u jednoj vukojebini uz Lasvu... jos nije bio Arap vec Hercegovac .. sta sam samo pusta degeneka fasovo sto sam bio doslo i sto sam navijo za Velez..
Kikibombona

#932 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Kikibombona »

Toto wrote: vako isto je bilo kad je moj rahmetli strari htio kupit bosanski grunt za kucu u jednoj vukojebini uz Lasvu... jos nije bio Arap vec Hercegovac .. sta sam samo pusta degeneka fasovo sto sam bio doslo i sto sam navijo za Velez..
To ti je tako kod nas oduvijek...

Sjecam se jednog decka u skoli, bio iz Stoca... Isto tako, za Velez navijao. Uhvate ga kabadahije na skolskom hodniku i pitaju za koga navija.... on ce hercegovackim naglaskom 'Veleeez'... a oni njemu isto tako razvuku hercegovacki 'jebo ti Veeeleeeez maaaajkuuuu, sad cemo te prebiti'... al' ga nisu nikad prebili, klasicno psihicko maltretiranje. Zamahnu, trznu, eventualno blago tazgu opale ili klempu... cisto da ga istraumiraju... i sve to radi naglaska...

A onolika Amerika, ljudi sele sa jednog kraja na drugi i nikakav problem nemaju.

Koliko se samo Arapi pljuju, ne mozes vjerovati. Cijenim da je dobar dio prica o povampirenim Arapima izmisljen i preuvelican. Ljudi svasta govore, raznih cudesa se nagledase. I zanimljivo je da sa netolerancijom ne zaustaju vjernici u odnosu na nevjernike. Jedan moj komso, medresu zavrsio, jebe sve Bakiru zato sto je doveo Arape koji se sire i kao stoka ponasaju. :-)
Toto

#933 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Toto »

Kikibombona wrote:[
To ti je tako kod nas oduvijek...

Sjecam se jednog decka u skoli, bio iz Stoca... Isto tako, za Velez navijao. Uhvate ga kabadahije na skolskom hodniku i pitaju za koga navija.... on ce hercegovackim naglaskom 'Veleeez'... a oni njemu isto tako razvuku hercegovacki 'jebo ti Veeeleeeez maaaajkuuuu, sad cemo te prebiti'... al' ga nisu nikad prebili, klasicno psihicko maltretiranje. Zamahnu, trznu, eventualno blago tazgu opale ili klempu... cisto da ga istraumiraju... i sve to radi naglaska...

A onolika Amerika, ljudi sele sa jednog kraja na drugi i nikakav problem nemaju.

Koliko se samo Arapi pljuju, ne mozes vjerovati. Cijenim da je dobar dio prica o povampirenim Arapima izmisljen i preuvelican. Ljudi svasta govore, raznih cudesa se nagledase. I zanimljivo je da sa netolerancijom ne zaustaju vjernici u odnosu na nevjernike. Jedan moj komso, medresu zavrsio, jebe sve Bakiru zato sto je doveo Arape koji se sire i kao stoka ponasaju. :-)
ja nisam imo problema sa naglaaaskom u Bosni jer sam rodjen u Bosni .. zbog nagalska sam najebo tek kad se stari vratio u Hercegovinu :D
Here su veci sovinisti vec bosnje.. djabe sto sam navijo za Velez; sto sam imo pionirsku clansku kartu od svoje sedme godine i sto niko u raji nije imo taku; djabe sto mi famiija ima sokak u najstarijoj mahali u Mostaru; djabe sto sam skako sa najvisih pecina uz Neretvu.. sve je bilo dzabe .. ako nsiu rodjen u Mo ti po defaultu nisi "brato" i nema ti lijeka ...

ja nesto kontam da ce ovaj linc Arpa splasnut kad krenu investirat u Zelju i Sarajevo i kad onog profesora uture u Kuvajtsku akademiju nauka ..
prog321

#934 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by prog321 »

Imam nesto zemlje i sume na brdima iznad Banjaluke. Zbog Fude odlucio sam da prodam iskljucivo Arapima. Nikome drugo.
Javite mi ako ima zainteresovanih :-D
Hafis

#935 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Hafis »

Pa mi.....

:lol: Osoba kršćansko-talibanatskih korjena sa islamskim nickom progovara o čudnim imenima. Grohotom se smijem... :lol:
Ova nova kovanica mi poslije onih ofucanih patriJota, gradžana, multietnićara, fašista, genocidlija i dr delegata djeluje stvarno osvježavajuće.
Usput ne kaže se talibanatskih (ta nisu iz Banata) već talibanskih, ali nebitno - Osnovna škola Dejčići pa imam razumijevanja.

