Ekspanzija terorizma

Post Reply
Towelie

#926 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Towelie »

Koliko god govorili da Islam nije jednako dela muslimana, to se i dalje izjednacava. :(

Nadjite ajet koji poziva na ubijanje nevinih svestenika, pa onda mozete okriviti Islam.
mirzaaa33

#927 Re: Ekspanzija terorizma

Post by mirzaaa33 »

Imam ja hadis :lol:
Towelie

#928 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Towelie »

mirzaaa33 wrote:Imam ja hadis :lol:
:lol:
sandromen

#929 Re: Ekspanzija terorizma

Post by sandromen »

Towelie wrote:Koliko god govorili da Islam nije jednako dela muslimana, to se i dalje izjednacava. :(

Nadjite ajet koji poziva na ubijanje nevinih svestenika, pa onda mozete okriviti Islam.
A "krivih" sveštenika? Ima ona poznata ko ubije nevinog...

Šta je krivi, a šta nevin sveštenik? Tko ili šta isto određuje da se smije ubiti?
Kur'an? Ulema?
insomnia78

#930 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Zajebava se lik
A ta poznata je davno derogirana

S moje sokoćalo
Towelie

#931 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Towelie »

Ne zajebavam se. Nadjite ajet koji podrzava ovakav vid nasilja.
insomnia78

#932 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Je l' postoji ajet koji Palestincima dozvoljava samoubilacke napade cak i ako su usmjereni protiv civila?

S moje sokoćalo
Towelie

#933 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Towelie »

insomnia78 wrote:Je l' postoji ajet koji Palestincima dozvoljava samoubilacke napade cak i ako su usmjereni protiv civila?

S moje sokoćalo
Ne.
sandromen

#934 Re: Ekspanzija terorizma

Post by sandromen »

insomnia78 wrote:Zajebava se lik
A ta poznata je davno derogirana

S moje sokoćalo
Nemožeš druže ti takvim folovima protiv takvih.
https://bs.wikipedia.org/wiki/Islamska_Dr%C5%BEava

Evo ovi šta rade nered. Ima ih makar sto hiljada boraca. Kontrolišu prostor jedne Francuske i tko zna koliko milijuna raje ih tamo podržava.
Ovi danas i onaj Pakistanc sve njihovi borci.
Zar nemaju i oni Kur'an? Učene ljude po Islamu da vode ummet? Zar im nije i vođa prije odlaska u borce predavao na fakultetu Islam?
Treba da shvatite kako njima nitko nije nevin u državi iz koje dolaze da ih bombarduju iz zraka ili s kopna.
Nema daeshovac raketu pa da obori Francuski ili Ruski avion. Ima ovo šta sada gledamo, a ti se brate bori protiv toga jednako kao šta se on bori kad gleda bespomoćno kako ga gađa iz visina i on nemože ništa.
insomnia78

#935 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Pa ipak im Kardawi to dozvoli. A on nije neki bezvezni YT daija
A joj, ti si onaj "sektas" kuranija. Sad je meni jasno cemu ova pitanja

S moje sokoćalo
sandromen

#936 Re: Ekspanzija terorizma

Post by sandromen »

Towelie wrote:
insomnia78 wrote:Je l' postoji ajet koji Palestincima dozvoljava samoubilacke napade cak i ako su usmjereni protiv civila?

S moje sokoćalo
Ne.
A šta onda svi muslimani ovog svijeta podupiru Palestinske borce u takvoj borbi.
To je protiv Islama, a šta je musliman ako voli i podržava ono šta je za njega zlo?
Towelie

#937 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Towelie »

insomnia78 wrote:Pa ipak im Kardawi to dozvoli. A on nije neki bezvezni YT daija
A joj, ti si onaj "sektas" kuranija. Sad je meni jasno cemu ova pitanja

S moje sokoćalo
Nebitno ko sam ja. Ima li ajet ili nema?
insomnia78

#938 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Nema

S moje sokoćalo
Horcrux

#939 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Horcrux »

Kao sto kaze Reza Aslan, Islam ne promovira nasilje, ali ne promovira ni mir. Islam je samo religija/vjera, kao i sve druge. Ljudi rade i promoviraju nasilje (ili mir). Ako je covjek nasilan i zeli uraditi lose, naci ce dovoljno inspiracije u Islamu, kao sto ce naci i u Krscanstvu ili bilo kojoj drugoj religiji.
Towelie

#940 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Towelie »

sandromen wrote:
Towelie wrote:

S moje sokoćalo
Ne.
A šta onda svi muslimani ovog svijeta podupiru Palestinske borce u takvoj borbi.
To je protiv Islama, a šta je musliman ako voli i podržava ono šta je za njega zlo?
Jer se Palestincima cini nasilje. Ali u Islamu cilj ne opravdava sredstva i ne mogu se iz osvete ubijati nevini civili.
Towelie

#941 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Towelie »

insomnia78 wrote:Nema

S moje sokoćalo
Posteno s tvoje strane.
Kad vec nema, znaj da svako ko radi ovakva dela ide kontra Kur'ana.
salik79

