JEL POCELO?
-
prog321
#926 Re: JEL POCELO?
Policijska struktura pc je banana za ono što su imali za vrijeme rata.
Danas je policija u svakom kantonu u Federaciji opremljenija od njih.
- kritichar
#927 Re: JEL POCELO?
Za ovakve antiustavne i antidržavne postupke u Kini ljude vješaju, a u S. Koreji bacaju psima
Nadobudni siledžijski režim se jedino silom može i skinuti, nadam se da Savez za promjene ima petlju.
Nadobudni siledžijski režim se jedino silom može i skinuti, nadam se da Savez za promjene ima petlju.
-
nightvision
#928 Re: JEL POCELO?
ne govorim ja o opremljenosti vec o organizovanosti. lanac komande postoji i funkcionise, uvijek se moze mobilizirati jos ljudstva u vidu dobrovoljaca (cetnickog pokreta) i npr zastitarskih agencija. dakle, pitanje je samo da li je baja dovoljno lud da tako nesto sprovede u djelo.prog321 wrote:Policijska struktura pc je banana za ono što su imali za vrijeme rata.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#929 Re: JEL POCELO?
Cuj 90-tih nismo znali rov da iskopamo, a svo musko stanovnistvo sluzilo JNA. A danas nema vise ni nosanja tuta u starackom domu kao civilno sluzenjeemmir1 wrote:Rata ovdje vrlo teško može da bude i trenutno smo u većoj opasnosti od globalnog sukoba koji se zakuhava u Siriji, u slučaju sukoba Rusije i USA moguće da bi u ovdje nacionalisti i četnici Iskoristili situaciju.
Ovo oko Dodikove dnevne politike može da završi samo na incidentima.
Nadalje, smiješne su tvrdnje nekih i poređenje da smo slabi kao i onomad.
Danas imamo iskustvo, 90 tih nismo znali rov da iskopamo.
Danas imamo namjensku industriju i skladišta municije, onda su rezerve armije BiH bile po jedan sanduk municije.
Danas bi svaki vojnik imao automatsku pušku i dovoljno municije, onda je imao svaki 7. vojnik i to sa 10tak komada metaka.
Danas imamo i povelik broj oklopnih voila i tenkova, onda nismo imali ni jedan.
Da ne pominjem dalje protiv tenkovska oružja, topove, haubice, minobacače, desetine hiljada granata..
Mi smo danas u odnosu na ono što smo bili 90 tih Rusija i Nato u jednom.
Da ne govorim dalje o pojedincima.
Četnici su i prije rata imali uniforme i oružje u kućama, mi nismo imali takve ljude.
Danas imamo desetine hiljada ljudi koji u kući imaju oružje i uniforme.
Da smo mi slabi kao 90 tih budite sigurni da bi se RS već sutra odcijepila.
Bošnjaci danas imaju vojsku, oficire koji se podučavaju po američkim standardima, koje obučavaju američki oficiri i stratezi.
Druga strana nema ni blizu ono što je imala 90 tih.
Pa sjetite se da su samo u kednom magacinu u Faletićima dobili brdo naoružanja od JNA, 30 000 automatskih pušaka je tu samo bilo i sve su odvukli na Pale.
- Drvosjeca iz Dejcica
#930 Re: JEL POCELO?
A kao u F.BiH ne može? Ako dođe do toga to će biti opšti rat a ne samo incidenti.nightvision wrote:ne govorim ja o opremljenosti vec o organizovanosti. lanac komande postoji i funkcionise, uvijek se moze mobilizirati jos ljudstva u vidu dobrovoljaca (cetnickog pokreta) i npr zastitarskih agencija. dakle, pitanje je samo da li je baja dovoljno lud da tako nesto sprovede u djelo.prog321 wrote:Policijska struktura pc je banana za ono što su imali za vrijeme rata.
-
nightvision
#931 Re: JEL POCELO?
zato i kazem, pitanje je da li je baja lud da to uradi.Drvosjeca iz Dejcica wrote:A kao u F.BiH ne može? Ako dođe do toga to će biti opšti rat a ne samo incidenti.
