Vjeru će pokopati ZNANOST?
- mousstapha
- HardcoreMX
#927 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Provalio sam te tvojim argumentima i linkovima koje postas a vjerovatno te iste, ni sam ne citas.Engleski ne znas,matematiku takodjer,i kako ja da neznalicu naucim?!Nisam tvoj ucitelj niti to zelim biti...SamoVasGledam wrote: Šta pričaš sad? Objasni onaj citat koji si sam postavio i kako je to 87=100.
Jeli 87 blize 100 ili je 50,tj.pola?Jeli to itekako apsolutna vecina?Jeli ti na linku jos stoji da su indonezani preko trgovine sa arapima dosli do Islama,a ne kolonizacijom,niti cak ciljanim misionarstvom?,sto se protivi tvojim tvrdnjama,tj.lazima.
Jesi li rekao da je afro amerikanac svaki tek 100-ti musliman u SAD,a na tvom linku pise jasno,da afro amerikanci u SAD cine 20 procenata od ukupnog broja muslimana u SAD!De izracunaj koliko je 20 procenata,jeli imas pojma?
Meni te je zao,jer nije mi bila namjera da te provaljujem,ali sam si sebe u glib uvalio.Rekao sam ti ranije da ne volim ublehu niti supljiranje.
Last edited by HardcoreMX on 23/06/2016 14:58, edited 1 time in total.
- aditon
#928 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
ma lik je, blago rečeno, blago retardiran...HobotnicaPLus wrote:Vjerovatno su se ovako i DaVinciju smijali dok je pravio prve prototipe helikoptera ili aviona
-
ibrahimaga
#929 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Ne smatram se velikim muslimanom, daleko od toga! Puno uzimaš sebi za pravo kada pišeš o tome kakav sam vjernik ili kada sam postao, ne poznaješ me. A ja sam samo komentirao ono o čemu si ti pisao.aditon wrote:Našla se dva velika muslimana, Ibrahim i Fuad. Novokomponovani muslimani s pocetka '90, a do tada su mislili da je munara raketaibrahimaga wrote:Pa to je ono busanje naukom moj Fudo njih i njemu sličnih, a niko pravi naučni rad da pročita, da slijedi prave, istinske naučnike, a puna usta nauke. Samo popularističke priče "naučnika" koji se ne bave istraživačkom radu niti išta doprinose razvoju nauke. Evo jednog pravog naučnika koji između ostalog daje odgovor na gore postavljeno mišljenje o besmrtnosti i kritikuje poistovjećivanje "nas" sa mozgom i otvara raspravu jesmo li "mi" naš mozak. Ko ima vremena, neka izvoli. Ah, da... on je između ostalog daklarisani ateist.![]()
Do sada Ibrahime sam imao respekt prema tebi ali nakon ovog tvog komentara iznad, taj respekt je naglo opao. Al nije ni bitno, kao da je tebi do toga stalo, uostalom kao što nije ni meni stalo do vašeg respekta ali et...samo kažem.
Nego da ja vas obojicu pitam samo jednu stvar. Svjedoci ste vremena u kojem živimo, napretka koji smo kao vrsta postigli (a možda i niste svjesni, ali hipotetčki, recimo da jeste), da li stvarno mislite da kao vrsta nikad nećemo dokučiti mogućnost da postanemo besmrtni???
Šta si ti Ibrahime, šta i koje osobine čine tebe, Ibrahimom?? Jesi li ti "tvoj mozak"? Ili misliš da duša (termin koji su ljudi smislili) je ustvari tvoj prozirni obris tijela koji se uzdigne nakon što umreš, i taj prozirni obris tvog tijela ode u taj tzv Dženet/Džehenem? Na koji si ti način to što jesi ako nisi preko svoje svijesti, svog mozga. Da li češ ti i dalje biti Ibrahim ako izgubiš oko, prst, nogu? Hočeš Ibrahime, i dalje češ to ti biti. Što znači, ono što tebe i tvoju osobnost određuje je tvoj mozak. Onog dana kad se mozak presadi u novo tijelo, jer je naše neupotrebljivo iz bilo kojeg razloga, tog dana, Ibrahime, bit češ besmrtan. Tvoja svijest nastavlja da živi samo u novom, zdravom tijelu. Tvoj mozak ako to ne može shvatiti, ne znači da to nije tako, Ibrahime, muslimanu veliki.