Nego sam izraz djeluje nekako nelogično. Isto kao da si rekao osoba sunitsko-samostanskih korjena. Ta ne idemo mi u talibane, nit navijamo za njihA po portalima :)
Fudo Bosna

#936 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Samo bih napravio malecku razliku izmedju "linca Arapskih turista na Kravicama npr" od strane HZHB simpatizera, i kritike nas Bosnjaka vjernika, kupovine nelegalne grunta i naseljavanja onako "ispodzita", uz licno ugradjivanje pojedinaca ili drskost i bahatost tipa gospodina nacelnika Memica i ostalih...

Ipak ne vidim islamofobiju kod onih koji su samo ukazali na problem: Muhamed ef Velic, Nedzad Latic, (prof., publicista ali i svrsenik GHM medrese), akademik pr dr Esad Durakovic ef. i arabist, pr dr ef Resad Hafizovic svrsenik GHM i profesor na FIN u, Fahro Radoncic, ( ne znam kakav je vjernik , nisam ljubitelj njegove SBB, ni citalac Avaza, ali objektivno i on je neki lider Bosnjaka), itd, itd...

Svi moji drugovi, 90 % Borci ARBIH, da ne pominjem moje nebosnjake-frendove, govorim o ,"islamofobima" , Bosnjacima koje znam, nemaju razloga "mrziti Arape", veliki broj ih je radio ili jos radi kod Arapa u NGO, govorim o ljudima vjernicima, NEMAJU REZERVE PREMA TURIZMU ILI INVESTIRANJU OD STRANE ZALIVSKE BRACE ALI NE PODRZAVAJU, FIKTIVNU KUPOVINU PA PREPRODAJU GRUNTA I NASELJAVANJE, NE PPROTIVE SE ZBOG INVESTIRANJA I TURIZMA, (valjda su svi, gorepobrojani, "rasisti, ksenofobi i islamofobi", a poznam i neke domicilne Sarajevske, prijeratne Arape i svi su za turizam/ investiranje ali ne i za kupovinu grunta fizickih lica), opet "rasisti", sta li ili "ljubomora" na bracu?

I na koncu , najjaci mi je @kiki : Turke, sunijje, hanefije, iz zemlje cije stanovnistvo 5% cine Bosnjaci porijeklom 4 milona od 80 miliona stanovnika su Bosnjacki doseljenici(Istanbul, Izmir, Izmit, Jalova, Bursa), i sam ja, imam doosta familije u Turskoj, e ali nas @ kiki, zamislite, gotivi kupovinu i naseljavanje arapske brace a ni pod razno ne gotivi Turke i pljuje po njima na temi o Turskoj, meni no logic, pa ne kontam?

Ja BIH, se zabrinuo kada @kiki, "antiturski raspolozen", gotivi naseljavanje jedne "brace", a na sav glas je protiv
Turaka, tj, "turske brace" ??? :kiss:
Drvosjeca iz Dejcica

#937 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Hafis wrote:
Pa mi.....

Ova nova kovanica mi poslije onih ofucanih patriJota, gradžana, multietnićara, fašista, genocidlija i dr delegata djeluje stvarno osvježavajuće.
Usput ne kaže se talibanatskih (ta nisu iz Banata) već talibanskih, ali nebitno - Osnovna škola Dejčići pa imam razumijevanja.

Nego sam izraz djeluje nekako nelogično. Isto kao da si rekao osoba sunitsko-samostanskih korjena. Ta ne idemo mi u talibane, nit navijamo za njihA po portalima :)
Kršćanski talibanat jeste nova kovanica jer se ukazala potreba za imenovanje fenomena kršćanskog fanatizma. Šteta što se bošnjački političari libe koristiti tu novu kovanicu. Jer kako precizno opisati toliku količinu mržnje i ksenofobije prema svim pripadnicima islamske vjere već "kršćanski talibanat". Interesantno da ta ideologija ima dosta zajedničkog sa ISIL-om samo što su na suprotnim ideološkim stranama. Metode i uvjerenja su im potpuno identični, sušta suprotnost tekovina nastalim od 1945. godine. Eto ti si najbolji primjer osobe odrasle u tom kulturološkom okruženju, ksenofob, skučenih životnih pogleda, imaš potrebu pisati na KLIX forumu pod islamskim imenom...itd. Dosta to govori o tebi a da nisi ni svjestan.
Drvosjeca iz Dejcica

#938 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Fudo Bosna wrote:Samo bih napravio malecku razliku izmedju "linca Arapskih turista na Kravicama npr" od strane HZHB simpatizera, i kritike nas Bosnjaka vjernika, kupovine nelegalne grunta i naseljavanja onako "ispodzita", uz licno ugradjivanje pojedinaca ili drskost i bahatost tipa gospodina nacelnika Memica i ostalih...