-
155_mm
#932 Re: JEL POCELO?
ma da samo proizvodi nego zbog srpskih politicara je prinudjen i skladisti. upravo tih specijalnih zrna je ostalo u IGMANU 10.000.000 komada jer su srbi sprijecili isporuku tih zrna za ukrajinu. ukrajinci mislili kupiti zrna a municiju bi sami kompletirali jer ne proizvode ta zrna. ustvari ta specijalna zrna proizvodi samo 3-4 tvornice u svijetu.krater wrote:Proizvodi i Igman AP/API zrna koja probijaju oklop BOV-a, a ne obicne pancirne prsluke.
- shbc
#933 Re: JEL POCELO?
Bio on lud ili ne bio dovoljno je otvoriti forume iz RS-a ili popricati sa ljudima tamo. Nisu ni oni telad. Jasno je i njima zbog cega ovo radi.nightvision wrote:ne govorim ja o opremljenosti vec o organizovanosti. lanac komande postoji i funkcionise, uvijek se moze mobilizirati jos ljudstva u vidu dobrovoljaca (cetnickog pokreta) i npr zastitarskih agencija. dakle, pitanje je samo da li je baja dovoljno lud da tako nesto sprovede u djelo.prog321 wrote:Policijska struktura pc je banana za ono što su imali za vrijeme rata.
-
prog321
#934 Re: JEL POCELO?
Kao da u Federaciji nema zastitara?
Svaki kanton ima svoju specijalnu policiju.
Naoruzanje, oprema, obuka. Sve je na strani Federacije. Pomeli bi ih.
To Dodik zna i zato nije krenuo.
Svaki kanton ima svoju specijalnu policiju.
Naoruzanje, oprema, obuka. Sve je na strani Federacije. Pomeli bi ih.
To Dodik zna i zato nije krenuo.
- kritichar
#935 Re: JEL POCELO?
a vehabije, ako zapuca, oni sigurno ne bi bježali, dok bi ove liberalne tetkice, prve preko grane
-
155_mm
#936 Re: JEL POCELO?
kolega vivaldi stvarno ne znam od kud tebi toliki strah od izdaje srpskih interesa od strane SDS-a. pa u to ne vjeruje ni najjadniji balija.vivaldi wrote:ma ovo vucicu koji prosi investicije svaki dan po svijetu ne odgovara nikako i ne samo u rs-u vec mu ne odgovara bilo gdje u regionu.
zaprao, ne mogu da skontam ni kako samom miletu odgovara sem pritiska na sds
mozes biti 100% siguran da ova politika SDS-a nije zasnovana na nekakvim izdajnickim ciljevima nego najvjerovatnije na jednom kratkom razgovoru u jednoj stranoj ambasadi u kojem je objasnjeno kud ova politika pisanja uz vjetar mocnicima sa zapada vodi bosanske srbe.
-
nightvision
#937 Re: JEL POCELO?
znaci da se uzdamo u to da je narod ipak malo pametniji nego '92. u svakom slucaju kakav god ovaj mir bio, bolji je od bilo kakvog rata.shbc wrote:Bio on lud ili ne bio dovoljno je otvoriti forume iz RS-a ili popricati sa ljudima tamo. Nisu ni oni telad. Jasno je i njima zbog cega ovo radi.nightvision wrote:ne govorim ja o opremljenosti vec o organizovanosti. lanac komande postoji i funkcionise, uvijek se moze mobilizirati jos ljudstva u vidu dobrovoljaca (cetnickog pokreta) i npr zastitarskih agencija. dakle, pitanje je samo da li je baja dovoljno lud da tako nesto sprovede u djelo.prog321 wrote:Policijska struktura pc je banana za ono što su imali za vrijeme rata.