Dakle, Ibrahime, očito da nemaš pojma o projektu 2045. Nema veze. Ukratko, lik multimilijarder je odlučio sav novac potrošiti u tom pravcu, razvoju avatara kako bi on mogao vječno živjeti. I uspjet će. Možda ne do 2045, možda ranije, a možda i kasnije ali to je neminovno. A volio bih da ti to doživiš, pa da se onda sjetiš ovog foruma i nebuloza svojih i Fuadovih.
I na kraju, evo jedan simpatičan link, koji u principu govori kako su religije zasnovane na novcu, i da je to poenta svega. Čista lova, tax freeIt's all about money.
http://www.klix.ba/biznis/crkve-u-njema ... /160623054
ps
po čemu si ti zaključio da sam ja ateista?
Pa nisam rekao nigdje da si ateista. Zar ne? Iskren da budem malo je smiješno vjerovati u besmrtnost čovjeka kao materijalnog bića. Nije problem da si rekao 100-200 godina, pa bih pomislio da je možda ipak moguće. S naučne strane to je ne moguće, koliko god ti to želio i koliko god vjerovao u tu mogućnost. Hvala ti što se nadaš da ću imati dugovječan život i doživim besmrtnost tog multimilijardera, ali ako umrem prije njega, što je sasvim izvjesno, otići ću sa ovog svijeta bez da sam se uvjerio da je on zaista besmrtan. Nemoj se ljutiti, ali ljudi nisu bili besmrtni ni u Tolkienovim romanima - koliko znam tu osobinu su imali samo vilenjaci.
Ni jedan ti naučnik neće potvrditi, barem oni čiji je rad široko prihvaćen među akademskom zajednicom, da je moguće da čovjek ili neki njegov dio postane besmrtan. Evo nek se neko javi ako misli da je to moguće i neka navede naučne dokaze za to.
- mousstapha
#930 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Ovo su ti dva odvojena statistička podatka.HardcoreMX wrote: Jesi li rekao da je afro amerikanac svaki tek 100-ti musliman u SAD,a na tvom linku pise jasno,da afro amerikanci u SAD cine 20 procenata od ukupnog broja muslimana u SAD!De izracunaj koliko je 20 procenata,jeli imas pojma?
-
HobotnicaPLus
#931 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
A sta je sa razvojem umjetne inteligencije? Po mom misljenju je to nesto sto ce obiljeziti narednih 100-200 godina. Ne zelim ni da pomislim na sta ce to da lici i u kojem smijeru ide.Fudo Bosna wrote:HobotnicaPLus wrote:Fudo Bosna wrote:
Vjerovatno su se ovako i DaVinciju smijali dok je pravio prve prototipe helikoptera ili aviona
Ne može porediti tehnički napredak i ovakve nebuloze, da bi eventualno uspješnim presađivanjem mozga to čudovište bilo kao ona ista osoba koja je umrla, to su gluposti, jer osobu čini duhovnost, čovjek bez duhovnosti, svijesti, koju vjernici zovu duša nije ništa nego obična biljka, bez emocija , poput bolesnika na aparatima !!!
- skupljac_zeljeza
#932 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Ima snimljen film dobar na tu temu. Kao uspjeli postići besmrtnost, ali ona je na dunjaluku dosadnaaaaa. Počeše onda da mole da ih se usmrti. Nije to ahiretska besmrtnost gdje Bog obogaćuje čovjeku život.Fudo Bosna wrote:HobotnicaPLus wrote:Fudo Bosna wrote:
Vjerovatno su se ovako i DaVinciju smijali dok je pravio prve prototipe helikoptera ili aviona
Ne može porediti tehnički napredak i ovakve nebuloze, da bi eventualno uspješnim presađivanjem mozga to čudovište bilo kao ona ista osoba koja je umrla, to su gluposti, jer osobu čini duhovnost, čovjek bez duhovnosti, svijesti, koju vjernici zovu duša nije ništa nego obična biljka, bez emocija , poput bolesnika na aparatima !!!