Ipak ne vidim islamofobiju kod onih koji su samo ukazali na problem: Muhamed ef Velic, Nedzad Latic, (prof., publicista ali i svrsenik GHM medrese), akademik pr dr Esad Durakovic ef. i arabist, pr dr ef Resad Hafizovic svrsenik GHM i profesor na FIN u, Fahro Radoncic, ( ne znam kakav je vjernik , nisam ljubitelj njegove SBB, ni citalac Avaza, ali objektivno i on je neki lider Bosnjaka), itd, itd...

Svi moji drugovi, 90 % Borci ARBIH, da ne pominjem moje nebosnjake-frendove, govorim o ,"islamofobima" , Bosnjacima koje znam, nemaju razloga "mrziti Arape", veliki broj ih je radio ili jos radi kod Arapa u NGO, govorim o ljudima vjernicima, NEMAJU REZERVE PREMA TURIZMU ILI INVESTIRANJU OD STRANE ZALIVSKE BRACE ALI NE PODRZAVAJU, FIKTIVNU KUPOVINU PA PREPRODAJU GRUNTA I NASELJAVANJE, NE PPROTIVE SE ZBOG INVESTIRANJA I TURIZMA, (valjda su svi, gorepobrojani, "rasisti, ksenofobi i islamofobi", a poznam i neke domicilne Sarajevske, prijeratne Arape i svi su za turizam/ investiranje ali ne i za kupovinu grunta fizickih lica), opet "rasisti", sta li ili "ljubomora" na bracu?

I na koncu , najjaci mi je @kiki : Turke, sunijje, hanefije, iz zemlje cije stanovnistvo 5% cine Bosnjaci porijeklom 4 milona od 80 miliona stanovnika su Bosnjacki doseljenici(Istanbul, Izmir, Izmit, Jalova, Bursa), i sam ja, imam doosta familije u Turskoj, e ali nas @ kiki, zamislite, gotivi kupovinu i naseljavanje arapske brace a ni pod razno ne gotivi Turke i pljuje po njima na temi o Turskoj, meni no logic, pa ne kontam?

Ja BIH, se zabrinuo kada @kiki, "antiturski raspolozen", gotivi naseljavanje jedne "brace", a na sav glas je protiv
Da bi ozbiljno diskutovao o tom navodnom tzv. naseljavanju Arapa trebaš pogledati zakon o sticanju nekretnina u BiH za strance pa onda pričati o tome. Meni je mrsko ponavljati se iz teme u temu.
Hafis

#939 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Hafis »

Hafis wrote:

Kršćanski talibanat jeste nova kovanica jer se ukazala potreba za imenovanje fenomena kršćanskog fanatizma. Šteta što se bošnjački političari libe koristiti tu novu kovanicu. Jer kako precizno opisati toliku količinu mržnje i ksenofobije prema svim pripadnicima islamske vjere već "kršćanski talibanat". Interesantno da ta ideologija ima dosta zajedničkog sa ISIL-om samo što su na suprotnim ideološkim stranama. Metode i uvjerenja su im potpuno identični, sušta suprotnost tekovina nastalim od 1945. godine. Eto ti si najbolji primjer osobe odrasle u tom kulturološkom okruženju, ksenofob, skučenih životnih pogleda, imaš potrebu pisati na KLIX forumu pod islamskim imenom...itd. Dosta to govori o tebi a da nisi ni svjestan.
Ne ide ti teorija. Nemoj svoju bolest prebacivati na drugog.
Čuj kršćanski talibanat :) Kršćanski ISIL za stvaranje islamske države.
Šta je idući izum multietnićaru iz Dejčića (đe ti je to, ozbiljno?)
Očekujem poplavu kovanica tipa: Kršćansko-islamskoradikalni. kršćansko-selafijski, kršćansko-samoraznoseći, kršćansko-mudžahedinski.... :skoljka:
Ja kad sam još kao dijete vodao strance do Starog mosta, Bišćevića čoška i dr. za honorar, ti si još u svojoj seoskoj školi učio što znači izraz ''turist''.
I da se poslužim pametnom izrekom jednog čuvenog forumaša: Dosta to govori o tebi a da nisi ni svjestan (Valja li ova :) )
Fudo Bosna

#940 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Fudo Bosna wrote:Samo bih napravio malecku razliku izmedju "linca Arapskih turista na Kravicama npr" od strane HZHB simpatizera, i kritike nas Bosnjaka vjernika, kupovine nelegalne grunta i naseljavanja onako "ispodzita", uz licno ugradjivanje pojedinaca ili drskost i bahatost tipa gospodina nacelnika Memica i ostalih...

Da bi ozbiljno diskutovao o tom navodnom tzv. naseljavanju Arapa trebaš pogledati zakon o sticanju nekretnina u BiH za strance pa onda pričati o tome. Meni je mrsko ponavljati se iz teme u temu.