-
155_mm
#938 Re: JEL POCELO?
vehabijama bi se moralo zabraniti bilo kakvo ucesce u nekim buducim problemima. vise vrijedi jedan golobradi oficir OS BiH skolovan na britanskoj vojnoj akademiji nego 1000 bradatih vehabija.kritichar wrote:a vehabije, ako zapuca, oni sigurno ne bi bježali, dok bi ove liberalne tetkice, prve preko grane
- Drvosjeca iz Dejcica
#939 Re: JEL POCELO?
Ja to govorim. Dodika više boli što opozicija u ovome nije bezpogovorno uz njega. U RS-u ima dosta teladi kao i kod nas ali isto tako znam da ljudi razmišljaju svojom glavom i da ovu Dodikovu priču ne uzimaju zdravo za gotovo. Nikome se ne gine za budale. Vjerujem da i kada bi došlo do toga da policija RS-a treba pucati na SIPA-u da bi i jedni i drug položili oružije i da ne bi pucali u kolege. To je scenarij iz Dodikovih noćnih mora. Ovo ne bi bio sukob Bošnjaka i Srba već privatni sukob jednog diktatora sa institucijama države u kojima rade i Srbi. To je bitna razlika u odnosu na 1992. godinu.shbc wrote:Bio on lud ili ne bio dovoljno je otvoriti forume iz RS-a ili popricati sa ljudima tamo. Nisu ni oni telad. Jasno je i njima zbog cega ovo radi.nightvision wrote:ne govorim ja o opremljenosti vec o organizovanosti. lanac komande postoji i funkcionise, uvijek se moze mobilizirati jos ljudstva u vidu dobrovoljaca (cetnickog pokreta) i npr zastitarskih agencija. dakle, pitanje je samo da li je baja dovoljno lud da tako nesto sprovede u djelo.prog321 wrote:Policijska struktura pc je banana za ono što su imali za vrijeme rata.
-
155_mm
#940 Re: JEL POCELO?
nije narod nista pametniji. narod zna da je njemu ginuti ovaj put deset puta vise nego devedesetih. kakav god bio izapranog mozga narod je ipak svjestan odnosa snaga. da su prvi u bosnjaka doveli sve tvornice odbranbene indusrije na predratni nivo (a ne samo GINEX i IGMAN) sve jedan srpski politicar koji bi se drznuo da dovede srpski narod ovako blizu sukoba letio bi za nekoliko mjeseci. narod bi ga skinuo sam bez amerikanaca.nightvision wrote:znaci da se uzdamo u to da je narod ipak malo pametniji nego '92. u svakom slucaju kakav god ovaj mir bio, bolji je od bilo kakvog rata.shbc wrote:Bio on lud ili ne bio dovoljno je otvoriti forume iz RS-a ili popricati sa ljudima tamo. Nisu ni oni telad. Jasno je i njima zbog cega ovo radi.nightvision wrote:ne govorim ja o opremljenosti vec o organizovanosti. lanac komande postoji i funkcionise, uvijek se moze mobilizirati jos ljudstva u vidu dobrovoljaca (cetnickog pokreta) i npr zastitarskih agencija. dakle, pitanje je samo da li je baja dovoljno lud da tako nesto sprovede u djelo.
- Mlohavi
#941 Re: JEL POCELO?
Ogromna vecina onih koji su ratovali 92-95 je prosla kroz JNA, dok bi danas kako kod njih tako i kod nas strasno puno ljudi bi po prvi put uzelo oruzje u ruke.
Sasvim dovoljno i jedna i druga strana imaju trenutno aktivnih vojnika i vojnika iz rezervnog sastava OSBiH, ljudi u policijskim agencijama i ratnih veterana za vodenje odbrambenog rata. U to sam prilicno siguran, a sto se tice ofanzivnih djelovanja, s njihove strane mislim da ne bi ni dolazilo do toga, a sa nase strane bi ipak bilo potrebno malo vremena.
Zastitace PCa i njihovu opremljenost mi je glupo i spominjati, al' eto barem zarad
Sasvim dovoljno i jedna i druga strana imaju trenutno aktivnih vojnika i vojnika iz rezervnog sastava OSBiH, ljudi u policijskim agencijama i ratnih veterana za vodenje odbrambenog rata. U to sam prilicno siguran, a sto se tice ofanzivnih djelovanja, s njihove strane mislim da ne bi ni dolazilo do toga, a sa nase strane bi ipak bilo potrebno malo vremena.