Može se eventualno govoriti o produžetku životnog vijeka, o kvalitetnijem životu, da je život dulji ali i da je čovjek duže vremena "mlad" i vitalan, u smislu intelektualane i tjelesne kondicije, ali o besmrtnosti presađivanjem mozga e to je kvatna glupost...
- Fudo Bosna
#933 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
aditon wrote:Fudo Bosna wrote: ma rodi majka Fudicu svog, što mi je inteligentan, sve pršti inteligencijom iz svake njegove riječi...ma što se mati nije otrojnila![]()
Tačno ljudskoj gluposti nema kraja.
NIje tema koliko smo ineteligentni nego vjera i znanost, te njihova koleracija, a ne gluposti o ćorabakama ili "besmrtnim" ljudima kojima presađuju mozgove i ostale bajkice !!!
- skupljac_zeljeza
#934 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Nešto kao GMO. Ne donese sve sreću čovječanstvu posebno ako je vođeno znanjem u korist profita što i jeste uglavnom, a nije u ime Boga.HobotnicaPLus wrote:A sta je sa razvojem umjetne inteligencije? Po mom misljenju je to nesto sto ce obiljeziti narednih 100-200 godina. Ne zelim ni da pomislim na sta ce to da lici i u kojem smijeru ide.Fudo Bosna wrote:HobotnicaPLus wrote:
-
HobotnicaPLus
#935 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Kako nije? Pa tema i jest o tome hoce li ljudski intelekt jednog dana prevazici potrebu da se klanja nekakvim imaginarnim bicima.Fudo Bosna wrote:aditon wrote:Fudo Bosna wrote: ma rodi majka Fudicu svog, što mi je inteligentan, sve pršti inteligencijom iz svake njegove riječi...ma što se mati nije otrojnila![]()
NIje tema koliko smo ineteligentni nego vjera i znanost, te njihova koleracija, a ne gluposti o ćorabakama ili "besmrtnim" ljudima kojima presađuju mozgove i ostale bajkice !!!
- Fudo Bosna
#936 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
aditon wrote:ma lik je, blago rečeno, blago retardiran...HobotnicaPLus wrote:Vjerovatno su se ovako i DaVinciju smijali dok je pravio prve prototipe helikoptera ili aviona
To ti je valjda , takav vokabular , plod tvoje nadinteligencije i kućnoga odgoja?
Jadan si i za žaljenje!
-
HobotnicaPLus
#937 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Niko srecu nije spominjao, nego se tvrdi da je nemoguce uciniti covjeka besmrtnim ili cak stvoriti zivot dok iz dana u dan smo svjedoci enormnog razvoja umjetne inteligencije, sto je svakako stvaranje nekakvog oblika zivota.skupljac_zeljeza wrote:
Nešto kao GMO. Ne donese sve sreću čovječanstvu posebno ako je vođeno znanjem u korist profita što i jeste uglavnom, a nije u ime Boga.
- HardcoreMX
#938 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
niko nije rekao da nisu,samo sto se prvi nikako ne uklapa u oficijelni,jer po tom ispada da je svaki 5-ti.ako kazes svaki 100-ti,to je onda samo 1 %.,a tacno je 20%.mousstapha wrote:Ovo su ti dva odvojena statistička podatka.HardcoreMX wrote: Jesi li rekao da je afro amerikanac svaki tek 100-ti musliman u SAD,a na tvom linku pise jasno,da afro amerikanci u SAD cine 20 procenata od ukupnog broja muslimana u SAD!De izracunaj koliko je 20 procenata,jeli imas pojma?
ako zelis da racunas to je sasvim jednostavno,dakle 1/100x 100,ako zelis da izracunas da je rekao ,npr.svaki 7-mi,onda bi to izgledalo 1/7 x 100=14,29%
Jel sad jasno?
