Sebija All about
-
PM72
#926 Re: Sebija All about
Moj Dozer,
Meni,tebi i svima ostalim se odbija od plate dobra cifra za zdravstvo.I kad ti ono zatreba - nema reagensa,lijekova,inekcija,zavoja.I naravo odeš i kupiš.Boli me ona stvar do koga je.Samo znam od kako su se ova SDA-ovska đubrad umješala u to - nema ni kafetina.
Meni,tebi i svima ostalim se odbija od plate dobra cifra za zdravstvo.I kad ti ono zatreba - nema reagensa,lijekova,inekcija,zavoja.I naravo odeš i kupiš.Boli me ona stvar do koga je.Samo znam od kako su se ova SDA-ovska đubrad umješala u to - nema ni kafetina.
-
palermo
#927 Re: Sebija All about
whatever, doktori nisu sveci naravno, ali nisu nipočemu izuzetak od drugih.....imaš dobrih i loših u istom omjeru kao i u drugim profesijama.....Dozer wrote:Valjda kontas da ja zivim u Zanzibaru.... Ne, nego sam tu, u Sarajevu.
I, ne bacam nikakve optuzbe, nego samo prenosim licna iskustva i iskustva bliskih prijatelja, s kojima sam upoznat do u detalj i tokom kompletnih desavanja.
Imam ja jos raznih licnih slucajeva, i sto se tice mene, i zene, i djece.... Ali, nema svrhe nabrajati.... Ionako nista od svega ovoga ne pije vode i niko se ni pocesati nece ni za sta od ovoga.
A sve ovo zajedno je ovako iz jednog jedinog prostog razloga - nema sankcije nikome i ni za sta. Ni zakonske, ni individualne.
Jbg, ali tako je...
Ali, vjeruj mi, da je par doktora zaglavilo na nacin da im je neki pacijent dohakao u nekoj od navedenih situacija, da ih je smjestio u korito na par mjesefi, ili napravio invalidima jer su uhakali njega ili nekoga njegovog, svi ostali bi i te kao razmislili kako ce se ponasati....
Ali, jbg, nas narod je navikao da ga se gazi, pogotovo kada se radi o umisljenim velicinama koje su radi necega "neophodne" i "ne znas kad ti mogu zatrebati", kao sto su to doktori.
naravno da postoje loše priče, neke istinite, neke i nisu.....naravno da postoje i dobre priče, one se naravno ovdje ne pričaju......
al da ne trunim, meni je jednostavno ružno kada sve stavljaš u funkciju svojih ideoloških obračuna.....
-
PM72
#928 Re: Sebija All about
Ideološki obračun?meni je jednostavno ružno kada sve stavljaš u funkciju svojih ideoloških obračuna.....
- sunceKOtepsija
#929 Re: Sebija All about
neki bi rekli da dramatizira bez vezeBanksy wrote:
Ispovijest režisera Envera Puške: Kako sam preživio UKCS, spasili su me tuzlanski ljekari
http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=30197

-
almir90
#930 Re: Sebija All about
Je l' ovo Seka uspostavlja SebijaCare?
Po uzoru na ObamaCare. 
- cvrčak_na_hedonizmu
#931 Re: Sebija All about
Najsiromašnija zemlja Europe nije ideološki obračun nego činjenica kao i sve što ide uz navedeno ( nepotizam, korupcija, smiješno zdravstvo, sudstvo, pravosuđe i policija, stranačke i političke kaste, bla, bla, bla, bla ). Naša jedina sreća jeste što smo u Europi, jer da nismo bili bi u rangu Džibutija, Siera Leonea ili Čada odnosno nepismeno-nesposobni glupani koji nisu u stanju da održe postojeće stanje dok je priča o nekom napretku na spratu sa bajkama.palermo wrote:whatever, doktori nisu sveci naravno, ali nisu nipočemu izuzetak od drugih.....imaš dobrih i loših u istom omjeru kao i u drugim profesijama.....Dozer wrote:Valjda kontas da ja zivim u Zanzibaru.... Ne, nego sam tu, u Sarajevu.
I, ne bacam nikakve optuzbe, nego samo prenosim licna iskustva i iskustva bliskih prijatelja, s kojima sam upoznat do u detalj i tokom kompletnih desavanja.
Imam ja jos raznih licnih slucajeva, i sto se tice mene, i zene, i djece.... Ali, nema svrhe nabrajati.... Ionako nista od svega ovoga ne pije vode i niko se ni pocesati nece ni za sta od ovoga.
A sve ovo zajedno je ovako iz jednog jedinog prostog razloga - nema sankcije nikome i ni za sta. Ni zakonske, ni individualne.