Zastitace PCa i njihovu opremljenost mi je glupo i spominjati, al' eto barem zarad
- Mlohavi
#942 Re: JEL POCELO?
Brade im odmah kako na licu tako i u glavi skratiti na 1cm. Nikakve njihove jedinice ne bi smjele postojati, a ako im je stvarno do odbrane BiH(nekima mislim i da stvarno jeste stalo), po 3-4 u brigadu i kako svima tako i njima.155_mm wrote:vehabijama bi se moralo zabraniti bilo kakvo ucesce u nekim buducim problemima. vise vrijedi jedan golobradi oficir OS BiH skolovan na britanskoj [/list]vojnoj akademiji nego 1000 bradatih vehabija.kritichar wrote:a vehabije, ako
- zapuca, oni sigurno ne bi bježali, dok bi ove liberalne tetkice, prve preko grane
Za one koji bi nastavili da se ku**e(ne sumnjam da bi ih bilo)napiti dobro par momaka i nek' ih poprase negdje na cesti, uz jasno istaknute simbole ARBiH, pa sta bude...
-
AkHolic
#944 Re: JEL POCELO?
O čemu je ovdje riječ.Bošnjaci, svjesni da kroz PS BiH.vijeće ministara,predsjedništvo i druga tijela na razini BiH ne mogu nametnut svoje,putem "sudskih" tijela - ustavni sud, sud bih,tužiteljstvo..gdje imaju premoć jer nema koncenzusa nastoje destabilizirat manji enitet i nametnut svoje a sipu koristit kao snagu koja će to provodit.Jedan naivan scenarij koji će na koncu samim Bošnjacima obiti o glavu.
- Drvosjeca iz Dejcica
#945 Re: JEL POCELO?
O čemu ti života ti? Hapšenje ratnih zločinaca nametanje nečega? Isto kao da kažeš da je borba protiv terorizma nametanje srpske volje.AkHolic wrote:O čemu je ovdje riječ.Bošnjaci, svjesni da kroz PS BiH.vijeće ministara,predsjedništvo i druga tijela na razini BiH ne mogu nametnut svoje,putem "sudskih" tijela - ustavni sud, sud bih,tužiteljstvo..gdje imaju premoć jer nema koncenzusa nastoje destabilizirat manji enitet i nametnut svoje a sipu koristit kao snagu koja će to provodit.Jedan naivan scenarij koji će na koncu samim Bošnjacima obiti o glavu.
-
155_mm
#947 Re: JEL POCELO?
takoooo jeeeeee. ziv´jo govornik. balijeeeee provaljeni steeee.AkHolic wrote:O čemu je ovdje riječ.Bošnjaci, svjesni da kroz PS BiH.vijeće ministara,predsjedništvo i druga tijela na razini BiH ne mogu nametnut svoje,putem "sudskih" tijela - ustavni sud, sud bih,tužiteljstvo..gdje imaju premoć jer nema koncenzusa nastoje destabilizirat manji enitet i nametnut svoje a sipu koristit kao snagu koja će to provodit.Jedan naivan scenarij koji će na koncu samim Bošnjacima obiti o glavu.
hajd da je cojek reko da to amerikanci i britanci rade povjerovao bi mu. ali gdje nadje jadne bosnje u ovoj svoj prici. pa zar ne vidi da je neko poslo ovog prvog u bosnji zajedno sa kolegom audijem u tursku da ne smetaju dok tata guzi.