- aditon
#939 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Znam ja koja je tema, a ti opet pročitaj to što si citirao, da se ne ponavljamFudo Bosna wrote:aditon wrote:Fudo Bosna wrote: ma rodi majka Fudicu svog, što mi je inteligentan, sve pršti inteligencijom iz svake njegove riječi...ma što se mati nije otrojnila![]()
- skupljac_zeljeza
#940 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Stvaranje ili imitiranje i kreiranje na osnovu postojećeg? Evo čekam kada će neko reći da se čekaju rezultati CERN-a pa da ljudi kreiraju novi Big Bang.HobotnicaPLus wrote:Niko srecu nije spominjao, nego se tvrdi da je nemoguce uciniti covjeka besmrtnim ili cak stvoriti zivot dok iz dana u dan smo svjedoci enormnog razvoja umjetne inteligencije, sto je svakako stvaranje nekakvog oblika zivota.skupljac_zeljeza wrote:
Nešto kao GMO. Ne donese sve sreću čovječanstvu posebno ako je vođeno znanjem u korist profita što i jeste uglavnom, a nije u ime Boga.
- SamoVasGledam
#941 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Nije problem biti glup, problem biti glup, a misliti da si pametan. Vrati se i pročitaj postove ponovo. A ako ti opet nije jasno onda ih ponovo pročitaj.HardcoreMX wrote:Provalio sam te tvojim argumentima i linkovima koje postas a vjerovatno te iste, ni sam ne citas.Engleski ne znas,matematiku takodjer,i kako ja da neznalicu naucim?!Nisam tvoj ucitelj niti to zelim biti...SamoVasGledam wrote: Šta pričaš sad? Objasni onaj citat koji si sam postavio i kako je to 87=100.
Jeli 87 blize 100 ili je 50,tj.pola?Jeli to itekako apsolutna vecina?Jeli ti na linku jos stoji da su indonezani preko trgovine sa arapima dosli do Islama,a ne kolonizacijom,niti cak ciljanim misionarstvom?,sto se protivi tvojim tvrdnjama,tj.lazima.
Jesi li rekao da je afro amerikanac svaki tek 100-ti musliman u SAD,a na tvom linku pise jasno,da afro amerikanci u SAD cine 20 procenata od ukupnog broja muslimana u SAD!De izracunaj koliko je 20 procenata,jeli imas pojma?
Meni te je zao,jer nije mi bila namjera da te provaljujem,ali sam si sebe u glib uvalio.Rekao sam ti ranije da ne volim ublehu niti supljiranje.
Kao prvo ja nisam rekao da je 87 bliže 50 nego 100. Ne znam odakle ti taj besmisleni zaključak. Ti si rekao da je skoro 100% Indonežana muslimansko, da su budisti drugi po veličini, a hrišćani čine (citiram) neznatni broj stanovnika. Zbog toga sam citirao wikipediju koja kaže da su muslimani 87%, hrišćani skoro 10%, a budisti ni jedan celi. Dakle sve što možeš da omašiš si omašio, a što je najgore ne želiš da priznaš svoju grešku već teraš isto. I opet ponavljam nisam rekao nigde i nikada da se Islam svugde i na svaki narod širio mačem, pa mi nije jasno zašto se stalno vrtiš time u krug. Valjda zbog nedostatka drugih argumenata. Ali to ne briše da je bilo i nasilnih slučajeva.
Kao drugo nisam rekao da afro-amerikanci muslimani čine stoti deo ukupnog muslimanskog stanovništva SAD, već da unutar afro-amerikanaca tek 1% su muslimani i čak sam dao grafikon koji to prikazuje. Dakle ja sam govorio samo o afro-amerikancima, a ti si se nadovezao sa ukupnim brojem muslimana u SAD. Ti samo teraš svoje, citiraš nešto što nema nikakvih dodirnih tačaka sa onim što sam rekao.