Jbg, ali tako je...
Ali, vjeruj mi, da je par doktora zaglavilo na nacin da im je neki pacijent dohakao u nekoj od navedenih situacija, da ih je smjestio u korito na par mjesefi, ili napravio invalidima jer su uhakali njega ili nekoga njegovog, svi ostali bi i te kao razmislili kako ce se ponasati....
Ali, jbg, nas narod je navikao da ga se gazi, pogotovo kada se radi o umisljenim velicinama koje su radi necega "neophodne" i "ne znas kad ti mogu zatrebati", kao sto su to doktori.
naravno da postoje loše priče, neke istinite, neke i nisu.....naravno da postoje i dobre priče, one se naravno ovdje ne pričaju......
al da ne trunim, meni je jednostavno ružno kada sve stavljaš u funkciju svojih ideoloških obračuna.....
Gdje ti živiš, života ti ? Jesi li ikada pomolio nos izvan BiH, jel znaš kako život teče izvan ovog odrona ?
-
Hendrix
#932 Re: Sebija All about
Ne mogu da vjerujem da su ukinuli stentove na Kosevu kako ovaj Pusko govori, pa moj stari je dobio stent u roku 40min od srcanog udara i to mu je spasilo zivot, nadam se da nije istina da su ovu vrstu operacije ukinuli.
Znam da su tada...2008 otvorili moderni centar za srce na Kosevu gdje je i stari bio na oporavku, valjda nije to razjebano sada od strane SebiaCare sistema.
Ali, onda se sjetim da mi staroj ne mogu ili nece operisati oko, operacija koja je najnormalnija na zapadu i u sklopu osiguranja drzavnog...privatnici traze 4000KM, Afriko moja, Dzibuti i Zanzibar moja domovina.
Znam da su tada...2008 otvorili moderni centar za srce na Kosevu gdje je i stari bio na oporavku, valjda nije to razjebano sada od strane SebiaCare sistema.
Ali, onda se sjetim da mi staroj ne mogu ili nece operisati oko, operacija koja je najnormalnija na zapadu i u sklopu osiguranja drzavnog...privatnici traze 4000KM, Afriko moja, Dzibuti i Zanzibar moja domovina.
-
costacurta
#933 Re: Sebija All about
Kakogod,almir90 wrote:Je l' ovo Seka uspostavlja SebijaCare?Po uzoru na ObamaCare.
mislim da je krah KCUSa počeo još sa Farisom GKPTanovićem. Kažu da je ostavio oko 80 miliona duga. Ne znam ko će to vratiti?
Ono što ne kontam je zašto ona, obzirom da priča o reformama, nije pokrenula i krivične prijave protiv odgovornih za tu dubiozu?
To što sad kukaju da "stručnjaci" odlaze sa KCUSa je prđenje u hladnu vodu. Samo neka idu. Svak traži svoju sreću gdje misli da će je naći.
Korupcija i mito, bahatost, kriminal, nepotizam itd su Farisovih ruku djelo i ovi miševi što kao napuštaju KC, kaozbog Bakirovce, su bili najžešći uživaoci " pogodnosti" za vrijeme sultana Farisa. Doduše nije ni Faris to mogao sam sve bez stranačkog blagoslova, al hajd sad.
- muha_sa
#934 Re: Sebija All about
odgovorio si na pitanjecostacurta wrote:Kakogod,almir90 wrote:Je l' ovo Seka uspostavlja SebijaCare?Po uzoru na ObamaCare.
mislim da je krah KCUSa počeo još sa Farisom GKPTanovićem. Kažu da je ostavio oko 80 miliona duga. Ne znam ko će to vratiti?![]()
Ono što ne kontam je zašto ona, obzirom da priča o reformama, nije pokrenula i krivične prijave protiv odgovornih za tu dubiozu?
To što sad kukaju da "stručnjaci" odlaze sa KCUSa je prđenje u hladnu vodu. Samo neka idu. Svak traži svoju sreću gdje misli da će je naći.
Korupcija i mito, bahatost, kriminal, nepotizam itd su Farisovih ruku djelo i ovi miševi što kao napuštaju KC, kaozbog Bakirovce, su bili najžešći uživaoci " pogodnosti" za vrijeme sultana Farisa. Doduše nije ni Faris to mogao sam sve bez stranačkog blagoslova, al hajd sad.
- KB9
#935 Re: Sebija All about
ma tuzla pa sve ostalo sto se tice kvaliteta doktora u nasoj drzavi 
- SmokingMan
#936 Re: Sebija All about
To je samo pokušaj popravljanja vlastitih grešaka iz prošlosti,grešaka uzrokovanim pohlepom,nesposobnošću.
