Problem pasa lutalica vol 2

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vješalica

#926 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

namjerno se pravi spin jer nije pojedincima cilj da tema postoji
dakle blokiras dosadu i ne odgovaras
polako ali sigurno stetocine RAD odvozi
nikakva klanja ubijanja i slicno kako objasnjavaju dogzmoni nego sve po propisu
funeral blues

#927 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by funeral blues »

U odnosu na period od prjie dvije-tri godine, u Vogošći je stvarno drastično poboljšanje. Pojma nemam ko i kako je to riješio, ali od stanja u kojem odrastao čovjek nije mogao otići do pekare, došlo se do toga da se djeca slobodno igraju po parkovima. Povremeno vidim ponekog psa, ali nisu to više čopori kao nekada. Paradoksalno, stalno očekujem da se stanje opet vrati na staro i skoro pa ne vjerujem da se stvar riješila, barem zasad.
Zastozato

#928 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Zastozato »

funeral blues wrote:U odnosu na period od prjie dvije-tri godine, u Vogošći je stvarno drastično poboljšanje. Pojma nemam ko i kako je to riješio, ali od stanja u kojem odrastao čovjek nije mogao otići do pekare, došlo se do toga da se djeca slobodno igraju po parkovima. Povremeno vidim ponekog psa, ali nisu to više čopori kao nekada. Paradoksalno, stalno očekujem da se stanje opet vrati na staro i skoro pa ne vjerujem da se stvar riješila, barem zasad.
Prije nekoliko godina u Vogosci je bilo toliko pasa da je normalnom covjeku bilo tesko gledati kako obicni gradjani muku muce da uopce hodaju ulicom. Iskreno, meni je toliko bilo zao Vogoscana da sam mogao plakati. Slucajno sam se jedanput nasao u Vogosci kad sam bio svjedok borbe dva copora od po desetak pasa ondje na potezu od opcine do poste. Niko nije mogao proci ulicom. Dodjem na prvo autobusko stajaliste, a tamo jos dva copora po pet sest pasa, ista situacija, borba za teritoriju. Televizije kao sto su National Geographic ili Discovery su imali bolji materijal za snimanje nego u Africi. Situacija se poboljsala i na Kobiljoj Glavi, medjutim u nekim dijelovima Kobilje glave, Sipa i Bara ordinira nekoliko copora koji znaju biti agresivni. Nadam se da nece nijedan pas bez nadzora vlasnika ostati na ulici i da konacno Sarajevo postane pravi grad, metropola.
funeral blues

#929 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by funeral blues »

Zastozato wrote:
funeral blues wrote:U odnosu na period od prjie dvije-tri godine, u Vogošći je stvarno drastično poboljšanje. Pojma nemam ko i kako je to riješio, ali od stanja u kojem odrastao čovjek nije mogao otići do pekare, došlo se do toga da se djeca slobodno igraju po parkovima. Povremeno vidim ponekog psa, ali nisu to više čopori kao nekada. Paradoksalno, stalno očekujem da se stanje opet vrati na staro i skoro pa ne vjerujem da se stvar riješila, barem zasad.
Prije nekoliko godina u Vogosci je bilo toliko pasa da je normalnom covjeku bilo tesko gledati kako obicni gradjani muku muce da uopce hodaju ulicom. Iskreno, meni je toliko bilo zao Vogoscana da sam mogao plakati. Slucajno sam se jedanput nasao u Vogosci kad sam bio svjedok borbe dva copora od po desetak pasa ondje na potezu od opcine do poste. Niko nije mogao proci ulicom. Dodjem na prvo autobusko stajaliste, a tamo jos dva copora po pet sest pasa, ista situacija, borba za teritoriju. Televizije kao sto su National Geographic ili Discovery su imali bolji materijal za snimanje nego u Africi. Situacija se poboljsala i na Kobiljoj Glavi, medjutim u nekim dijelovima Kobilje glave, Sipa i Bara ordinira nekoliko copora koji znaju biti agresivni. Nadam se da nece nijedan pas bez nadzora vlasnika ostati na ulici i da konacno Sarajevo postane pravi grad, metropola.
Da, stvarno je bila totalna katastrofa. Bio sam u iskušenju da barem oko svoje zgrade poduzmem neke ružne korake, bukvalno sam bio prisiljen. Sreća je da se to riješilo, ali ne bih bio iznenađen ako se opet situacija otme kontroli, pogotovo nakon izbora.
P308