I sad ispada da sam ja neko koga treba žaliti, koji sam sebe u glib stavlja samo zato što si ti nepismen i ne možeš da razumeš šta ti se napiše. Ali zabrinjavajuće to što ti nisi jedini, što sve češće nailazim na vernike kojima treba 5-10 puta objašnjavati i crtati da bi shvatili šta im se govori.
-
ibrahimaga
#942 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Ne mora imati certifikat, ali mora imati znanje. Samo kažem da Zakir nije dobra adresa za učenje o islamu i nauci. Da, jesam musliman. Ima puno učenjaka od kojih se može učiti o islamu što živih što mrtvih. Ako je tebi izbor Zakir, neka je, nemam problem s tim. Pokušao sam ti objasniti da on nije ono za što se predstavlja. Ja sam to shvatio, pa rekoh da podijelim iskustvo. Želim ti svako dobro.HardcoreMX wrote:Dawkins nema nikakvih naucnih rezultata.Da neko bude misionar Islamu nemora imati nikakav "certifikat",osim toga niko te ne tjera da slusas bas Zaik Naika,imas more drugih misionara.Jesi ti uopce musliman?! zaboravio sam pitati,ja sam te razumio da trazis nekog ucenjaka koji ce ti shodno tvom razumjevanju, najbolje objasniti Islam,ali Zaik ti ne odgovara,jer ti imas skromno znanje?!...ibrahimaga wrote: Da ponovim, Dawkins dok god priča o onome za što se obrazovao i učemu je postigao naučne rezultate, ja to poštujem, pa ne znam ko da je u pitanju. Dawkins pravi cirkus kada uđe u polje filozofije, religije itd. Pa problem je kod dobrog Zakira (ne Zaika), što on ne argumentira dobro, a drugo što se njegova argumentacija kosi za konsenzusom većine islamskih učenjaka po određenim pitanjima. Čovjek nema naobrazbu za ono što priča.
-
HobotnicaPLus
#943 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
A zasto si ti toliko siguran da i ovaj univerzum nije stvorio neki bradati naucnik koji je vec 3 godine godine pod kreditom i ne moze da mu se digne, u nekom gore paralelnom univerzumu? Karikiram, koncept zivota gore negdje bi bio drugaciji i vjerovatno nema nikakvu slicnost sa nasim ali sustinu kontas vec.skupljac_zeljeza wrote:
Stvaranje ili imitiranje i kreiranje na osnovu postojećeg? Evo čekam kada će neko reći da se čekaju rezultati CERN-a pa da ljudi kreiraju novi Big Bang.
- SamoVasGledam
#944 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Prosta matematika, ako afro-amerikanaca ima 42 miliona, a 1% njih su muslimani, dakle imamo 420 000 afroameričkih muslimana. Oni čine 20% ili 1/5 ukupnog islamskog stanovništva u SAD, što znači da broj muslimana u SAD je preko 2 miliona. Ne zna se tačan broj muslimana u SAD ali varira oko 2-3 miliona.
Prosta matematika koja je tebi očigledno nedokučiva, ali bitno da si mene isprozivao zbog iste.
Prosta matematika koja je tebi očigledno nedokučiva, ali bitno da si mene isprozivao zbog iste.
- skupljac_zeljeza
#945 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Kontam ja ljudsku nadmenost jer oholost je temelj kufra.Ne čudi me ni malo.HobotnicaPLus wrote:A zasto si ti toliko siguran da i ovaj univerzum nije stvorio neki bradati naucnik koji je vec 3 godine godine pod kreditom i ne moze da mu se digne, u nekom gore paralelnom univerzumu? Karikiram, koncept zivota gore negdje bi bio drugaciji i vjerovatno nema nikakvu slicnost sa nasim ali sustinu kontas vec.skupljac_zeljeza wrote:
Stvaranje ili imitiranje i kreiranje na osnovu postojećeg? Evo čekam kada će neko reći da se čekaju rezultati CERN-a pa da ljudi kreiraju novi Big Bang.