Valjda će se i ovaj narod konačno trznuti iz najdužeg zimskog sna.
Ko će odgovarati za loš tretman pracijenata sa karcinomom.Prije svega i smrt moga daidže pod još nerazjašnjenim okolnostima.Lahko je uzrok smrti prepisati iz nalaza,a teško snositi odgovornost za neznanje.
Fahro,mrzim te,ali ako govoriš istinu propjevaj govedo jedno!
Valjda će se i ovaj narod konačno trznuti iz najdužeg zimskog sna.
Ko će odgovarati za loš tretman pracijenata sa karcinomom.Prije svega i smrt moga daidže pod još nerazjašnjenim okolnostima.Lahko je uzrok smrti prepisati iz nalaza,a teško snositi odgovornost za neznanje.
Fahro,mrzim te,ali ako govoriš istinu propjevaj govedo jedno!
-
costacurta
#937 Re: Sebija All about
Upravo.muha_sa wrote:odgovorio si na pitanjecostacurta wrote:Kakogod,almir90 wrote:Je l' ovo Seka uspostavlja SebijaCare?Po uzoru na ObamaCare.
mislim da je krah KCUSa počeo još sa Farisom GKPTanovićem. Kažu da je ostavio oko 80 miliona duga. Ne znam ko će to vratiti?![]()
Pričaš o nekim reformama, borbi protiv kriminala a štitiš čovjeka koji je najodgovorniji za rasulo, ovamo glama na osoblje što previše troše sterilne rukavice a postavila si za glavnu saradnicu ženu koja je lopatom uzimala sa KCa još i tužbu podnijela za duševnu bol kad je skinuše sa radnog mjesta na kom je imala 8000 platu na radno mjesto sa 1700KM plate.
Smejem se a plače mi se......
-
hizo ramidovic
#938 Re: Sebija All about
cimje neki bosnjak uspiesan odmase nadzu dusmani daga pljuju idaga oblate paje tako iovdie
neki spominuju nekaki dug 80 milijona marki stogae napravijo faris fare pastae tuj problem adaje bijo neko drugi mijesto farisa mozdabi napravijo jos veci dug pastabi ondak pricali mijesto dasutite ireknete sucur pasmo imali takog direktora viga napada te ikako cetevi u evropu
neki spominuju nekaki dug 80 milijona marki stogae napravijo faris fare pastae tuj problem adaje bijo neko drugi mijesto farisa mozdabi napravijo jos veci dug pastabi ondak pricali mijesto dasutite ireknete sucur pasmo imali takog direktora viga napada te ikako cetevi u evropu
- muha_sa
#939 Re: Sebija All about
hizo ramidovic wrote:cimje neki bosnjak uspiesan odmase nadzu dusmani daga pljuju idaga oblate paje tako iovdie
+1
-
homar
#940 Re: Sebija All about
Daj Bogati, ako si Bošnjak, nauči bosanski jezik, ti neznaš niti pisati, niti govoriti. Ako je zezancijahizo ramidovic wrote:cimje neki bosnjak uspiesan odmase nadzu dusmani daga pljuju idaga oblate paje tako iovdie
- muha_sa
#941 Re: Sebija All about
homar wrote:Daj Bogati, ako si Bošnjak, nauči bosanski jezik, ti neznaš niti pisati, niti govoriti. Ako je zezancijahizo ramidovic wrote:cimje neki bosnjak uspiesan odmase nadzu dusmani daga pljuju idaga oblate paje tako iovdie
nije zezancija
- MOSALJOZE
#942 Re: Sebija All about
epa mozda stevi imal priliku dase skolujete ami nismo al iovaj gospodin iznadmene ims pravo
-
biscanka2
#943 Re: Sebija All about
muha_sa wrote:hizo ramidovic wrote:cimje neki bosnjak uspiesan odmase nadzu dusmani daga pljuju idaga oblate paje tako iovdie
neki spominuju nekaki dug 80 milijona marki stogae napravijo faris fare pastae tuj problem adaje bijo neko drugi mijesto farisa mozdabi napravijo jos veci dug pastabi ondak pricali mijesto dasutite ireknete sucur pasmo imali takog direktora viga napada te ikako cetevi u evropu![]()
+1
-1
- Drvosjeca iz Dejcica
#944 Re: Sebija All about
Dobro ali ne razumijem je li joj na čelu piše da je dilerka/konzument? Po meni da je masovni ubica treba da dobije medicinsku pomoć i njegu kako je zakonom propisano, pazi ZAKONOM. Možda je dotična neke stvari malo karikirala ali očito da na UKCS nešto opasno smrdi.costacurta wrote: Jel ti pozivaš na empatiju prema dileru ustvari dilerki?!