Da bi ti ozbiljno diskutovao , "grebe te praksa", par stotina firmi , fiktivna kupovina na firme pa muljaza nasih notara, imas desetine video klipova, postova, novinskih citata na ovoj temi koji te sasvim ozbiljno demantuju i dokazuju sa se zakon zaobilazi i to u " siiirookooom luku", znaci , "grebe" te praksa drugar, zakon mores macku o rep, ali dovoljno sam i ja i ostali koji razlikuju kriminal od potrebnih arapskih investicija i dolaska turista, pisali o tome i nema potrebe, vec smo fasovali razno razne "epitete" i raznorazna "grebavanja u zakmo ", od oponenata !
biscanka2

#941 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by biscanka2 »

https://www.youtube.com/watch?v=xmTAEuyJMZ8
Dobra reportaza radita u desetom mjesecu 2015 godine.
Prikaz pozitivnih i negativnih primjera medicinskih turista u bavarskoj kojih je iz arapskih zemalja
svake godine oko 20% vise.
Pa ko njemackim vlada i ima vremena nije lose ( korisno je) pogledati. :D
Last edited by biscanka2 on 19/09/2016 14:54, edited 1 time in total.
Toto

#942 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Toto »

@fudo, ima li ista iz sudske prakse??
Sarcom

#943 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sarcom »

Gdje se u Sarajevu moze razmjeniti arapski novac? :D
Bodkin

#944 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Bodkin »

Hafis wrote:
Očekujem poplavu kovanica tipa: Kršćansko-islamskoradikalni. kršćansko-selafijski, kršćansko-samoraznoseći, kršćansko-mudžahedinski.... :skoljka:
Ja kad sam još kao dijete vodao strance do Starog mosta, Bišćevića čoška i dr. za honorar, ti si još u svojoj seoskoj školi učio što znači izraz ''turist''.
I da se poslužim pametnom izrekom jednog čuvenog forumaša: Dosta to govori o tebi a da nisi ni svjestan (Valja li ova :) )
Ukrao je od mene. Ja zovem rs pravoslavnim talibanatom :D
Bodkin

#945 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Bodkin »

A sto se tice teme, kakvo bi plakanje bilo da se rusi naseljavaju po rs-u :D
and

#946 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by and »

Bodkin wrote:A sto se tice teme, kakvo bi plakanje bilo da se rusi naseljavaju po rs-u :D
pa naselilo se 100 000 hrvata, pravoslavnih :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#947 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Hafis wrote: Ne ide ti teorija. Nemoj svoju bolest prebacivati na drugog.
Itekako ide jer kako drugačije nazvati teritorij koji se na svakom koraku obilježava kršćanskim vjerskim simbolima, daju nazivi ulica po ustaškim bojovnicima iz IIWW, dijele djeca u školama po nacionalnoj pripadnosti, napadaju drugi i drugačiji već kršćanska verzija talibanata. To što se tebi taj naziv ne sviđa svakako nije moj problem i problem Sarajeva već sredine u kojoj si kulturološki stasao uz takve vrijednosti pa ti se čine normalnim. :oops: To je fenomen prisutan možda još samo kod talibana i teritorije koju kontroliše ISIL i naravno HDZ. Eto pa u takvom okruženju je normalno da djeca vodaju turiste a ne ozbiljni punoljetni turistički vodiči, slično kao u Kandaharu što djeca po ulici prepordajom jeftine kineske plastike zarađuju za život. Rekoh več kršćanski talibanat ili džamahirija ako ti je lakše...mada ona na arapskom znači republika.
Drvosjeca iz Dejcica

#948 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Bodkin wrote:
Hafis wrote:
Ukrao je od mene. Ja zovem rs pravoslavnim talibanatom :D
Davno sam ja pisao o zamjeni teza islamski fanatizam vs. kršćanski fanatizam, kršćanska džamahirija pa Bato intervenisao da džamahirija znači republika mada kod nas ima vjersku konotaciju. Kršćanski talibanat nije moja kovanica ali daleko da sam je ukrao od tebe. Kao što rekoh šteta što je političari ne upotrebljavaju kao fenomen udaljavanja Evrope generalno od nekih vrijednosti na kojima je izgrađena ta ista Evropa od 1945. godine.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 19/09/2016 15:53, edited 1 time in total.
Zgoljo

#949 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Zgoljo »

Pa da,covjek je napravio dobru komparaciju,nema nikakve razlike u zatucanosti i netoleranciji izmedju vas i njih,razlika je samo u razlicitim religijama.
Bodkin

#950 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Bodkin »

and wrote:
Bodkin wrote:A sto se tice teme, kakvo bi plakanje bilo da se rusi naseljavaju po rs-u :D
pa naselilo se 100 000 hrvata, pravoslavnih :mrgreen:
Tacno :mrgreen: i i dan danas se place o tome :mrgreen:
Locked