- arzuhal
#946 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Nisi čuo za Wildersa i njegov film Fitna gdje govori o Kur'anu, nisi čuo za predsjednika Češke koji skoro tumači Kur'an i veli kako je islam nekompatibilan s evropskim vrijednostima, nisi čuo Orbana, premijera Mađarske, koji smatra da je islam uljez u Evropi, dobio je odgovor od našeg reisa zbog toga, itd? Naravno da nisi čuo, čuješ samo što te interesuje...SamoVasGledam wrote:Za Trampa se slažem, međutim za ostale se ne sećam da su dali slične izjave. Znam da su valjda premijeri Mađarske i Slovačke samo izjavili da ne žele da prime izbeglice iz muslimanskih zemalja. Ali ja u tome zaista ne vidim nikakvu mržnju ili bilo šta slično.
Pored sure Lukman koja nosi ime jednog Božijeg roba crne boje kože kojeg je Kur'an učio vječitim uzorom same mudrosti (Mudri Lukman),SamoVasGledam wrote: Muhamed kupuje jednog arapskog roba za dva crna
http://sunnah.com/muslim/22/152
Muhamed izgovara rasističku šalu na račun Etiopljana
http://sunnah.com/muslim/22/152
Muhamed govori za jednog crnca da liči na šejtana
https://archive.org/stream/TheLifeOfMoh ... 3/mode/2up - 243.
Muhamed govori da je razlika između crnog psa i ostalih pasa to što je crni pas šejtan
http://sunnah.com/muslim/4/299
Zbog toga Muhamed naređuje da se pobiju svi crni psi
http://sunnah.com/abudawud/17/2
I Kur'an 3:106-107 kaže da će na Sudnjem Danu nekima lica pocrneti, a nekima pobeleti. Ovi kojima pocrne će loše proći, a kojima pobele biće nagrađeni. Dakle crnci muslimani neće moći da uđu u raj sa originalnim izgledom, već će morati da pobele, jer crno po Kur'anu, Muhamedu i Islamu predstavlja sve loše, zlo.
pored ljudi poput Bilala Habešije, radijallahu anhu, prvog mujezina u islamu, odlobođenog roba i jednog od ašere-i-mubešere (desetorice obradovanih džennetom još za života), pored vladara Negusa/Nedžaša kojem je Poslanik klanjao dženazu u odsusutvu, kao muslimanu,
pored Poslanikovih riječi da nema prednost Arap nad ne-Arapom, niti bijeli nad crnim, itd, osim da se ljudi razlikuju i vrednuju po svojoj svjesnosti Boga, itd.
..ti si našao potpuno neprimjenjive primjere i stvari poput crne boje (u slučajevima pasa ili ocrnjelih lica!??) kao takve da optužiš Muhammeda, alejhi-selam, i islam za rasizam!?
Iz tvojih primjera se vidi i ogleda i tvoja odvratnost i tvoje neznanje spram islama (možda i samo shvatanje kao takvo, da možeš da shvatiš alegoriju i slično), jer ne mogu nikako da razumijem da inteligentan čovjek koji istinski ima odvratnost spram islama, nije mogao da shvati preneseno značenje bijelih i crnih lica na Sudnjem danu nego smatra doslovce i bukvalno kako muslimani crne boje kože neće ići u džennet...
Mislio sam, u tvom slučaju, da se radi o dosta obrazovanom čovjeku koji svoju odvratnost spram islama temelji na dosta (selektivno probranih, naravno) činjenica, ali sad vidim da me prvi dojam debelo prevario i da se nema tu šta rasopravljat...Ne žalim što sam se prevario, dapače.SamoVasGledam wrote: Nisu, a i zašto bi? To im nije ni bio cilj. Nisu ni Arapi sve dok nisu izašli iz svoje pustinje i drago mi je što sve češće to potvrđujete. Ali ako ćemo da idemo tim tokom mogu recimo da spomenem staru Grčku koja je bila na veoma visokom civilizacijskom i kulturnom nivou mnogo pre Islama, a bili su i dobri osvajači. Koliko su bili napredni govori i to što današnja Evropa, pa i veći deo sveta upravo počiva na nekim njihovim principima, pre svega na demokratiji. A bili su zabluđeni pagani, idolopoklonici, biseksualci i sve ono što se žestoko protivi pravoj veri. Zar ne?