Prema ovome policijskom izvještaju dotična nije bila samo konzument, za što bih možda i mogao imati empatije već je prema onome što je nađeno u stanu ona bila i diler. A prema dilerima ne da NEMAM saosjećanja, dapače.
- JThomas
#945 Re: Sebija All about
ljudi moraju shvatiti da u vezi sa ovom problematikom nisu iznad dilera i narkomana, već u istom košu sa njima, i svakim drugim ko nije dio halke. a i oni koji jesu trenutno dio halke su mnogo promjenjiviji i zamjenjiviji nego što misle.
-
hizo ramidovic
#946 Re: Sebija All about
gospodzo draga unaskeje jutros bilo -2 pase jope nefalimobiscanka2 wrote:
![]()
-1
-
The BEN10
#947 Re: Sebija All about
SmokingMan wrote:Fahro,mrzim te,ali ako govoriš istinu propjevaj govedo jedno!
Druže, da nije tragične smrti iz familije ti, na ovaj antologijski komentar bih stavio smajli. Ali ne mogu to uraditi zbog okolnosti.
Aferim!
Btw,
http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=30215
Dakle, eksperiment nije uspio, hajdemo po starom. Koji diletanti...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#948 Re: Sebija All about
samo unaske more neko su njezinim specifikacijama bitnut direktor kliničkog centra... prva hanuma u bošnjaka je titula kojoj nemere odolit ni anđelina đoli sve je počelo su raspadom veze kad je onomade upoznala bošnjačku veličinu ridjeg, bred je to uvidjeo i ponudio anđi brak a ne lezi vraže ljubav nije paradujze šHo bi rekel našH jesenjin
Last edited by pici on 01/11/2016 09:44, edited 1 time in total.
- Dozer
#949 Re: Sebija All about
Slazem se da u svemu i svugdje ima svega. Problem je kada i ako ono losije preovladava,palermo wrote: whatever, doktori nisu sveci naravno, ali nisu nipočemu izuzetak od drugih.....imaš dobrih i loših u istom omjeru kao i u drugim profesijama.....
Evo, najiskrenije...pokusavam se sjetiti nekog svog dobrog i pozitivnog licnog iskustva s doktorima (pod "licnim" mislim na svoju uzu porodicu)... I, dzaba sve, ne ide... Logicno, u dobra iskustva ne ubrajam minorne stvari poput prepisivanja lijeka za gripu/prehladu, nego razmisljam o tim nekim malo komplikovanijim stvarima koje zahtijevaju malo vise rada, pretraga i dijagnosticiranja.
Ali, dzaba... koliko god se trudim naprosto ne mogu da nadjem ni jedan jedini slucaj u kojem je sve proslo kako treba i za kojih bih mogao reci "aferim, doktore".
Lazem... Covjek koji je meni dijagnosticirao slijepo crijevo, urolog inace, jedan je od zaista rijetkih, ako ne i jedini za kojeg mogu s punim pravom reci da je zna svoj posao. Necu imenovati, kao sto nisam ni ove prethodne (iako masi ni ne znam imena), ali kod njega smo i ja i moja porodica bili vise puta, i svaki put je ima vrlo preciznu, brzu i jasnu dijagnozu, ponekad cak i "na oko" i bez ikakvih nalaza (nalazi bi kasnije potvrdili njegovu preliminarnu dijagnozu), a zatim i precizan i uspjesan tretman lijecenja.
Ali, kako sam vec i napisao, on je jedinka. Bar u mom licnom slucaju.
I ne, nema ovo nikakve veze ni sa kakvom ideologijom, politickim preferencama ili bilo cim slicnim. Ovo je naprosto cinjenicno stanje, a iza tog cinjenicnog stanja, htjeli mi to priznati ili ne, stoje jedni te isti ljudi vec 25 godina.
Mozes ti, ili bilo ko, sve napisano prebacivati na taj nekakav teren politickih opcija i animoziteta, ali kod mene to jednostavno nije slucaj. Samo govorim ono sto sam licno dozivljavao ili cemu sam licno svjedocio, pri cemu me savrseno ne zanima ko je s druge strane.
Igrom slucaja, tebe sad ovo pogadja jer si i te kako svjestan da je u pozadini svega ovoga, svog tog javasluka, nestrucnosti, bahatosti i korupcije u nasem zdravstvu u KS - SDA.
Jbg... To se nekome moze svidjati ili ne, ali to je cinjenicno stanje.
Last edited by Dozer on 01/11/2016 09:46, edited 1 time in total.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#950 Re: Sebija All about
ima dobrih dotura ja ih poznajem par komada al nemogu isplivat od ovijeh loših