#930 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by P308 »

niko ne pise da li je vidio da su poceli odvoditi pse i rjesavati problem. Samo prepucavanje
Innovation

#931 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Innovation »

Image

smrdim/wp-content/uploads/201 ... pasa-1.jpg

Francuski novinar Žulijen Trido je istraživao ovu mučnu sarajevsku priču, a u nastavku pogledajte video koji je napravio Vice.
http://www.vice.com/rs/video/psi-lutalice-u-sarajevu

:roll:
_turpija_

#932 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by _turpija_ »

Innovation wrote:Image

Francuski novinar Žulijen Trido je istraživao ovu mučnu sarajevsku priču, a u nastavku pogledajte video koji je napravio Vice.

Ja kad vidim ove ovakvu sliku, odmah mi je u glavi koliko smrdi ta kuca... Ja sam imala u avliji 13 godina mjesanac vucko- pit bull i svaki dan se cistilo pralo pa se u ovim vrucinama znalo osjetiti, kontam kako tek kod ovih :smajlikojipovraca: :run:
esso_sa

#933 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by esso_sa »

P308 wrote:niko ne pise da li je vidio da su poceli odvoditi pse i rjesavati problem. Samo prepucavanje
Za vikend dodjose iz RAD-a i ulovise pujdu koji se nastanio u avliji zgrade. Vec neko vrijeme je napadao stanare i navlacio copore teladi (zenka je bila) koji bi se po cijelu noc klali oko nje u dvoristu zgrade. Nisi mogao oka sklopiti. Sad mir i tisina. Ne mozes se navici :-)
Samo smo cekali da se jos okoti pa da sve ode u 3 PM, ali eto, RAD je ipak bio brzi :thumbup:
Last edited by esso_sa on 20/07/2016 11:55, edited 1 time in total.
Naslovnica

#934 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Naslovnica »

Innovation wrote:Image

Ovaj grad je taoc ovih bolesnika.
KB9

#935 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by KB9 »

ta zena na slici nije tacna ni sekund, to se jasno vidi u onom dokumentarcu sto se skoro postavljo na temi
Innovation

#936 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Innovation »

KB9 wrote:ta zena na slici nije tacna ni sekund
:?
Sta znaci, nije "tacna?
KB9

#937 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by KB9 »

Innovation wrote:
Sta znaci, nije "tacna?
pogledaj taj dokumentarac pa ce ti se samo kazat
benjen

#938 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by benjen »

esso_sa wrote:
P308 wrote:niko ne pise da li je vidio da su poceli odvoditi pse i rjesavati problem. Samo prepucavanje
Za vikend dodjose iz RAD-a i ulovise pujdu koji se nastanio u avliji zgrade. Vec neko vrijeme je napadao stanare i navlacio copore teladi (zenka je bila) koji bi se po cijelu noc klali oko nje u dvoristu zgrade. Nisi mogao oka sklopiti. Sad mir i tisina. Ne mozes se navici :-)
Samo smo cekali da se jos okoti pa da sve ode u 3 PM, ali eto, RAD je ipak bio brzi :thumbup:
E ovo su prave vijesti :thumbup:
Innovation

#939 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Innovation »

KB9 wrote:
Innovation wrote:
Sta znaci, nije "tacna?
pogledaj taj dokumentarac pa ce ti se samo kazat
Dokumentarac pogledala 2x i postavila ga ovdje, par postova iznad. Zena ima cudan naglasak.U fimu kazu, da pse drzi ilegalno itd. itd.