-
HobotnicaPLus
#947 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Pa ja, oholost je preispitivanje sebe i pomijeranje granica mogucnosti i na kraju, sumnja u nekakvu boziju rijec.skupljac_zeljeza wrote:Kontam ja ljudsku nadmenost jer oholost je temelj kufra.Ne čudi me ni malo.HobotnicaPLus wrote:A zasto si ti toliko siguran da i ovaj univerzum nije stvorio neki bradati naucnik koji je vec 3 godine godine pod kreditom i ne moze da mu se digne, u nekom gore paralelnom univerzumu? Karikiram, koncept zivota gore negdje bi bio drugaciji i vjerovatno nema nikakvu slicnost sa nasim ali sustinu kontas vec.skupljac_zeljeza wrote:
Fazon, klanjaj i ne petljaj se u bozije. Malo paradoksalno obzirom na to kojim rijecima kuran pocinje.
- skupljac_zeljeza
#948 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Opet nakarada pripisana vjeri.HobotnicaPLus wrote:Pa ja, oholost je preispitivanje sebe i pomijeranje granica mogucnosti i na kraju, sumnja u nekakvu boziju rijec.skupljac_zeljeza wrote:Kontam ja ljudsku nadmenost jer oholost je temelj kufra.Ne čudi me ni malo.HobotnicaPLus wrote: A zasto si ti toliko siguran da i ovaj univerzum nije stvorio neki bradati naucnik koji je vec 3 godine godine pod kreditom i ne moze da mu se digne, u nekom gore paralelnom univerzumu? Karikiram, koncept zivota gore negdje bi bio drugaciji i vjerovatno nema nikakvu slicnost sa nasim ali sustinu kontas vec.
Fazon, klanjaj i ne petljaj se u bozije. Malo paradoksalno obzirom na to kojim rijecima kuran pocinje.
Zar Kur'an na mnogo mjesta ne poziva na propitivanje okruženja?
- MyTao
#949 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Nek islam prvo stigne napredni svijet... a dalje cemo lahko... najgora situacija je upravo u islamskom svijetu.Smrcak15 wrote:islam je dosao da postepeno oslobodi covjecanstvo od ropstvaMyTao wrote:Bog nije zabranio ropstvo, ali je Muhamed to zelio uraditi kroz hadise, ali nikad nije stigao jer je morao uciti ljude kojom rukom da se peru posle velike nuzde... malo po malo i zaboravio, nije on kriv...
Zanimljivo u kuranu kaze da ako musliman nehotice ubije drugog muslimana mora osloboditi roba kako bi mu bog oprostio... gdje sad naci tog roba? jebeni 21. vijek sve je unistio, ne moze covjek vise fino drugog ni zavezati i natjerati da radi kako treba... sve su to predznaci sudnjeg dana.
tesko covjecanstvu ako je islam tu da ga oslobodi ropstva.
-
HobotnicaPLus
#950 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Poziva. Isto tako, istovremeno poziva i na kaznjavanje istih.skupljac_zeljeza wrote:Opet nakarada pripisana vjeri.HobotnicaPLus wrote:
Pa ja, oholost je preispitivanje sebe i pomijeranje granica mogucnosti i na kraju, sumnja u nekakvu boziju rijec.
Fazon, klanjaj i ne petljaj se u bozije. Malo paradoksalno obzirom na to kojim rijecima kuran pocinje.Nema zaista više smisla.
Zar Kur'an na mnogo mjesta ne poziva na propitivanje okruženja?