#942 Re: Ekspanzija terorizma

Post by salik79 »

Horcrux wrote:Kao sto kaze Reza Aslan, Islam ne promovira nasilje, ali ne promovira ni mir. Islam je samo religija/vjera, kao i sve druge. Ljudi rade i promoviraju nasilje (ili mir). Ako je covjek nasilan i zeli uraditi lose, naci ce dovoljno inspiracije u Islamu, kao sto ce naci i u Krscanstvu ili bilo kojoj drugoj religiji.
Sam korijen rijeci islam, tj. selam (slm) znaci mir. Islam itekako promovira mir, a osudjuje nasilje.
mirzaaa33

#943 Re: Ekspanzija terorizma

Post by mirzaaa33 »

Mnogi se ne slažu sa tim značenjem riječi islam već da je novotarija.
salik79

#944 Re: Ekspanzija terorizma

Post by salik79 »

mirzaaa33 wrote:Mnogi se ne slažu sa tim značenjem riječi islam već da je novotarija.
Ti "mnogi" i jesu srz problema islamskog ummeta. Jer, neslaganje sa jezikovnim znacenjem neke rijeci samo po sebi govori o mentalnim sklopovima tih ljudi.
sandromen

#945 Re: Ekspanzija terorizma

Post by sandromen »

Towelie wrote:
sandromen wrote:
Towelie wrote: Ne.
Jer se Palestincima cini nasilje. Ali u Islamu cilj ne opravdava sredstva i ne mogu se iz osvete ubijati nevini civili.
Šta misliš da se nije činilo i dalje ne čini nasilje i nad narodom koji živi i bori se za Daesh?

A tvoje ajete kad se zbroji svo vrijeme od Muhammeda naovaomo nema možda ni 50 godina kad se zbroji sve, sav ummet koji je ikada nekoj oraganizaciji bilo gdje postojao da je slijedio ta pravila i mogao reći eto
mi smo pravi muslimani jer poštujemo sve šta piše u Kur'anu

A ti danas traži gdje šta piše i tko šta slijedi i čega se drži i potom dijeliš
ovaj jest, a ovaj nije musliman
Last edited by sandromen on 26/07/2016 23:11, edited 1 time in total.
Horcrux

#946 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Horcrux »

salik79 wrote:
Horcrux wrote:Kao sto kaze Reza Aslan, Islam ne promovira nasilje, ali ne promovira ni mir. Islam je samo religija/vjera, kao i sve druge. Ljudi rade i promoviraju nasilje (ili mir). Ako je covjek nasilan i zeli uraditi lose, naci ce dovoljno inspiracije u Islamu, kao sto ce naci i u Krscanstvu ili bilo kojoj drugoj religiji.
Sam korijen rijeci islam, tj. selam (slm) znaci mir. Islam itekako promovira mir, a osudjuje nasilje.
Da. Tebi i meni (i mnogima drugima) zato sto to izbija iz nas, i ako je u nama mir, vidimo mir i u Islamu. Ali ima ljudi koji to nece vidjeti. Ima ljudi koji ce za svoje nasilje, naci opravdanje u Islamu (ili bilo kojoj drugoj religiji) i napraviti to.
salik79

#947 Re: Ekspanzija terorizma

Post by salik79 »

Horcrux wrote:
salik79 wrote:
Da. Tebi i meni (i mnogima drugima) zato sto to izbija iz nas, i ako je u nama mir, vidimo mir i u Islamu. Ali ima ljudi koji to nece vidjeti. Ima ljudi koji ce za svoje nasilje, naci opravdanje u Islamu (ili bilo kojoj drugoj religiji) i napraviti to.
U potpunosti se slazem.
zagortenej

#948 Re: Ekspanzija terorizma

Post by zagortenej »

Navodno je kontroverzni jerusalemski muftija Amin al Husseini bio začetnik ideje o borbi protiv cionista koristeći samoubilačke napade. Inače, rado vidjen gost na Hitlerovom dvoru i osnivač handzar divizije.
mirzaaa33

#949 Re: Ekspanzija terorizma

Post by mirzaaa33 »

salik79 wrote:
mirzaaa33 wrote:Mnogi se ne slažu sa tim značenjem riječi islam već da je novotarija.
Ti "mnogi" i jesu srz problema islamskog ummeta. Jer, neslaganje sa jezikovnim znacenjem neke rijeci samo po sebi govori o mentalnim sklopovima tih ljudi.
Hoću reći da kad se gleda čisto jezik islam ne znači mir već pokornost, submisivnost a da je izvlačenje značenja "mir" u rangu izvlačenja čuda iz ajeta od smrčka.
Connaisseur Karlin

#950 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Connaisseur Karlin »

Towelie wrote:Koliko god govorili da Islam nije jednako dela muslimana, to se i dalje izjednacava. :(

Ko izjednacava?

Zlodjela muslimana,terorista, su rezultat njihove interpertacije religije i politike! Pitaj njih zasto spominju Islam tokom napada na nevine osobe!
Post Reply