Josip Broz Tito

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Mohamad Sissoko

#926 Re: Josip Broz Tito

Post by Mohamad Sissoko »

Heller wrote:
Sjetim se djetinjstva pa jebem i tebe i SDA i one koji ga nazivaju diktatorom.
Kao sto sam vec pisao, pobornici diktatora cija se vladavina oblikovala kroz kult licnosti te formiranjem jednoumlja putem koristenja sile drzavnog aparata, reaguju na isti nacin kao religijski fanatici.
Sve je to iz razloga formiranja svetih osoba u socijalistickim/komunistickim diktaturama gdje su se obicnim ljudima pripisivale pa skoro nadnaravne moci.
Tako da ne iznenadjuje tvoj odgovor i podrzavanje zla i sile vladajuce partije u jednopartijskom sistemu.

Moralnost koja je svojstvena svim totalitarnim drustvima se ispoljava i kod tebe jer ne mozes da podneses kritiku diktature koja je u svojoj srzi zasnovana na sili i zlu.Bilo koji diktator da je upitanju.
zubi

#927 Re: Josip Broz Tito

Post by zubi »

Mohamad Sissoko wrote:
Heller wrote:
Kao sto sam vec pisao, pobornici diktatora cija se vladavina oblikovala kroz kult licnosti te formiranjem jednoumlja putem koristenja sile drzavnog aparata, reaguju na isti nacin kao religijski fanatici.
Sve je to iz razloga formiranja svetih osoba u socijalistickim/komunistickim diktaturama gdje su se obicnim ljudima pripisivale pa skoro nadnaravne moci.
Tako da ne iznenadjuje tvoj odgovor i podrzavanje zla i sile vladajuce partije u jednopartijskom sistemu.

Moralnost koja je svojstvena svim totalitarnim drustvima se ispoljava i kod tebe jer ne mozes da podneses kritiku diktature koja je u svojoj srzi zasnovana na sili i zlu.Bilo koji diktator da je upitanju.
Jel ti umijes jos nesto il samo vrtis ko pokvarena ploca jedne te isto?
Koliko ti je godina? Jelde da ti tita ni ne pamtis i pojma nemas o cem pricas...
Heller

#928 Re: Josip Broz Tito

Post by Heller »

Mohamad Sissoko wrote:
Heller wrote:

Da bi zavolio Tita dovoljno je zivjet pod SDA.
Mohamad Sissoko

#929 Re: Josip Broz Tito

zubi wrote: Jel ti umijes jos nesto il samo vrtis ko pokvarena ploca jedne te isto?
Koliko ti je godina? Jelde da ti tita ni ne pamtis i pojma nemas o cem pricas...
Samo jos jedan u nizu stovatelja jednopartijske diktature koji ne moze da shvati da ima neko ko nije pobornik takvih sistema.
Jer ako se sa njima neslazes odmah si diskvalifikovan kao neko ko nema pojma sta prica.
Tipican produkt totalitarnih sistema gdje se silom gusila kritika istog i stvaralo bozanstvo te kao takvo nije smijelo biti podlozno kritici a evo i danas neki smatraju da se u bozanstvo ne smije dirati.
Heller

#930 Re: Josip Broz Tito

Post by Heller »

Mohamad Sissoko wrote:
zubi wrote: Jel ti umijes jos nesto il samo vrtis ko pokvarena ploca jedne te isto?
Samo jos jedan u nizu stovatelja jednopartijske diktature koji ne moze da shvati da ima neko ko nije pobornik takvih sistema.
Jer ako se sa njima neslazes odmah si diskvalifikovan kao neko ko nema pojma sta prica.
Tipican produkt totalitarnih sistema gdje se silom gusila kritika istog i stvaralo bozanstvo te kao takvo nije smijelo biti podlozno kritici a evo i danas neki smatraju da se u bozanstvo ne smije dirati.
You re right. Bolje bit gladan a imat izbor nego bit sit i nemat.
zubi

#931 Re: Josip Broz Tito

Post by zubi »

Mohamad Sissoko wrote:
Znaci nemas dovoljno godina za ovu diskusiju :-D
Ma samo reci nije sramota priznati da lupas ko maksim po diviziji, nisi ni prvi ni posljednji :D
Heller

#932 Re: Josip Broz Tito

Post by Heller »

zubi wrote:
Ma samo reci nije sramota priznati da lupas ko maksim po diviziji, nisi ni prvi ni posljednji :D
Nemam ni ja, al sam juce vidio zenu s djetetom u buregdzinici pita imal stare pite, dovoljno.
Mohamad Sissoko