- kritichar
#948 Re: JEL POCELO?
napiti, jedino tako imate hrabrostiMlohavi wrote:Brade im odmah kako na licu tako i u glavi skratiti na 1cm. Nikakve njihove jedinice ne bi smjele postojati, a ako im je stvarno do odbrane BiH(nekima mislim i da stvarno jeste stalo), po 3-4 u brigadu i kako svima tako i njima.155_mm wrote:vehabijama bi se moralo zabraniti bilo kakvo ucesce u nekim buducim problemima. vise vrijedi jedan golobradi oficir OS BiH skolovan na britanskoj [/list]vojnoj akademiji nego 1000 bradatih vehabija.kritichar wrote:a vehabije, ako
- zapuca, oni sigurno ne bi bježali, dok bi ove liberalne tetkice, prve preko grane
Za one koji bi nastavili da se ku**e(ne sumnjam da bi ih bilo)napiti dobro par momaka i nek' ih poprase negdje na cesti, uz jasno istaknute simbole ARBiH, pa sta bude...
sačekaj kad zapuca, jedva bi vi čekali da neko umjesto vas primi metak pa makar to bio i "vehabija"
-
hAZNADAR
#949 Re: JEL POCELO?
Tako je i hrvatska policija sasvim legalno pokusala obavljati svoje zadatke u Plitvicama, Borovom selu,... pa znamo kako su bili docekani i u sta je sve to eskaliralo.arzuhal wrote:Sviđa mi se Senadova preporuka: država (ako postoji) - Tužilaštvo i Sud BiH (ako postoje) - sada treba da pošalju državnu policiju (SIPA-u) na nekoliko mjesta u RS da izvrše pretrese (razloga uvijek ima, naći će se), samo da pokažu svima da su sve radili i da će nastaviti raditi po Ustavu i zakonima.
Sad da SIPA dobije nalog da pretrese par kancelarija u Banjaluci, to bi bio samoubilacki potez, odlazak u vjesticiji kotao. A ti probrani specijalci bi znali da su zrtvovani.
A sa druge strane opet da se SIPA usuti i nista ne poduzima - to bi se u RS protumacilo kao znak slabosti i da njihova taktika pali. Mentalitet dzukele koja je hrabra samo dok osjeti strah kod drugoga.
Bosnjaci jednostavno nemaju nikakav mehanizam, nikakav nacin da ovo sprijece. Jedino da lobiraju kod stranaca da napokon ukinu entitete i time onemoguce drzave u drzavi i lokalne policije. A za takvo sto Bosnjaci moraju imati nesto za ponuditi.
Jedino pozitivno sto bi moglo od ovoga izaci je mozda sazrijevanje Bosnjaka. Da konacno, konacno skontaju neke stvari. Da prestanu cekati strance da im prave drzavu i da je pocnu praviti sami tam ogdje mogu. Da moras imati nacionalni cilj, nesto zajednicko,.. pa neka se stranke glodju,.. ali prema RS jedinstven stav. Vrijeme je za povratak Haretove politike. Ne obsavezno sa njim na celu ili njegove stranke - ali malo vece principijelnosti.
Kao sto je vrijeme za ponovni bosnjacki sabor. Barem da se u svom ovom zlu utvrdi sta generalno zelimo i gdje je granica u nekim stvarima.
-
hAZNADAR
#950 Re: JEL POCELO?
Tako samo ispran mozak razmislja.AkHolic wrote:O čemu je ovdje riječ.Bošnjaci, svjesni da kroz PS BiH.vijeće ministara,predsjedništvo i druga tijela na razini BiH ne mogu nametnut svoje,putem "sudskih" tijela - ustavni sud, sud bih,tužiteljstvo..gdje imaju premoć jer nema koncenzusa nastoje destabilizirat manji enitet i nametnut svoje a sipu koristit kao snagu koja će to provodit.Jedan naivan scenarij koji će na koncu samim Bošnjacima obiti o glavu.
Srbi moraju konacno odluciti sta hoce jer se ostanak u BiH pro forme vise ne moze.
Drzava je drzava i ima svoje zakone, svoju policiju,... - prihvatas to ili ne.
Prekidanje veza sa tuzilastvom, sudom, drzavnom policijom,... a i dalje ostanak u drzavi ne ide.
Zasto jednostavno ne stisnu muda konacno i proglase tu hebenu nezavisnost.