Stvarno ne znam sta znaci nije "tacna". Da li mislis, nije ista zena na slici i na filmu? :?
mirsek

#940 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by mirsek »

Jel ono cika veterinar pokazao kopiju novinskog clanka gdje se ona cura pravnica sto prica u kaficu na engleskom optuzuje za svercovanje droge preko granice u iznosu od 3 miliona necega ? :shock:
P308

#941 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by P308 »

Innovation wrote:
Stvarno ne znam sta znaci nije "tacna". Da li mislis, nije ista zena na slici i na filmu? :?
Valjda znaci nije sva svoja, bar sam ja tako shvatio iz posta (nisam gledao film)
Innovation

#942 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Innovation »

P308 wrote:
Innovation wrote:
Valjda znaci nije sva svoja, bar sam ja tako shvatio iz posta (nisam gledao film)
Moguce, hvala na pojasnjenju.
Nepass

#943 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Nepass »

KB9 wrote:ima li jutros kakvih naznaka o pocetku zavrsavanja ovog problema?
Mog lokalnog copora nema, ali nemam blage gdje je nestao (8-10 cuka). Nadam se da su ih eliminisali
L u c i f e r

#944 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by L u c i f e r »

Dodjo

Blokira krosa

Odo

Image

:nargila:
AmirBaa

#945 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by AmirBaa »

http://sportsport.ba/bh_fudbal/hervas-- ... car/200965 "Odlučio sam da odem, jednostavno mojoj supruzi se nije svidio život u Sarajevu. Dok smo šetali sa svojim psom napale su nas lutalice i od straha supruga je željela da se vratimo u Španiju" :run:
KB9

#946 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by KB9 »

de nek mu neko kaze da se te lutalice samo igraju :-)
L u c i f e r

#947 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by L u c i f e r »

Sramota
Baltazar_khan

#948 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Baltazar_khan »

treba nama neko kao putin što je uradio pred olimpijske igre u sochiju. pun mi ih je qrac napadaju ljude nedavno su mene 2 puta napali al se i ja zaletim prema njima pa se ko ušute. al zato te žene koje napadnu one se baš isprepadaju. gade mi se i ovi idioti iz tih retardiranih udruženja koji ih brane. koja je to tek bagra :run:
PM72

#949 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by PM72 »

Kad vidim čopor paščadi u sred grada ne mogu a da se ne sjetim rata...
Ljeta gospodnjeg :lol: 1993 predveče sam krenuo na smjenu i na Alipašinom Mostu (kod sadašnjeg ASA auta) na mene se zaletio čopor pasa.Imao sam automatsku pušku na ramenu,lagano je skinem i repetiram.Na taj zvuk džukele se pokolebaše i stadoše.Vođa čopora opet krenu put mene a ja rafal po njima.Pogodio sam dvojcu a ostali su uz skiku i lavež krenuli da bježe.Opalim još jedan rafal nakon kojeg je još jedan ostao da leži.Par njih ranjenih skakuće i bježi u zaklon.Uklofane sam dogurao do mosta i bacio u Miljacku. :D Kad sad ,nakon 20 i više godina,vidim čopore po gradu poželim da je rat i da imam pušku na ramenu s tim da više nijedan ne bi ostao živ.Da je nisam imao tad - 1993 živog bi me rastrgali.Od tada nemam simpatija prema psima,osim onih svezanih u boksovima i na lancima.A ovo što hoda po naseljima i ujeda ljude - to bih ubijao po kratkom postupku.
irac300

#950 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by irac300 »

PM72 wrote:Kad vidim čopor paščadi u sred grada ne mogu a da se ne sjetim rata...
Ljeta gospodnjeg :lol: 1993 predveče sam krenuo na smjenu i na Alipašinom Mostu (kod sadašnjeg ASA auta) na mene se zaletio čopor pasa.Imao sam automatsku pušku na ramenu,lagano je skinem i repetiram.Na taj zvuk džukele se pokolebaše i stadoše.Vođa čopora opet krenu put mene a ja rafal po njima.Pogodio sam dvojcu a ostali su uz skiku i lavež krenuli da bježe.Opalim još jedan rafal nakon kojeg je još jedan ostao da leži.Par njih ranjenih skakuće i bježi u zaklon.Uklofane sam dogurao do mosta i bacio u Miljacku. :D Kad sad ,nakon 20 i više godina,vidim čopore po gradu poželim da je rat i da imam pušku na ramenu s tim da više nijedan ne bi ostao živ.Da je nisam imao tad - 1993 živog bi me rastrgali.Od tada nemam simpatija prema psima,osim onih svezanih u boksovima i na lancima.A ovo što hoda po naseljima i ujeda ljude - to bih ubijao po kratkom postupku.
Jao, kad ti se sada naklate na kosti. :D Ima da ti osvane post na njihovim FB stranicama. :D
Post Reply