#933 Re: Josip Broz Tito

zubi wrote:
Mohamad Sissoko wrote:
Ja ti ne mogu pomoci sto tebi smeta da se diktator nazove diktatorom i ukaze na nemoralnost podrzavanja i velicanja jednopartijskih nedemokratskih sistema koji silom i ubijanjem vladaju sto je simptomaticno za sve socijalisticke sisteme, bilo titov, staljinov ili neki drugi.Svi ti sistemi u svojoj srzi imaju zlo i silu.
zubi

#934 Re: Josip Broz Tito

Post by zubi »

Mohamad Sissoko wrote: Ja ti ne mogu pomoci sto tebi smeta da se diktator nazove diktatorom i ukaze na nemoralnost podrzavanja i velicanja jednopartijskih nedemokratskih sistema koji silom i ubijanjem vladaju sto je simptomaticno za sve socijalisticke sisteme, bilo titov, staljinov ili neki drugi.Svi ti sistemi u svojoj srzi imaju zlo i silu.
Nemoj mi pomagati, sve si rekao :D
Heller

#935 Re: Josip Broz Tito

Post by Heller »

Mohamad Sissoko wrote: Ja ti ne mogu pomoci sto tebi smeta da se diktator nazove diktatorom i ukaze na nemoralnost podrzavanja i velicanja jednopartijskih nedemokratskih sistema koji silom i ubijanjem vladaju sto je simptomaticno za sve socijalisticke sisteme, bilo titov, staljinov ili neki drugi.Svi ti sistemi u svojoj srzi imaju zlo i silu.
Image

Ko sto na slici vidimo najveći sin je Džedaj, nije Sith.
HAVANA

#936 Re: Josip Broz Tito

Post by HAVANA »

Heller wrote:
Mohamad Sissoko wrote:
Heller wrote:

Da bi zavolio Tita dovoljno je zivjet pod SDA.
:lol: Jes jebo mater.Nisam ni razmisljo nesta o njemu.Zivio i cao.A jedna od usputnih psovki ko djeci nam bila jebo te tito.Tek se poslije ugrizoh za jezik. :cry: A sjecam se kad me pokojni forumas erik :( napo pravo i prijavio :lol: administraciji, a ja usput u postu opsovo titu...Umro jadan sam i bolestan na zilhinom tanjiru,mislim i bez dovoljno staza za penzije ,a citav zivot radio u zlatar sarajevo.Onom gdje je bilo posla i para ko blata ,sto bi rekli...Sad su nake zgrade,sta li i ko li je vec poklopio...Ko i sve drugo...
Heller

#937 Re: Josip Broz Tito

Post by Heller »

HAVANA wrote: :lol: Jes jebo mater.Nisam ni razmisljo nesta o njemu.Zivio i cao.A jedna od usputnih psovki ko djeci nam bila jebo te tito.Tek se poslije ugrizoh za jezik. :cry: A sjecam se kad me pokojni forumas erik :( napo pravo i prijavio :lol: administraciji, a ja usput u postu opsovo titu...Umro jadan sam i bolestan na zilhinom tanjiru,mislim i bez dovoljno staza za penzije ,a citav zivot radio u zlatar sarajevo.Onom gdje je bilo posla i para ko blata ,sto bi rekli...Sad su nake zgrade,sta li i ko li je vec poklopio...Ko i sve drugo...
Kad je mene otac pravio Tito se hladio 13u godinu, al kad vidis Izmetbegovice, Gutice, Konakovice, Novalice i Idi Amina bi zavolio a kamoli Tita
Connaisseur Karlin

#938 Re: Josip Broz Tito

Post by Connaisseur Karlin »

HAVANA wrote:Da pojednostavimo.Covjek valjda tezi tome da mu bude bolje,da zivi u sigurnijem okruzenju,da ima posao,redovnu platu,zdravstvenu zastitu,obrazovanje,da moze odhraniti i podici djecu...Jednostavno pitanje.Kad je bilo bolje?Rezultate vidimo i 20 godina poslije rata,i mladi ,i mi koji smo bili ucesnici tog rata.Ne znam sta je cudno onda kada cujes zal nekoga za nekim boljim vremenima.Jer jednostavno to je tako,bilo je bolje.Veliki i najveci dio toga sto je bilo bolje mozemo pripisati titu.Sto je sad gore znamo kome mozemo pripisati.Osim onih koji imaju neku racunicu u svemu ovome i traze svoj put i profit kako se danas trazi...Da ja vidim ikoga ko se bori i smisleno ulaze u bolje sutra,pa eto cestito bi mu i ako se ne slazem sa njegovim idejama,ali ovo,ovo je dno dna bez ikakvog reda i plana.Raj za nepismene imbecile koji ne znaju stvoriti marku nove vrijednosti, vec znaju samo krcmiti ono sto je stvorio covjek koji je tema ove emisije,zajedno sa ljudima i firmama koje su radile u 3 smjene.Eno sad i o sipadu procitah,ko da cu proljev dobit. :cry: Gdje,ko,sta...Nista,maca pojela,ko i sve.
sinoc sam pricala sa osobom koja je rodjena krajem 50 i drugom osobom koja je rodjena 1960,i da ti odmah kazem drzue HAVANA,te genracije znaju puno,i odmah cu ti reci,nije svakome bilo lako u Titovo doba,ma kako ti pokusavao idelizirati vrijeme ,a nisi bio ni rodjen u 50tim godinama :kiss:
irac300

#939 Re: Josip Broz Tito

Post by irac300 »

Pa većina i neidealizira to vrijeme, ali spram ovog danas, normalno je da je za Titov vakat bilo idealno, podvlačim, SPRAM OVOG DANAS! I da, ti pričala sa dvije osobe, ja ih znam mnogo više koje tvrde suprotno, kome vjerovati? :D
Connaisseur Karlin

#940 Re: Josip Broz Tito

irac300 wrote:Pa većina i neidealizira to vrijeme, ali spram ovog danas, normalno je da je za Titov vakat bilo idealno, podvlačim, SPRAM OVOG DANAS! I da, ti pričala sa dvije osobe, ja ih znam mnogo više koje tvrde suprotno, kome vjerovati? :D
a zasto poredite sa danasnjim vremenom,to je smijesno,da se 25 godina stagniranja nakon rata pise o Titovom periodu :roll:

vi jezite u proslost od lose sadasnjice,zato pisete sve najbolje o titivoj jugi :)

ja sma jucer pricala ,ali to ne znacci da su jedine dvije osobe sa kojim sam imalal konverzaciju,ili ziasta vjerujes u tako nesto :lol: :-)

ja sam srela par osoba koje bi i danas dale krv za komunizam i Tita,ali i to su krajnosti,jer sa istimm ne mozes normlano pricati o titiovoj jugi :-)

treba realno pisati pluseve i minuse , a mnogi sa plusevima pokusavaju obrisati titove mminuse,sorry,to ne moze tako :D
irac300

#941 Re: Josip Broz Tito

Post by irac300 »

Connaisseur Karlin wrote:
irac300 wrote:Pa većina i neidealizira to vrijeme, ali spram ovog danas, normalno je da je za Titov vakat bilo idealno, podvlačim, SPRAM OVOG DANAS! I da, ti pričala sa dvije osobe, ja ih znam mnogo više koje tvrde suprotno, kome vjerovati? :D
a zasto poredite sa danasnjim vremenom,to je smijesno,da se 25 godina stagniranja nakon rata pise o Titovom periodu :roll:

vi jezite u proslost od lose sadasnjice,zato pisete sve najbolje o titivoj jugi :)

ja sma jucer pricala ,ali to ne znacci da su jedine dvije osobe sa kojim sam imalal konverzaciju,ili ziasta vjerujes u tako nesto :lol: :-)

ja sam srela par osoba koje bi i danas dale krv za komunizam i Tita,ali i to su krajnosti,jer sa istimm ne mozes normlano pricati o titiovoj jugi :-)

treba realno pisati pluseve i minuse , a mnogi sa plusevima pokusavaju obrisati titove mminuse,sorry,to ne moze tako :D
Pa s čim da poredim? Sa zapadom koji se obogatio kolonizacijom pola svijeta, pa sada pametuju svima, dok je na Balkanu svakih 50 godina veći ratni sukob bio. Normalno da je Titov period zlatan spram onog što je bilo prije, a nažalost i poslije. Daleko od idealnog, ali prvi puta i historiji ovog podneblja, čovjek niže klase je postao ČOVJEK. Nađi mi u kojem periodu je bilo bolje?
Connaisseur Karlin

#942 Re: Josip Broz Tito

irac300 wrote:

Pa s čim da poredim? Sa zapadom koji se obogatio kolonizacijom pola svijeta, pa sada pametuju svima, dok je na Balkanu svakih 50 godina veći ratni sukob bio. Normalno da je Titov period zlatan spram onog što je bilo prije, a nažalost i poslije. Daleko od idealnog, ali prvi puta i historiji ovog podneblja, čovjek niže klase je postao ČOVJEK. Nađi mi u kojem periodu je bilo bolje?
ali nema potrebe porediti danasnji period,i djeca znaju da je jedna od najgorih perioda od kad postoji BiH :sad:
HAVANA

#943 Re: Josip Broz Tito

Post by HAVANA »

A jebo ga ti.S cim da poredim kad sam zivio tad, i zivim sad.Eto mater i otac su mi zivili taj period prije , i njima bolje.Nana i dedo su mi zivili jos prije, i njima bolje...Komsija,komsinica,prijatelji..Gdje da idem dalje,kad je tito u pelenama bio? Po klubovima dijaspore,onim sto im se tito matere najebo? :D Nikad nije idealno i uvijek moze bolje.Eto jel tebi idealno tamo gdje zivis,imas li zamjerki?
Connaisseur Karlin

#944 Re: Josip Broz Tito

HAVANA wrote:A jebo ga ti.S cim da poredim kad sam zivio tad, i zivim sad.Eto mater i otac su mi zivili taj period prije , i njima bolje.Nana i dedo su mi zivili jos prije, i njima bolje...Komsija,komsinica,prijatelji..Gdje da idem dalje,kad je tito u pelenama bio? Po klubovima dijaspore,onim sto im se tito matere najebo? :D Nikad nije idealno i uvijek moze bolje.Eto jel tebi idealno tamo gdje zivis,imas li zamjerki?
eto,kod tebe je svima bilo bolje,ali nije kod moje rodbine :kiss:
John Cleese

#945 Re: Josip Broz Tito

Post by John Cleese »

:D :lol: :run:
drugtito2011

#946 Re: Josip Broz Tito

Post by drugtito2011 »

Mohamad Sissoko wrote:Ja ti ne mogu pomoci sto tebi smeta da se diktator nazove diktatorom i ukaze na nemoralnost podrzavanja i velicanja jednopartijskih nedemokratskih sistema koji silom i ubijanjem vladaju sto je simptomaticno za sve socijalisticke sisteme, bilo titov, staljinov ili neki drugi.Svi ti sistemi u svojoj srzi imaju zlo i silu.
Druže Muhamede evo jedan frišak demokratski tekst. Pročitaj i procijeni, ko je stvarao, a ko uništava.

Započeti priču o pljački „Borca“ u Travniku nije jednostavno, jer je isti hranio mnoge porodice Srednje Bosne pa i šire, tako da je propast i sunovrat Travnika moguće sagledati kroz GRANDE PLJAČKU STOLJEĆA, stavljajući je rame uz rame sa privatizacijsko- političko-tajkunskom pljačkom privrednih giganata kao što su „Energoinvest“, „Šipad“, „Dita“,  "Rudi Čajavec", "Famos", građevinsko preduzeće "Vranica", sarajevski "Sarabon"...lista je dugačka. Ovih preduzeća više nema iako su u bivšoj državi bili giganti u svojoj oblasti. Nestali su neposredno nakon procesa privatizacije, procesa koji je uništio mnoštvo radnih mjesta u BiH. Epilog privatizacije je preko pola miliona nezaposlenih, oko 100 hiljada radnika kojima je nepovezan radni staž, tvornice pretvorene u groblja i bogaćenje tajkuna koji su uništili sve što je građeno desetljećima.
Last edited by drugtito2011 on 27/12/2016 16:25, edited 1 time in total.
seln

#947 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

HAVANA wrote:Da pojednostavimo.Covjek valjda tezi tome da mu bude bolje,da zivi u sigurnijem okruzenju,da ima posao,redovnu platu,zdravstvenu zastitu,obrazovanje,da moze odhraniti i podici djecu...Jednostavno pitanje.Kad je bilo bolje?Rezultate vidimo i 20 godina poslije rata,i mladi ,i mi koji smo bili ucesnici tog rata.Ne znam sta je cudno onda kada cujes zal nekoga za nekim boljim vremenima.Jer jednostavno to je tako,bilo je bolje.Veliki i najveci dio toga sto je bilo bolje mozemo pripisati titu.Sto je sad gore znamo kome mozemo pripisati.Osim onih koji imaju neku racunicu u svemu ovome i traze svoj put i profit kako se danas trazi...Da ja vidim ikoga ko se bori i smisleno ulaze u bolje sutra,pa eto cestito bi mu i ako se ne slazem sa njegovim idejama,ali ovo,ovo je dno dna bez ikakvog reda i plana.Raj za nepismene imbecile koji ne znaju stvoriti marku nove vrijednosti, vec znaju samo krcmiti ono sto je stvorio covjek koji je tema ove emisije,zajedno sa ljudima i firmama koje su radile u 3 smjene.Eno sad i o sipadu procitah,ko da cu proljev dobit. :cry: Gdje,ko,sta...Nista,maca pojela,ko i sve.
sinoc sam pricala sa osobom koja je rodjena krajem 50 i drugom osobom koja je rodjena 1960,i da ti odmah kazem drzue HAVANA,te genracije znaju puno,i odmah cu ti reci,nije svakome bilo lako u Titovo doba,ma kako ti pokusavao idelizirati vrijeme ,a nisi bio ni rodjen u 50tim godinama :kiss:
Da, pogotovo nije bilo lako Hrvatima koji su trazili svoju hrvatsku pravicu i ciji je puk bio gazen cizmom diktatora, a svi su bili opozicija i demokrate u dusi. :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Connaisseur Karlin

#948 Re: Josip Broz Tito

seln wrote:
Da, pogotovo nije bilo lako Hrvatima koji su trazili svoju hrvatsku pravicu i ciji je puk bio gazen cizmom diktatora, a svi su bili opozicija i demokrate u dusi. :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
trazili su odcijepjene i nezavisnost,i to otvoreno decenijama,i to je njihovo pravo :kiss:

ustase,ali nisu svi bili ustase, su vecinom odletile na juzniji dio polulopte :D
Mohamad Sissoko

#949 Re: Josip Broz Tito

drugtito2011 wrote:
Mohamad Sissoko wrote:Ja ti ne mogu pomoci sto tebi smeta da se diktator nazove diktatorom i ukaze na nemoralnost podrzavanja i velicanja jednopartijskih nedemokratskih sistema koji silom i ubijanjem vladaju sto je simptomaticno za sve socijalisticke sisteme, bilo titov, staljinov ili neki drugi.Svi ti sistemi u svojoj srzi imaju zlo i silu.
Druže Muhamede evo jedan frišak demokratski tekst. Pročitaj i procijeni, ko je stvarao, a ko uništava.

Započeti priču o pljački „Borca“ u Travniku nije jednostavno, jer je isti hranio mnoge porodice Srednje Bosne pa i šire, tako da je propast i sunovrat Travnika moguće sagledati kroz GRANDE PLJAČKU STOLJEĆA, stavljajući je rame uz rame sa privatizacijsko- političko-tajkunskom pljačkom privrednih giganata kao što su „Energoinvest“, „Šipad“, „Dita“,  "Rudi Čajavec", "Famos", građevinsko preduzeće "Vranica", sarajevski "Sarabon"...lista je dugačka. Ovih preduzeća više nema iako su u bivšoj državi bili giganti u svojoj oblasti. Nestali su neposredno nakon procesa privatizacije, procesa koji je uništio mnoštvo radnih mjesta u BiH. Epilog privatizacije je preko pola miliona nezaposlenih, oko 100 hiljada radnika kojima je nepovezan radni staž, tvornice pretvorene u groblja i bogaćenje tajkuna koji su uništili sve što je građeno desetljećima.
Kakve imaju veze pljacke poslije proteklog rata sa cinjenicom da je sistem bivse drzave bio nedemokratski, jednopartijski sa primjenom fašističkih metoda vladanja od strane diktatora?
Imaju teme za to, danasnje stanje ne mijenja gore navedene cinjenice.
drugtito2011

#950 Re: Josip Broz Tito

Post by drugtito2011 »

Mohamad Sissoko wrote: Kakve imaju veze pljacke poslije proteklog rata sa cinjenicom da je sistem bivse drzave bio nedemokratski, jednopartijski sa primjenom fašističkih metoda vladanja od strane diktatora?
Imaju teme za to, danasnje stanje ne mijenja gore navedene cinjenice.
Ima veze druže Muhamede, jer ti stalno vrtiš istu priču kao pokvarena ploča, i nećeš da odgvoriš ni na jedno pitanje.
Posebno je dojmljivo tvoje poimanje fašizma. Vjerovatno si mislio na Bakirovu vladavinu, ali te stid napisati. Evo ja ću ti pomoći:
SDA - jednopartijski sistem sa primjenom fašističkih metoda vladanja od strane Bakira i onih što mu vire iz guzice kakav si sam, i uz ogromnu podršku još većih fašista Milorada i Dragana.
Post Reply